Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chce cię straszyć,ale ja miałam pessar założony w 28 tygodniu na szyjkę 26 mm i mikro rozwarcie...... Na twoim miejscu skonsultowalabym to z innym lekarzem. A to w usg ci mierzył ta szyjkę? Lez duzo i odpoczywaj i nie panikuj ale na wszelki wypadek ja bym sprawdziła bo to jednak jeszcze sporo do rozwiązania.Dżulia wrote:I melduje się po wizycie. Mała ma 1200 g, a ja już +11 kg! Mam mnóstwo wątpliwości, nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może wy pomożecie.
Zaczynałam od szyjki 3 centrymetrowej.
3 tygodnie temu miała 2 cm, a dziś juz 1,5 cm i rozwarta na 1 cm. Co na to lekarz?
"Jeszcze nie jest źle. Nie powinna się więcej skracać. Proszę oszczędzać się. ".
Praktykuje to od 2 miesięcy. Jak dla mnie trochę za mało. Zero leków, zero wzmianki o jakiś możliwościach typu passar czy coś. Nie przesadzam? Czy to lekarz ma ewidentnie mnie... gdzieś?
Pozdrawiam
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Najpierw "palcem", później na USG. Chyba czas zmienić lekarza. Może trochę późno, ale...animka899 wrote:Nie chce cię straszyć,ale ja miałam pessar założony w 28 tygodniu na szyjkę 26 mm i mikro rozwarcie...... Na twoim miejscu skonsultowalabym to z innym lekarzem. A to w usg ci mierzył ta szyjkę? Lez duzo i odpoczywaj i nie panikuj ale na wszelki wypadek ja bym sprawdziła bo to jednak jeszcze sporo do rozwiązania.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyDżulia, Marzenie przecież krążek wymyślili ma taki problem. Ja bym panikowała, bo u nas nie ma specjalistycznego szpitala w mieście. Najbliższy dwie godz. drogi.
Acikk jak Ty niedowierzasz Asiowej
Oglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko 
Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek
-
Już po wizycie u okulisty - jakaś zmiana jest na lewym oku, i mam to kontrolować co pół roku, ale przeciwwskazań do porodu SN nie ma
Ufff
Ja mam 2 koszule typowo do karmienia, ale kupiłam je tylko do szpitala. W domu wystarczy mi to co mam
Dzisiaj mój B napisał mi z pracy, że seksownie wyglądam z tym brzuszkiem a ja na to, że co będzie jak już go nie będę miała...kolejna ciąża?
I tak zastanawiam się, czy będę chciała drugiego szkraba
Tzn chciałabym, ale czas pokaże jak przeżyje poród i życie we trójkę. Chciałabym ze względu na to, że fajnie jest mieć rodzeństwo. Jak rodziców zabraknie to jest taki brat czy siostra najbliższą rodziną.

-
nick nieaktualnyAleście się rozpisały!
Co do zamawiania- zamówiliśmy jakiś czas temu sofę w Agata Meble i do 9 października miała dotrzeć a tu zero odzewu z ich strony.. Miałyście może jakąś przygodę z tymże sklepem?
Materac zamówiłam k-p-k. Nastawiona byłam na grykę, ale jak któraś z Was zaczęła pisać o tych robalach to jednak zrezygnowałam, a właściwości właściwie te same.
Ja chyba najwięcej przytyłam bo już 13kg! No ale trudno, na zwolnieniu od maja to tak do przewidzenia było trochę...
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:
Acikk jak Ty niedowierzasz Asiowej
Oglądałam ostatnio na SuperMamy najmniejszy brzuch w Polsce. Jednak można mieć rozmiaru mini i urodzić o normalnych rozmiarach dziecko 
Justyna14 zaraz napisz czy masz wózek
Ja po prostu lubie oglądać fotki Waszych brzuszkow
Właśnie Justyna, napisz czy masz wózek i jak tak to koniecznie pokaz! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż bym chyba wolała nie wiedzieć. No byle bym do 30 nie dobiłaSuerte wrote:ZieloneOliwki, a wiesz, że ja nie wiem ile przytyłam... nie ważą mnie na wizycie, a sama wagi nie mam...

jutro mam to USG, bo za duży brzuch znowu mi wyliczyła położna, boję się cholernie

Bardziej martwią mnie rozstępy na pośladkach, smarowanie nie pomaga
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki to ja mam 15 kg na plusie takze jestem chyba najwieksza:)
Justyna14 trzymam kciuki i czekamy na wiesci:)
U mnie tez juz pora isc do okulisty i zobaczyc czy nie ma przeciwskazan do SN:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:02
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny