X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

a jakie zabiegi robicie na Wasze ciala? NIe wiem czy mam szczescie, czy to kwestia co robie ze skora, ale jak dotad nie mam nigdzie rozstepow.

Jesli moge pomoc, to u mnie wyglada to tak.
    Normalny prysznic i kosmetyki dla mamy w ciazy (tj zel pod prysznic i oliwka z zelem po prysznicu, czasem dla odmiany inny balsam do ciala, czasem ten zel z oliwka jest wkurzajacy;))

albo jak mam twardy brzuch - kapiel z dodatkiem oliwki i co tam mam w domu solami do kapieli lub jakims innym srodkiem do kapieli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rozstepy juz na pol brzucha i niestety nic nie pomaga taka uroda juz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Sudocremu nie powinno się stosować na codzień bo to lek jest (gdzieś to wyczytałam) I planuje jak Madzisek niczym szczególnym, zobaczymy jak będzie reagował, najwyżej coś się wprowadzi:)

My już po wizycie, mały ok 1500 g więc będzie nie duży już raczej, lekarz powiedział, że statystycznie biorąc długość kości udowej to powinien się urodzić około 54 cm, ułożony już prawidłowo do porodu, niestety tyłem do brzucha, nawet z boku twarz zakrywał :\ reszta wszystko prawidłowo :)

a ile ma kość udowa u Twojego małego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam na obiad pomidorówkę A jak czytam o tych waszych mielonych to aż mi ślina cieknie i teraz będę musiała zjeść mielonego bo nie przestanę o nim myśleć te zachcianki ciążowe łapią mnie coraz częściej a już jak zobaczę że ktoś coś je to nagle też muszę Ostatnio jak się napaliłam na drożdzówki to zjadłam 2 naraz i aż męża w niedzielę po nie wysyłałam

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    a jakie zabiegi robicie na Wasze ciala? NIe wiem czy mam szczescie, czy to kwestia co robie ze skora, ale jak dotad nie mam nigdzie rozstepow.

Normalny prysznic i kosmetyki dla mamy w ciazy (tj zel pod prysznic i oliwka z zelem po prysznicu, czasem dla odmiany inny balsam do ciala, czasem ten zel z oliwka jest wkurzajacy;))

albo jak mam twardy brzuch - kapiel z dodatkiem oliwki i co tam mam w domu solami do kapieli lub jakims innym srodkiem do kapieli.

Ja używam tylko kremu dla kobiet w ciąży po kąpieli tj. 2x dziennie i nie mam narazie żadnego rozstępu. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    ja miałam na obiad pomidorówkę A jak czytam o tych waszych mielonych to aż mi ślina cieknie i teraz będę musiała zjeść mielonego bo nie przestanę o nim myśleć te zachcianki ciążowe łapią mnie coraz częściej a już jak zobaczę że ktoś coś je to nagle też muszę Ostatnio jak się napaliłam na drożdzówki to zjadłam 2 naraz i aż męża w niedzielę po nie wysyłałam

Też dziś przez Was robie mielone! :D

Madzisek lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? z tymi mielonymi to szalenstwo. Nie mysle o niczym innym teraz lol. Psia kostka, ale autko mam w naprawie, i jak pomysle o spacerze do sklepu to mam lenia... a te mielone to tylko frowaja po glowie i spokoju nie daja;)
    i ziemniaczki pure, pomidorki ze smietanka i cebulka ... mmm

Nawet juz sie przebralam do wyjscia, ale ten spacer mnie przeraza lol

Pchelkaa, Moniusia89, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:

Mi się zrobiły rozstępy na dwa tyg. przed porodem, a przez osiem i pół miesiąca miałam taakieego banana jak oglądałam skórę. Teraz te co mam się powiększają. W sumie nie powinno mnie to wtedy dziwić bo miałam parę małych na nogach.

Żele używam zwykłe, chwytam te butelkę na jaki zapach mam ochotę. Co parę dni peeling. Potem olejek po każdej kąpieli. Mam dwa, stosuję na zmianę arganowy i kokosowy. Rano krem przeciw rozstępom dla mam. Muszę też nim się smarnąć nim przed ubraniem spodni ciążowych bo inaczej skóra swędzi.
    Udanej walki przeciw rozstępom :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja chyba jestem jakas dziwna bo od początku ciąży nie mam żadnych zachciewajek tyle tylko że słodkie mi bardzo podchodzi a przed ciąża nie byłam zbyt slodkozerna. Ale to pewnie dlatego że synek na tatusia się podaje hehe bo mój mąż zjada wszystko co słodkie i w każdej ilości :)
    A na obiad tez pomidorowke :D a jutro chyba zrobie naleśniki :)
    Wczoraj się zajechalam więc dziś dla równowagi kanapa TV książeczka i te klimaty :D lubię ta ciążę :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawic Was na chwile thlko a tu produkcja tasmoa.na akord chyba piszecie ;) my dopiero wrocilismy z miasta,w sumie nic sobie nie kupilam,no tylko L na samochod wiev teraz bede mogla prowadzic jesli ktos z prawkirm bedzie kolo mnie no I nadal kurs robie I tak.
    Oprocz leczniczego sudocremu jest jeszcze pielegnacyjny bez cynku.ale nie wiem dla mnie jakis rzadki taki I sie pupy nie trzyma dobrze w sensie szybko sie wchlania,takie ja mam wrazenie.
    Ja mam obiad z glowy bo na miescie jedlismi,a na kolacje pizze zrobie,ciasto mam zamrozone to tylko rozmrozic,rozwalkowac dodatki rzucic I lo. Lenia dzis mam,nic mi sie nie chce.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde to ja chyba jestem jakas dziwna bo od początku ciąży nie mam żadnych zachciewajek tyle tylko że słodkie mi bardzo podchodzi a przed ciąża nie byłam zbyt slodkozerna. Ale to pewnie dlatego że synek na tatusia się podaje hehe bo mój mąż zjada wszystko co słodkie i w każdej ilości :)

MAm tak samo żadnych zachciewajek nie mam tylko słodkie, no i mięso mi nie idzie, dziś na obiadek mamy ziemniaczki kotlet z piersi w płatkach i mizerię (nie lubię mielonych i w sumie większości rzeczy z mielonego mięsa...)

Alicja jeżeli długość kości udowej to FL na rozpisce (tak piszą w necie) to ma 58 mm. I ma głowę większą od reszty ciała, po mamusi :P

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jesli chodzi o rozstepy na brzuchu to brak narazie,w poprzedniej ciazy nie smarowalam jakos czesto troche z lenistwa troche ze sklerozy ;) w tej ciazy smaruje sie oliwka zwykla taka dla dzieci,bo bardzo sucha skora mi sie zrobila,az sie luszczyla troche jak bo nadmiernym opalaniu. Teraz juz jest w porzadku mam nadzieje,ze rozstepow jak nie bylo tak nie bedzie,a jak beda to sie z nimi zaprzyjaznie,bo co zrobie boku sobie przeciez nie wyrwe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matyldo jak się czyta na bieząco to człowiek choć pamięta co, kto napisał i co odpisać, a tu nadrabiam zaległości i już mi się wszystko popierdzieliło ;)

Więc na pewno gratuluję udanych wizyt i witam się z nowymi mamuśkami i tymi co wyszły z ukrycia :)

My dziś na obiad naleśniczki mamy :)
    Ostatnie dni to takie zakręcone że na nic czasu nie mam.
    Jeśli chodzi o środki do pielęgnacji to ja kupuję bepanthen maść, czytałam o niej dużo i możne stosować codziennie.
    A rozstępów mam duzo w dolnej czesci brzucha, chuja dała mustela czy oliwka, taki mój urok.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia mi tez nic sie nie chce, ale korzystam z lenistwa bo za ok 1-2 msc nie bede mogla sobie na to pozwolic. Mysle ze bede tesknila za tym stanem bycia w ciazy. I nie eyobrazam sobie nie czuc ruchow dziecka po porodzie, pewnie takie dziwne uczucie. Wlaczylam tv, leciala chyba powtorka m jak milosc, natalia rodzila w samochodzie i sie wzruszylam!

Mmmmm Megi nalesniki! Zjadlabym takie zapiekane z kurczakirm papryka cukinia i serem zoltym polane sosem pomidorowym i smietanka mniaaam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:23

MeGi2986, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś do pielęgnacji bobaska kupuje Oilatum?? Ja się zdecydowałam na ich emulsję do kąpieli. I tak czytałam że nic więcej się nie stosuje.

Pchełkaa ja miałam na słodko, ale o matko te Twoje to normalnie musi być niebo w gębie ;)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:57

Matleena lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ciąży strasznie ciągnie do słodkiego. Czasami aż mi wstyd ile potrafię zjeść tego wszystkiego. A rano jak tylko wstanę myślę, co by wyjąć z zakazanego miejsca. Zakazałam kupować komukolwiek cokolwiek słodkiego ;D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wizytuje . Aż się boje stanąć na wagę... Brrrr.

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi zebys wiedziala, rewelacja. Ja w ciazy zrobilam sie bardzo miesna i musze miec porzadny obiad z miesem. Ale do slodyczy tez mnie ciagnie

Dżuli, trzymam kciuki za wizyte, spokojnie na + 20 kg mozesz sobie pozwolic:-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Zaraz wizytuje . Aż się boje stanąć na wagę... Brrrr.

Wstyd się przyznać, jestem 10 kg do przodu :'(
    A jem tyle... to efekty są.

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ