X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny mam pytanko.
    Odebrałam wyniki badań. Dalej mam anemię ale nie o tym teraz. W moczu mam białko, erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. Wizytę mam 22 paźdźiernika. Nie uśmiecha mi się iść teraz i potem kolejny bo jednak to pieniądze, które się przydadzą. Wcześniej iść też nie mogę bo muszę mieć zaświadczenie od kardiologa o mojej wadzie serca. Może kupić żurawinkę, popić i jeszcze przed 22 zrobić kolejne badanie moczu by zobaczyć czy coś się zmieniło? Dodam, że nic mnie nie boli a badania gin kazał zrobić tuż przed wizytą tylko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i z enzymami wątrobowymi zrobiłam od razu wszystkie.

A ile masz tego bialka? Ja mialam 10 mg i lekarz polozyl mnie na oddziale dostalam antybiotyk, ale przy tym goraczkowalam. Siostra moja co z blizniakami chodzila to w 36 tc miala 5 mg bialka i lekarze nie mogli tego zbic wiec zrobili jej cc (szpital na madalinskiego w wawie). Przy bialku w moczu trzeba duzo pic wody, dzieki temu mozna wyplukac nerki.

Ale nie martw sie, moja druga siostra w drugiej ciazy miala 134mg bialka! Antybiotyk na szczescie pomogl, ale troche sie z tym bujala. Od dziecka ma problemy z nerkami i co jakis czas ma to bialko w moczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

iNso87, rewelka, Madzisek, Mama-julka, alicja_, Nadulka, Marta0912 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte trzymamy kciuki,napewno wszystko jest w porzadku:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, będzie git!:) Moja w 31t2d ważyła 2 kg. Powiedziała, że bardzo dobra waga, że idzie wg średniej krajowej ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte daj spokoj:-) bedzie dobrze, wiecej cialka do kochania:-) ja waga sie nie przejmuje, wazns aby Mala byla zdrowa:-) a jak chce rosnac to niech rosnie nawet do 4,5 kg:-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Asiowa no to pokaz ten brzuch a nie tylko tak opowoiadasz i opowoiadasz :P

Suerte ja też mam 3 koszule :)

No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezę;) wpadniecie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg

Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.

Madzisek, MeGi2986, Mama-julka, Nadulka, Marta0912, pati_zuzia, moniek90, m@rzenie, kwiatakacji lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny mam kompleks malego brzucha. Wszyscy mi marudza ze mam maly brzuch jak na ten tydzien ciazy. Doslownie kazdy kto mnie widzi to sie dzisi zeam taki maly brzuch. Ja juz sama zaczelam sie martwic.

Puli- moja ginka od 2 miesięcy marudzi że mam za mały;) no ale jak to powiedziała patologii nie widzi;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dzien dobry wszystkim,

U mnie chorobowo. Córka wczoraj z temperatura 39, dzis z rana to samo, tak wiec dogorywamy w domu.

justyna14 - jak nocka? Dal sie wyspac Olus?

Bialkomocz jest bardzo niebezpieczny. Ja mialam w poprzedniej ciazy w polaczeniu z wysokim cisnieniem, czyli stan przedrzucawkowy. Od razu zalecono CC. Z tymze byl to juz skonczony 39 tc.

zobaczcie, jakie zdjecia przeslala mi tesciowa. udziergala dla wnuczki.

1b2cca079f738673med.jpg

46228ea49da17232med.jpg
    Piękne :) moja mama też zaczęła dziergać sweterki :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

• Evka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, a przypomnij proszę jaką ma Młody wagę z ost USG?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam czytac jakiekolwieg zle wiadomosci o ciazach innych.Pozniej tygodniami sie zamartwialam czy na pewno i u mnie sie to niezdarzy.Poza tym mam swietna znajoma ,ktora potrafi mi zepsuc cala radosc z bycia w ciazy.Myslalam,ze sobie odpuscila z czego bylam zadowolona ale jak tylko sie dowiedziala ,ze bylam w szpitalu przyjechala mnie troche zdolowac.Sama nie ma dzieci tylko powtarza mi historie znajomych kolezanek .U jednej macica sie nie kurczy po porodzie i beda jej wycinac( powiedzialam jej ,ze jest chyba niemadra ,zeby zdrowej kobiecie 5 miesiecy po porodzie chcieli macice usunac),innej wypadla.Ktorejs tam dziecko nie spi calymi dniami i trzeba nosic ,ze dziewczyna wyje z bezsinosci ,nie interesuje je nic i chce tylko na rekach.Jedno ulewa,drugie ma bezdech w nocy itd.Same doly .Powiedzialam mojemu ,ze nastepnym razem nie wpuszczam do domu i tyle bo jej przyp...

Marta0912, genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj wizyta u gina i juz sie martwie oby szyjka byla dobra bo mi sie nie widzi w szpitalu zostac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ile masz tego bialka? Ja mialam 10 mg i lekarz polozyl mnie na oddziale dostalam antybiotyk, ale przy tym goraczkowalam. Siostra moja co z blizniakami chodzila to w 36 tc miala 5 mg bialka i lekarze nie mogli tego zbic wiec zrobili jej cc (szpital na madalinskiego w wawie). Przy bialku w moczu trzeba duzo pic wody, dzieki temu mozna wyplukac nerki.

Ale nie martw sie, moja druga siostra w drugiej ciazy miala 134mg bialka! Antybiotyk na szczescie pomogl, ale troche sie z tym bujala. Od dziecka ma problemy z nerkami i co jakis czas ma to bialko w moczu.

Cholerkamam 15mg białka :/ 15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.

I teraz historia z dziś :)
    Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem .... :D Tylko takich porodów nam życzyć.
    Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poród :P

iNso87, Nadulka, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje dla bratowej :) A wiesz ile rodziła przy 1 dziecku? Zawsze taki szybki bill z niej? :)

Myślę, że takie łóżeczko to na jakiś rok starczy, biorąc pod uwagę średnie wymiary dziecka jak rośnie.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    To gratulacje dla bratowej :) A wiesz ile rodziła przy 1 dziecku? Zawsze taki szybki bill z niej? :)

Myślę, że takie łóżeczko to na jakiś rok starczy, biorąc pod uwagę średnie wymiary dziecka jak rośnie.

Pierwsze rodziła dłużej, zajechała przed północą a o 1 był już Robercik :D Więc wyrobiła się w jakąś godzinkę, teraz w pół :D Powiedzcie, że my też tak będziemy rodzić ;-)

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obysmy i my tak expresowo urodzily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no u nas garaży nie ma, ale na szczęście podgrzewana prednia szyba to super wynalazek i przynajmniej skrobać nie trzeba ;) wczoraj trochę pochodziliśmy po miescie to popołudniu jeszcze znośnie, choc trzeba sie cieplej ubierac jak nic.
    Szkoda mi dzieciaczkow jak w taka pogode biegaja na wf na podworku, zimne powietrze to zaraz chore gardlo, albo i gorzej.

Suerte bedzie dobrze, kciuki zaciśnięte :)

Asiowa i Ty twierdzisz, że masz brzuch jak wieloryb????!!! Kobieto, ja taki miałam może w 3 macu ciąży ;) masz zgrabniutki brzuszek :)

iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica

Odnośnie infekcji moczu, to w ciąży może przebiegać bezobjawowo, ja też miałam, a nic mnie nie bolało. Miałam dużo bakterii i leukocyty w moczu. Po 10 dniach brania uroseptu musiałam brać antybiotyk. Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza szybciej, bo wiadomo, że infekcje w ciąży należy bardziej kontrolować.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.

No no asiowa, nawt jak 3 wieloryby!
    Jak ti jest ze najbardziej zawsze narzekaja te osoby ktore zupelnie nie maja na co... Wygladasz ekstra :) pozazdroscic:)

A ja w lozku jeszcze maz mnie obudzil jak z pracy przyszedl ale chyba jeszcze podrzemam troche:D

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ