Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Dziewczyny mam pytanko.
Odebrałam wyniki badań. Dalej mam anemię ale nie o tym teraz. W moczu mam białko, erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. Wizytę mam 22 paźdźiernika. Nie uśmiecha mi się iść teraz i potem kolejny bo jednak to pieniądze, które się przydadzą. Wcześniej iść też nie mogę bo muszę mieć zaświadczenie od kardiologa o mojej wadzie serca. Może kupić żurawinkę, popić i jeszcze przed 22 zrobić kolejne badanie moczu by zobaczyć czy coś się zmieniło? Dodam, że nic mnie nie boli a badania gin kazał zrobić tuż przed wizytą tylko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i z enzymami wątrobowymi zrobiłam od razu wszystkie.
A ile masz tego bialka? Ja mialam 10 mg i lekarz polozyl mnie na oddziale dostalam antybiotyk, ale przy tym goraczkowalam. Siostra moja co z blizniakami chodzila to w 36 tc miala 5 mg bialka i lekarze nie mogli tego zbic wiec zrobili jej cc (szpital na madalinskiego w wawie). Przy bialku w moczu trzeba duzo pic wody, dzieki temu mozna wyplukac nerki.
Ale nie martw sie, moja druga siostra w drugiej ciazy miala 134mg bialka! Antybiotyk na szczescie pomogl, ale troche sie z tym bujala. Od dziecka ma problemy z nerkami i co jakis czas ma to bialko w moczu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Asiowa no to pokaz ten brzuch a nie tylko tak opowoiadasz i opowoiadasz
Suerte ja też mam 3 koszule
No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezęwpadniecie?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg
Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.Madzisek, MeGi2986, Mama-julka, Nadulka, Marta0912, pati_zuzia, moniek90, m@rzenie, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
puli27 wrote:Dziewczyny mam kompleks malego brzucha. Wszyscy mi marudza ze mam maly brzuch jak na ten tydzien ciazy. Doslownie kazdy kto mnie widzi to sie dzisi zeam taki maly brzuch. Ja juz sama zaczelam sie martwic.
Puli- moja ginka od 2 miesięcy marudzi że mam za mały;) no ale jak to powiedziała patologii nie widzi;) -
akira wrote:Dzien dobry wszystkim,
U mnie chorobowo. Córka wczoraj z temperatura 39, dzis z rana to samo, tak wiec dogorywamy w domu.
justyna14 - jak nocka? Dal sie wyspac Olus?
Bialkomocz jest bardzo niebezpieczny. Ja mialam w poprzedniej ciazy w polaczeniu z wysokim cisnieniem, czyli stan przedrzucawkowy. Od razu zalecono CC. Z tymze byl to juz skonczony 39 tc.
zobaczcie, jakie zdjecia przeslala mi tesciowa. udziergala dla wnuczki.
moja mama też zaczęła dziergać sweterki
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przestalam czytac jakiekolwieg zle wiadomosci o ciazach innych.Pozniej tygodniami sie zamartwialam czy na pewno i u mnie sie to niezdarzy.Poza tym mam swietna znajoma ,ktora potrafi mi zepsuc cala radosc z bycia w ciazy.Myslalam,ze sobie odpuscila z czego bylam zadowolona ale jak tylko sie dowiedziala ,ze bylam w szpitalu przyjechala mnie troche zdolowac.Sama nie ma dzieci tylko powtarza mi historie znajomych kolezanek .U jednej macica sie nie kurczy po porodzie i beda jej wycinac( powiedzialam jej ,ze jest chyba niemadra ,zeby zdrowej kobiecie 5 miesiecy po porodzie chcieli macice usunac),innej wypadla.Ktorejs tam dziecko nie spi calymi dniami i trzeba nosic ,ze dziewczyna wyje z bezsinosci ,nie interesuje je nic i chce tylko na rekach.Jedno ulewa,drugie ma bezdech w nocy itd.Same doly .Powiedzialam mojemu ,ze nastepnym razem nie wpuszczam do domu i tyle bo jej przyp...
Marta0912, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:A ile masz tego bialka? Ja mialam 10 mg i lekarz polozyl mnie na oddziale dostalam antybiotyk, ale przy tym goraczkowalam. Siostra moja co z blizniakami chodzila to w 36 tc miala 5 mg bialka i lekarze nie mogli tego zbic wiec zrobili jej cc (szpital na madalinskiego w wawie). Przy bialku w moczu trzeba duzo pic wody, dzieki temu mozna wyplukac nerki.
Ale nie martw sie, moja druga siostra w drugiej ciazy miala 134mg bialka! Antybiotyk na szczescie pomogl, ale troche sie z tym bujala. Od dziecka ma problemy z nerkami i co jakis czas ma to bialko w moczu.
Cholerkamam 15mg białka15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.
I teraz historia z dziś
Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem ....Tylko takich porodów nam życzyć.
Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poródiNso87, Nadulka, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Evka wrote:To gratulacje dla bratowej
A wiesz ile rodziła przy 1 dziecku? Zawsze taki szybki bill z niej?
Myślę, że takie łóżeczko to na jakiś rok starczy, biorąc pod uwagę średnie wymiary dziecka jak rośnie.
Pierwsze rodziła dłużej, zajechała przed północą a o 1 był już RobercikWięc wyrobiła się w jakąś godzinkę, teraz w pół
Powiedzcie, że my też tak będziemy rodzić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInso no u nas garaży nie ma, ale na szczęście podgrzewana prednia szyba to super wynalazek i przynajmniej skrobać nie trzeba
wczoraj trochę pochodziliśmy po miescie to popołudniu jeszcze znośnie, choc trzeba sie cieplej ubierac jak nic.
Szkoda mi dzieciaczkow jak w taka pogode biegaja na wf na podworku, zimne powietrze to zaraz chore gardlo, albo i gorzej.
Suerte bedzie dobrze, kciuki zaciśnięte
Asiowa i Ty twierdzisz, że masz brzuch jak wieloryb????!!! Kobieto, ja taki miałam może w 3 macu ciążymasz zgrabniutki brzuszek
iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość
-
annielica
Odnośnie infekcji moczu, to w ciąży może przebiegać bezobjawowo, ja też miałam, a nic mnie nie bolało. Miałam dużo bakterii i leukocyty w moczu. Po 10 dniach brania uroseptu musiałam brać antybiotyk. Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza szybciej, bo wiadomo, że infekcje w ciąży należy bardziej kontrolować.Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
Asiowa wrote:
Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.
No no asiowa, nawt jak 3 wieloryby!
Jak ti jest ze najbardziej zawsze narzekaja te osoby ktore zupelnie nie maja na co... Wygladasz ekstrapozazdroscic:)
A ja w lozku jeszcze maz mnie obudzil jak z pracy przyszedl ale chyba jeszcze podrzemam troche:DiNso87 lubi tę wiadomość