X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf...dotarłam do końca :) W sensie przeczytałam wszystko co naskrobałyście.
    NA mielone mnie nie namówiłyście, ale Megi, na naleśniki z dżemorem - o tak:D
    Dużo słodkiego jem ostatnio. Bardzo dużo...
    Ja dzisiaj idę na skontrolowanie oczu - ciśnienie - takiego mam lenia, że szok. Nie chce mi si ruszyć dupska z domu.

Dzisiaj przyszła mi paczka z gemini, w której właśnie przyszły art. kosmetyczne - do pupki - linogam ae i bephanten od 1 dnia życia.
    Zastanawiam się co z buźką w zimie - czym ją smarować, bo jak oglądałam kremy typowo zimowe - to są one od 6 m-ca życia. Myślicie, że zwykłe bambino może być na mróz?

MeGi2986 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, Boziu ale Was ciężko nadrobić dziewczyny :-)

Gratuluję udanych wizyt i gorąco witam nowe mamusie :-)

Acikk ja mam ten sam problem z mężem co Ty :-D Też bym musiała całą kopalnię na nogi postawić, żeby go ściągnąć do domu w razie porodu :-D Na szczęście z pracy ma do domu 10 minut spacerkiem więc odchodzi czas dojazdu z pracy do domu :-D

Kurczę pamiętam tylko tematy, a nie pamiętam kto na ich temat pisał :-D
    Któraś pisała o skurczach przepowiadających to ja mam je coraz częściej, dzisiaj już ich miałam ponad 10, nie są bolesne ale brzuch wtedy przybiera najróżniejsze kształty. Biorę Luteinę i magnez a skurcze mam wrażenie są coraz częstsze...

Jeśli chodzi o badanie krzywej cukrowej to ja musiałam sobie kupić glukozę sama w aptece, Pani laborantka później przygotowała mi z tego roztwór, piłam bez cytryny.

Któraś jeszcze się chwaliła, że przyszły jej koszule do karmienia :-) Można prosić o linka? :-) Kompletnie nie wiem jakie koszule zamówić, a po sklepach mi się jeździć już nie chce.

Mam pytanie do wszystkich mamuś :-) Jak usytuowane są Wasze brzuszki? Wysoko czy nisko? Bo mój jest nisko, wygląda jakby trochę zwisał...Nie wiem czy się martwić, bo na ostatniej wizycie lekarz mówił, że Malutka naciska mocno główką na szyjkę, była też skrócona o 0,5cm. Jak myślicie czy długość szyjki może mieć jakiś związek z położeniem brzucha?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:58

d69c20mmk9myteud.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dżuli, trzymam kciuki za wizyte, spokojnie na + 20 kg mozesz sobie pozwolic:-) ;-)[/QUOTE]

Halo halo, nie żadne +20 kg. Mam nadzieje, że aż do tylu nie uda mi się dobić. Nie chciałoby mi się później walczyć ze zbędnymi kilogramami ;p za leniwa jestem

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a o którym kremie z babydream mówisz? :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ją pisalam o koszulach :D
    Ja zakupiłam taka:
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i5283228922.html
    I taka:
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i4872664865.html

Też mi się po sklepach nie chciało :) gatunkowo wporzo :P także myślę że obleca :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek ją pisalam o koszulach :D
    Ja zakupiłam taka:
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i5283228922.html
    I taka:
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i4872664865.html

Też mi się po sklepach nie chciało :) gatunkowo wporzo :P także myślę że obleca :D

Te z długim rękawem bardzo mi się podobają, ale nie wiem czy kupować z długim, już teraz jest mi wiecznie gorąco a po porodzie dodatkowo zaczynamy się pocić. Z długim rękawem cokolwiek założę do snu to w nocy muszę się przebierać, bo mi za gorąco :-D Ale jak będę zamawiać koszule to zdecydowanie wolę te z dekoltem na zakładkę niż na guziki :-)

Mój coraz bardziej naciska żebym w końcu spakowała torbę, więc pora się za to w końcu zabrać :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44

Evka lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka wyluzuj, ja mam juz + 15kg, bedziemy razem zrzucaly po porodzie;-)

Dżulia spoko:-) waga po porodzie na poczatku szybko leci (do jakiegos czasu zapewne), a o ktorej wizyta?

MeGi2986, Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Te z długim rękawem bardzo mi się podobają, ale nie wiem czy kupować z długim, już teraz jest mi wiecznie gorąco a po porodzie dodatkowo zaczynamy się pocić. Z długim rękawem cokolwiek założę do snu to w nocy muszę się przebierać, bo mi za gorąco :-D Ale jak będę zamawiać koszule to zdecydowanie wolę te z dekoltem na zakładkę niż na guziki :-)

Mój coraz bardziej naciska żebym w końcu spakowała torbę, więc pora się za to w końcu zabrać :-D

Moniek, ten sprzedawca ma też te same koszule z krótkim :)
    A ta z guzikami kupiłam bardziej z myślą o porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:01

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mąż Ci da spokój w takich seksi koszulach ?:D

Ja na razie do buzi mam bambino krem zobaczymy jak będzie się sprawował.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok ale zasuwacie z postami :D

Po wczorajszym apelu o nowe mamusie i pozytywnych odpowiedziach moze napisze dziewczyny z ktore sa na liscie a nie wiemy nic na temat plci maluszka, imienia. Czyli chodzi mi ote mamusie ktore juz bardzo dawno sie nie odzywaly. Jak to czytacie to napiszcie ;)
    Bo fajnie byloby uzupelnic liste

Ida88
    kwiatuszek83
    kejt84
    aandziaa
    marti87
    espiew01
    Sindii_1991
    halwaya
    mama12
    Aneczka1983
    Madleine
    fresa
    grauuu
    Obis
    dmuchawiec
    eliza
    Anetka88
    ewka993
    Anka 89
    Angie 83
    Gosia986
    Kate25
    ancymonek
    kaatka
    Lejka
    ewoo
    minnie_
    ala123
    Anko:-)
    hala123
    Shelly
    Martynika
    justaa
    Anel
    Aniiusiaaa5
    Dorothy
    milusia2012
    UpragnionaPrzyszlaMama
    Anuśka
    JATA
    Szalona CZARNA
    Patka to
    Ewuńka
    blackwidow
    _buenoo
    Hjärna

Tak samo sa jeszcze dziewczyny na tej naszej liscie a ani razu nic nie napisaly do nas na forum
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0

Takze dziewczyny czekamy na odzew :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:08

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na szkole rodzenia mówili, że sudocrem jest dobry na odleżyny, a nie do codziennego stosowania. Właśnie dlatego, że to lekarstwo z dość silnym składem.
    Do kąpieli polecali emolienty, wtedy nie trzeba już żadnych oliwek, a do pupci np. linomag, bepanthen.

Dzięki za link do piżam, na pewno z nich skorzystam :)

Wy pakujecie już torby szpitalne, a ja zastanawiam się w co to wszystko spakować. Chcę porobić w sumie trzy paczki: jedna dla mnie na czas samego porodu, druga z rzeczami dla maluszka, a trzecia- cała reszta na pobyt na oddziale. Bierzecie taką torbę jak np. na fitness czy bardziej sztywną jak do samolotu :D?

alicja_, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Dżuli, trzymam kciuki za wizyte, spokojnie na + 20 kg mozesz sobie pozwolic:-) ;-)

Halo halo, nie żadne +20 kg. Mam nadzieje, że aż do tylu nie uda mi się dobić. Nie chciałoby mi się później walczyć ze zbędnymi kilogramami ;p za leniwa jestem[/QUOTE]

Też jestem leniwa i nie lubię ćwiczyć, a juz w ogóle sama. Jak u mnie skończy się na 15-stu to będzie dla mnie masakra. Ciekawa jestem kiedy się zmieszczę w moje spodnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Według mnie Bambino może być aczkolwiek przyczepiłabym się trochę do jego składu :)
    Ja wybieram ciut lepszy krem z babydream, nie jest drogi także git :)

U mnie też wszystko pod sroka.pl :-D

Ola_45 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Wy pakujecie już torby szpitalne, a ja zastanawiam się w co to wszystko spakować. Chcę porobić w sumie trzy paczki: jedna dla mnie na czas samego porodu, druga z rzeczami dla maluszka, a trzecia- cała reszta na pobyt na oddziale. Bierzecie taką torbę jak np. na fitness czy bardziej sztywną jak do samolotu :D?
    \

U mnie w szkole rodzenia też mówiła, że najlepiej spakować w trzy torby :) Ja jeszcze czekam, na razie o szpitalu nie myślę.

A co myślicie o piżamach do karmienia można w szpitalu? czy mogą się czepiać że przewiew itp? Mi do porodu nie jest koszula potrzebna bo mają w szpitalu, brzydkie że szok, ale do porodu więcej nie potrzeba, położna mówiła, że jak ktoś chce swoje to najlepiej mieć kilka bo bardzo szybko się brudzą i warto w międzyczasie się przemyć i przebrać, ale po porodzie wolę w swojej leżeć ta mi się podoba:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-l-xl-nt-i5647748726.html

A i tak wolałabym piżamę.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka noo jak do tej koszuli wloze te seksi majty i big podpaske to napewno mi nie da spokoju :P :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam dziewczyny z października, (zrobiły nową listę) to tam połowa prawie już rozpakowana a tu dopiero 7, ładnie idzie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wagą plus 8 kg. Wszystko dalej chudzieńkie prócz brzuszka, nawet boczki mam - co mi się bardzo podoba :D
    A brzuchol coraz większy - ciekawe czy dotrwam bez rozstępu. Skóra zaczyna swędzieć :/

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ