Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja przestalam czytac jakiekolwieg zle wiadomosci o ciazach innych.Pozniej tygodniami sie zamartwialam czy na pewno i u mnie sie to niezdarzy.Poza tym mam swietna znajoma ,ktora potrafi mi zepsuc cala radosc z bycia w ciazy.Myslalam,ze sobie odpuscila z czego bylam zadowolona ale jak tylko sie dowiedziala ,ze bylam w szpitalu przyjechala mnie troche zdolowac.Sama nie ma dzieci tylko powtarza mi historie znajomych kolezanek .U jednej macica sie nie kurczy po porodzie i beda jej wycinac( powiedzialam jej ,ze jest chyba niemadra ,zeby zdrowej kobiecie 5 miesiecy po porodzie chcieli macice usunac),innej wypadla.Ktorejs tam dziecko nie spi calymi dniami i trzeba nosic ,ze dziewczyna wyje z bezsinosci ,nie interesuje je nic i chce tylko na rekach.Jedno ulewa,drugie ma bezdech w nocy itd.Same doly .Powiedzialam mojemu ,ze nastepnym razem nie wpuszczam do domu i tyle bo jej przyp...

Masakra, takie są najgorsze. Niby człowiek ma gdzieś takie opowiadania, ale zawsze jakieś ziarenko niepokoju będzie. Najlepiej dla Twojego spokoju psychicznego nie rozmawiaj z nią

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    No własnie mnie to dziwi bo brzuch mam jak wieloryb!! śmieje się, że jak dobije z obwodem do 100 to robie imprezę;) wpadniecie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fdf3c8e779.jpg

Acikk zdjęcie specjalnie dla Ciebie ze służbowych krużganków;) Jutro postaram się wrzucić lepsze w domowych warunkach. 30 tydzień ciaży.

Ty masz brzuch jak wieloryb? Prosze Cie:-) masz sliczny brzusio, chyba ze zdj pomylilas:-) spojrz na moj bebzonek :-D

2ikb3ph.jpg

Evka, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie co do łóżeczka. Chcemy mieć troszeczkę mniejsze niż te 120x60. I czy według Was wymiar wewnętrzny 90x40cm jest ok ? Boję się czy aby nie będzie za małe i za chwilę będzie trzeba kolejne kupować.

I teraz historia z dziś :)
    Moja bratowa miała termin na 29.10, dziś około 8 zaczęły się skurcze, jakieś 40minut temu miałam telefon, że jedzie na porodówkę a 10 minut temu od brata, że został już ponownie ojcem .... :D Tylko takich porodów nam życzyć.
    Dodam, że mój brat jak wychodził po 7 z domu to sobie smacznie spała i nic nie wskazywało na poród :P

O! takich historii tutaj potrzeba :)

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    U Wojtusia wszystko dobrze :) tydzien temu wazyl 1370g, wiec nie zapowiada sie na tluscioszka ;) maly kopie, a raczej ciezko nawac to juz kopniakami, bo ma coraz mniej miejsca :) bardziej przesuwa nozki i raczki.
    Maly wlasnie slucha sobie muzyki dla dzieci w brzuszku i chyba mu sie to podoba :) wy tez puszczacie maluszkom muzyke??

u mnie co rano moje kochanie puszcza muzyke dla Sophie.
    W miedzy czasie rozmawia i pyta co tam w srodku slychac;) a jak wraca z pracy to sie pyta czy mamusia byla mila i czy jadla witaminki lol.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurna niem wytrzymam najchudsze laski na forum walcz a o tytuł wieloryba co się dzieje z tym światem :D

Cudowne z Was wieloryby :P chcialabym takim być :)

Pchelkaa widzę że przeprowadzka w toku :D ? I te wina w tle ha ha matka polka jak nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:07

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ty masz brzuch jak wieloryb? Prosze Cie:-) masz sliczny brzusio, chyba ze zdj pomylilas:-) spojrz na moj bebzonek :-D

2ikb3ph.jpg

Cos musi byc ze mna nie tak, ogladam te wasze brzuchy i sie usmiecham do monitora. Wygladacie super :D
    I wszystkie pupy i nozki zgrabne. Zobaczycie po porodzie w pare tygodnie bedziecie jak przed ciaza :)

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    O! takich historii tutaj potrzeba :)

No ją już zamawiam taki poród :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Cholerkamam 15mg białka :/ 15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(

No zadzwon, ja z tymi moimi wynikami dzwonilam i powiedzialam ze mam bialko 8mg i temp to gin kazal sie spakowac i na ip.

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica napisała:
    Cholerkamam 15mg białka :/ 15leukocytow i 25 erytrocytow. Absolutnie nic mi nie dolega. W życiu bym nie pomyślała, że wyniki będą nie takie. Zmierzę jeszcze ciśnienie ale mam ciśnieniomierz tylko taki starodawny pompowany z zegarkiem i samemu ciężko się mierzy. Nawet temperatore zmierzyłam temperature i 36,35 stopnia mam. Ehh poczekam troche i zadzwonie do gina;(

Telefon nix nie kosztuje, a jak sie denerwujez to gorzej dla malenstwa. NIe czekaj dowiedz sie przez telefon co robic.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- Ty to się w ogóle nie powinnaś wypowiadać na temat brzucha;p

Pchełkaa- Ty jesteś 3 tygodnie przede mną zobaczymy co u mnie będzie się wtedy działo;p

Mama Mai- ja czasem puszczam, ale zazwyczaj kończy się to "tańcem brzucha" i staram się dawkować;)

Evvik- dziękuję za słowa otuchy;)

Powiem Wam, że udzieliłomi się Wasze ostatnie gadanie o alkoholach. Też miałam sny, że piję jakiś alkohol, ale chyba likier. ?Był meeega dobry. Następnego dnia za to, Mąż robił obiad i potrzebował wino do sosu, więc otworzył nasze zeszłoroczne, jeszcze nie zdarzyło mi się go dobrze posmakować, a już w ciązy byłam i tak mi slinka ciekła, on on wredota popijał i się ze mnie śmiał

Moniusia89 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Witamy dziewczynki . ja w kolejce u dentysty , ciekawe ile mi tu jeszcze zejdziesz. Dziś poprosiła Panią w autobusie o ustąpienie miejsca z racji tego że jestem w ciąży i źle się czuje. Pani zmierzyła mnie od góry w dół twierdząc że nic jeszcze nie widać i siedziała dalej. W końcu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca
    Ale pinda !! Ja bym takiej odpowiedziała: "że za to Pani głupota aż bije po oczach".

Mamo Mai ja puszczam często takie melodie dla dzieci i moj Franek ma nawet jedna ulubiona przy ktorej czuje jak sie wycisza i relaksuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    U Wojtusia wszystko dobrze :) tydzien temu wazyl 1370g, wiec nie zapowiada sie na tluscioszka ;) maly kopie, a raczej ciezko nawac to juz kopniakami, bo ma coraz mniej miejsca :) bardziej przesuwa nozki i raczki.
    Maly wlasnie slucha sobie muzyki dla dzieci w brzuszku i chyba mu sie to podoba :) wy tez puszczacie maluszkom muzyke??

Ja puszczam wieczorami:-) Mała to uwielbia, kreci sie przy tym bardzo

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wielorybem to mogę być ja z moją obecną waga 94 kilo. Chyba żadna mnie nie przebije :-P
    Ja to miałam dzisiaj podjęte sny :-D śniło mi się ze z ludźmi z pracy pojechałam z tym moim brzuchem służbowo na Malediwy i jak skończyłam z mężem rozmawiać przez tel, to zaczęła sievwojna i wzięli nas do niewoli, a potem widziałam jak mąż z córką zmartwienie się w domu i jak cały czas mówili że prosili żebym nie jechała :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:27

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Pchelkaa widzę że przeprowadzka w toku :D ? I te wina w tle ha ha matka polka jak nic :D

Hahah:-D zapomnialam sprzatnac do zdjecia:-D taaak przeprowadzka w toku, a wina to prezenty slubne, ale same wytrawne ktorych nie cierpie wiec stoja juz dwa lata:-) oczywiscie schowane w barku:-D

Kurcze wyszlam na chwile do sklepu i juz 2 strony do nadrabiania mialam, widze ze nim blizej porodu tym wiecej klepiemy:-) sa juz mandarynki w sklepach i to takie dobre "zimowe", bo latem sa bez smaku.

Hmm w mieszkaniu nie mam duzego lustra (jeszcze), maz bedzie musial focie mi strzelac dla Was:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaklepuje tytul slonicy Mamus Grudniowych:) Mam wrazenie ze moj brzuch zaczal rosnac w szalonym tempie a maly tak sie kreci ze czasem az boli:) Dzis przedostatnie prasowanko i mozna pakowac torbe do szpitala :)

Suerte trzymam kciuki brzuch nie powinien byc wyznacznikiem tego ile dziecko wazy i jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:36

• akira Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a ile ważyła ostatnio?
    1160 g 10 dni temu

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak u Was z jedzeniem? Bo ja bym mogła cały dzień nie jeść nic a wieczorem bym mogła dosłownie zezrec wszystko... Chyba Antek pod wieczór się opuszcza niżej i luzuje mi żołądek :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Moja uwielbia muzyke i kiedy sie mowi do brzuszka. Od razu kopie i sie wypina. Chociaz moze to znak, ze nie lubi...? Starszej tez wlaczalam muzyke dla bobasow oraz klasyczna i aktualnie, jak uslyszy Szopena, to placze ze wzruszenia, taka jest wrazliwa. Ma niecale 4 latka, a rozpoznaje ze sluchu kilkanascie instrumentow. To sie pochwalilam ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Dziś poprosiła Panią w autobusie o ustąpienie miejsca z racji tego że jestem w ciąży i źle się czuje. Pani zmierzyła mnie od góry w dół twierdząc że nic jeszcze nie widać i siedziała dalej. W końcu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca
    straszna znieczlica :-(

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk u mnie odwrotnie, rano i popołudniu ssanie mi się włacza, za to na kolację coraz częsciej jem np tylko grejfruta.

‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ