Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaya34 wrote:Ja przestalam czytac jakiekolwieg zle wiadomosci o ciazach innych.Pozniej tygodniami sie zamartwialam czy na pewno i u mnie sie to niezdarzy.Poza tym mam swietna znajoma ,ktora potrafi mi zepsuc cala radosc z bycia w ciazy.Myslalam,ze sobie odpuscila z czego bylam zadowolona ale jak tylko sie dowiedziala ,ze bylam w szpitalu przyjechala mnie troche zdolowac.Sama nie ma dzieci tylko powtarza mi historie znajomych kolezanek .U jednej macica sie nie kurczy po porodzie i beda jej wycinac( powiedzialam jej ,ze jest chyba niemadra ,zeby zdrowej kobiecie 5 miesiecy po porodzie chcieli macice usunac),innej wypadla.Ktorejs tam dziecko nie spi calymi dniami i trzeba nosic ,ze dziewczyna wyje z bezsinosci ,nie interesuje je nic i chce tylko na rekach.Jedno ulewa,drugie ma bezdech w nocy itd.Same doly .Powiedzialam mojemu ,ze nastepnym razem nie wpuszczam do domu i tyle bo jej przyp...
Masakra, takie są najgorsze. Niby człowiek ma gdzieś takie opowiadania, ale zawsze jakieś ziarenko niepokoju będzie. Najlepiej dla Twojego spokoju psychicznego nie rozmawiaj z niąmaya34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezę
wpadniecie?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg
Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.
Ty masz brzuch jak wieloryb? Prosze Cie:-) masz sliczny brzusio, chyba ze zdj pomylilas:-) spojrz na moj bebzonek
Evka, Mama-julka, Madzisek, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_nick00 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.
I teraz historia z dziś
Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem ....Tylko takich porodów nam życzyć.
Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poród
O! takich historii tutaj potrzeba -
Mama_Mai wrote:U Wojtusia wszystko dobrze
tydzien temu wazyl 1370g, wiec nie zapowiada sie na tluscioszka
maly kopie, a raczej ciezko nawac to juz kopniakami, bo ma coraz mniej miejsca
bardziej przesuwa nozki i raczki.
Maly wlasnie slucha sobie muzyki dla dzieci w brzuszku i chyba mu sie to podobawy tez puszczacie maluszkom muzyke??
u mnie co rano moje kochanie puszcza muzyke dla Sophie.
W miedzy czasie rozmawia i pyta co tam w srodku slychac;) a jak wraca z pracy to sie pyta czy mamusia byla mila i czy jadla witaminki lol.Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
No kurna niem wytrzymam najchudsze laski na forum walcz a o tytuł wieloryba co się dzieje z tym światem
Cudowne z Was wielorybychcialabym takim być
Pchelkaa widzę że przeprowadzka w toku? I te wina w tle ha ha matka polka jak nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:07
alicja_, Mama-julka, MeGi2986, Madzisek, Pchelkaa, Ola_45, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Ty masz brzuch jak wieloryb? Prosze Cie:-) masz sliczny brzusio, chyba ze zdj pomylilas:-) spojrz na moj bebzonek
Cos musi byc ze mna nie tak, ogladam te wasze brzuchy i sie usmiecham do monitora. Wygladacie super
I wszystkie pupy i nozki zgrabne. Zobaczycie po porodzie w pare tygodnie bedziecie jak przed ciaza -
nick nieaktualnyannielica wrote:Cholerkamam 15mg białka
15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(
No zadzwon, ja z tymi moimi wynikami dzwonilam i powiedzialam ze mam bialko 8mg i temp to gin kazal sie spakowac i na ip. -
annielica napisała:
Cholerkamam 15mg białka15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(
Telefon nix nie kosztuje, a jak sie denerwujez to gorzej dla malenstwa. NIe czekaj dowiedz sie przez telefon co robic. -
Acikk- Ty to się w ogóle nie powinnaś wypowiadać na temat brzucha;p
Pchełkaa- Ty jesteś 3 tygodnie przede mną zobaczymy co u mnie będzie się wtedy działo;p
Mama Mai- ja czasem puszczam, ale zazwyczaj kończy się to "tańcem brzucha" i staram się dawkować
Evvik- dziękuję za słowa otuchy;)
Powiem Wam, że udzieliłomi się Wasze ostatnie gadanie o alkoholach. Też miałam sny, że piję jakiś alkohol, ale chyba likier. ?Był meeega dobry. Następnego dnia za to, Mąż robił obiad i potrzebował wino do sosu, więc otworzył nasze zeszłoroczne, jeszcze nie zdarzyło mi się go dobrze posmakować, a już w ciązy byłam i tak mi slinka ciekła, on on wredota popijał i się ze mnie śmiałMoniusia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola25 wrote:Witamy dziewczynki . ja w kolejce u dentysty , ciekawe ile mi tu jeszcze zejdziesz. Dziś poprosiła Panią w autobusie o ustąpienie miejsca z racji tego że jestem w ciąży i źle się czuje. Pani zmierzyła mnie od góry w dół twierdząc że nic jeszcze nie widać i siedziała dalej. W końcu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca
Mamo Mai ja puszczam często takie melodie dla dzieci i moj Franek ma nawet jedna ulubiona przy ktorej czuje jak sie wycisza i relaksuje
-
nick nieaktualnyMama_Mai wrote:U Wojtusia wszystko dobrze
tydzien temu wazyl 1370g, wiec nie zapowiada sie na tluscioszka
maly kopie, a raczej ciezko nawac to juz kopniakami, bo ma coraz mniej miejsca
bardziej przesuwa nozki i raczki.
Maly wlasnie slucha sobie muzyki dla dzieci w brzuszku i chyba mu sie to podobawy tez puszczacie maluszkom muzyke??
Ja puszczam wieczorami:-) Mała to uwielbia, kreci sie przy tym bardzo -
Hehe wielorybem to mogę być ja z moją obecną waga 94 kilo. Chyba żadna mnie nie przebije
Ja to miałam dzisiaj podjęte snyśniło mi się ze z ludźmi z pracy pojechałam z tym moim brzuchem służbowo na Malediwy i jak skończyłam z mężem rozmawiać przez tel, to zaczęła sievwojna i wzięli nas do niewoli, a potem widziałam jak mąż z córką zmartwienie się w domu i jak cały czas mówili że prosili żebym nie jechała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:27
Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:
Pchelkaa widzę że przeprowadzka w toku? I te wina w tle ha ha matka polka jak nic
Hahah:-D zapomnialam sprzatnac do zdjecia:-D taaak przeprowadzka w toku, a wina to prezenty slubne, ale same wytrawne ktorych nie cierpie wiec stoja juz dwa lata:-) oczywiscie schowane w barku:-D
Kurcze wyszlam na chwile do sklepu i juz 2 strony do nadrabiania mialam, widze ze nim blizej porodu tym wiecej klepiemy:-) sa juz mandarynki w sklepach i to takie dobre "zimowe", bo latem sa bez smaku.
Hmm w mieszkaniu nie mam duzego lustra (jeszcze), maz bedzie musial focie mi strzelac dla Was:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:31
-
nick nieaktualnyJa zaklepuje tytul slonicy Mamus Grudniowych:) Mam wrazenie ze moj brzuch zaczal rosnac w szalonym tempie a maly tak sie kreci ze czasem az boli:) Dzis przedostatnie prasowanko i mozna pakowac torbe do szpitala
Suerte trzymam kciuki brzuch nie powinien byc wyznacznikiem tego ile dziecko wazy i jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:36
-
Mama_Mai wrote:Maly wlasnie slucha sobie muzyki dla dzieci w brzuszku i chyba mu sie to podoba
wy tez puszczacie maluszkom muzyke??
MeGi2986, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
ola25 wrote:Dziś poprosiła Panią w autobusie o ustąpienie miejsca z racji tego że jestem w ciąży i źle się czuje. Pani zmierzyła mnie od góry w dół twierdząc że nic jeszcze nie widać i siedziała dalej. W końcu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca
-
nick nieaktualny