X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 jak już nic nie pomaga na zaparcia to polecam czopek glicerynowy - rewelacja ale to już w ostateczności (chociaż one w ogóle nie szkodzą w ciąży). Nie czyści tak drastycznie jak lewatywa, efekt jest taki, że możesz od razu normalnie się załatwić.

Dziewczyny czy słyszałyście od swoich położnych o żelu położniczym NATALIS, który "podobno" ułatwia przebieg i skraca czas trwania porodu? Boże czego to teraz nie wymyślą. Ja sama nie wiem co o nim myśleć, u nas prawie wszystkie na szkole rodzenia od razu rzuciły się na niego i wyraziły chęć zamówienia go a ja się waham. Cena moim zdaniem zbyt duża (ok 200 zł), aplikuje się go przed skurczami partymi, wstrzykuje go położna (trzeba to uwzględnić w planie porodu) i wtedy "podobno" idzie lżej i szybciej... ja jakoś nie mam do niego przekonania bo po prostu nie znam jeszcze nikogo kto by go polecał poza moją położną, a ona mam wrażenie że współpracuje z firmą farmaceutyczną, która go produkuje :/ bo sama mówiła że ogólnie żel kosztuje 300 zł a u niej możemy zamówić za 200 zł. Sama nie wiem...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i muszę się pochwalić, dziś z mężem obchodzimy 4 rocznicę ślubu :) jak ten czas leci :)

Pola_27, pati_zuzia, pati_zuzia, MeGi2986, Marta0912, Suerte, Mama-julka, Flakonik, Karola1990, genoweffa, annielica, ZieloneOliwki, Madzisek, moniek90, Dżulia, Ola_45, Nadulka, Pchelkaa, m@rzenie, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Ja mam za sobą I turę prania ubranek:) za dużo tego nie uprałam,bo wcześniej jeszcze nasze prałam i nie ma już gdzie wieszać ;) Zaraz idę chyba poleżeć, bo sił mało. Potem może nadrobię wszystko,co napisałyście ;)

justyna14, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Pola_27 jak już nic nie pomaga na zaparcia to polecam czopek glicerynowy - rewelacja ale to już w ostateczności (chociaż one w ogóle nie szkodzą w ciąży). Nie czyści tak drastycznie jak lewatywa, efekt jest taki, że możesz od razu normalnie się załatwić.

Dziewczyny czy słyszałyście od swoich położnych o żelu położniczym NATALIS, który "podobno" ułatwia przebieg i skraca czas trwania porodu? Boże czego to teraz nie wymyślą. Ja sama nie wiem co o nim myśleć, u nas prawie wszystkie na szkole rodzenia od razu rzuciły się na niego i wyraziły chęć zamówienia go a ja się waham. Cena moim zdaniem zbyt duża (ok 200 zł), aplikuje się go przed skurczami partymi, wstrzykuje go położna (trzeba to uwzględnić w planie porodu) i wtedy "podobno" idzie lżej i szybciej... ja jakoś nie mam do niego przekonania bo po prostu nie znam jeszcze nikogo kto by go polecał poza moją położną, a ona mam wrażenie że współpracuje z firmą farmaceutyczną, która go produkuje :/ bo sama mówiła że ogólnie żel kosztuje 300 zł a u niej możemy zamówić za 200 zł. Sama nie wiem...
    pierwsze słysze o tym żelu, ale jeśli aplikuje się go dopiero przed skurczami partymi to moim zdaniem to wyrzucenie kasy w błoto, bo parte już tak nie bolą, trwają krótko pewnie ok 15-20 min czasem szybciej i masz dzieciątko. Więc ja raczej nawet nie będę się nad tym żelem zastanawiała. Ale gdybyś słyszała o żelu ułatwiającym i przyspieszającym rozwarcie o!!! to byłoby super :)

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam cos o tym zelu, ale wlasnie cos negatywnego, tylko za cholere nie wiem teraz co... Wiem ze gdzies dzwoni, ale nie wiem gdzie. Musialabys zapytac swojego lekarza jak to naprawde jest.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 to wszystkiego najlepszego i 100 lat w miłości i przyjaźni !! :)

Pola27 powiem Ci, ze nie jestes sama. Tez czasem zachowuje sie jak leniwiec co tylko podniesie sie z lozka do kibla co by zaraz nie byc jak zuk gnojownik i nie toczyc kuli po chacie ;) :P
    Czasem potrzeba takiego spokoju. Ale skoro juz Cie to wkurwia, to moze sprobuj czegos co zawsze poprawia Ci nastroj, tylko nie jakis hardkorowych wygibasów. Jeszcze troszke czasu i niebawem bedzie Ci lzej na ciele :*

justyna14 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pierwsze słysze o tym żelu, ale jeśli aplikuje się go dopiero przed skurczami partymi to moim zdaniem to wyrzucenie kasy w błoto, bo parte już tak nie bolą, trwają krótko pewnie ok 15-20 min czasem szybciej i masz dzieciątko. Więc ja raczej nawet nie będę się nad tym żelem zastanawiała. Ale gdybyś słyszała o żelu ułatwiającym i przyspieszającym rozwarcie o!!! to byłoby super :)

Może właśnie o to chodzi, żeby nabijać sprzedaż a niewiedzące przyszłe mamy, pomyślą, że rzeczywiście pomógł ten żel, a tak po prostu jest fizjologicznie :) Nam położna też mówiła właśnie że najgorszy ból jest przy rozwarciu a przy partych już nie jest źle.

Aliss moim zdaniem położna może współpracować z przedstawicielem.

Ja też mam takiego lenia nic mi się nie chce robić odkładam na "jutro" :) może taka pogoda.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle napisałam, stosuje się w pierwszej fazie porodu-teraz doczytałam w ulotce. Moja położna tak go chwaliła że reszta dziewczyn od razu "rzuciła" się na zamówienie. A ja zaczęłam się zastanawiać: a co gdy nawet nie zdążą mi go założyć? ;) optymistka ze mnie, nie? No ale przecież poród może być tak szybki, że nie będzie czasu na jakiś tam żel i co? 200 zł wywalone w błoto. To już wole kupić coś dla dziecka w tej cenie. Chociaż gdyby na prawdę miał przyspieszyć i ulżyć w tym porodzie... no kurcze sama nie wiem, mój mąż od razu wyśmiał ten pomysł z żelem. Bo to chyba jakaś nowość a wcześniej jakoś kobiety dawały radę bez niego i było dobrze.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Źle napisałam, stosuje się w pierwszej fazie porodu-teraz doczytałam w ulotce. Moja położna tak go chwaliła że reszta dziewczyn od razu "rzuciła" się na zamówienie. A ja zaczęłam się zastanawiać: a co gdy nawet nie zdążą mi go założyć? ;) optymistka ze mnie, nie? No ale przecież poród może być tak szybki, że nie będzie czasu na jakiś tam żel i co? 200 zł wywalone w błoto. To już wole kupić coś dla dziecka w tej cenie. Chociaż gdyby na prawdę miał przyspieszyć i ulżyć w tym porodzie... no kurcze sama nie wiem, mój mąż od razu wyśmiał ten pomysł z żelem. Bo to chyba jakaś nowość a wcześniej jakoś kobiety dawały radę bez niego i było dobrze.
    jeśli w pierwszej fazie porodu to może coś daje, nie wiem, ale co jeśli poród będzie się przedłużał i skończy się cc? bo też tak bywa? ja nie odwodzę od zakupu ani nie zachęcam, sama raczej się nie zdecyduję. Poród każda z nas przeżyje, jedna urodzi w 2 godzina inna po 20 godz. ale wszystkie damy rade - to pewne!!

alisss871, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:

U mnie ostatnio na szkole rodzenia położna wspominała o takim żelu, możliwe że nawet o tym samym bo mówiła, że koszt około 200zł. Powiedziała, że przez jej "karierę zawodową" może trzy kobiety go miały. Więc stwierdziła, że to mówi samo za siebie...
    Słyszałam, że picie oleju z wiesiołka przed samym porodem dobrze wpływa na jego przebieg...

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie natknelam na artykul o tym zelu I poczytalam opinie I niektore kobitki wypowiadaly sie,ze kupily a wlasnie nie byl uzyty,albo ze nie widzialy jakis efektow I byly tez pozytywne opinie. Tak chyba jest ze wszystkim. Ja bym sie nie zdecydowala. Tak sobie mysle,ze jakby mialo byc takie pomocne to na wiekszosci porodowek by wprowadzili takie cos,zeby szybciej szlo. Nie wiem moze sie myle.

alisss871 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Justyna14 to wszystkiego najlepszego i 100 lat w miłości i przyjaźni !! :)

Pola27 powiem Ci, ze nie jestes sama. Tez czasem zachowuje sie jak leniwiec co tylko podniesie sie z lozka do kibla co by zaraz nie byc jak zuk gnojownik i nie toczyc kuli po chacie ;) :P
    Czasem potrzeba takiego spokoju. Ale skoro juz Cie to wkurwia, to moze sprobuj czegos co zawsze poprawia Ci nastroj, tylko nie jakis hardkorowych wygibasów. Jeszcze troszke czasu i niebawem bedzie Ci lzej na ciele :*

Nastrój poprawia mi zawsze numerek z mężulkiem, ale teraz to już zakrawa na kpinę. Paraolimpiada normalnie heh, ani tak, ani siak bo mój luby w ciąży jest tak samo jak ja i brzuchem wcale nie jest gorszy hehe. Tak więc zostają inne sposoby, ale to juz nie to samo. Muszę to przeczekać. Za tydzien jedziemy do Pl, może wtedy mi się cos poprawi.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Nie ma szans, żebym Was nadrobiła. Nie odzywam się, bo życie ze mnie uszło. Nie robie nic, przyrosłam do kanapy i nic mi sie nie chce, brzuch mnie boli bo mam mega zaparcia, zmęczona chodzę jakbym po nocach nie spała... Jakaś deprecha mnie dopadła jesienna, bo tylko chodzę i popłakuję bez powodu.. a to, że gruba, a to że nie radzę sobie z codziennymi czynnościami, a to znowu, że wstać z łóżka nie umiem jak człowiek tylko wyglądam jak żuk na plecach. Macham swoimi krótkimi łapkami i nóżkami, wyglądam jak parówa bo tak napuchłam...Pierścionki i obrączka wczoraj poszły do szkatułki, ledwo je zdjęłam za pomocą mydła i zimnej wody...Ech... :( buty tylko jedne mi zostały, męczę się byle czym, gorąco mi jak cholera, pocę się i w ogóle wszystko mnie wkurwia, o.

Boziu co tu powiedziec. Jak Ci powiem nie martw sie, albo jestesmy z Toba, to takie banalne bla bla, ze glupio pisac.
    Ktoras z dziewczyn polecala sok z grejpfruta pity codziennie, nie wiem czy dziala, ale moze warto jeszcze dzywczyn zapytac. Moze nie glupim pomyslem jest tak jak ktos juz tu pisal wyjsc z domu. Siedzenie caly dzien samemu moze dolowac.
    Moze pociesze Cie, ze kazda z nas ma takie doly, wieksze, mniejsze i przechodza. Jak to mowia po nocy przychodzi dzien. A Twoje samopoczucie zapewne bierze sie z zaparc, wiec moze zacznij od tego?
    Buzka i glowa do gory!

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilosci postow widac ze kazda w domku juz siedzi :D Produkcja na calego ;) a ja dzisiaj bylam w galerii a potem u rodzicow. Nie potrafie usiedziec na tylku w domu.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym tego nie kupowała. Gdyby specyfik był tak cudowny w działaniu używano by go jak świat długi i szeroki, a tak to pewnie działa jak placebo...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja jeszcze w pracy. Ale cięzką noc dzisiaj miałam i nie potrafię się skupić. Te walki z bobrami mnie wykonczyły...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:58

justyna14 lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja to Cię podziwiam ciągle w rozjazdach, ciągle gdzieś biegasz a masz bliźniaki Ja mam jedno a czuję się fatalnie i nawet na zwykłe zakupy nie chce mi się wyjść bo to dla mnie wyprawa jak na Mount Everest ;D Musisz się chyba dość dobrze czuć?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O juz wiem na co moge ponarzekać wam...na brak <3 :( niestety nie daje rady z moim brzuchem, nie ma zadnej dogodnej pozycji :(

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje, że po powrocie do domu zabieram się za hendymejdy. Uszyję dla córci lalkę i może jakiegoś misiaka. Muszę się jakoś rozluźnić, a to może być całkiem dobre rozwiązanie:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ