X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Dziewczyny co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupki?

Mam z babydream z Rossmana. A na awaryjne sytuacje planuję bepenathen.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dobrze ze w domku mozesz hyc i ze z szyjka ok. Niech dzidzia jeszcze siedzi :)
    A kiedy beda zdejmowac ci pessar?dopiero jak sie zacznie akcja?

Jeszcze nie wiem, dopiero 29 tc. Myślę, że jak wszystko będzie dobrze to ściągną na 2 tygodnie przed planowanym terminem porodu, ale to dopytam jeszcze lekarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:23

tb73hdge49irrilb.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia napisała:

Z pierwszym tylko bepanteh jak mial lekko czerwona pupe, a tak to tylko puder i normalne kosmetyki do reszty ciala. Maly nie mial problemow ze skora, wiec zmianialam kosmetyki przy kolejnych zakupach.
    Bepanteh byl prawie nie uzywany, poniewaz nic sie nie dzialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Tinusia napisała:

Z pierwszym tylko bepanteh jak mial lekko czerwona pupe, a tak to tylko puder i normalne kosmetyki do reszty ciala. Maly nie mial problemow ze skora, wiec zmianialam kosmetyki przy kolejnych zakupach.
    Bepanteh byl prawie nie uzywany, poniewaz nic sie nie dzialo.

Są dwa rodzaje. Chyba ten droższy na problemy ze skórą?

Myślę, że będę panikować z wyprawką gdzieś za trzy tygodnie. Wg mnie to będzie normalna kolej rzeczy skoro jesteśmy z końca m-ca :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:31

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja już 3 tygodnie czekam na wózek, bo sklep sprowadza mi dany kolor gdzieś tam z magazynu... :P

No mi gościu też powiedział że trza zamówić i czekać ok 4 tyg więc nie wiem na co czekamy :D ale mąż obiecał że jutro pojedziemy zamówić bo już go molestuje :P bez lozeczka jeszcze by szło bo mały mógłby spać w wózku pierwsze dni ale bez wózka i fotelika to nawet go że szpitala nie przywioze :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide robić sezamki domowe a później obiad- mielone, ziemniaczki i marchewka z groszkiem:)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nadrobiłam Was, chwilę mnie nie było a tu taka produkcja :)

Pchelkaa dobry ten Twój sen, ale ja tak miałam w realu, za każdym razem przez pierwszy miesiąc czy dłużej jak w nocy Olka karmiłam - na leżąco - to mąż mi go podawał i odkładał po karmieniu do łóżeczka. Ile razy budziłam się i gdzie jest Olek gdzie jest Olek ? :) do tej pory czasem mąż się ze mnie śmieje, że dziecko w pościeli zgubiłam :)

Kciuki przynoszą na razie efekty ale jeszcze 6 godzin trzymajcie, na razie wygrywamy nasz podwójny kombajn :)

a ja zrobiłam pranie dla dzidziusia - musi być dziewuszka bo uprałam wszystko co mam pod kątem dziewczynki :) ha ha ha :)

Olek śpi, czekolada obok , chyba coś obejrzę w necie :)

ah i zaczęłam pakować torbę do szpitala - na razie mam w niej ręczniki, piżamki szt. 2 wielkie podpaski bella mama - zostały z pierwszego porodu.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    a ja ide robić sezamki domowe a później obiad- mielone, ziemniaczki i marchewka z groszkiem:)
    mniam! podeślij tych mielonych trochę do mnie :) aż ślinka mi cieknie

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nadrobiłam 2 dni... ciężkie to było zadanie:) A czasu mało, bo walczymy z remontem. Chyba bardziej niż strach przed porodem, mam teraz stracha, że nie zdarzymy z remontem mieszkania:)

Megi2986 ja zdecydyje się na TENSY, za to bez zzo -zobacyzmy co z tego wyjdzie, czy chociaż trochę pomogą.

Wczoraj wizyta, z Małym wszystko ok, szyjka piękna i długa.
    Dostałam skierowanie na powtórkę testu obciążenia glukoza mniam:(, bo u mnie na czczo było 93, a po 2 h wyszło 155.
    Jeśli wynik znów wyjdzie nieprawidłowy, to dostaje natychmiastowe skierowanie do szpitala na 3 dni, żeby sprawdzili cukier z trybie dobowym ( jesli dobrze zrozumiałam lekarza). Mocno wierzę.w to że wynik będzie prawiadłowy

Madzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szkole rodzenia do pupki polecali bepanthen baby extra (zielony z oliwką) i to co mnie zdziwiło to że np. sudocremem smarujemy tylko podrażnioną pupkę żeby ją podleczyć, na zdrową nie kładziemy sudocremu bo to jest lek a nie krem ochronny.
    Możecie mnie zlinczować ale ja np. nie wiedziałam o tym i myślałam że można cały czas sudocremem ;) ojjj chyba jeszcze wiele rzeczy mnie zaskoczy :)

Tinusia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo a co to te tensy?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    U nas na szkole rodzenia do pupki polecali bepanthen baby extra (zielony z oliwką) i to co mnie zdziwiło to że np. sudocremem smarujemy tylko podrażnioną pupkę żeby ją podleczyć, na zdrową nie kładziemy sudocremu bo to jest lek a nie krem ochronny.
    Możecie mnie zlinczować ale ja np. nie wiedziałam o tym i myślałam że można cały czas sudocremem ;) ojjj chyba jeszcze wiele rzeczy mnie zaskoczy :)
    Tak u nas też mówili by nie dawać sudocremu na zdrowa skórę bo można dziecku bardzo zaszkodzić, położna mówiła że widziała dzieci które miały tam rany bo rodzice sudocremu dawali właśnie jako środek pielegnacyuny

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Asiowa i tym sposobem poznałam nowy zawód :-) Ja bym powiedziała - ogrodnik ;-)

Moniusia89 też takie badanie cukru miałam w c. 9 lat temu. I było wszystko oki.

Ogrodnik to nie bardzo, bo ledwo lilie od różny odróżnia. Ale wszelkie prace wysokościowe, wspinaczki na drzewach, regulacja koron, zbieranie szyszek itd.

Mama-julka lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Balbo a co to te tensy?
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/tens-sposob-na-bole-porodowe_37262.html

Lecz, nie w każdym szpitalu jest dostępna aparatura - ten który wybrałam na szczęscie dysponuje takim sprzętem.

Zalecił mi to osteopata, biorąc pod uwagę stan mojego kręgosłupa i napięć w odcinku lędzwiowym ( jeszcze tego przed ciążą), a w momencie bóli porodowych napięcie będzie jeszcze większe, więc jeśli to chociaż trochę pomoże, to spróbuje.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj mielone ;-)
    Ja na odparzenia miałam sudocrem a tak jak z pupka było wszystkovok to nie używałam niczego, tylko oliwki po kąpieli i od czasu do czasu pudru.
    Masakra właśnie z córką piekłam babeczki i tak mnie od ich zapachu zmuliło że szok... Jakbym na początku ciąży znowu była :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:21

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis papryczki nadziewane miesem mielonym :) Moja szwagierka caly czas uzywala sudocremu i myslalam ze tak trzeba a jednak nie oczywiscie malej nic sie nie dzialo:)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę sobie upiec muffiny. Normalnie chodzą za mną od piątku i już dzisiaj chyba nie wytrzymam i wstawię jedna porcje do piekarnika:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad dzisiaj mam... mielone;)

Madzisek lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudocremu nie powinno się stosować na codzień bo to lek jest (gdzieś to wyczytałam) I planuje jak Madzisek niczym szczególnym, zobaczymy jak będzie reagował, najwyżej coś się wprowadzi:)

My już po wizycie, mały ok 1500 g więc będzie nie duży już raczej, lekarz powiedział, że statystycznie biorąc długość kości udowej to powinien się urodzić około 54 cm, ułożony już prawidłowo do porodu, niestety tyłem do brzucha, nawet z boku twarz zakrywał :\ reszta wszystko prawidłowo :)

Mama-julka, MeGi2986, Madzisek, Karola1990, Flakonik, Marta0912, Klara87 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A u nas dzis papryczki nadziewane miesem mielonym :) Moja szwagierka caly czas uzywala sudocremu i myslalam ze tak trzeba a jednak nie oczywiscie malej nic sie nie dzialo:)

Też tak robiłam dość długo, nie wiedziałam że cynk aż tak szkodzi ;-) A to szok. I widzicie jakie Wy dobre, matka z doświadczeniem, a takie byki strzela :-)

‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ