X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka u mnie dzisiaj lepszy humor, jakos mnie wczoraj pocieszyłyscie i byłam jeszcze u sasiadki która ma malutkie dzieciaczki i one tak mnie wycałowały ze od razu optymizm we mnie wstapił. Teraz leze i odpoczywam. A co u Ciebie?

Nadulka lubi tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik odezwij sie bo sie martwimy !!!

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie patrzę na liste i powiem Wam, że jest już nas tutaj ogromnie dużo! Super, że mamy taką fajną grupę wspierającą się nawzajem <3

• Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 4 - fakt, dzieciaki potrafią uśmiechem powodować uśmiech :)Tak, czytałam, że troszkę się obawiasz, ale kto się nie obawia -ja po prostu przyjmę to co jest mi pisane, a jutro wizyta u gin o 19.
    Słabo się czuje od kilku dni, zmęczenie, spałabym chyba cały czas jakbym mogła. Ledwo w pracy wytrzymuję.

Alicja - mam wrażenie, że to świetna idea to forum, można zawsze liczyć na kogoś, kto zrozumie w pełni, nawet - mam wrażenie - najbardziej zwariowane nasze obawy ;P

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - Zgadzam się - to świetna idea. Moi lekarze ciągle powtarzają "nie czytaj tego forum", "nie czytaj tego internetu", "piszą tam głupoty, a potem się stersujesz". To jest właśnie odwrotnie. Rozumiem, że googlowanie jakiś sytuacji nie jest najszczęsliwsze, ale uważam, że taka stała rozmowa i wsparcie w tym miejscu jest jaknajbardziej potrzebna i właściwa. :)

Martynika -Ale masz świetny TP. 24.12.2015 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak tam u Ciebie ?
    Dziewczyny a mnie dzisiaj cały dzień glowa boli strasznie się czuje :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - senność to ponoć wpływ wysokiego progesteronu. Ale to dobrze, bo ciałko żółte pracuje i go wydziela - to tylko dobra oznaka. Ja mam 500mg luteiny (tj progesteronu) i też trochę po tej dawce śpie na stojąco :D

Jak bardzo boli głowa i jest to nie do wytrzymania to chyba można wziąć jeden apap nikicia.

Evka lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam wysoki progesteron - też mogłabym na stojąco spać.
    Cera mi się pogorszyła - przetłuszcza się strasznie - czasem mam wrażenie, że czuję jak gruczoły łojowe pracują. Włosów nie mogę ułożyć i wypadają z resztą nawet mi się nie chce jakoś szczególnie upiększać, bo po prostu nie mam na to siły. Miejmy nadzieję, że II trymestr jest rzeczywiście taki przyjemny jak mówią...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów schodzi skóra z twarzy płatami. Najgorzej jak nałoże podkład...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo jest tak, że kobieta kobietę zrozumie :) wszystkie się pocieszamy bo każda z nas może się znaleźć w takiej sytuacji, wsparcie jest bardzo ważne i zawsze jest się kogo poradzić :) a to bardzo dużo dla nas znaczy :)nie wiem czemu my najczęściej tak panikujemy a faceci przyjmują wszystko na spokojnie :) taka chyba nasza natura :)

Evka, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kilku godzinach od nałożenie makijażu lekkiego - się rozpływam, jakbym wyszła z treningu przed chwilą. Na schodzącą skórę polecam stosować codziennie peeling drobnoziarnisty a po nim nałożyć dobry krem nawilżający. Pijesz dużo wody?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpałaszowałam właśnie słoik domowych ogórków kiszonych...odrazu mdłości przeszły...ciekawa sprawa;P

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ogórki małosolne wcinałam bo taka mnie ochota naszła:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pastę z makreli miałam ochotę a jak ją zrobiłam to stwierdziłam, że jednak jej nie chce :P pies będzie miał co jeść bo mąż nie przepada :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam na kolacje makrele w pomidorach i popilam sokiem bananowym. Bol zoladka murowany :/:/ ale teraz jestem tak senna ze same mi sie oczy zamykaja :(

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek - dobrze powiedziane:)
    Evka - pije ogromne ilości wody - bo lubię.
    A czy peeling i jego składniki jest bezpieczny w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o apapie ale wzielam i nic nie pomogło :-(

• Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przykładam wagi akurat do składników jeśli chodzi o chemikalia w kosmetykach, bo tych nie używam dużo i jestem dosyć wygodna z braku nadmiaru czasu. Ale jeśli Ty się obawiasz - peeling polecam samemu zrobić z naturalnych składników :) W necie dużo przepisów.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie dzisiaj, że w 8 tygodniu mogą pojawić się bóle głowy - a czytałam właśnie ze względu, że mnie się to przytrafiło. Nie brałam apapu bo ten nie działał na mnie nigdy, ale może po prostu spróbuj się przejść na świeżym powietrzu, wyjdz na balkon, idz na spacer i pooddychaj głęboko. Odpocznij chwilę. Mnie pomogło.
    nikicia86 wrote:
    Tak wiem o apapie ale wzielam i nic nie pomogło :-(

nikicia86 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:07

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ