SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Przylazłam, nadrobiłam..
    i pożegnam się z wami na jakiś czas..
    muszę się zdystansować
    A co się stało?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej melduje sie po badaniu
    To moze zaczne od tego,ze Groszek na poczatku podniosl mi cisnienie 139/83..lekarz mnie badal najpierw przez brzuch bo powiedzialam,ze zaczelam 8tydz..jak na ovu pisze,nic nie bylo widac.. wiec dopochwowo i nagle...pusty pecherzyk! Plama wielka ciemna i..nic:/ podnioslo mi sie cisnienie i juz chcialam plakac.. lekarz mowi,ze pecherz jakis pusty i wogole,ze zle widac jakos.. nagle "wsadzil" mi jakos pod dziwnym katem to urzadzenie i.. ukazal sie Groszek;D z pikajaco-pulsujacym punkcikiem,a potem i cialko zolte sie znalazlo obok ;D A to nicpon maly;) z tego wszystkiego to pecherzyk chyba 3,1cm a Groszek albo 0,79cm albo 0,87cm z Mezem co innego widzielismy:p. Z USG wyszlo,ze jest to 6w6d czyli ok.2 dni do tylu niz na ovu. Nie mam fotki bo zostala w karcie bo do gin na nfz chodze,a nie.pomyslalam,zeby zrobic fotke telem :)
    Gratuluje wspaniałe wieści:) oj faktycznie musiałas szok przeżyć, ja się obawiam że u mnie też tak będzie tylko bez happy endu;( znowu mam dzisiaj czarne myśli. Nie czuję się jakbym była w ciąży nic a nic...

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:53

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A co się stało?

Nic się nie stało - emocjonalnie jestem jakoś nie w tym miejscu gdzie trzeba.. Jak mi przejdzie to wrócę :) Więc nie zapominajcie o mnie :)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odzywaj się chociaż czasami żebyśmy wiedziały zw wszystko u ciebie dobrze

halwaya lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtam wszystkie przyszle mamy grudnioweczki, jestem tu nowa Anka 26 lat, i z mila checia do was dolacze. We wtorek potwierdzilam u lekarza ciażę 5tydzien, w piatek mam jeszcze jedna wizyte bo gin chce zobaczyc jak sie rozwija i czy jest juz bijace serduszko, jest to moja pierwsza ciaza i nie wiem za bardzo co z czym ugryzc i do tego mam jakies obawy zeby wszystko bylo dobrze i oczywiscie przyczepilo mi sie jakies torbiel na jajniku i przyjmuje duphaston:( . No i oczywiscie objawy to klucie w dole brzucha drazliwe piersi i wciagu dnia jakies male mdlosci. A po za tym nie moge sie doczekac az uslysze serduszko. Pozdrawiam i dam znac co i jak :)
    tickers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 19:31

alicja_, Madzisek, Nadulka, nikicia86, Dagietka lubią tę wiadomość

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

Madleine lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

• amos Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale ten twój kropek cię wystraszył, dobrze że się pokazał i wszystko ok, oby tak zostało już do końca :)
    Evka czekam, jak tam po wizycie?
    Anka ja również dzisiaj tutaj zagościła, więc zaczynamy razem :)

Anka 89 lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 to na pewno dobry smieszek bedzie z teojej fasolki :-) superrr Gratuluję ze wszystko ok

Anka witamy u nas i gratulacje :-)
    Amos ciebie również witam Gratuluję i życzę wam zdrowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 19:49

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, Amos witamy i oczywiście gratulacje :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso niezły łobuz Ci rośnie! ;-) Gratuluję :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziewczyny...Widziałam mojego fasolaka :) Ma 8 mm i ślicznie bijące serduszko.
    Wszystkie parametry prawidłowe, wręcz idealne. Wiek ciąży wg OM zgodny z USG.
    Zachęca zrobić 20 maja badanie usg prenatalne - koszt 250 zł. Trochę dużo, ale wszystko dla maleństwa. Kolejna wizyta u gin 7 maja - jak ja to wytrzymam...oj to maleństwo ćwiczy cierpliwość :)

Nadulka, kwiatakacji, Dagietka, nikicia86, Madzisek, Nazja, Hashija, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jej, dziewczyny...Widziałam mojego fasolaka :) Ma 8 mm i ślicznie bijące serduszko.
    Wszystkie parametry prawidłowe, wręcz idealne. Wiek ciąży wg OM zgodny z USG.
    Zachęca zrobić 20 maja badanie usg prenatalne - koszt 250 zł. Trochę dużo, ale wszystko dla maleństwa. Kolejna wizyta u gin 7 maja - jak ja to wytrzymam...oj to maleństwo ćwiczy cierpliwość :)
    superaśnie:)to masz kamien z serca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, że się tak dopytuję , ale ja tez juz miałam pierwszą wizytę, widziałam serduszko i następną mam właśnie 20 maja usg prenatalne ale nie mam żadnych wizyt pomiędzy. Z tego co czytam wszystkie macie więcej wizyt co 2-3 tyg. Czy takie wizyty są konieczne? Tak jak mówiłam to moja pierwsza ciąża i nie chciałabym czegoś zaniedbać.

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś jednak na usg. Gin sprawdziła położenie pęcherzyka, jest ok. Przeżyłam szok, kiedy ginka powiedziała mi, że są dwa pęcherzyki ciążowe :)
    Za 2 tyg do kontroli, powinno już widać serduszka. SZOK !

m@rzenie, nikicia86, Madzisek, Kate4, ilonia1984, Nazja, Chichibi, halwaya, Hashija, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratulacje! :-)
    Dagietka a dla Ciebie podwójne!!! :-) Ja zawsze marzyłam o bliźniakach ;-)

Dagietka lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka to wspaniała wiadomość :-) a macie w rodzinie bliźniaki ? :-)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam jedną córkę - 10 mcy :)
    No zawsze mówiłam, że chciałabym mieć bliźniaki, więc może sobie wykrakałam. Oby wszystko było dobrze i za 2 tyg dwa pięknie bijące serduszka :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji. Wiesz, na nfz normalnie są chyba tylko 3 badania usg podczas ciąży. a Ty chodzisz prywatnie? Jeśli tak, nie ma problemu, byś poszła wcześniej. Dla mnie i tak 3 tyg to będzie wieczność ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ