X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    A ja jutro też mam wizytę i jestem ciekawa ile mój synek przybrał na wadzę :)i będę mieć robione pierwsze ktg. Wiecie może ile to badanie trwa?? bo jutro jeszcze czeka mnie drugi lekarz i badanie tarczycy mam nadzieję że się wyrobię.

Położna w szkole rodzenia mówiła, że badanie powinno trwać 30 minut.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Co to za plaga z tym ZUSem, gnoje pieniadzy nie maja, wiec odraczaja wszystko co sie da!
    Swinie

Najlepsze jest, to że w połowie listopada mogę już urodzic. Z nerwów aż zwymiotowalam...i glowa mnie rozbolala. Zastanawiałam się czy tam nie zadzwonić i po prostu zapytać z czego mam żyć do tego 14stego i czego mam sobie kupić wyprawkę. :P dobrze, że mąż dobrze zarabia to damy jakoś rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:08

Nadulka, Asiowa, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:30

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:30

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia ja pracowałam na 3/4 etatu i takie cyrki jakbym im chciała ukraść miliony...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na yotubie duzo jest takich szumiacych dzwiekow,sama korzystalam jak Gabrys byl mniejszy,zeby szybciej "pozbyc sie" dziecka wieczorem,ale uwazwm ze szumis bedzie wygodniejszy,bo ja np. Lubie moczyc sie w wanie I grac czy tez przegladac neta :)
    Ja torbe tez juz msm spakowana od jakiegos czasu I plan porodu zrobilam nie czekajac na moja polozna,tylko jej pokaze I lo. Ja wole miec wszystko zrobione wczesniej bo to roznie moze byc,bo to jeszcze czasu czasu,ale pozniej moze go zbraknac I checi tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ZUS ... Niestaty to taka instytucja. Ciekawe czy i mnie sie przyczepia:/

Dobra wiadomosc dziewczyny ;) enzymy watrobowe w normie, to nie cholestaza :D uff jeden kamien z serca :D teraz tylko musze znalezc co mnie uczula:P

Madzisek, pati_zuzia, aannkkaa, genoweffa, Tinusia, Nadulka, kwiatakacji, alisss871, Matleena, Pchelkaa, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Z kontrolami mialam do czynienia ze urzedem skarbowym, niektorzy mowia, ze to najgorsze kontrole. Byla babka i facet, oni zwykle sa bardzo mili, robia swoje i szukaja bledow - taka ich praca. Poniewaz maja bardzo czesto do czynienia z oszustami, badz retaczami, maja swoje uprzedzenia. Nie masz co sie stresowac, kazda kontrola prowadzona jest przez ludzi, a oni tez maja dzieci i rodziny. Jak zobacza Twoj brzusio beda wiedziec, ze nie jestes oszustka;)
    Dla mnie takie kontrole są jakoś stresujące, wiem, że tam pracują ludzie ale z tym bywa różnie. Do tego muszę dojechać 50 km a mąż musi wziąć wolne, bo nie czuję się już komfortowo za kierownicą..eh

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej witam dziewczyny.;)
    Czy są tu przyszle mamuśki, które dostały pismo z zusu.? Ja właśnie przed chwilą otworzyłam kopertę i się zalamalam.. W skrocie:
    "ZUS (...) zawiadamia, że wniosek Pani w sprawie ustalenia uprawnień i wypłaty zasiłku chorobowego za okres 11-09-2015 nie zostanie zalatwiony w obowiązującym terminie. Przyczyną zwłoki jest przeprowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie prawidłowości zgłoszenia Pani do ubezpieczeń społecznych przez płatnika składek (dane mojego szefa). Termin załatwienia sprawy zostaje przesunięty do dnia 14.11.2015.........."

Mam rozumieć,że do tego 14stego zostane bez grosza? Dopóki mojego pracodawcy nie przetrzepia?

Nic tylko strzelić sobie w leb acha i wcześniej jeszcze sobie dziurę wykopać...
    Może skontaktuj się z pracodawcą - im szybciej wyjaśnią sytuację tym szybciej Tobie wypłacą zasiłek.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Może skontaktuj się z pracodawcą - im szybciej wyjaśnią sytuację tym szybciej Tobie wypłacą zasiłek.

Teraz na dniach mam podjechać do niego po resztę wypłaty, to zapytam o co chodzi.. Mam nadzieję, że obędzie się bez dodatkowych kontroli, bo i tak już chodzę nerwowa, a to w naszym stanie nie wskazane..

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    hej :)
    czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci :D
    dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
    dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
    :P

co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha? :P
    http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-szumisie-uspokajajacy-na-kolki-i5687716287.html
    powiedzmy,ze ten ma brzuszek ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    hej :)
    czytałam, że piszecie o imionach, ja mam już wybrane dla następnych dzieci :D
    dla chłopców: Maciuś, Wojtuś i Szymuś
    dla dziewczynek: Jagódka, Milenka, Kalinka
    :P

co do szumisia, kupiłabym, ale ten wygląd tego misia trochę mnie przeraża, nie mogli mu dorobić brzucha? :P

Mi miś się własnie w ogole nie podoba;/. Chciałam tylko to szumiące urządzenia, ale jest drogie strasznie i mogą je kupić tylko posiadacze misiów

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szumieniem to się zastanawiam jakby radio działało takie nie ustawione :) bo idea szumisi jest fajna ale one są ciut nie pod mój gust i strasznie drogie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o zus, to też jakiś czas temu pisałam o tym, że dostałam pismo z zusu że zostało wszczęte postepowanie wyjaśniające czy należy mi się zasiłek chorobowy ^^ ..to jakaś plaga z tym zusem-serio! ja jestem od sierpnia bez pieniędzy i nadal czekam... a pismo wysłali mi dopiero 12 września. Czepiają się dopiero zwolnienia numer 2, a gdzie l4 numer 3 i 4 ? tego nie wiem... to jakiś koszmar, bo z jedną pensją nie jest łatwo.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    jesli chodzi o zus, to też jakiś czas temu pisałam o tym, że dostałam pismo z zusu że zostało wszczęte postepowanie wyjaśniające czy należy mi się zasiłek chorobowy ^^ ..to jakaś plaga z tym zusem-serio! ja jestem od sierpnia bez pieniędzy i nadal czekam... a pismo wysłali mi dopiero 12 września. Czepiają się dopiero zwolnienia numer 2, a gdzie l4 numer 3 i 4 ? tego nie wiem... to jakiś koszmar, bo z jedną pensją nie jest łatwo.

Dla mnie ten ZUS to jakieś nieporozumienie i czarna komedia:/ ja pierwsze chorobowe mam od 11 sierpnia..Jestem ciekawa ile ja będę musiała czekać jak do 14.11 będą prowadzić postępowanie wyjaśniające :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Z szumieniem to się zastanawiam jakby radio działało takie nie ustawione :) bo idea szumisi jest fajna ale one są ciut nie pod mój gust i strasznie drogie.

Ja używałam szumów suszarki z youtuba. Odtwarzałam z telefonu, albo na jakimś innym sprzęcie do odtwarzania. W sieci są pliki mp3 z takim szumem :) Więc nie trzeba wydawać kupy kasy, a dzidzia się uspokaja.

Nadulka, Eve_84 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki. Widzę, że się nie obijacie, tylko jedziecie na akord z pisaniem :) Ja według belly zaczęłam dzisiaj 32 tydzień, ale belly wybiega o jeden do przodu. Jutro wizyta, a tym czasem odnowiłam sobie szafę w sypialni. Była stara i brzydka, a niestety nie możemy jej wyrzucić, bo kable idą za nią i z boku szafy jest włącznik światła.. Taka pogmatwana sytuacja. No ale wpadłam na pomysł żeby ją okleić okleiną i kupiłam taka biała w czarne ornamenty z weluru. Wygląda super, jeszcze tylko muszę jeden bok dokończyć i się będę chwalić :) A i jeszcze dokupię do niej kryształowe okrągłe uchwyty, żeby jakoś się to prezentowało :) Poza tym fotelik malutkiej dotarł do rodziców, łóżeczko będziemy skręcać w tym tyg, wypiorę te wszystkie pościele i chyba już zawieszę baldachim i niech czeka na Marysię.

Nadulka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Też dzisiaj poszłam zrobić ten nieszczęsny test na glukozę, ale nie wiem czy się miałam wcześniej umówić bo babce coś tam nie pasowało go dziś robić (może dlatego, że ona pracuje od 7-9.30 a a ja byłam przed ósmą i do tego mam zapisane że po 120 minutach sprawdzenie). Więc tym oto sposobem testu nie zrobiłam. Tylko oddałam mocz i pobrała mi krew. No, a na test umówiłam się w środę na 6:45 :/ Masakra będzie jakaś bo przed 6-tą pobudka, a do tego jak tak wcześnie wstaję to mnie mdli. Tak więc "mieszanka" wybuchowa będzie.

Całe szczęście że mogę być o 7.30. Wychodzę bez kolejki i pobiera. A drugie pobranie krwi u nich na ostatni moment bo punkt pobrań czynny do 9.30. Dziwię się, że u Ciebie tak nie ma.
    Jutro idę :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Czy któraś z mam, które mają już szumisia mogłaby napisać czy to cudo posiada regulację głośności i jakieś dźwięki do wyboru? Byłam na początku zdecydowana na zakup, ale na styczniówkach przeczytałam o bezpłatnej aplikacji na androida baby sleep sound. Fajna sprawa, bo za darmo i różne dżwięki do wyboru, z tym że poczytałam komentarze i okazało się, że w tym programie włączają się czasem reklamy dźwiękowe i budzą/straszą dziecko. Ale to mnie natchnęło do dalszych poszukiwań i okazało się, że na youtubie jest pełno takich nagrań dla dzieciaczków. To co mnie zaskoczyło to fakt, że w każdym z nagrań odkurzacz czy suszarka brzmiały trochę inaczej - były takie, które miały przyjemne, kojące szumy, a były takie, które (pomimo że to też bez wątpienia szum np. odkurzacza) już działały na mnie drażniąco. Więc dziecko może odbierać to podobnie. Poza tym mam nadzieję wybrać coś co będzie miłe nie tylko dla Helenki, ale znośne też dla dorosłych uszu :) Dla tego chciałabym się upewnić czy ten szumiś ma takie funkcje jak regulacja głośności i jakikolwiek wybór szumienia?
    ps. no i pierwsza stycznióweczka się rozpakowała. W 25 tygodniu

No właśnie na tego newsa trafiłam wczoraj, cofnęłam się kilka stron na styczniówkach, a tam cisza. Myślałam, że na innym forum się komuś pomyliło.

Czytałam recenzje na blogu i ta kobieta znalazła po jakimś czasie regulację w misiu.

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ