Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ania14 wrote:oj chyba żadna nie zainteresowała się moim postem
a i tak napisze
Hematokryt 34,5 % 37 47 L MAM ZA MAŁO
Neutrofile % 73,3 % 40 70 H MAM ZA DUŻO
Neutrofile # 7,2 tys/µl 2,50 7,00 H MAM ZA DUŻO
Hemoglobina 12,4 g/dl 12,0 16,0 N
W NORMIE
ostatnio miałam 11,8 wzrosła o 0,6
osad w moczu
bakterie nieliczne w prep. NIE WIEM CO TO ZNACZY? ;/
Hematokryt zawsze bedziemy miały nizszy bo zwiekszyła sie objetość krwi (prawie o połowe).
Neutrofili jest ciut za duzo ale to lepiej (gdyby myło za mało) świadczyłoby o spadku układu immunologicznego.
Jak dla mnie to nie jest to nic niepokojącego....jedynie te nieliczne bakterie...ale to już do gin:) -
nick nieaktualnymagnolia_85 wrote:Witam
pewnie jesteście w trakcie kompletowania wyprawki
Jeżeli na Waszej liscie znajduje się laktator to chciałabym polecić Lovi Prolactis
Jest to laktator dwufazowy, pierwsza pobudzająca a druga już wlaściwa - każda z nich posiada regilację ssania
Dzięki niemu udało mi się rozkręcić laktację po porodzie (22.05.2015), który niestety zakończył się cc ze względu na stan przedrzucawkowy. Jest bardzo delikatny dla piersi a zarazem ściąga bardzo dobrze
w zestawie mamy dwa urządzenia - elektryczny i ręczny
a wszystko zapakowane w estetyczną kosmetyczkę
ponad to posiada wyświetlacz, dzięki któremu nie musimy co chwila zerkać na zegarek i liczyć ile czasu już ściągam
Polecam, naprawdę warto!
A na styczniówkach prawie to samo... -
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie
Ujawniły się, wystarczy tylko ładnie poprosić 
Gosiammr trzymkaj się jak najdłużej
I widzisz Flakonik, Martosza83 zostanie naszą laborantką
Ja nie chcę nic słyszeć o porodzie w październiku
I to żadnym
alicja_, genoweffa, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiestety tak, dziecko doznało bardzo poważnego niedotlenienia podczas ostatniej fazy porodu, nie podjęło samodzielnie oddychania i zmarło po dwóch miesiącach. Straszna tragedia. Tego, co przeszli jago rodzice przez te dwa miesiące po prostu nie da się opisać. Najgorsze, że KTG nie wskazywało nic złego, więc lekarz nie zdecydował o cesarce... Szczegółów nie znam bo ta znajoma powiedziała, że nie ma sensu, żeby przed moim porodem opowiadała mi co dokładnie tam zaszło. Może to i dobrze... Wiem jedno, człowiek bez silnej wiary chyba by tego nie przeżył.rewelka wrote:A czy pewne jest, że to przez poród nie przetrwało?
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5101ea1d3455.jpg
Witamy się po wizytacji. Malutka waży 1549 gram ,mało przytula w ciągu dwóch tyg ale dr powiedział,że wszystko w granicach norm. Ja mam 4 kg na plusie. Szyjka w miarę ok ale rozwarcie na opuszek malutkie. Teraz będę chodzić co dwa tyg do porodu. Malutka obrócona główka w dół ,bardzo nisko w kanale rodnym,jak pokazywał tym USG to normalnie nieco wyżej niż spojenie łonowe. Przeplywy dobre Zalecienia: oszczędzając tryp życia i nakaz słuchania Dr
wszystkim serdecznie gratuluje udanych wizyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 23:51
alisss871, Mama-julka, pati_zuzia, Flakonik, Madzisek, Nadulka, Ola_45, kwiatakacji, lilianna, Marta0912, genoweffa, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Witam nowe mamusie
Ujawniły się, wystarczy tylko ładnie poprosić 
Gosiammr trzymkaj się jak najdłużej
I widzisz Flakonik, Martosza83 zostanie naszą laborantką
Ja nie chcę nic słyszeć o porodzie w październiku
I to żadnym 
Martosza83 już jest i to ze specjalizacją
Flakonik, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Niestety ZZO nie możesz sobie zażyczyć od tak, teraz chcę i już, wcześniej trzeba odbyć konsultacje z anestezjologiem, i trafić, bo jak poród jest za bardzo zaawansowany to nie mogą podać znieczulenia. Ja bym chciała, u mnie w szpitalu jest ZZo i gaz

Wiem wiem, orientowalam sie:-) za pozno podane moze wstrzymac akcje- polozna mi mowila ze jest podawane do jakiegos tam rozwarcia -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Cześć laseczki. My po dzisiejszej wizycie, mała waży 2134g co mnie się wydaje za dużo jak na ten wiek ciąży ( 31 + 1d ), ale według pomiarów niby 32 tc... Termin przy pomiarach przesunął się na 27 listopada, ale później ostatecznie na 3 grudnia. Mój lekarz sprzęt ma już wiekowy, więc myślę, że to po prostu jakaś pomyłka w pomiarach z tą wagą. No chyba, że urodzę córkę giganta

Nie martw sie, u mnie tydzien temu córcia wazyla 2010g:-) bedziemy mialy kluski do przytulania:-D
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarik u mnie to samo:) poczytałam troche listopadówki, a dokładniej opowieści dziewczyn po porodach, cc strasznie się zapowiada, nie chce rodzić w ten sposób!
Halo, spicie??? Jak to robicie? Ja od 5 juz nie spie:-( w dodatku mam taka niemoc ciazowa, musze isc do sklepu, zrobic i zjesc sniadanie i dalej ogarniac przeprowadzke a nic mi sie nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:44
genoweffa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔