Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Dobrze ze w domku mozesz hyc i ze z szyjka ok. Niech dzidzia jeszcze siedzi
A kiedy beda zdejmowac ci pessar?dopiero jak sie zacznie akcja?
Jeszcze nie wiem, dopiero 29 tc. Myślę, że jak wszystko będzie dobrze to ściągną na 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu, ale to dopytam jeszcze lekarki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:23
-
Tinusia napisała:
Dziewczyny co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupki?
Z pierwszym tylko bepanteh jak mial lekko czerwona pupe, a tak to tylko puder i normalne kosmetyki do reszty ciala. Maly nie mial problemow ze skora, wiec zmianialam kosmetyki przy kolejnych zakupach.
Bepanteh byl prawie nie uzywany, poniewaz nic sie nie dzialo.
-
nick nieaktualnyevvik wrote:Tinusia napisała:
Dziewczyny co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupki?
Z pierwszym tylko bepanteh jak mial lekko czerwona pupe, a tak to tylko puder i normalne kosmetyki do reszty ciala. Maly nie mial problemow ze skora, wiec zmianialam kosmetyki przy kolejnych zakupach.
Bepanteh byl prawie nie uzywany, poniewaz nic sie nie dzialo.
Są dwa rodzaje. Chyba ten droższy na problemy ze skórą?
Myślę, że będę panikować z wyprawką gdzieś za trzy tygodnie. Wg mnie to będzie normalna kolej rzeczy skoro jesteśmy z końca m-caWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:31
-
Suerte wrote:ja już 3 tygodnie czekam na wózek, bo sklep sprowadza mi dany kolor gdzieś tam z magazynu...
No mi gościu też powiedział że trza zamówić i czekać ok 4 tyg więc nie wiem na co czekamyale mąż obiecał że jutro pojedziemy zamówić bo już go molestuje
bez lozeczka jeszcze by szło bo mały mógłby spać w wózku pierwsze dni ale bez wózka i fotelika to nawet go że szpitala nie przywioze
-
nick nieaktualny
-
hej
nadrobiłam Was, chwilę mnie nie było a tu taka produkcja
Pchelkaa dobry ten Twój sen, ale ja tak miałam w realu, za każdym razem przez pierwszy miesiąc czy dłużej jak w nocy Olka karmiłam - na leżąco - to mąż mi go podawał i odkładał po karmieniu do łóżeczka. Ile razy budziłam się i gdzie jest Olek gdzie jest Olek ?do tej pory czasem mąż się ze mnie śmieje, że dziecko w pościeli zgubiłam
Kciuki przynoszą na razie efekty ale jeszcze 6 godzin trzymajcie, na razie wygrywamy nasz podwójny kombajn
a ja zrobiłam pranie dla dzidziusia - musi być dziewuszka bo uprałam wszystko co mam pod kątem dziewczynkiha ha ha
Olek śpi, czekolada obok , chyba coś obejrzę w necie
ah i zaczęłam pakować torbę do szpitala - na razie mam w niej ręczniki, piżamki szt. 2 wielkie podpaski bella mama - zostały z pierwszego porodu.Pchelkaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ufff nadrobiłam 2 dni... ciężkie to było zadanie:) A czasu mało, bo walczymy z remontem. Chyba bardziej niż strach przed porodem, mam teraz stracha, że nie zdarzymy z remontem mieszkania:)
Megi2986 ja zdecydyje się na TENSY, za to bez zzo -zobacyzmy co z tego wyjdzie, czy chociaż trochę pomogą.
Wczoraj wizyta, z Małym wszystko ok, szyjka piękna i długa.
Dostałam skierowanie na powtórkę testu obciążenia glukoza mniam:(, bo u mnie na czczo było 93, a po 2 h wyszło 155.
Jeśli wynik znów wyjdzie nieprawidłowy, to dostaje natychmiastowe skierowanie do szpitala na 3 dni, żeby sprawdzili cukier z trybie dobowym ( jesli dobrze zrozumiałam lekarza). Mocno wierzę.w to że wynik będzie prawiadłowyMadzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas na szkole rodzenia do pupki polecali bepanthen baby extra (zielony z oliwką) i to co mnie zdziwiło to że np. sudocremem smarujemy tylko podrażnioną pupkę żeby ją podleczyć, na zdrową nie kładziemy sudocremu bo to jest lek a nie krem ochronny.
Możecie mnie zlinczować ale ja np. nie wiedziałam o tym i myślałam że można cały czas sudocrememojjj chyba jeszcze wiele rzeczy mnie zaskoczy
Tinusia lubi tę wiadomość
-
alisss871 wrote:U nas na szkole rodzenia do pupki polecali bepanthen baby extra (zielony z oliwką) i to co mnie zdziwiło to że np. sudocremem smarujemy tylko podrażnioną pupkę żeby ją podleczyć, na zdrową nie kładziemy sudocremu bo to jest lek a nie krem ochronny.
Możecie mnie zlinczować ale ja np. nie wiedziałam o tym i myślałam że można cały czas sudocrememojjj chyba jeszcze wiele rzeczy mnie zaskoczy
-
Mama-julka wrote:Asiowa i tym sposobem poznałam nowy zawód
Ja bym powiedziała - ogrodnik
Moniusia89 też takie badanie cukru miałam w c. 9 lat temu. I było wszystko oki.
Ogrodnik to nie bardzo, bo ledwo lilie od różny odróżnia. Ale wszelkie prace wysokościowe, wspinaczki na drzewach, regulacja koron, zbieranie szyszek itd.Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Balbo a co to te tensy?
Lecz, nie w każdym szpitalu jest dostępna aparatura - ten który wybrałam na szczęscie dysponuje takim sprzętem.
Zalecił mi to osteopata, biorąc pod uwagę stan mojego kręgosłupa i napięć w odcinku lędzwiowym ( jeszcze tego przed ciążą), a w momencie bóli porodowych napięcie będzie jeszcze większe, więc jeśli to chociaż trochę pomoże, to spróbuje.
-
Też mam dzisiaj mielone
Ja na odparzenia miałam sudocrem a tak jak z pupka było wszystkovok to nie używałam niczego, tylko oliwki po kąpieli i od czasu do czasu pudru.
Masakra właśnie z córką piekłam babeczki i tak mnie od ich zapachu zmuliło że szok... Jakbym na początku ciąży znowu byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:21
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sudocremu nie powinno się stosować na codzień bo to lek jest (gdzieś to wyczytałam) I planuje jak Madzisek niczym szczególnym, zobaczymy jak będzie reagował, najwyżej coś się wprowadzi:)
My już po wizycie, mały ok 1500 g więc będzie nie duży już raczej, lekarz powiedział, że statystycznie biorąc długość kości udowej to powinien się urodzić około 54 cm, ułożony już prawidłowo do porodu, niestety tyłem do brzucha, nawet z boku twarz zakrywałreszta wszystko prawidłowo
Mama-julka, MeGi2986, Madzisek, Karola1990, Flakonik, Marta0912, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:A u nas dzis papryczki nadziewane miesem mielonym
Moja szwagierka caly czas uzywala sudocremu i myslalam ze tak trzeba a jednak nie oczywiscie malej nic sie nie dzialo:)
Też tak robiłam dość długo, nie wiedziałam że cynk aż tak szkodziA to szok. I widzicie jakie Wy dobre, matka z doświadczeniem, a takie byki strzela