Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyamos wrote:Witam wszystkie ciężaróweczki
, czy można do Was dołączyć?
Mam na imię Ania, jestem mamą dwóch kochanych dziewczynek młodsza też grudniówka'13. Teraz termin wychodzi mi na 18.12.
Test robiłam dopiero w poniedziałek i jestem totalnie zaskoczona, bo więcej dzieci nie planowałam, a tu taka niespodzianka.
Do lekarza umówiłam się na 6.05, bo wcześniej termin miał już na piątek a to zdecydowanie za szybko.
Hej! Pawnie, że mozesz:)
Byłaś już na becie? -
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny w ten sloneczny porawnek:-)
Kate też o tym pomyslalam.
Alicja Ja zamiast peelingu kupilam sobie szczoteczkę do twarzy i jestem zadowolona:)
Witam nowe przyszłe mamy i trzymam kciuki za udane wizyty u lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:21
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Moja Droga - pamiętaj tylko, żeby robić peeling codziennie przez najbliższy czas - wtedy będą super efekty
Nie zapominaj pożniej o nawilżeniu
Co to za badania immunologiczne?
alicja_ wrote:Zrobiłam wczoraj sama peeling! Kakao, cukier, cytryna i oliwka dla dzieci. Krótko mówiąc; Rewelacja! Skóra pięknie się wyrównała i nawilżyła przez noc. Dzięki za rady;)
A ostatnio zapomniałam Wam powiedzieć, że lekarz opróćz bety w piątek prosił żeby zrobić serię badań immunologicznych (ponoć bardzo drogie;/). Szukamy przyczyny wolnego rozwoju… Czy któraś z Was miała je robione może? -
Własnie tak myślałam wczoraj - że odwodniła się trochę. No nic, miejmy nadzieje, że odezwie się w krótce z dobrymi nowinami i z lepszym samopoczuciem
Kate4 wrote:Cześć:)równiez życze powodzenia na wizytach:)meldujcie:)
kurcze ciekawe co z Flakonikiem a może przez te wymioty trafiła do szpitala?alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylips wrote:Wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciaży? Ja przed ciążą ćwiczyłam na dywanie różne zaestawy już od październicza czyli 5 miesięcy i teraz trochę mi tego brakuje. Zrobiłam przerwę na te pierwsze tygodnie ciąży a teraz chyba powróce do aktywności.
A ja niestety nie mogę ćwiczyć.
Mam w domu bieznie i wcześniej codziennie biegałam, a teraz w ogóle nie moge z uwagi na tą zagrożoną ciąże:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a co do aktywności to ja przed ciążą ćwiczyłam od roku, schudłam 40 kilo, ale teraz trochę się boję ćwiczyć, może coś lekkiego zacznę w II trymestrze, wogóle strasznie się boję , że po zrzuceniu takiej wagi w ciąży znowu strasznie przybiorę ....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynapewno widze skierowanie na antykoagulant tocznia jest to grupa przeciwciał antyfosfolipidowych, których działanie charakteryzuje się zaburzeniami układu krzepnięcia. Musisz stwierdzić czy nie masz zaburzeń krzepnięcia. Wklejam wyjasnienie z neta:
Oznaczenia antykoagulantu toczniowego wykonuje się u osób z podejrzeniem pierwotnego lub wtórnego zespołu antyfosfolipidowego. Zespół ten wiąże się ze zwiększonym ryzykiem powstawania zakrzepów w naczyniach krwionośnych, a w konsekwencji z rozwojem zakrzepicy żył głębokich, udarów mózgu, zatoru płucnego oraz niepowodzeń położniczych (poronienia szczególnie w II i III trymestrze ciąży). W zespole antyfosfolipidowym oprócz LA stwierdza się także inne rodzaje przeciwciał antyfosfolipidowych, przede wszystkim przeciwciała anty-GPI oraz antykardiolipinowe. Postać wtórna tego zespołu rozwija się w przebiegu innych chorób z autoagresji, przede wszystkim w przebiegu tocznia rumieniowatego układowego. LA może pojawić się także u osób stosujących niektóre leki oraz u osób z różnymi zakażeniami, w tym zakażonych wirusem HIV oraz cierpiących na choroby nowotworowe.
Nazwa antykoagulantu toczniowego wywodzi się od układowego tocznia rumieniowatego, tj. choroby, w przebiegu której po raz pierwszy wykryto to białko. Wbrew tej nazwie wykrycie antykoagulantu toczniowego nie jest badaniem koniecznym do zdiagnozowania tocznia układowego.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny