Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ania14 wrote:oj chyba żadna nie zainteresowała się moim postem
a i tak napisze
Hematokryt 34,5 % 37 47 L MAM ZA MAŁO
Neutrofile % 73,3 % 40 70 H MAM ZA DUŻO
Neutrofile # 7,2 tys/µl 2,50 7,00 H MAM ZA DUŻO
Hemoglobina 12,4 g/dl 12,0 16,0 N
W NORMIEostatnio miałam 11,8 wzrosła o 0,6
osad w moczu
bakterie nieliczne w prep. NIE WIEM CO TO ZNACZY? ;/
Hematokryt zawsze bedziemy miały nizszy bo zwiekszyła sie objetość krwi (prawie o połowe).
Neutrofili jest ciut za duzo ale to lepiej (gdyby myło za mało) świadczyłoby o spadku układu immunologicznego.
Jak dla mnie to nie jest to nic niepokojącego....jedynie te nieliczne bakterie...ale to już do gin:) -
nick nieaktualnymagnolia_85 wrote:Witam
pewnie jesteście w trakcie kompletowania wyprawki
Jeżeli na Waszej liscie znajduje się laktator to chciałabym polecić Lovi Prolactis
Jest to laktator dwufazowy, pierwsza pobudzająca a druga już wlaściwa - każda z nich posiada regilację ssania
Dzięki niemu udało mi się rozkręcić laktację po porodzie (22.05.2015), który niestety zakończył się cc ze względu na stan przedrzucawkowy. Jest bardzo delikatny dla piersi a zarazem ściąga bardzo dobrze
w zestawie mamy dwa urządzenia - elektryczny i ręczny
a wszystko zapakowane w estetyczną kosmetyczkę
ponad to posiada wyświetlacz, dzięki któremu nie musimy co chwila zerkać na zegarek i liczyć ile czasu już ściągam
Polecam, naprawdę warto!
A na styczniówkach prawie to samo... -
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie
Ujawniły się, wystarczy tylko ładnie poprosić
Gosiammr trzymkaj się jak najdłużej
I widzisz Flakonik, Martosza83 zostanie naszą laborantką
Ja nie chcę nic słyszeć o porodzie w październikuI to żadnym
alicja_, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:A czy pewne jest, że to przez poród nie przetrwało?
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5101ea1d3455.jpg
Witamy się po wizytacji. Malutka waży 1549 gram ,mało przytula w ciągu dwóch tyg ale dr powiedział,że wszystko w granicach norm. Ja mam 4 kg na plusie. Szyjka w miarę ok ale rozwarcie na opuszek malutkie. Teraz będę chodzić co dwa tyg do porodu. Malutka obrócona główka w dół ,bardzo nisko w kanale rodnym,jak pokazywał tym USG to normalnie nieco wyżej niż spojenie łonowe. Przeplywy dobre Zalecienia: oszczędzając tryp życia i nakaz słuchania Drwszystkim serdecznie gratuluje udanych wizyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 23:51
alisss871, Mama-julka, pati_zuzia, Flakonik, Madzisek, Nadulka, Ola_45, kwiatakacji, lilianna, Marta0912, genoweffa, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Witam nowe mamusie
Ujawniły się, wystarczy tylko ładnie poprosić
Gosiammr trzymkaj się jak najdłużej
I widzisz Flakonik, Martosza83 zostanie naszą laborantką
Ja nie chcę nic słyszeć o porodzie w październikuI to żadnym
Martosza83 już jest i to ze specjalizacjąFlakonik, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Niestety ZZO nie możesz sobie zażyczyć od tak, teraz chcę i już, wcześniej trzeba odbyć konsultacje z anestezjologiem, i trafić, bo jak poród jest za bardzo zaawansowany to nie mogą podać znieczulenia. Ja bym chciała, u mnie w szpitalu jest ZZo i gaz
Wiem wiem, orientowalam sie:-) za pozno podane moze wstrzymac akcje- polozna mi mowila ze jest podawane do jakiegos tam rozwarcia -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Cześć laseczki. My po dzisiejszej wizycie, mała waży 2134g co mnie się wydaje za dużo jak na ten wiek ciąży ( 31 + 1d ), ale według pomiarów niby 32 tc... Termin przy pomiarach przesunął się na 27 listopada, ale później ostatecznie na 3 grudnia. Mój lekarz sprzęt ma już wiekowy, więc myślę, że to po prostu jakaś pomyłka w pomiarach z tą wagą. No chyba, że urodzę córkę giganta
Nie martw sie, u mnie tydzien temu córcia wazyla 2010g:-) bedziemy mialy kluski do przytulania:-DPola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarik u mnie to samo:) poczytałam troche listopadówki, a dokładniej opowieści dziewczyn po porodach, cc strasznie się zapowiada, nie chce rodzić w ten sposób!
Halo, spicie??? Jak to robicie? Ja od 5 juz nie spie:-( w dodatku mam taka niemoc ciazowa, musze isc do sklepu, zrobic i zjesc sniadanie i dalej ogarniac przeprowadzke a nic mi sie nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:44
genoweffa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔