SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amos wrote:
    Witam wszystkie ciężaróweczki :), czy można do Was dołączyć?
    Mam na imię Ania, jestem mamą dwóch kochanych dziewczynek młodsza też grudniówka'13. Teraz termin wychodzi mi na 18.12.
    Test robiłam dopiero w poniedziałek i jestem totalnie zaskoczona, bo więcej dzieci nie planowałam, a tu taka niespodzianka.
    Do lekarza umówiłam się na 6.05, bo wcześniej termin miał już na piątek a to zdecydowanie za szybko :).

Hej! Pawnie, że mozesz:)
    Byłaś już na becie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)równiez życze powodzenia na wizytach:)meldujcie:)
    kurcze ciekawe co z Flakonikiem a może przez te wymioty trafiła do szpitala?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten sloneczny porawnek:-)
    Kate też o tym pomyslalam.
    Alicja Ja zamiast peelingu kupilam sobie szczoteczkę do twarzy i jestem zadowolona:)
    Witam nowe przyszłe mamy i trzymam kciuki za udane wizyty u lekarzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:21

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwie sie o Flakonik. Ciagle zagladam czy nie napisala...

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie wydaje ze Flakonik ppojechala do szpitala, bo pisala ze jak nie ustapia wymioty to chce jechac.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Droga - pamiętaj tylko, żeby robić peeling codziennie przez najbliższy czas - wtedy będą super efekty :) Nie zapominaj pożniej o nawilżeniu :)

Co to za badania immunologiczne?

alicja_ wrote:
    Zrobiłam wczoraj sama peeling! Kakao, cukier, cytryna i oliwka dla dzieci. Krótko mówiąc; Rewelacja! Skóra pięknie się wyrównała i nawilżyła przez noc. Dzięki za rady;)

A ostatnio zapomniałam Wam powiedzieć, że lekarz opróćz bety w piątek prosił żeby zrobić serię badań immunologicznych (ponoć bardzo drogie;/). Szukamy przyczyny wolnego rozwoju… Czy któraś z Was miała je robione może?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciaży? Ja przed ciążą ćwiczyłam na dywanie różne zaestawy już od październicza czyli 5 miesięcy i teraz trochę mi tego brakuje. Zrobiłam przerwę na te pierwsze tygodnie ciąży a teraz chyba powróce do aktywności.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie tak myślałam wczoraj - że odwodniła się trochę. No nic, miejmy nadzieje, że odezwie się w krótce z dobrymi nowinami i z lepszym samopoczuciem :)
    Kate4 wrote:
    Cześć:)równiez życze powodzenia na wizytach:)meldujcie:)
    kurcze ciekawe co z Flakonikiem a może przez te wymioty trafiła do szpitala?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja problemu z cerą nie mam, ale włosy mam takie suche i do niczego nie chcą sie układac i do tego wylatuja jak szalone ale może to tak na wiosnę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciaży? Ja przed ciążą ćwiczyłam na dywanie różne zaestawy już od październicza czyli 5 miesięcy i teraz trochę mi tego brakuje. Zrobiłam przerwę na te pierwsze tygodnie ciąży a teraz chyba powróce do aktywności.

A ja niestety nie mogę ćwiczyć.
    Mam w domu bieznie i wcześniej codziennie biegałam, a teraz w ogóle nie moge z uwagi na tą zagrożoną ciąże:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips właśnie ja tez byłam aktywna przed ciążą chodziłam na fitness a teraz boje sie ćwiczeń. Zobacze jak będzie wszystko ok po wizycie to delikatnie zacznę ćwiczyć a spacery to obowiązkowo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co to za badania immunologiczne?[/QUOTE]

zaraz tutaj umieszcze zdjęcie mojego skierowania na badania, bo sama nie umiem się w nim połapać do końca

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:57

Chichibi lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja się nawet rozczytać nie mogę :P w piątek robisz te badania Alicja?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do aktywności to ja przed ciążą ćwiczyłam od roku, schudłam 40 kilo, ale teraz trochę się boję ćwiczyć, może coś lekkiego zacznę w II trymestrze, wogóle strasznie się boję , że po zrzuceniu takiej wagi w ciąży znowu strasznie przybiorę ....

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:57

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to super, że odrazu dostaniesz w piątek wynik :) w razie czego będzie można szybko z lekami zadziałać :) dobrze, że trafiłaś do fajnego lekarza, który coś robi a nie czeka na to co się samo wydarzy :)

alicja_, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno widze skierowanie na antykoagulant tocznia jest to grupa przeciwciał antyfosfolipidowych, których działanie charakteryzuje się zaburzeniami układu krzepnięcia. Musisz stwierdzić czy nie masz zaburzeń krzepnięcia. Wklejam wyjasnienie z neta:
    Oznaczenia antykoagulantu toczniowego wykonuje się u osób z podejrzeniem pierwotnego lub wtórnego zespołu antyfosfolipidowego. Zespół ten wiąże się ze zwiększonym ryzykiem powstawania zakrzepów w naczyniach krwionośnych, a w konsekwencji z rozwojem zakrzepicy żył głębokich, udarów mózgu, zatoru płucnego oraz niepowodzeń położniczych (poronienia szczególnie w II i III trymestrze ciąży). W zespole antyfosfolipidowym oprócz LA stwierdza się także inne rodzaje przeciwciał antyfosfolipidowych, przede wszystkim przeciwciała anty-GPI oraz antykardiolipinowe. Postać wtórna tego zespołu rozwija się w przebiegu innych chorób z autoagresji, przede wszystkim w przebiegu tocznia rumieniowatego układowego. LA może pojawić się także u osób stosujących niektóre leki oraz u osób z różnymi zakażeniami, w tym zakażonych wirusem HIV oraz cierpiących na choroby nowotworowe.
    Nazwa antykoagulantu toczniowego wywodzi się od układowego tocznia rumieniowatego, tj. choroby, w przebiegu której po raz pierwszy wykryto to białko. Wbrew tej nazwie wykrycie antykoagulantu toczniowego nie jest badaniem koniecznym do zdiagnozowania tocznia układowego.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ