X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amos wrote:
    Witam wszystkie ciężaróweczki :), czy można do Was dołączyć?
    Mam na imię Ania, jestem mamą dwóch kochanych dziewczynek młodsza też grudniówka'13. Teraz termin wychodzi mi na 18.12.
    Test robiłam dopiero w poniedziałek i jestem totalnie zaskoczona, bo więcej dzieci nie planowałam, a tu taka niespodzianka.
    Do lekarza umówiłam się na 6.05, bo wcześniej termin miał już na piątek a to zdecydowanie za szybko :).

Hej! Pawnie, że mozesz:)
    Byłaś już na becie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)równiez życze powodzenia na wizytach:)meldujcie:)
    kurcze ciekawe co z Flakonikiem a może przez te wymioty trafiła do szpitala?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten sloneczny porawnek:-)
    Kate też o tym pomyslalam.
    Alicja Ja zamiast peelingu kupilam sobie szczoteczkę do twarzy i jestem zadowolona:)
    Witam nowe przyszłe mamy i trzymam kciuki za udane wizyty u lekarzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:21

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwie sie o Flakonik. Ciagle zagladam czy nie napisala...

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie wydaje ze Flakonik ppojechala do szpitala, bo pisala ze jak nie ustapia wymioty to chce jechac.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Droga - pamiętaj tylko, żeby robić peeling codziennie przez najbliższy czas - wtedy będą super efekty :) Nie zapominaj pożniej o nawilżeniu :)

Co to za badania immunologiczne?

alicja_ wrote:
    Zrobiłam wczoraj sama peeling! Kakao, cukier, cytryna i oliwka dla dzieci. Krótko mówiąc; Rewelacja! Skóra pięknie się wyrównała i nawilżyła przez noc. Dzięki za rady;)

A ostatnio zapomniałam Wam powiedzieć, że lekarz opróćz bety w piątek prosił żeby zrobić serię badań immunologicznych (ponoć bardzo drogie;/). Szukamy przyczyny wolnego rozwoju… Czy któraś z Was miała je robione może?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciaży? Ja przed ciążą ćwiczyłam na dywanie różne zaestawy już od październicza czyli 5 miesięcy i teraz trochę mi tego brakuje. Zrobiłam przerwę na te pierwsze tygodnie ciąży a teraz chyba powróce do aktywności.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie tak myślałam wczoraj - że odwodniła się trochę. No nic, miejmy nadzieje, że odezwie się w krótce z dobrymi nowinami i z lepszym samopoczuciem :)
    Kate4 wrote:
    Cześć:)równiez życze powodzenia na wizytach:)meldujcie:)
    kurcze ciekawe co z Flakonikiem a może przez te wymioty trafiła do szpitala?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja problemu z cerą nie mam, ale włosy mam takie suche i do niczego nie chcą sie układac i do tego wylatuja jak szalone ale może to tak na wiosnę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciaży? Ja przed ciążą ćwiczyłam na dywanie różne zaestawy już od październicza czyli 5 miesięcy i teraz trochę mi tego brakuje. Zrobiłam przerwę na te pierwsze tygodnie ciąży a teraz chyba powróce do aktywności.

A ja niestety nie mogę ćwiczyć.
    Mam w domu bieznie i wcześniej codziennie biegałam, a teraz w ogóle nie moge z uwagi na tą zagrożoną ciąże:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips właśnie ja tez byłam aktywna przed ciążą chodziłam na fitness a teraz boje sie ćwiczeń. Zobacze jak będzie wszystko ok po wizycie to delikatnie zacznę ćwiczyć a spacery to obowiązkowo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co to za badania immunologiczne?[/QUOTE]

zaraz tutaj umieszcze zdjęcie mojego skierowania na badania, bo sama nie umiem się w nim połapać do końca

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:57

Chichibi lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja się nawet rozczytać nie mogę :P w piątek robisz te badania Alicja?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do aktywności to ja przed ciążą ćwiczyłam od roku, schudłam 40 kilo, ale teraz trochę się boję ćwiczyć, może coś lekkiego zacznę w II trymestrze, wogóle strasznie się boję , że po zrzuceniu takiej wagi w ciąży znowu strasznie przybiorę ....

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:57

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to super, że odrazu dostaniesz w piątek wynik :) w razie czego będzie można szybko z lekami zadziałać :) dobrze, że trafiłaś do fajnego lekarza, który coś robi a nie czeka na to co się samo wydarzy :)

alicja_, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno widze skierowanie na antykoagulant tocznia jest to grupa przeciwciał antyfosfolipidowych, których działanie charakteryzuje się zaburzeniami układu krzepnięcia. Musisz stwierdzić czy nie masz zaburzeń krzepnięcia. Wklejam wyjasnienie z neta:
    Oznaczenia antykoagulantu toczniowego wykonuje się u osób z podejrzeniem pierwotnego lub wtórnego zespołu antyfosfolipidowego. Zespół ten wiąże się ze zwiększonym ryzykiem powstawania zakrzepów w naczyniach krwionośnych, a w konsekwencji z rozwojem zakrzepicy żył głębokich, udarów mózgu, zatoru płucnego oraz niepowodzeń położniczych (poronienia szczególnie w II i III trymestrze ciąży). W zespole antyfosfolipidowym oprócz LA stwierdza się także inne rodzaje przeciwciał antyfosfolipidowych, przede wszystkim przeciwciała anty-GPI oraz antykardiolipinowe. Postać wtórna tego zespołu rozwija się w przebiegu innych chorób z autoagresji, przede wszystkim w przebiegu tocznia rumieniowatego układowego. LA może pojawić się także u osób stosujących niektóre leki oraz u osób z różnymi zakażeniami, w tym zakażonych wirusem HIV oraz cierpiących na choroby nowotworowe.
    Nazwa antykoagulantu toczniowego wywodzi się od układowego tocznia rumieniowatego, tj. choroby, w przebiegu której po raz pierwszy wykryto to białko. Wbrew tej nazwie wykrycie antykoagulantu toczniowego nie jest badaniem koniecznym do zdiagnozowania tocznia układowego.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ