Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżulia wrote:I melduje się po wizycie. Mała ma 1200 g, a ja już +11 kg! Mam mnóstwo wątpliwości, nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może wy pomożecie.
Zaczynałam od szyjki 3 centrymetrowej.
3 tygodnie temu miała 2 cm, a dziś juz 1,5 cm i rozwarta na 1 cm. Co na to lekarz?
"Jeszcze nie jest źle. Nie powinna się więcej skracać. Proszę oszczędzać się. ".
Praktykuje to od 2 miesięcy. Jak dla mnie trochę za mało. Zero leków, zero wzmianki o jakiś możliwościach typu passar czy coś. Nie przesadzam? Czy to lekarz ma ewidentnie mnie... gdzieś?
Pozdrawiamgenoweffa lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Nie chce cię straszyć,ale ja miałam pessar założony w 28 tygodniu na szyjkę 26 mm i mikro rozwarcie...... Na twoim miejscu skonsultowalabym to z innym lekarzem. A to w usg ci mierzył ta szyjkę? Lez duzo i odpoczywaj i nie panikuj ale na wszelki wypadek ja bym sprawdziła bo to jednak jeszcze sporo do rozwiązania.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyDżulia, Marzenie przecież krążek wymyślili ma taki problem. Ja bym panikowała, bo u nas nie ma specjalistycznego szpitala w mieście. Najbliższy dwie godz. drogi.
Acikk jak Ty niedowierzasz AsiowejOglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko
Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek -
Już po wizycie u okulisty - jakaś zmiana jest na lewym oku, i mam to kontrolować co pół roku, ale przeciwwskazań do porodu SN nie ma
Ufff
Ja mam 2 koszule typowo do karmienia, ale kupiłam je tylko do szpitala. W domu wystarczy mi to co mam
Dzisiaj mój B napisał mi z pracy, że seksownie wyglądam z tym brzuszkiem a ja na to, że co będzie jak już go nie będę miała...kolejna ciąża?
I tak zastanawiam się, czy będę chciała drugiego szkrabaTzn chciałabym, ale czas pokaże jak przeżyje poród i życie we trójkę. Chciałabym ze względu na to, że fajnie jest mieć rodzeństwo. Jak rodziców zabraknie to jest taki brat czy siostra najbliższą rodziną.
-
nick nieaktualnyAleście się rozpisały!
Co do zamawiania- zamówiliśmy jakiś czas temu sofę w Agata Meble i do 9 października miała dotrzeć a tu zero odzewu z ich strony.. Miałyście może jakąś przygodę z tymże sklepem?
Materac zamówiłam k-p-k. Nastawiona byłam na grykę, ale jak któraś z Was zaczęła pisać o tych robalach to jednak zrezygnowałam, a właściwości właściwie te same.
Ja chyba najwięcej przytyłam bo już 13kg! No ale trudno, na zwolnieniu od maja to tak do przewidzenia było trochę...Suerte, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:
Acikk jak Ty niedowierzasz AsiowejOglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko
Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek
Ja po prostu lubie oglądać fotki Waszych brzuszkow
Właśnie Justyna, napisz czy masz wózek i jak tak to koniecznie pokaz! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:ZieloneOliwki, a wiesz, że ja nie wiem ile przytyłam... nie ważą mnie na wizycie, a sama wagi nie mam...
jutro mam to USG, bo za duży brzuch znowu mi wyliczyła położna, boję się cholernie
Bardziej martwią mnie rozstępy na pośladkach, smarowanie nie pomaga -
nick nieaktualnyZieloneOliwki to ja mam 15 kg na plusie takze jestem chyba najwieksza:)
Justyna14 trzymam kciuki i czekamy na wiesci:)
U mnie tez juz pora isc do okulisty i zobaczyc czy nie ma przeciwskazan do SN:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:02
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny