Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZgadza sie, ja pisalam o zusie i z tego co kojarze to Madzia;-)
Suerte mnie tez tak ciagnie brzuch w dole jak pochodze troche.
Moniek90 piona! Ja tez + 15kg:-D
Dziewczyny nie przejmujcie sie malymi brzuchami, ja to nawet chcialabym miec maly, bo bardzo ciazy mi moj, ciezko sie schylic nie mowie o nachylaniu sie nad wanna:-o
Justyna przykro mi, no ale sa plusy, kasa w kieszeni i mozesz cos innego kupic:-) chociaz taka fura napewno Wam by sie przydalamoniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde my dzisiaj poszlismy na spacer i właśnie mnie złapał taki ból jak kolka tylko w dole brzucha przestraszyłam się ale po chwili przeszło. Wiecie z czego to i czy to napewno normalne?
Ja to już się nawet nie wazę bo potem mi przykronajwazniejsze że maz chodzi i się jara jak cudownie wygladam w tej ciąży
Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanko.
Odebrałam wyniki badań. Dalej mam anemię ale nie o tym teraz. W moczu mam białko, erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. Wizytę mam 22 paźdźiernika. Nie uśmiecha mi się iść teraz i potem kolejny bo jednak to pieniądze, które się przydadzą. Wcześniej iść też nie mogę bo muszę mieć zaświadczenie od kardiologa o mojej wadzie serca. Może kupić żurawinkę, popić i jeszcze przed 22 zrobić kolejne badanie moczu by zobaczyć czy coś się zmieniło? Dodam, że nic mnie nie boli a badania gin kazał zrobić tuż przed wizytą tylko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i z enzymami wątrobowymi zrobiłam od razu wszystkie. -
moniek90 wrote:A powiedzcie dziewczyny, czy bolą Was dłonie? Jak zginacie palce czujecie ból?
Ja tak mam od paru dni, kroiłam szczypiorek do kolacji i musiałam robić przerwy, bo takie mam słabe dłonie...
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
annielica wrote:Dziewczyny mam pytanko.
Odebrałam wyniki badań. Dalej mam anemię ale nie o tym teraz. W moczu mam białko, erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. Wizytę mam 22 paźdźiernika. Nie uśmiecha mi się iść teraz i potem kolejny bo jednak to pieniądze, które się przydadzą. Wcześniej iść też nie mogę bo muszę mieć zaświadczenie od kardiologa o mojej wadzie serca. Może kupić żurawinkę, popić i jeszcze przed 22 zrobić kolejne badanie moczu by zobaczyć czy coś się zmieniło? Dodam, że nic mnie nie boli a badania gin kazał zrobić tuż przed wizytą tylko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i z enzymami wątrobowymi zrobiłam od razu wszystkie.
Możesz pić zurawine, ale białko w moczu ??? A jak z ciśnieniem u Ciebie? Bo wiem,że to jakoś się łączy? Może skontaktuj się telefonicznie z lekarzem i poinformuj o wynikach badań -
nick nieaktualnyola25 wrote:Możesz pić zurawine, ale białko w moczu ??? A jak z ciśnieniem u Ciebie? Bo wiem,że to jakoś się łączy? Może skontaktuj się telefonicznie z lekarzem i poinformuj o wynikach badań
Ciśnienie w normie. Właściwie nigdy nie miałam podwyższonego. Zatrucie ciążowe raczej to nie jest, ale może faktycznie zadzwonię... Trochę się zmartwiłam bo kiedyś miałam częste infekcje pęcherza i problemy z nerkami. Po ostrym odmiedniczkowym zapaleniu nerek 6 lat temu w jednej nerce zostały mi dość znaczne zmiany pozapalne. Teraz nieraz czuję jak malutka leży mi na nerkach i na nie uciska. Myślicie, że takie wyniki mogą być spowodowane uciskiem dziecka w tej okolicy ? -
nick nieaktualnyJa wczesniej pisalam,ze caly dzien mam lenia, a na wieczor zlapala mnie wena na zmiane mebli w pokoju mlodego, a wlasciwie ich wygladu. Juz najwyzszy czas bo myslalam o tym od ponad roku,ale lepiej pozno niz wcale
i za 20 funtow Gabrysbedzie mial nowe mebelki
Szafa jeszcze nie skonczona czasu braklo, bo dziecko chcialo isc spac,ale i materialu zabraklo wiec pewnie skoncze na dniach, no chyba,ze nie wybiore sie na zakupy. Oto efekt prawie koncowy, nie przestraszcie sie balaganu,ale moje dziecko stwierdzilo,ze mi pomoze
Jesli macie jakies uwagi to wlacie smialo
MeGi2986, akira, Ola_45, Mama-julka, Nadulka, Marta0912, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Hello:) tez nadrobilam,ale teraz wstaje ide sie ogarnac budze Mala,Ja ogarniam i zawoze do szkoly,jestem z powrotem pewnie po 8:p
Ja kupilam na pupe linomag jak dobrze pamietam ale rozowy chyba mam,tzn zakretka no chyba,ze sie myle,nie chce mi sie narazie wstawac do lazienki;) bo jeszcze leze w lozku. I sudocrem. Ja chce kupic Oliatum do kapieli,stosowalam go tez z Laura,nie bede kupowala raczej,zadnych innych plynow do kapieli czy do mycia,wystarczy mysle,ze ten oliatum i w razie co kiedys mydelkiem z bambino mylam glowke Laury. Ktoras pisala wczesniej,ze kapala dziecko w pieluchach tetrowych,robilam tak samo,bo tak mnie Mama nauczyla:) dziecko cale okryte w pieluszkach tetrowych,potem w wannie tylko odslanialam kazdy kawalek ciala po kolei i mylam. Co do oliwek po kapaniu to gdzies slyszalam,ze nie sa one dobre po kapaniu zeby smarowac calego malucha,bo one przesuszaja,tak wlasnie przesuszaja cialo Dziecka,nie wiem na ile to prawda ale oliwke juz sobie daruje.
Jeju jak mi ciezko sie ruszyc z lozka,wczoraj polozylam sie o 18 bo wrocilam od rodzicow z Mala i Malzem,zjadlam zaledwie 5 plackow ziemniaczanych,wypilam herbate i kurde mialam takie uczucie pelnego zoladka,ze znowu cofalo mi sie deko jedzenie;/ nie moglam normalnie beknac bo bym chyba zwymiotowala;/ cholera tez tak macie? No gdzies mi Lenka uciska zoladek normalnie...ehnie moge duzo zjesc,nie mowiac juz o piciu.. a wczoraj mnie tak dziwnie suszylo,podejrzewam,ze to po Karmi wieczor przed hahahaha
-
nick nieaktualnyWitam się i ja z rana
Kurczę u Was też już przymrozki w nocy?? Czyżby zima chciała przyjść szybciej??
Wczoraj obkupiłam się w płyn do płukania z Loveli w rossmanie, jest teraz w promocji za chyba 17.99 zł.
I jak tylko wyschnie mi nasze pranie to biorę się za ponowne pranie rzeczy małego.
Pisałyście o mielonych i co dziś u mnie na obiadek będzie oczywiście mielon z ziemniaczkami i surówką z marchwii i poraa śniadanko jak za młodu chałka z serem żółtym i ciepłe mleko
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
wczoraj zaczęłam w końcu pranie dziecięcych rzeczy, dzisiaj wstawiłam kolejne pranie i zabieram się za prasowanie wczorajszego. Chciałabym już mieć wszystko ładnie poukładane w komodzie
Co do kosmetyków to ja bede kupować Babydream albo Hipppati_zuzia lubi tę wiadomość
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
Dzien dobry wszystkim,
U mnie chorobowo. Córka wczoraj z temperatura 39, dzis z rana to samo, tak wiec dogorywamy w domu.
justyna14 - jak nocka? Dal sie wyspac Olus?
Bialkomocz jest bardzo niebezpieczny. Ja mialam w poprzedniej ciazy w polaczeniu z wysokim cisnieniem, czyli stan przedrzucawkowy. Od razu zalecono CC. Z tymze byl to juz skonczony 39 tc.
zobaczcie, jakie zdjecia przeslala mi tesciowa. udziergala dla wnuczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:47
Nadulka, Mama-julka, justyna14, Marta0912, genoweffa, Moniusia89, Flakonik, moniek90, m@rzenie, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość
-
Cześć i czołem wszystkim brzuchatkom!
Noc tragiczna - złe sny
A to wszystko, dlatego, że przed snem przeglądałam fb jeszcze na komorce i natrafiłam z babyonline na artykuł o mamie, która urodziła w 40 tyg martwego maluszka:( Na wieczór czuła ruchy - rano już wcale.
Niestety jak to ja, zaczęłam drażyć temat i weszłam na profil fb tej kobiety. Straszny widok, straszne wpisy.
Zrobiło mi się strasznie smutno - miałam koszmary, że urodziłam chore dziecko z przepukliną na główce.
Teraz pojadłam i czekam na ruchy małej
Właśnie w takich sytuacjach nieznosze FB - ludzie udostępniają smutaśne rzeczy, nie wiem po co... -
nick nieaktualnywitam sie i ja noc dzis u mnie o niebo epsza niz od prau dni nic nie bolalo nawet ciezko nie bylo:)
U mnie dzis beda pacuszki ziemniaczane tyle ze pieczone z jakims dobrym mieskiem w sosie Inso narobilas smaka od rana:)
Evka ja nie czytam zadnych taki wpisow artykulow i nic podobnego bo bardzo sie zaraz stresuje i mam glupie mysli i rowniez sny wspolczuje udziom ktorzy musza przezywac takie tragedie sa dziewczyny ktore pija cala ciaze biora narkotyki nie dbaja o siebie i rodza zdrowe dzieciaczki ktore pozniej maja pikielne dziecinstwo ahh szkoda slow
Uciekam na badanie -
Megi niedawno zawiozlam Mala do szkoly i jak wsiadlam do auta(stoi w podziemnym garazu) to wyskoczyla temp 14C jak tylko wyjechalysmy na zewnatrz,pare metrow i temp nagle -1 :o szok.. dobrze,ze zalozylam Malej koszulke,bluze nierozpinana,kurtke i czapke,musze jeszcze buty adidasy Jej zamienic na buty zimowe..bo mowila,ze zanim doszla,blok dalej,do garazu to zimno jej w stopy bylo... wloze Jej chyba rekawiczki w kieszenie jeszcze na wszelki wypadek jakby mieli spacerowac jeszcze ma w-fie.. i pomysle o szaliku,bo u Niej chore gardlo to kiedys chleb powszedni byl.
Ja sama kurde wyskoczylam w letnich spodniach ala alladynki,skarpeteczkach cienki do balerinek i w balerinach..hehe to zwatpilam:p -
annielica wrote:Dziewczyny mam pytanko.
Odebrałam wyniki badań. Dalej mam anemię ale nie o tym teraz. W moczu mam białko, erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. Wizytę mam 22 paźdźiernika. Nie uśmiecha mi się iść teraz i potem kolejny bo jednak to pieniądze, które się przydadzą. Wcześniej iść też nie mogę bo muszę mieć zaświadczenie od kardiologa o mojej wadzie serca. Może kupić żurawinkę, popić i jeszcze przed 22 zrobić kolejne badanie moczu by zobaczyć czy coś się zmieniło? Dodam, że nic mnie nie boli a badania gin kazał zrobić tuż przed wizytą tylko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i z enzymami wątrobowymi zrobiłam od razu wszystkie.
Żurawina to bardzo dobry sposóbja tak robiłam i nadal robie
ale polecam kupić suszoną żurawinę (ja kupuje tą z Rossmana bo jakościowo jest bardzo dobra i nie droga) .
Możesz sobie ją podgryzać, lub łyżeczkę żurawiny dawać do płatkówja robię to i to. Więc polecam!