X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Źle napisałam, stosuje się w pierwszej fazie porodu-teraz doczytałam w ulotce. Moja położna tak go chwaliła że reszta dziewczyn od razu "rzuciła" się na zamówienie. A ja zaczęłam się zastanawiać: a co gdy nawet nie zdążą mi go założyć? ;) optymistka ze mnie, nie? No ale przecież poród może być tak szybki, że nie będzie czasu na jakiś tam żel i co? 200 zł wywalone w błoto. To już wole kupić coś dla dziecka w tej cenie. Chociaż gdyby na prawdę miał przyspieszyć i ulżyć w tym porodzie... no kurcze sama nie wiem, mój mąż od razu wyśmiał ten pomysł z żelem. Bo to chyba jakaś nowość a wcześniej jakoś kobiety dawały radę bez niego i było dobrze.

Wygoglowałam sobie co go za specyfik i znalazłam link gdzie kupisz taniej jakby co. Dostawa zero zł. Ale czy działa :-( Nie wiem. Nie będę kupować.
    http://www.zdro-vita.pl/cart

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam mój brzuszek
    http://iv.pl/images/6302941624659444878.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:04

rewelka, lilianna, justyna14, Mama-julka, Karola1990, pati_zuzia, Marta0912, genoweffa, Kourtney, ZieloneOliwki, Madzisek, MeGi2986, moniek90, iNso87, Acikk, Nadulka, emilka24, m@rzenie, Pchelkaa, maya34, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Justyna gratulację i wszystkiego dobrego życzę :)

Pola a czemu czekasz aż do Polski pojedziesz?? w Niemczech też jest taki syrop bo kupowałam już nazywa się Lactulose sirup i można normalnie bez recepty kupić. Tylko warto się dowiedzieć jakie dawki dla kobiet w ciąży.

To mi teraz humor poprawiłaś! Jutro cisnę do apteki. Dziś juz nie dam rady, mąż w pracy, a dla mnie to za daleko :/ 1,5 km w jedna strone. Pomęczę się do jutra. Dzięki !

Moniusia89 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Coś czuje, że po powrocie do domu zabieram się za hendymejdy. Uszyję dla córci lalkę i może jakiegoś misiaka. Muszę się jakoś rozluźnić, a to może być całkiem dobre rozwiązanie:)

Tylko Bobra z rozpędu nie uszyj he he. Widzę, że jeszcze w głowie Ci siedzą :-P

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie nie tylko My jesteśmy w ciąży :) nawet pępek wyszedł :P

http://www.pudelek.pl/artykul/84400/vin_diesel_pokazal_brzuszek_na_balkonie_zdjecia/

Kava lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

http://www.pudelek.pl/artykul/84400/vin_diesel_pokazal_brzuszek_na_balkonie_zdjecia/

haha

I Kim Kardashian ma tez rodzic w grudniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:15

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Boziu co tu powiedziec. Jak Ci powiem nie martw sie, albo jestesmy z Toba, to takie banalne bla bla, ze glupio pisac.
    Ktoras z dziewczyn polecala sok z grejpfruta pity codziennie, nie wiem czy dziala, ale moze warto jeszcze dzywczyn zapytac. Moze nie glupim pomyslem jest tak jak ktos juz tu pisal wyjsc z domu. Siedzenie caly dzien samemu moze dolowac.
    Moze pociesze Cie, ze kazda z nas ma takie doly, wieksze, mniejsze i przechodza. Jak to mowia po nocy przychodzi dzien. A Twoje samopoczucie zapewne bierze sie z zaparc, wiec moze zacznij od tego?
    Buzka i glowa do gory!

Dzięki żaba :) Sok z grejpfruta wypije, ale broń Boże żeby jakieś farfocle w nim pływały. W jakimkolwiek. Mam odruch wymiotny. Z domu Kochana nie wychodzę, bo kolana mnie rypią, nie pójdę daleko. Poza tym sama sie boję, bo kręci mi się we łbie. A że każda z nas ma takie doły, to wiem. Mamy ciężki żywot heh. Ta pogoda mnie dobija. Tydzien temu tak pięknie było, jeszcze w niedzielę 20 stopni i słoneczko, a teraz taka plucha...W moim lekko górzystym regionie mgła rozciąga się po tych wzgórzach i nic tylko płakac jak sie to widzi...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Tydzien temu tak pięknie było, jeszcze w niedzielę 20 stopni i słoneczko, a teraz taka plucha...W moim lekko górzystym regionie mgła rozciąga się po tych wzgórzach i nic tylko płakac jak sie to widzi...

Masz mglę na wzgórzach i Ci się płakać chce? uwielbiam mgłę i wzgórza, ogólnie jesień to moja ulubiona pora roku :)

gosia mmr, Pchelkaa lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wszystkie to i ja :) to my dziś :) też macie wrażenie, że mam jakiś czubaty ten brzuszek? i wydaje mi się, że też mega wysoko to on nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:35

Flakonik, Mama-julka, Karola1990, pati_zuzia, genoweffa, Madzisek, MeGi2986, moniek90, Acikk, Nadulka, emilka24, m@rzenie, Pchelkaa, maya34, kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    haha

O nie!! przyćmimy jej poród naszymi... :)

Ps. Flakonik super masz ten brzuszek :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    haha

Może ją zaprosimy do nas :-D Może się przyłączy :-\

Flakonik, Dżulia, Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja czasem tak sobie myśle, że obecne zmęczenie to jest nic! Lezą sobie wieczorem w łóżku, rozmyślam o tym jak bolą mnie stopy albo jaka jestem śpiąca to dziękuje bogu, że maluch jest jeszcze w brzuchu i nie zacznie zaraz płakać.
    Czasem się zastanawiam jak przetrwam kolejną ciążę, a szczególnie to początkowe zmęczenie z dzieciaczkiem w domu.

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Może ją zaprosimy do nas :-D Może się przyłączy :-\
    Ale jak chodzi w szpilkach tego nie wiem ...

kim-kardashian-3.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Bajera, udał mu się nie ma co! Ja mam pół wypukłego, a on cały :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Wiecie, ja czasem tak sobie myśle, że obecne zmęczenie to jest nic! Lezą sobie wieczorem w łóżku, rozmyślam o tym jak bolą mnie stopy albo jaka jestem śpiąca to dziękuje bogu, że maluch jest jeszcze w brzuchu i nie zacznie zaraz płakać.
    Czasem się zastanawiam jak przetrwam kolejną ciążę, a szczególnie to początkowe zmęczenie z dzieciaczkiem w domu.
    oj kochana jak widać na moim przykłądzie nie jest tak źle, bo zaraz dałam się "namówić" na drugie dziecko :) a raczej ja byłam tą osobą namawiającą :) i poród ciężki i sama całe dnie w domu z dzieckiem i pomocy prawie żadnej i patrz już 7 miesiąc ciąży i nawet jeszcze mam chęć sprzątać :) także serio serio nie jest tak źle :) a teraz jak wspominam te pierwsze miesiące - miód malina - dziecko tylko je, robi kupę, śpi i płacze. Gorzej jest z takim roczniakiem :) ale też ma swoje plusy - przyjdzie i się do Ciebie przytuli a serce rozpada Ci się na miliony kawałków :) <3

Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wygoglowałam sobie co go za specyfik i znalazłam link gdzie kupisz taniej jakby co. Dostawa zero zł. Ale czy działa :-( Nie wiem. Nie będę kupować.
    http://www.zdro-vita.pl/cart
    Dzięki :) chociaż na razie jestem na NIE ;-) może podczas porodu będę o niego błagać i wyć do księżyca ale trudno, będzie za późno i problem z głowy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14, Flakonik bardzo ładne brzuszki :-D :-D

Kim. K.przy aucie pewnie tylko stoi, paparazzi odejdą, a ona myk w trampeczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:31

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ale jak chodzi w szpilkach tego nie wiem ...

Ja w sobotę idę na wesele i też mam nadzieję na obcasy, w sumie mam wygodne, chociaż ze dwa tańce może wytrzymam :)

Asiowa nie będzie wyjścia, trzeba będzie dać radę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale :) Niestety robilam sama mam nadzieje ze wasze monitory nie pekly:) Dzis okulista mam nadzieje ze nie bedzie przeciwskazan do SN

15efj9h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:33

Mama-julka, justyna14, ania14, Marta0912, genoweffa, ZieloneOliwki, Madzisek, MeGi2986, pati_zuzia, moniek90, iNso87, lilianna, emilka24, m@rzenie, Pchelkaa, maya34, kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ