Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvka u mnie dzisiaj lepszy humor, jakos mnie wczoraj pocieszyłyscie i byłam jeszcze u sasiadki która ma malutkie dzieciaczki i one tak mnie wycałowały ze od razu optymizm we mnie wstapił. Teraz leze i odpoczywam. A co u Ciebie?
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate 4 - fakt, dzieciaki potrafią uśmiechem powodować uśmiech :)Tak, czytałam, że troszkę się obawiasz, ale kto się nie obawia -ja po prostu przyjmę to co jest mi pisane, a jutro wizyta u gin o 19.
Słabo się czuje od kilku dni, zmęczenie, spałabym chyba cały czas jakbym mogła. Ledwo w pracy wytrzymuję.
Alicja - mam wrażenie, że to świetna idea to forum, można zawsze liczyć na kogoś, kto zrozumie w pełni, nawet - mam wrażenie - najbardziej zwariowane nasze obawy ;Palicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka - Zgadzam się - to świetna idea. Moi lekarze ciągle powtarzają "nie czytaj tego forum", "nie czytaj tego internetu", "piszą tam głupoty, a potem się stersujesz". To jest właśnie odwrotnie. Rozumiem, że googlowanie jakiś sytuacji nie jest najszczęsliwsze, ale uważam, że taka stała rozmowa i wsparcie w tym miejscu jest jaknajbardziej potrzebna i właściwa.
Martynika -Ale masz świetny TP. 24.12.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka - senność to ponoć wpływ wysokiego progesteronu. Ale to dobrze, bo ciałko żółte pracuje i go wydziela - to tylko dobra oznaka. Ja mam 500mg luteiny (tj progesteronu) i też trochę po tej dawce śpie na stojąco
Jak bardzo boli głowa i jest to nie do wytrzymania to chyba można wziąć jeden apap nikicia.Evka lubi tę wiadomość
-
Tak, mam wysoki progesteron - też mogłabym na stojąco spać.
Cera mi się pogorszyła - przetłuszcza się strasznie - czasem mam wrażenie, że czuję jak gruczoły łojowe pracują. Włosów nie mogę ułożyć i wypadają z resztą nawet mi się nie chce jakoś szczególnie upiększać, bo po prostu nie mam na to siły. Miejmy nadzieję, że II trymestr jest rzeczywiście taki przyjemny jak mówią... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bo jest tak, że kobieta kobietę zrozumie
wszystkie się pocieszamy bo każda z nas może się znaleźć w takiej sytuacji, wsparcie jest bardzo ważne i zawsze jest się kogo poradzić
a to bardzo dużo dla nas znaczy :)nie wiem czemu my najczęściej tak panikujemy a faceci przyjmują wszystko na spokojnie
taka chyba nasza natura
Evka, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Ja po kilku godzinach od nałożenie makijażu lekkiego - się rozpływam, jakbym wyszła z treningu przed chwilą. Na schodzącą skórę polecam stosować codziennie peeling drobnoziarnisty a po nim nałożyć dobry krem nawilżający. Pijesz dużo wody?
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie przykładam wagi akurat do składników jeśli chodzi o chemikalia w kosmetykach, bo tych nie używam dużo i jestem dosyć wygodna z braku nadmiaru czasu. Ale jeśli Ty się obawiasz - peeling polecam samemu zrobić z naturalnych składników
W necie dużo przepisów.
-
Czytałam właśnie dzisiaj, że w 8 tygodniu mogą pojawić się bóle głowy - a czytałam właśnie ze względu, że mnie się to przytrafiło. Nie brałam apapu bo ten nie działał na mnie nigdy, ale może po prostu spróbuj się przejść na świeżym powietrzu, wyjdz na balkon, idz na spacer i pooddychaj głęboko. Odpocznij chwilę. Mnie pomogło.
nikicia86 wrote:Tak wiem o apapie ale wzielam i nic nie pomogłonikicia86 lubi tę wiadomość