X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B2 chyba chodzi o witaminę B2 i jej poziom

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

• Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz skierowania na nie? faktycznie sa drogie, ja miałam refundowane:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już wiesz co to za badania to zadzwoń sobie dzisiaj do laboratorium. Będziesz przynajmniej wiedziała na jaki koszt się nastawić.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    http://zapodaj.net/879a17c223eb3.jpg.html

a tutaj moje skierowanie na badania.
    Kompletnie nic z tego nie rozumiem :)

hej dostałas skierowanie na badania w kierunku chorób immunologicznych...widze przeciwciała przeciwko toczniowe (lupusy) przeciwko kardiolipinie w dwoch klasach (iGG i IgM)i beta-2- kardiolipinie jest to przydatne w diagnostyce w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.

Pozdrawiam

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    http://zapodaj.net/879a17c223eb3.jpg.html

a tutaj moje skierowanie na badania.
    Kompletnie nic z tego nie rozumiem :)

ja się coś rozczytalam ale nie wiem czy dokladnie.
    przeciwciała kardiolip(?) IgG IgM
    B2
    glikoprotein IgG IgM
    lupus koagulans

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:11

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja super ze lekarz zlecil takie badania, malenstwo walczy, to dobry znak ! Mamusia tez waleczna :-) Trzymam kciuki zeby wszystko sie powiodło :*

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:31

l22ntv73ogvn473k.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety mieszkam na wsi i na takie zajęcia nie mam możliwości sie zapisać. Wogóle to lubie poprostu ćwiczyć na dywanie bo wiem że nei marnuję czasu który np przeznaczyłabym tylko na tv.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bo jestem leniuch, mnie cciężko ma mąż na basen wyciągnąć a o ćwiczeniach nie wspomnę, jedynie spacery z psem mnie ratują :-)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie idę na ćwiczenia z piłkami. Mi lekarka powiedziała, żeby nie przesadzać ze sportem w I trymestrze (co nieoznacza , że wogóle), a jak tylko będzie można to zapisać się na specjalne ćwiczenia dla ciężarnych - widziałam takie głównie od 17 tygodnia.
    No i powiedziała, że główna zasada to żeby sportu nie było więcej niż przed ciążą i żadnych nowych dyscyplin - jak czegoś nierobiłam to mam tego dalej nie robić.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ćwiczę na razie bo nie czuję się na siłach... Ale mieliśmy zaplanowany wyjazd w góry w czerwcu i tak się zastanawiam, czy powinnam jechać... w sumie jak nie będę wysokich szczytów zdobywać to chyba nic się nie stanie, jak sądzicie?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy na usg nie powinien byc pelen pecherz, tak mi lekarz Powiedzial jak kiedyś mialam trochę pelny :P I widzialam ten zapelniony pecherz na usg :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się będziesz tylko dobrze czuła to jedz, zawsze to odskocznia od codzienności i więcej czasu spedzonego na świeżym powietrzu. :) My też planujemy majówke gdzieś w górach.
    m@rzenie wrote:
    Ja nie ćwiczę na razie bo nie czuję się na siłach... Ale mieliśmy zaplanowany wyjazd w góry w czerwcu i tak się zastanawiam, czy powinnam jechać... w sumie jak nie będę wysokich szczytów zdobywać to chyba nic się nie stanie, jak sądzicie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czuję raz lepiej raz gorzej - częściej gorzej:/ ale spokojne ćwiczenia , w dużej mierze oddechowe mi pomagają. O góry to się najlepiej lekarza zapytaj - ja się pytałam o ciepłe kraje - radził wybierać bardziej umiarkowany klimat - ale moim zdaniem europa na początku czerwca nie jest bardziej upalna niż polskie lato, a że na słońcu plackiem nie będę mogła leżeć to trudno. Dla mnie ważna jest zmiana klimatu, czas z mężem i poczucie , że to są wakacje. Bardziej boje się historii jedzeniowych , bo wiadomo w domu wiem , że umyte , co w środku itd - ale też nie popadam w paranoje :)

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ