X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk idź spać kobieto, bo będziesz jak neptyk później chodzić ;) :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nie wstalam ha ha :D co poradze jak nam sie tak fajnie spi :D antos mnie tu troche zaczepia ale tak niegroznie:D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No no asiowa, nawt jak 3 wieloryby!
    Jak ti jest ze najbardziej zawsze narzekaja te osoby ktore zupelnie nie maja na co... Wygladasz ekstra :) pozazdroscic:)

A ja w lozku jeszcze maz mnie obudzil jak z pracy przyszedl ale chyba jeszcze podrzemam troche:D

No nie przesadzaj... Maż mówi, że gdy próbuje wstać z łózka to wygladam jak przewrócona na plecki biedronka...;)

Młoda nie dała mi dzisiaj spać. Tak mnie w nocy kopała po zebrach, że rano nie mogłam złapać głębszego oddechu. A tak mi był potrzebny wypoczynek po snach o krwiozerczych bobrach rozkopujących mi ogródek, które próbowałam uśmiercić grabiami...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka mi tez umarla corka w 40tc, a pisanie chcoby na forum ovuFriend bardzo mi pomoglo. Bez tego nie wiem jak bym sobie dala rade.
    Ale moim zdaniem jak widzisz w tytule, ze to o martwym porodzie to nie wchodz i nie czytaj. Zwlaszcza, jesli jestes w koncowce ciazy i wiesz, ze bedziesz sie tym przejmowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij śpij póki możesz, synuś wie żeby mamusia wypoczęła na zaś ;)

Mammo Mai jak się czujesz?? Jak Wojtuś??
    Ja się przyznam, że czytam Wasz wątek coraz, przykro że spotyka taka tragedia coraz więcej kobiet, odobrym sercu. Ale jak czytam Wasze posty, to jak się nawzajem wspieracie i pamiętacie to zawsze mi się łezka w oku kręci i po cichu trzymam kciuki, że każda zazna jeszcze szczęścia. Nie czytam aby pozniej sie zamartwiac, ale po to aby Was podziwiac:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:04

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Potrzebuje kupić pieluchy tetrowe i flanelowe, prześcieradełka, przewijak i jeszcze parę tego typu rzeczy, ale chciałabym to kupić u jednego sprzedawcy, kogo polecacie?

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja kupowałam u tego, szybka przesyłka i zadowolona jestem z produktów:

http://allegro.pl/item5444775675_5444775675.html[url][/url]

gosia mmr lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.

I teraz historia z dziś :)
    Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem .... :D Tylko takich porodów nam życzyć.
    Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poród :P

O matko, to ja zamawiam taki porod :D gdzie to mozna zamowic, na allegro gdzies:D?

Mo dokladnie megi moj synek tam musi byc mega zadowolony bo jak ostatnio to analizowalismy z mezem to zero stresow mam i same endorfinki mu dostarczam:P
    Chyba jednak wstane bo juz cheeriosy za mna chodza:D

MeGi2986, Ola_45, Pola_27, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.

I teraz historia z dziś :)
    Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem .... :D Tylko takich porodów nam życzyć.
    Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poród :P
    Nick proponuje normalne,wieksze gdyż Twoje dziecko moze ale nie musi spac tak:

lub tak:

a wszystko to przed ukończeniem 10 msc ;) wiec mysle,ze to co proponujesz moze być za male ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:35

MeGi2986, justyna14, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezę;) wpadniecie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg

Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.
    Asiowa to ja mam jak 10 wielorybow :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. I ją Was czytam, a od wczoraj tego dużo :-D

Annielica infekcje raczej od tego, że nasz organizm pracuje za dwa, a nie od ucisku :-)

Pati-zuzia jesteś jak prawdziwy renowator mebli. Super to wyszło :-D :-D A Gabryś zna się na porządkach :-D

Megi2986 u nas przymrozki w nocy są już od paru dni :-(

Akira różowa czapeczka i sweter do bomba!

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjsc na chwile to juz strony do nadrabiania szalejecie od rana:) ja pojechalam z moim M do lumpka ale tak sie te staruszki pchaja ze az strach chodzic bo pchaja sie jakby pierwszy raz w takim sklepie byly a chcialam kupic jakas kurtke bo juz dosyc chlodno jest :/

Asiowa niezly z ciebie wielorybek a nie wieloryb masz zgrabniutki brzuszek moj tak wyglada dawno temu:)

nick00 to ja tez poprosze taki porod :) Gratulacje dla Brata i Bratowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Suerte daj spokoj:-) bedzie dobrze, wiecej cialka do kochania:-) ja waga sie nie przejmuje, wazns aby Mala byla zdrowa:-) a jak chce rosnac to niech rosnie nawet do 4,5 kg:-)

A co dziecku będziemy żałować :-D Jak tak musi być to musi i już!

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgadzam! Różowy komplecik rządzi!
    Asikk, iNso- Wiecie, że ja już prawie 10kg do przodu?;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezę;) wpadniecie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg

Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.

Helooo!!! Ale to zdjęcie sprzed 10 tygodni? Robię wielkie oczy :-D

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Wyjsc na chwile to juz strony do nadrabiania szalejecie od rana:) ja pojechalam z moim M do lumpka ale tak sie te staruszki pchaja ze az strach chodzic bo pchaja sie jakby pierwszy raz w takim sklepie byly a chcialam kupic jakas kurtke bo juz dosyc chlodno jest :/

Asiowa niezly z ciebie wielorybek a nie wieloryb masz zgrabniutki brzuszek moj tak wyglada dawno temu:)

nick00 to ja tez poprosze taki porod :) Gratulacje dla Brata i Bratowej :)

Dzięki-skoro tak cięzko mi się podniesć z tą piłkeczką to ciekawe co by było gdybym miała wiekszy. Pewnie lina przywiazana do przeciwległej ściany i poranne przeciąganie;p. Kurcze ja też sobie muszę w lumpku znaleźć jakąś kurtkę bo Mąż chce mnie zabrać na pare dni do Zakopanego i muszę być gotowa na mrozy i śniegi:D

Mama-julka- świerzuśkie, po sniadaniu zrobione;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:59

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ja też się zgadzam! Różowy komplecik rządzi!
    Asikk, iNso- Wiecie, że ja już prawie 10kg do przodu?;p
    Asiowa mi sie wydaje,ze chudzinki jak Ty i tak jak patrze na reszte naszych forumowych modelek to maja wiecej na plusie ale to nic bo Wam nic nie grozi ;D nie widać po Was tych kg,a juz ja niestety mialam przed ciaza nadwagę, teraz 6,5kg na plusie a brzuch wielki jak z trojaczkami;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya34 cóż to za znajoma :-\ Aż zazdroszczę... Daj sobie z nią luz chociaż rok bo będzie Ci życie układać ;-)
    I będzie dobrze na wizycie. Kciuki zacisnęłam :-D

Nick00 gratulacje dla siostry!!! Jak ona to zrobiła :-\ :-)
    Chyba takie łóżeczko posłuży do 1,5 roku.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nadrobiłam :)

Akira tak, dzięki zdecydowanie lepiej. Na noc dałam mu jednak czopka z paracetamolem, obudził się o północy na butle i około 3 bo chciał do nas a potem już do 6.30 spał praktycznie na mnie, bo lubi bliskość mamusi, więc tatuś ma ¾ łóżka a ja i Olek ¼  taki to sprawiedliwy podział.
    Teściowa ma talent, niech Ci jeszcze czapeczkę i szaliczek na zimę wydzierga dla córci z jakieś grubej wełenki  lubię takie cuda!

iNso Ty uważaj z tym ubiorem, żebyś czegoś nie złapała. Teraz to momentalnie się ochłodziło, też muszę jechać gdzieś w weekend kupić Olkowi buty zimowe, bo ma tylko adidaski. cudne zdjęcia , nasz Olek też łapie świetne pozycje, najbardziej zaskakuje mnie jak bezszelestnie prawie przekręca się cały z jednej strony łóżeczka na drugą. Odkładam go to główką leży do nas, wychodzę i wracam i już śpi główką z przeciwnej strony :) czary mary

Suerte czekamy na info 

Nick00 moim zdaniem za małe, bo dziecko już w 4 miesiącu zaczyna się obracać a przy szerokości 40 cm to nawet nie będzie mało gdzie. I bardzo zazdroszczę bratowej tak szybkiego porodu i gratulacje dla rodziców i cioci 

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Pierwsze rodziła dłużej, zajechała przed północą a o 1 był już Robercik :D Więc wyrobiła się w jakąś godzinkę, teraz w pół :D Powiedzcie, że my też tak będziemy rodzić ;-)

To nie był poród tylko jakieś plum i dziecko wyskoczyło :-D :-D :-D
    Powtarzam sobie w głowie jak mantrę, że będzie szybki poród :-)

_nick00 lubi tę wiadomość

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ