X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • amos Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej! Pawnie, że mozesz:)
    Byłaś już na becie? :)

Nie nie byłam i raczej nie będę robiła, u mnie z samymi ciążami nie miałam problemów, raczej z zajściem był większy :).

Co do ćwiczeń to mi też ich strasznie brakuje, ale teraz ganianie za moją małą musi mi starczy :)

Jeżeli chodzi o wakacje to dwa lata temu jak byłam z młodą w ciąży to polecieliśmy do Turcji w czerwcu. Lekarz wyraził zgodę i napisał jakie leki mam wziąć i najlepiej wykupić dodatkowe ubezpieczenie.

179aa3b73d.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ćwiczyłam przed zajściem, w sumie nie długo bo 2 miesiące ale tak 3 razy w tygodniu dość intensywnie, i teraz się boję, zastanawiam się nad ćwiczeniami co na youtube są, widziałam, że są nawet specjalne na I trymestr, ale jakoś w domu chęci brak aby zacząć, za dużo książek jest :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! :-)
    Ja tez bym chętnie poćwiczyła ale motywacji brak i jakoś się boję na samym początku ale później będzie trzeba trochę się wziąć za siebie :-) Również mam tyle książek do nadrobienia, że hej. Miłego dnia :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u których z Was już widać serduszko? tzn. w którym tyg i dn było już widać? Ja teraz jestem 5t5d, a przy 1 ciąży było widać chyba tydzień później. Nie wiem czy już iść do gin czy jeszcze czekać.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6t1d

Dagietka lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6tyg i 3dniu bylo widac :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń i diety dla kobiet w ciąży to polecam www.fitmom.pl Ja korzystam z porad żywieniowych oraz zaczęłam robić ćwiczenia dla I trymestru.

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6w5d było widać serduszko :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 6t2d nie było widać serca:( i teraz czekam na kolejną wizytę...także lepiej od razu trochę dłużej odczekać niż się potem stresować.

co myślicie o detektorze tętna płodu?będziecie to kupować?ja się tak zastanawiam, w poprzednich ciążach nie używałam no i nie wiem czy warto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka w 5t6d.

Anna K zastanawiałam się nad kupnem. Może sobie sprawię tylko będę pilnować by za często nie używać.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile takie cos kosztuje ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! Nieśmiało dołączam do Was, termin z owulacji wychodzi mi na Wigilię :) Jestem po poronieniu, więc boję się o tą ciążę jak cholera, ale podczytuję Was od paru dni i stwierdziłam, że skoro postanowiłam myśleć pozytywnie, to powinnam się tutaj ujawnić :)

alicja_, halwaya, Anka1101, kwiatakacji, Renia7910, Madzisek, Hashija, m@rzenie, Dagietka, Nazja lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka od 100 zł w górę.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Hej, dziewczyny! Nieśmiało dołączam do Was, termin z owulacji wychodzi mi na Wigilię :) Jestem po poronieniu, więc boję się o tą ciążę jak cholera, ale podczytuję Was od paru dni i stwierdziłam, że skoro postanowiłam myśleć pozytywnie, to powinnam się tutaj ujawnić :)

Witam,
    ja również jestem po poronieniu a dokladnie pustym jaju płodowym.
    Aktualnie jestem w 6t2d i jestem dobrej myśli:)

kehlana_miyu, Dagietka lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK81 wrote:
    u mnie w 6t2d nie było widać serca:( i teraz czekam na kolejną wizytę...także lepiej od razu trochę dłużej odczekać niż się potem stresować.

co myślicie o detektorze tętna płodu?będziecie to kupować?ja się tak zastanawiam, w poprzednich ciążach nie używałam no i nie wiem czy warto?

U mnie w 6t0d nie było rózniez widać seduszka...wizytę mam 21 go. A Ty?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem się wbić w rozmowę ;) Ja dopiero pierwsza wizyta z położną w 10tc ;)
    Do tego czasu żyję sobie tylko z świadomością dwóch kresek - nie wiem nic o betach, usg, badaniach, serduszkach itp ;)
    I w ogóle nie czuję się ciążowo ;)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki moje ja podczytuje co chwile ja jutro mam wizyte minelo juz 10 dni teraz wkoncu zaloza mi karte tak lekarz mowil i bede pelnomocna ciezarowka hehe wkoncu zobacze serduszko mojego bobaska haha jestem pozytywnie nastawiona...kurcze mysle co z flakonikiem za dlugo sie nie odzywa mam nadzieje ze wporzadku wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 15:35

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwsze USG wyznaczone na 5.05., żeby było już widać serduszko. To będzie 6t6d, ale ja miałam owulację w 18 albo 19 dc więc moja ginka powiedziała, że tylko bym się denerwowała jakbym poszła wcześniej. Nie wiem tylko, czy wytrzymam tak długo bez podejrzenia, czy maleństwo rośnie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja mam pierwsze USG wyznaczone na 5.05., żeby było już widać serduszko. To będzie 6t6d, ale ja miałam owulację w 18 albo 19 dc więc moja ginka powiedziała, że tylko bym się denerwowała jakbym poszła wcześniej. Nie wiem tylko, czy wytrzymam tak długo bez podejrzenia, czy maleństwo rośnie.

I dobrze zrobiłaś ja mam cykle 34-35 dniowe i w 6t0d poszłam na USG i też nie słyszałam serduszka....lepiej poczekać niż sie strsować

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ