Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-julka wrote:Wstyd się przyznać, jestem 10 kg do przodu :'(
A jem tyle... to efekty są.
ja też jestem 10 na plusie. Wcale nie jem dużo. No ale przed ciążą dużo ćwiczyłam, nie jadłam kolacji- ostatni posiłek o 17-18 i teraz się zbiera. Mimo to nadal wszyscy mówią, że nie widać po mnie, że jestem w ciąży...genoweffa lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Jak u mnie skończy się na 15-stu to będzie dla mnie masakra. Ciekawa jestem kiedy się zmieszczę w moje spodnie
to samo u mnie, juz mam plus 11 kg a jeszcze daleko do konca grudnia. Wszystkie ubrania to takie typowe do biura sukienki z zakietami, nic nie ubiore po porodzie
Juz patrzec nie moge na spodnie z tymi gumkami brzuchowymi :,( a nie chce kupowac wiecej ciazowych rzeczy bo szkoda kasy i tak jak na te pare miesiecy to wydalam sporo. -
Flakonik wrote:Szok ale zasuwacie z postami
Po wczorajszym apelu o nowe mamusie i pozytywnych odpowiedziach moze napisze dziewczyny z ktore sa na liscie a nie wiemy nic na temat plci maluszka, imienia. Czyli chodzi mi ote mamusie ktore juz bardzo dawno sie nie odzywaly. Jak to czytacie to napiszcie
Bo fajnie byloby uzupelnic liste
Takze dziewczyny czekamy na odzew
U nas chłopak. Prawdopodobnie OskarMadzisek, moniek90, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka mnie też swędziała miesiąc temu skóra, dostałam na to clemastinum to przeszło, a wapno nie pomagało. Ale nadal je piję, profilaktycznie. Zrobiłam sobie nawet przed tamtą wizytą badanie na cholestazę bo myślałam że to przez to.
Asiowa takiego reżimu w diecie sobie nie robiłam przed. Po mnie też nie widać że jestem w ciąży... od tyłuOstatnio małż usłyszał, że wyglądam jakbym miała rada moment rodzić! Toż to chamstwo.
Evvik mam getry i spodnie c. Spodni do końca pewnie nie ponoszę, trudno, ale nic już nie kupuję. Napewno będę musiała te rzeczy nosić po porodzieA u Ciebie będzie trudno z garderobą, przy tych sukienkach i żakietach
Evka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj w pracy impreze, luźna atmosfera, pogaduchy, wszyscy pytali jak się czuje na początku ciąży;) i w szoku byli gdy mowiłam, że to już 30 tydzień,
Wiadomo, że po ubraniu obcisłej garderoby brzuszek widać, ale w luźniejszych ubraniach w ogóle nie rzuca się w oczy.
Ja zawsze miałam fizia na punkcie wagi i sylwetki, bo zazdrościłam wyglądu mojej mamie. Teraz ciężko mi zaakceptować te zmiany, ale liczę, że to nie na długo:) -
I melduje się po wizycie. Mała ma 1200 g, a ja już +11 kg! Mam mnóstwo wątpliwości, nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może wy pomożecie.
Zaczynałam od szyjki 3 centrymetrowej.
3 tygodnie temu miała 2 cm, a dziś juz 1,5 cm i rozwarta na 1 cm. Co na to lekarz?
"Jeszcze nie jest źle. Nie powinna się więcej skracać. Proszę oszczędzać się. ".
Praktykuje to od 2 miesięcy. Jak dla mnie trochę za mało. Zero leków, zero wzmianki o jakiś możliwościach typu passar czy coś. Nie przesadzam? Czy to lekarz ma ewidentnie mnie... gdzieś?kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Dżulia wrote:No krótka, krótka moim zdaniem.. ale nie chce zrobić z siebie jakiejś rozchisteryzowanej mamuśki.
Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Ja też bym sprawdziła u innego gina covon na to.
Uff a ja się zmobilizowałam dzisiaj wkoncu z robotąfotelik wyprany, pieluchy tetrowe i falnelowe, pokrowiec od materacyka, część kocyków i ręczników
szafa prawie ogarnieta, zostały tylko dwie najgorsze półki z moimi ciuchami ale to już jutro
a potem dalsza część prania
-
Hej dziewczyny
ją też dzisiaj wizytowalam i moja szyjka też krótka i lekkie rozwarcie mam. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie nie doczekam kolejnej wizyty. Trochę się zestresowalam ale on twierdzi, że właściwie to już jest bezpiecznie. Ma któraś podobnie?
Dżulia lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Hej dziewczyny
ją też dzisiaj wizytowalam i moja szyjka też krótka i lekkie rozwarcie mam. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie nie doczekam kolejnej wizyty. Trochę się zestresowalam ale on twierdzi, że właściwie to już jest bezpiecznie. Ma któraś podobnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:49
-
No właśnie nie dostałam... Nawet oszczędzać mi się nie kazał, a powiedział ze wszystko się szykuje do porodu, cokolwiek to znaczy
najbardziej martwi mnie, że moja Asia bardzo malutka jest, bo 4 tyg temu miała tylko 1060. Lekarz za to nie widzi nic niepokojącego... Więc może rzeczywiście nie ma się czym stresować
A ile dokładnie ma szyjka nie wiem, ale myślę że jest dłuższa niż Twoja, bo ostatnio miała 29 mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:54
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Uf...dotarłam do końca
W sensie przeczytałam wszystko co naskrobałyście.
NA mielone mnie nie namówiłyście, ale Megi, na naleśniki z dżemorem - o tak:D
Dużo słodkiego jem ostatnio. Bardzo dużo...
Ja dzisiaj idę na skontrolowanie oczu - ciśnienie - takiego mam lenia, że szok. Nie chce mi si ruszyć dupska z domu.
Dzisiaj przyszła mi paczka z gemini, w której właśnie przyszły art. kosmetyczne - do pupki - linogam ae i bephanten od 1 dnia życia.
Zastanawiam się co z buźką w zimie - czym ją smarować, bo jak oglądałam kremy typowo zimowe - to są one od 6 m-ca życia. Myślicie, że zwykłe bambino może być na mróz?
Słyszałam, że na buźkę dla dziecka bardzo dobre jest masło shea. Nie pamiętam jakiej firmy, ale gdzieś muszę znaleźć w zapiskach
-
nick nieaktualny