X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    I melduje się po wizycie. Mała ma 1200 g, a ja już +11 kg! Mam mnóstwo wątpliwości, nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może wy pomożecie.
    Zaczynałam od szyjki 3 centrymetrowej.
    3 tygodnie temu miała 2 cm, a dziś juz 1,5 cm i rozwarta na 1 cm. Co na to lekarz?
    "Jeszcze nie jest źle. Nie powinna się więcej skracać. Proszę oszczędzać się. ".
    Praktykuje to od 2 miesięcy. Jak dla mnie trochę za mało. Zero leków, zero wzmianki o jakiś możliwościach typu passar czy coś. Nie przesadzam? Czy to lekarz ma ewidentnie mnie... gdzieś?
    Nie chce cię straszyć,ale ja miałam pessar założony w 28 tygodniu na szyjkę 26 mm i mikro rozwarcie...... Na twoim miejscu skonsultowalabym to z innym lekarzem. A to w usg ci mierzył ta szyjkę? Lez duzo i odpoczywaj i nie panikuj ale na wszelki wypadek ja bym sprawdziła bo to jednak jeszcze sporo do rozwiązania.
    Pozdrawiam

genoweffa lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że bliźniakowe mamy mnie powinny wyprzedzić ;-) ja mam od 7 listopada ciążę donoszoną i nie obrażę się jak wtedy urodzę ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Nie chce cię straszyć,ale ja miałam pessar założony w 28 tygodniu na szyjkę 26 mm i mikro rozwarcie...... Na twoim miejscu skonsultowalabym to z innym lekarzem. A to w usg ci mierzył ta szyjkę? Lez duzo i odpoczywaj i nie panikuj ale na wszelki wypadek ja bym sprawdziła bo to jednak jeszcze sporo do rozwiązania.
    Pozdrawiam
    Najpierw "palcem", później na USG. Chyba czas zmienić lekarza. Może trochę późno, ale...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:33

Mama-julka lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki, zaraz koniec licytacji a ktoś chyba też jest mocno zainteresowany :/

ZieloneOliwki, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    trzymajcie kciuki, zaraz koniec licytacji a ktoś chyba też jest mocno zainteresowany :/

mow jak dlugo trzymac , bo palce cierpna;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, Marzenie przecież krążek wymyślili ma taki problem. Ja bym panikowała, bo u nas nie ma specjalistycznego szpitala w mieście. Najbliższy dwie godz. drogi.

Acikk jak Ty niedowierzasz Asiowej :-) Oglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko :-D

Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek ;-)

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie u okulisty - jakaś zmiana jest na lewym oku, i mam to kontrolować co pół roku, ale przeciwwskazań do porodu SN nie ma :) Ufff

Ja mam 2 koszule typowo do karmienia, ale kupiłam je tylko do szpitala. W domu wystarczy mi to co mam :)

Dzisiaj mój B napisał mi z pracy, że seksownie wyglądam z tym brzuszkiem a ja na to, że co będzie jak już go nie będę miała...kolejna ciąża? ;)
    I tak zastanawiam się, czy będę chciała drugiego szkraba :) Tzn chciałabym, ale czas pokaże jak przeżyje poród i życie we trójkę. Chciałabym ze względu na to, że fajnie jest mieć rodzeństwo. Jak rodziców zabraknie to jest taki brat czy siostra najbliższą rodziną.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście się rozpisały!

Co do zamawiania- zamówiliśmy jakiś czas temu sofę w Agata Meble i do 9 października miała dotrzeć a tu zero odzewu z ich strony.. Miałyście może jakąś przygodę z tymże sklepem?

Materac zamówiłam k-p-k. Nastawiona byłam na grykę, ale jak któraś z Was zaczęła pisać o tych robalach to jednak zrezygnowałam, a właściwości właściwie te same.

Ja chyba najwięcej przytyłam bo już 13kg! No ale trudno, na zwolnieniu od maja to tak do przewidzenia było trochę... :(

Suerte, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Acikk jak Ty niedowierzasz Asiowej :-) Oglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko :-D

Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek ;-)

Ja po prostu lubie oglądać fotki Waszych brzuszkow :)

Właśnie Justyna, napisz czy masz wózek i jak tak to koniecznie pokaz!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Trzymam kciuki, ale często jest tak niestety że jak wystawiającego nie satysfakcjonuje kwota to ją przebijają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ZieloneOliwki, a wiesz, że ja nie wiem ile przytyłam... nie ważą mnie na wizycie, a sama wagi nie mam... :/

jutro mam to USG, bo za duży brzuch znowu mi wyliczyła położna, boję się cholernie :/
    Też bym chyba wolała nie wiedzieć. No byle bym do 30 nie dobiła :P
    Bardziej martwią mnie rozstępy na pośladkach, smarowanie nie pomaga :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki to ja mam 15 kg na plusie takze jestem chyba najwieksza:)

Justyna14 trzymam kciuki i czekamy na wiesci:)

U mnie tez juz pora isc do okulisty i zobaczyc czy nie ma przeciwskazan do SN:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:02

genoweffa lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości, może to głupie pytanie, ale do okulisty trzeba mieć skierowanie ( na NFZ)? Zawsze chodziłam prywatnie, a teraz chciałabym troszkę zminimalizować koszty.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kompleks malego brzucha. Wszyscy mi marudza ze mam maly brzuch jak na ten tydzien ciazy. Doslownie kazdy kto mnie widzi to sie dzisi zeam taki maly brzuch. Ja juz sama zaczelam sie martwic.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli to pokaż ten brzuszek :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli nie przejmuj sie widocznie taka twoja uroda ze masz maly brzuszek jesli z dzidzia wszystko ok nie ma sie co martwic :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety ie mam, koncówka aukcji goraca, nie zdazyłam :( 5 osób sie liytowało :(

7w3d 💔
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ