X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wstyd się przyznać, jestem 10 kg do przodu :'(
    A jem tyle... to efekty są.

ja też jestem 10 na plusie. Wcale nie jem dużo. No ale przed ciążą dużo ćwiczyłam, nie jadłam kolacji- ostatni posiłek o 17-18 i teraz się zbiera. Mimo to nadal wszyscy mówią, że nie widać po mnie, że jestem w ciąży...

genoweffa lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Jak u mnie skończy się na 15-stu to będzie dla mnie masakra. Ciekawa jestem kiedy się zmieszczę w moje spodnie ;-)

to samo u mnie, juz mam plus 11 kg a jeszcze daleko do konca grudnia. Wszystkie ubrania to takie typowe do biura sukienki z zakietami, nic nie ubiore po porodzie :(

Juz patrzec nie moge na spodnie z tymi gumkami brzuchowymi :,( a nie chce kupowac wiecej ciazowych rzeczy bo szkoda kasy i tak jak na te pare miesiecy to wydalam sporo.

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Szok ale zasuwacie z postami :D

Po wczorajszym apelu o nowe mamusie i pozytywnych odpowiedziach moze napisze dziewczyny z ktore sa na liscie a nie wiemy nic na temat plci maluszka, imienia. Czyli chodzi mi ote mamusie ktore juz bardzo dawno sie nie odzywaly. Jak to czytacie to napiszcie ;)
    Bo fajnie byloby uzupelnic liste

Takze dziewczyny czekamy na odzew :)

U nas chłopak. Prawdopodobnie Oskar :)

Madzisek, moniek90, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    U nas chłopak. Prawdopodobnie Oskar :)

O moje pierworodne chcialam tak nazwac:) jednak maz uparl sie na kamil;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka mnie też swędziała miesiąc temu skóra, dostałam na to clemastinum to przeszło, a wapno nie pomagało. Ale nadal je piję, profilaktycznie. Zrobiłam sobie nawet przed tamtą wizytą badanie na cholestazę bo myślałam że to przez to.

Asiowa takiego reżimu w diecie sobie nie robiłam przed. Po mnie też nie widać że jestem w ciąży... od tyłu :-D Ostatnio małż usłyszał, że wyglądam jakbym miała rada moment rodzić! Toż to chamstwo.

Evvik mam getry i spodnie c. Spodni do końca pewnie nie ponoszę, trudno, ale nic już nie kupuję. Napewno będę musiała te rzeczy nosić po porodzie :-( A u Ciebie będzie trudno z garderobą, przy tych sukienkach i żakietach :-)

Evka lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-nowosc-i4928442130.html
    ja takie 3 koszule kupiłam - tylko nie wiem, czy nie za mało... a Wy ile macie?

ooo fajne !

Suerte lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj w pracy impreze, luźna atmosfera, pogaduchy, wszyscy pytali jak się czuje na początku ciąży;) i w szoku byli gdy mowiłam, że to już 30 tydzień,
    Wiadomo, że po ubraniu obcisłej garderoby brzuszek widać, ale w luźniejszych ubraniach w ogóle nie rzuca się w oczy.
    Ja zawsze miałam fizia na punkcie wagi i sylwetki, bo zazdrościłam wyglądu mojej mamie. Teraz ciężko mi zaakceptować te zmiany, ale liczę, że to nie na długo:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I melduje się po wizycie. Mała ma 1200 g, a ja już +11 kg! Mam mnóstwo wątpliwości, nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może wy pomożecie.
    Zaczynałam od szyjki 3 centrymetrowej.
    3 tygodnie temu miała 2 cm, a dziś juz 1,5 cm i rozwarta na 1 cm. Co na to lekarz?
    "Jeszcze nie jest źle. Nie powinna się więcej skracać. Proszę oszczędzać się. ".
    Praktykuje to od 2 miesięcy. Jak dla mnie trochę za mało. Zero leków, zero wzmianki o jakiś możliwościach typu passar czy coś. Nie przesadzam? Czy to lekarz ma ewidentnie mnie... gdzieś?

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzula może spróbuj u innego lekarza? Strasznie krótka ta Twoja szyjka :\

Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dzula może spróbuj u innego lekarza? Strasznie krótka ta Twoja szyjka :\
    No krótka, krótka moim zdaniem.. ale nie chce zrobić z siebie jakiejś rozchisteryzowanej mamuśki.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    No krótka, krótka moim zdaniem.. ale nie chce zrobić z siebie jakiejś rozchisteryzowanej mamuśki.
    Czasami lepiej histeryzować a nie później żałować, nawet położna mówiła, że lepiej sprawdzać jak się czymś niepokoimy:)

Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym sprawdziła u innego gina covon na to.
    Uff a ja się zmobilizowałam dzisiaj wkoncu z robotą ;-) fotelik wyprany, pieluchy tetrowe i falnelowe, pokrowiec od materacyka, część kocyków i ręczników :-) szafa prawie ogarnieta, zostały tylko dwie najgorsze półki z moimi ciuchami ale to już jutro :-P a potem dalsza część prania ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ją też dzisiaj wizytowalam i moja szyjka też krótka i lekkie rozwarcie mam. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie nie doczekam kolejnej wizyty. Trochę się zestresowalam ale on twierdzi, że właściwie to już jest bezpiecznie. Ma któraś podobnie?

Dżulia lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) jaki krem na pupę planujecie stosowac przy zmianie pieluszki ? Chodzi mi o taki który zapobiega a nie leczy odparzenia.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej dziewczyny :-) ją też dzisiaj wizytowalam i moja szyjka też krótka i lekkie rozwarcie mam. Lekarz powiedział, że prawdopodobnie nie doczekam kolejnej wizyty. Trochę się zestresowalam ale on twierdzi, że właściwie to już jest bezpiecznie. Ma któraś podobnie?
    Dostałaś jakieś zalecenia od lekarza? Ile cm ma twoja szyjka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:49

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie dostałam... Nawet oszczędzać mi się nie kazał, a powiedział ze wszystko się szykuje do porodu, cokolwiek to znaczy :-P najbardziej martwi mnie, że moja Asia bardzo malutka jest, bo 4 tyg temu miała tylko 1060. Lekarz za to nie widzi nic niepokojącego... Więc może rzeczywiście nie ma się czym stresować:-\
    A ile dokładnie ma szyjka nie wiem, ale myślę że jest dłuższa niż Twoja, bo ostatnio miała 29 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:54

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Uf...dotarłam do końca :) W sensie przeczytałam wszystko co naskrobałyście.
    NA mielone mnie nie namówiłyście, ale Megi, na naleśniki z dżemorem - o tak:D
    Dużo słodkiego jem ostatnio. Bardzo dużo...
    Ja dzisiaj idę na skontrolowanie oczu - ciśnienie - takiego mam lenia, że szok. Nie chce mi si ruszyć dupska z domu.

Dzisiaj przyszła mi paczka z gemini, w której właśnie przyszły art. kosmetyczne - do pupki - linogam ae i bephanten od 1 dnia życia.
    Zastanawiam się co z buźką w zimie - czym ją smarować, bo jak oglądałam kremy typowo zimowe - to są one od 6 m-ca życia. Myślicie, że zwykłe bambino może być na mróz?

Słyszałam, że na buźkę dla dziecka bardzo dobre jest masło shea. Nie pamiętam jakiej firmy, ale gdzieś muszę znaleźć w zapiskach :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa no to pokaz ten brzuch a nie tylko tak opowoiadasz i opowoiadasz :P

Suerte ja też mam 3 koszule :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia idz moze do innego gina, b krotka ta szyjka w dodatku ze to "dopiero" 28 tc.

Marzenie moze pierwsza sie rozpakujesz;-)

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ