Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Uf...dotarłam do końca
W sensie przeczytałam wszystko co naskrobałyście.
NA mielone mnie nie namówiłyście, ale Megi, na naleśniki z dżemorem - o tak:D
Dużo słodkiego jem ostatnio. Bardzo dużo...
Ja dzisiaj idę na skontrolowanie oczu - ciśnienie - takiego mam lenia, że szok. Nie chce mi si ruszyć dupska z domu.
Dzisiaj przyszła mi paczka z gemini, w której właśnie przyszły art. kosmetyczne - do pupki - linogam ae i bephanten od 1 dnia życia.
Zastanawiam się co z buźką w zimie - czym ją smarować, bo jak oglądałam kremy typowo zimowe - to są one od 6 m-ca życia. Myślicie, że zwykłe bambino może być na mróz?MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Boziu, Boziu ale Was ciężko nadrobić dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i gorąco witam nowe mamusie
Acikk ja mam ten sam problem z mężem co TyTeż bym musiała całą kopalnię na nogi postawić, żeby go ściągnąć do domu w razie porodu
Na szczęście z pracy ma do domu 10 minut spacerkiem więc odchodzi czas dojazdu z pracy do domu
Kurczę pamiętam tylko tematy, a nie pamiętam kto na ich temat pisał
Któraś pisała o skurczach przepowiadających to ja mam je coraz częściej, dzisiaj już ich miałam ponad 10, nie są bolesne ale brzuch wtedy przybiera najróżniejsze kształty. Biorę Luteinę i magnez a skurcze mam wrażenie są coraz częstsze...
Jeśli chodzi o badanie krzywej cukrowej to ja musiałam sobie kupić glukozę sama w aptece, Pani laborantka później przygotowała mi z tego roztwór, piłam bez cytryny.
Któraś jeszcze się chwaliła, że przyszły jej koszule do karmieniaMożna prosić o linka?
Kompletnie nie wiem jakie koszule zamówić, a po sklepach mi się jeździć już nie chce.
Mam pytanie do wszystkich mamuśJak usytuowane są Wasze brzuszki? Wysoko czy nisko? Bo mój jest nisko, wygląda jakby trochę zwisał...Nie wiem czy się martwić, bo na ostatniej wizycie lekarz mówił, że Malutka naciska mocno główką na szyjkę, była też skrócona o 0,5cm. Jak myślicie czy długość szyjki może mieć jakiś związek z położeniem brzucha?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Dżuli, trzymam kciuki za wizyte, spokojnie na + 20 kg mozesz sobie pozwolic:-)[/QUOTE]
Halo halo, nie żadne +20 kg. Mam nadzieje, że aż do tylu nie uda mi się dobić. Nie chciałoby mi się później walczyć ze zbędnymi kilogramami ;p za leniwa jestem -
Moniek ją pisalam o koszulach
Ja zakupiłam taka:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i5283228922.html
I taka:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i4872664865.html
Też mi się po sklepach nie chciałogatunkowo wporzo
także myślę że obleca
-
Acikk wrote:Moniek ją pisalam o koszulach
Ja zakupiłam taka:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i5283228922.html
I taka:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i4872664865.html
Też mi się po sklepach nie chciałogatunkowo wporzo
także myślę że obleca
Te z długim rękawem bardzo mi się podobają, ale nie wiem czy kupować z długim, już teraz jest mi wiecznie gorąco a po porodzie dodatkowo zaczynamy się pocić. Z długim rękawem cokolwiek założę do snu to w nocy muszę się przebierać, bo mi za gorącoAle jak będę zamawiać koszule to zdecydowanie wolę te z dekoltem na zakładkę niż na guziki
Mój coraz bardziej naciska żebym w końcu spakowała torbę, więc pora się za to w końcu zabraćalicja_ lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44
Evka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:Te z długim rękawem bardzo mi się podobają, ale nie wiem czy kupować z długim, już teraz jest mi wiecznie gorąco a po porodzie dodatkowo zaczynamy się pocić. Z długim rękawem cokolwiek założę do snu to w nocy muszę się przebierać, bo mi za gorąco
Ale jak będę zamawiać koszule to zdecydowanie wolę te z dekoltem na zakładkę niż na guziki
Mój coraz bardziej naciska żebym w końcu spakowała torbę, więc pora się za to w końcu zabrać
Moniek, ten sprzedawca ma też te same koszule z krótkim
A ta z guzikami kupiłam bardziej z myślą o porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:01
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzok ale zasuwacie z postami
Po wczorajszym apelu o nowe mamusie i pozytywnych odpowiedziach moze napisze dziewczyny z ktore sa na liscie a nie wiemy nic na temat plci maluszka, imienia. Czyli chodzi mi ote mamusie ktore juz bardzo dawno sie nie odzywaly. Jak to czytacie to napiszcie
Bo fajnie byloby uzupelnic liste
Ida88
kwiatuszek83
kejt84
aandziaa
marti87
espiew01
Sindii_1991
halwaya
mama12
Aneczka1983
Madleine
fresa
grauuu
Obis
dmuchawiec
eliza
Anetka88
ewka993
Anka 89
Angie 83
Gosia986
Kate25
ancymonek
kaatka
Lejka
ewoo
minnie_
ala123
Anko:-)
hala123
Shelly
Martynika
justaa
Anel
Aniiusiaaa5
Dorothy
milusia2012
UpragnionaPrzyszlaMama
Anuśka
JATA
Szalona CZARNA
Patka to
Ewuńka
blackwidow
_buenoo
Hjärna
Tak samo sa jeszcze dziewczyny na tej naszej liscie a ani razu nic nie napisaly do nas na forum
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
Takze dziewczyny czekamy na odzewWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:08
-
Nam na szkole rodzenia mówili, że sudocrem jest dobry na odleżyny, a nie do codziennego stosowania. Właśnie dlatego, że to lekarstwo z dość silnym składem.
Do kąpieli polecali emolienty, wtedy nie trzeba już żadnych oliwek, a do pupci np. linomag, bepanthen.
Dzięki za link do piżam, na pewno z nich skorzystam
Wy pakujecie już torby szpitalne, a ja zastanawiam się w co to wszystko spakować. Chcę porobić w sumie trzy paczki: jedna dla mnie na czas samego porodu, druga z rzeczami dla maluszka, a trzecia- cała reszta na pobyt na oddziale. Bierzecie taką torbę jak np. na fitness czy bardziej sztywną jak do samolotu?
alicja_, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Dżuli, trzymam kciuki za wizyte, spokojnie na + 20 kg mozesz sobie pozwolic:-)
Halo halo, nie żadne +20 kg. Mam nadzieje, że aż do tylu nie uda mi się dobić. Nie chciałoby mi się później walczyć ze zbędnymi kilogramami ;p za leniwa jestem[/QUOTE]
Też jestem leniwa i nie lubię ćwiczyć, a juz w ogóle sama. Jak u mnie skończy się na 15-stu to będzie dla mnie masakra. Ciekawa jestem kiedy się zmieszczę w moje spodnie -
nick nieaktualny
-
cytrynówka wrote:Wy pakujecie już torby szpitalne, a ja zastanawiam się w co to wszystko spakować. Chcę porobić w sumie trzy paczki: jedna dla mnie na czas samego porodu, druga z rzeczami dla maluszka, a trzecia- cała reszta na pobyt na oddziale. Bierzecie taką torbę jak np. na fitness czy bardziej sztywną jak do samolotu
?
U mnie w szkole rodzenia też mówiła, że najlepiej spakować w trzy torbyJa jeszcze czekam, na razie o szpitalu nie myślę.
A co myślicie o piżamach do karmienia można w szpitalu? czy mogą się czepiać że przewiew itp? Mi do porodu nie jest koszula potrzebna bo mają w szpitalu, brzydkie że szok, ale do porodu więcej nie potrzeba, położna mówiła, że jak ktoś chce swoje to najlepiej mieć kilka bo bardzo szybko się brudzą i warto w międzyczasie się przemyć i przebrać, ale po porodzie wolę w swojej leżeć ta mi się podoba:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-l-xl-nt-i5647748726.html
A i tak wolałabym piżamę.