X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Przylazłam, nadrobiłam..
    i pożegnam się z wami na jakiś czas..
    muszę się zdystansować
    A co się stało?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej melduje sie po badaniu
    To moze zaczne od tego,ze Groszek na poczatku podniosl mi cisnienie 139/83..lekarz mnie badal najpierw przez brzuch bo powiedzialam,ze zaczelam 8tydz..jak na ovu pisze,nic nie bylo widac.. wiec dopochwowo i nagle...pusty pecherzyk! Plama wielka ciemna i..nic:/ podnioslo mi sie cisnienie i juz chcialam plakac.. lekarz mowi,ze pecherz jakis pusty i wogole,ze zle widac jakos.. nagle "wsadzil" mi jakos pod dziwnym katem to urzadzenie i.. ukazal sie Groszek;D z pikajaco-pulsujacym punkcikiem,a potem i cialko zolte sie znalazlo obok ;D A to nicpon maly;) z tego wszystkiego to pecherzyk chyba 3,1cm a Groszek albo 0,79cm albo 0,87cm z Mezem co innego widzielismy:p. Z USG wyszlo,ze jest to 6w6d czyli ok.2 dni do tylu niz na ovu. Nie mam fotki bo zostala w karcie bo do gin na nfz chodze,a nie.pomyslalam,zeby zrobic fotke telem :)
    Gratuluje wspaniałe wieści:) oj faktycznie musiałas szok przeżyć, ja się obawiam że u mnie też tak będzie tylko bez happy endu;( znowu mam dzisiaj czarne myśli. Nie czuję się jakbym była w ciąży nic a nic...

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:53

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A co się stało?

Nic się nie stało - emocjonalnie jestem jakoś nie w tym miejscu gdzie trzeba.. Jak mi przejdzie to wrócę :) Więc nie zapominajcie o mnie :)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odzywaj się chociaż czasami żebyśmy wiedziały zw wszystko u ciebie dobrze

halwaya lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtam wszystkie przyszle mamy grudnioweczki, jestem tu nowa Anka 26 lat, i z mila checia do was dolacze. We wtorek potwierdzilam u lekarza ciażę 5tydzien, w piatek mam jeszcze jedna wizyte bo gin chce zobaczyc jak sie rozwija i czy jest juz bijace serduszko, jest to moja pierwsza ciaza i nie wiem za bardzo co z czym ugryzc i do tego mam jakies obawy zeby wszystko bylo dobrze i oczywiscie przyczepilo mi sie jakies torbiel na jajniku i przyjmuje duphaston:( . No i oczywiscie objawy to klucie w dole brzucha drazliwe piersi i wciagu dnia jakies male mdlosci. A po za tym nie moge sie doczekac az uslysze serduszko. Pozdrawiam i dam znac co i jak :)
    tickers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 19:31

alicja_, Madzisek, Nadulka, nikicia86, Dagietka lubią tę wiadomość

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

Madleine lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:00

• amos Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale ten twój kropek cię wystraszył, dobrze że się pokazał i wszystko ok, oby tak zostało już do końca :)
    Evka czekam, jak tam po wizycie?
    Anka ja również dzisiaj tutaj zagościła, więc zaczynamy razem :)

Anka 89 lubi tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 to na pewno dobry smieszek bedzie z teojej fasolki :-) superrr Gratuluję ze wszystko ok

Anka witamy u nas i gratulacje :-)
    Amos ciebie również witam Gratuluję i życzę wam zdrowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 19:49

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, Amos witamy i oczywiście gratulacje :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso niezły łobuz Ci rośnie! ;-) Gratuluję :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziewczyny...Widziałam mojego fasolaka :) Ma 8 mm i ślicznie bijące serduszko.
    Wszystkie parametry prawidłowe, wręcz idealne. Wiek ciąży wg OM zgodny z USG.
    Zachęca zrobić 20 maja badanie usg prenatalne - koszt 250 zł. Trochę dużo, ale wszystko dla maleństwa. Kolejna wizyta u gin 7 maja - jak ja to wytrzymam...oj to maleństwo ćwiczy cierpliwość :)

Nadulka, kwiatakacji, Dagietka, nikicia86, Madzisek, Nazja, Hashija, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jej, dziewczyny...Widziałam mojego fasolaka :) Ma 8 mm i ślicznie bijące serduszko.
    Wszystkie parametry prawidłowe, wręcz idealne. Wiek ciąży wg OM zgodny z USG.
    Zachęca zrobić 20 maja badanie usg prenatalne - koszt 250 zł. Trochę dużo, ale wszystko dla maleństwa. Kolejna wizyta u gin 7 maja - jak ja to wytrzymam...oj to maleństwo ćwiczy cierpliwość :)
    superaśnie:)to masz kamien z serca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, że się tak dopytuję , ale ja tez juz miałam pierwszą wizytę, widziałam serduszko i następną mam właśnie 20 maja usg prenatalne ale nie mam żadnych wizyt pomiędzy. Z tego co czytam wszystkie macie więcej wizyt co 2-3 tyg. Czy takie wizyty są konieczne? Tak jak mówiłam to moja pierwsza ciąża i nie chciałabym czegoś zaniedbać.

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś jednak na usg. Gin sprawdziła położenie pęcherzyka, jest ok. Przeżyłam szok, kiedy ginka powiedziała mi, że są dwa pęcherzyki ciążowe :)
    Za 2 tyg do kontroli, powinno już widać serduszka. SZOK !

m@rzenie, nikicia86, Madzisek, Kate4, ilonia1984, Nazja, Chichibi, halwaya, Hashija, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratulacje! :-)
    Dagietka a dla Ciebie podwójne!!! :-) Ja zawsze marzyłam o bliźniakach ;-)

Dagietka lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka to wspaniała wiadomość :-) a macie w rodzinie bliźniaki ? :-)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam jedną córkę - 10 mcy :)
    No zawsze mówiłam, że chciałabym mieć bliźniaki, więc może sobie wykrakałam. Oby wszystko było dobrze i za 2 tyg dwa pięknie bijące serduszka :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Evka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji. Wiesz, na nfz normalnie są chyba tylko 3 badania usg podczas ciąży. a Ty chodzisz prywatnie? Jeśli tak, nie ma problemu, byś poszła wcześniej. Dla mnie i tak 3 tyg to będzie wieczność ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ