X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • akira Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ty masz brzuch jak wieloryb? Prosze Cie:-) masz sliczny brzusio, chyba ze zdj pomylilas:-) spojrz na moj bebzonek :-D

2ikb3ph.jpg
    hihih obie macie male brzuchy !

Dżulia lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa Ja dosładzałam wino wytrawne np. sokiem z malin :)

Pchelkaa, alisss871 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka na to nie wpadlam:-D Acik co do jedzenia to ja czy rano czy wieczorem tyle samo moge jesc. A po jedzeniu bekam jak chlop:-D

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

Mama-julka, Nadulka, Pchelkaa, MeGi2986, Madzisek, justyna14, genoweffa, Flakonik, ania14, gosia mmr, m@rzenie, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka lekarz nie odbiera :( może odbiera poród czy coś... Pomyśleć, że gdybym zrobiła badania za tydzień nawet bym nie wiedziała, że coś się dzieje :(

Dziewczyny wasze brzuchy to nic przy moim. Jestem potężna. Już nieraz ludzie się pytali czy to aby nie bliźniaki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte gratuluje pozytywnej wizyty! :-) waga synka piekna:-)

Annielica moze gin oddzwoni?

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:58

Pchelkaa lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny nie mozna Was zostawic bo pozniej ledwo co sie nadrabia :) Ja z Gabrysiem wlasnie wrocilismy z naszej cotygodniowej grupy mam z dziecmi i jak co tydzien dramat jak trzeba wychodzic. Pozbiera wszystkie traktory i swiat nieistnieje, tak je lubi,choc nie mam problemu co mu kupic na urodziny czy pod choinke,albo na prezent od braciszka na powrot ze szpitala, no chyba ze mu sie odmieni,ale nie sadze :)
    Asiowa rzeczywiscie wieloryb z Ciebie tak samo ja z Acik :P Wieczorem jak znajde checi na pozowanie to maz mi zrobi zdjecie i tez wstawie :P
    Suerte ciesze sie,ze wszystko dobrze, oni tulubia przesadzac albo w jedna strone albo w druga,znaczy albo mowia ze nic sie nie dzieje,albo juz kontroluja jak nie ma problemu, tak jak u mnie ta ciaze, bo sie boja ze MAksio moze byc za maly.Nidy nie myslalam,ze 3 kg to za malo, malo ale w granicach normy, no ale jak wiem po co te kontrole to mi to na reke, bo bede widziec malego. Teraz ma usg 2 listopada wiec jeszcze troche ale zleci, a od wtedy juz tak malo zostanie do porodu, nie moge sie doczekac :D Teraz przynajmniej mozeszbyc spokojna,ze z Bartusiem wszystko dobrze i inaczej bedzie Ci sie szlo na usg :D
    Ja mam taki balaga nw domu,ale wcale nie chce mi sie ogarniac, mozepo drzemce, mam nadzieje,zeMaksio sie zgra z Gabrysiem jesli chodzi o poobiednia drzemke,zeby i mama mogla sie walnac, no ale to sie okaze dopiero w grudniu. :D
    Maz zaraz wroci na przerwe trzeba isc odgrzac obiad i spanko :D
    Wczoraj w ogole moj maz "zgubil" obraczke. Na codzien jej nie nosi do pracy jedynie w dzien wolny,zawsze chowa ja do szuflady w szafce kolo lozka i wczoraj chce ja zalozyc i nie ma, mowie oho na pewno zostawiles na wierzchu i Gabrys ja wzial rzucil na podloge a ja wciagnelam odkurzaczem i on sprawdzal wszdzie i pod lozkiem i w szufladzie, wyjal z niej wszystko i nie ma i ja tak samo i nie ma. Popoludniu cos bierze ztej obraczkowej szuflady i co obraczka jest. Co slepemu po oczach, u mnie to moze byc slepota ciazowa,ale u niego ;) aaa jeszcze ja obraczki nie zdejmuje w ogole i moja nie jest zniszczona,a on zaklada raz w tyg i porysowana itp, a nic nie robi takiego, a jak ma prace kolo domu to tez zdejmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama sie tu produkuje, a dziecko zadbalo o swoja skore co by nie byla sucha :D i to pod nosem mamy,a wlasciwie nogami,ale nos poczul co sie kroi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:24

MeGi2986, Madzisek, rewelka, Marta0912, Klara87, Mama-julka, Flakonik, genoweffa, Ola_45, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać urofuraginum 3x dziennie i w pon powtórzyć wynik i zobaczymy co dalej. Uff.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pati Zuzia mam nadzieję ze to nie jakiś cudowny krem za kupe kasy :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. faktycznie dużo piszecie, ja właśnie pojadłam sobie naleśników z serem i bananem, bo Synuś życzył sobie taki obiadek, upiekłam też chlebek, mniam... Ja w pierwszej ciąży przytyłam 8 kilo, teraz mam już 9 na +, ale pamiętam, że w ostatnich tygodniach prawie nic nie przybierałam, oby teraz też się zatrzymało

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans, żebym Was nadrobiła. Nie odzywam się, bo życie ze mnie uszło. Nie robie nic, przyrosłam do kanapy i nic mi sie nie chce, brzuch mnie boli bo mam mega zaparcia, zmęczona chodzę jakbym po nocach nie spała... Jakaś deprecha mnie dopadła jesienna, bo tylko chodzę i popłakuję bez powodu.. a to, że gruba, a to że nie radzę sobie z codziennymi czynnościami, a to znowu, że wstać z łóżka nie umiem jak człowiek tylko wyglądam jak żuk na plecach. Macham swoimi krótkimi łapkami i nóżkami, wyglądam jak parówa bo tak napuchłam...Pierścionki i obrączka wczoraj poszły do szkatułki, ledwo je zdjęłam za pomocą mydła i zimnej wody...Ech... :( buty tylko jedne mi zostały, męczę się byle czym, gorąco mi jak cholera, pocę się i w ogóle wszystko mnie wkurwia, o.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia przypomniałaś mi co takie maluszki potrafią zmalować :) pamiętam jak była podejrzana cisza w łóżeczku, a mój Synuś od stóp do głowy wysmarowany sudocremem, który tak ciężko zmyć

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 a próbowałaś ten syrop laktulozowy o którym mówiłam na zaparcia?
    Nie znam jeszcze nikogo komu by nie pomógł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Nie ma szans, żebym Was nadrobiła. Nie odzywam się, bo życie ze mnie uszło. Nie robie nic, przyrosłam do kanapy i nic mi sie nie chce, brzuch mnie boli bo mam mega zaparcia, zmęczona chodzę jakbym po nocach nie spała... Jakaś deprecha mnie dopadła jesienna, bo tylko chodzę i popłakuję bez powodu.. a to, że gruba, a to że nie radzę sobie z codziennymi czynnościami, a to znowu, że wstać z łóżka nie umiem jak człowiek tylko wyglądam jak żuk na plecach. Macham swoimi krótkimi łapkami i nóżkami, wyglądam jak parówa bo tak napuchłam...Pierścionki i obrączka wczoraj poszły do szkatułki, ledwo je zdjęłam za pomocą mydła i zimnej wody...Ech... :( buty tylko jedne mi zostały, męczę się byle czym, gorąco mi jak cholera, pocę się i w ogóle wszystko mnie wkurwia, o.

Pola jestem z Toba lacze sie w bolu. Tez nic mi sie nie chce. Nie wiem co ja robie najlepszego, w trakcie przeprowadzki jestesmy tyle rzeczy do pakowania zostalo a ja tylko donosze jedzdnie sobie i nadrabiam moje 600 gramow szczescia itp. maz wroci z pracy to zadowolony nie bedzie, no ale w ciazy jestem wiec mi wolno

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha to tylko mustela wiec i latwo schodzi, bo jakby byl sudocremjak u dorci to bez wanny by sie nie obeszlo, kiedys i jego probowal,ale udalo mi sie go znalezc szybko :) u nas cisza zazwyczaj oznacza malowanie scian no dekorator maly :D

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pola_27 a próbowałaś ten syrop laktulozowy o którym mówiłam na zaparcia?
    Nie znam jeszcze nikogo komu by nie pomógł :)

No właśnie to chyba będzie mój jedyny ratunek. Mówiłam mężowi dzisiaj, że musimy kupić ten syrop, ale to i tak dopiero w czwartek następny. Wtedy do Polski jedziemy... Wyobraź sobie, że przez te zaparcia i zatrzymanie wody w trzy tyg mi 6 kg przybyło. A jem jak ptaszek... dwa, gora trzy posiłki dziennie i to nie duże, bo mała tak uciska, że nie daje rady więcej

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Pola nie przyrastaj do kanapy tylko weź prysznic, ułóż włosy i na spacer do kosmetyczki marsz a potem na zakupy, to Ci humor poprawi :) niestety siedzenie bezczynne w domu jeszcze samemu nie wpływa dobrze na psychikę, wiem coś o tym :) a jak pierwsza opcja Ci się nie podoba to zawsze możesz skorzystać z drugiej - porządki. Ja dziś od rana szaleje i nie dość, że czas szybko leci to i efekty są :)

Trzymaj się , jeszcze trochę i wrócisz do formy :) a teraz to każda z nas czuje sie jak wieloryb , tak niestety wygląda ciąża u człowieka :)

Pchelkaa, Pchelkaa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pola jestem z Toba lacze sie w bolu. Tez nic mi sie nie chce. Nie wiem co ja robie najlepszego, w trakcie przeprowadzki jestesmy tyle rzeczy do pakowania zostalo a ja tylko donosze jedzdnie sobie i nadrabiam moje 600 gramow szczescia itp. maz wroci z pracy to zadowolony nie bedzie, no ale w ciazy jestem wiec mi wolno

Ja wczoraj oglądałam Porody na ipla.tv 6 odcinków... Mąż mi nic nie mówi, że takim leserem jestem od kilku dni, nawet sie cieszy, że na dupie usiadłam. A mnie to dobija, bo wiem, że mam w cholerę roboty, a nie chce mi się... Ale chyba dzisiaj się wezmę za ściankę w sypialni. Taki mały skrawek do pomalowania jest, a już tydzień czeka.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ