X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ta glukoza nawet smakowała :D jak rozpuszczony cukier puder :D

Tez zaczynam mieć durne sny. Dzisiaj miałam w głowie taką scenkę. Patrzę się na swojego synka i widzę, że coś bardzo napęczniała mu pielucha. Pytam męża, kiedy ostatnio mu ją zmieniał. A on mi mówi, że nigdy! Ja tez! Wyszło na to, że mamy dziecko juz od tygodnia w domu i nikt mu do tej pory w pampersa nie zajrzał... o_O takie małe przeoczenie :D

Pchelkaa, alisss871, genoweffa, moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hej dziewczyny,
    ja jestem do tylu bo 24 mamy ten slub i tak sie wszystko kreci wokol niego... teraz jeszcze z mala jezdze na rozaniec wieczorem i cale dnie mi tak leca... w piatek jade za sukienka :-) a 14 mam wizyte na łubinowej :-) ale ten czas leci, lada moment a bedziemy mialy skarby ze soba...

a tak rosniemy :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb85bad7e2ad.jpg

Kochana rozumiemy, czesc z nasz jest juz mezatkami i wiemy jakie to zamieszanie, ile na glowie. Czekamy na foto sukni:-) a brzuszek cudny, taki zgrabniutki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aliss to nic, mój pod ziemią więc ją muszę dzwonić do jego dyspozytorskich muszą go wywołać przez głośniki i musi z miejsca pracy dotrzeć pod szyb(jakieś 1,5 godz z buta zależy gdzie jest) potem jeszcze musi czekać na szole (windę:P) wyjechać wykąpać się i dopiero może do mnie dotrzeć :D
    Ja bym właśnie nienchciala dzwonić po rodzinie albo po karetkę bo wiem że to byłby dla mnie mega stres dodatkowy :P

I tym sposobem zdążysz urodzić zanim dojedzie. Nie ma co! Ale praca to praca.
    Mój w przyszłym tyg. jedzie, przyjedzie może w listopadzie na weekend, a potem dopiero na święta. Z ciekawości zapytam się go jak on to widzi. Bo może zdąży jak będę w terminie rodzić.
    Przy pierwszym porodzie jechałam karetką. Nie było źle bo siedziałam, ale nie jechałam na sygnale ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    I tym sposobem zdążysz urodzić zanim dojedzie. Nie ma co! Ale praca to praca.
    Mój w przyszłym tyg. jedzie, przyjedzie może w listopadzie na weekend, a potem dopiero na święta. Z ciekawości zapytam się go jak on to widzi. Bo może zdąży jak będę w terminie rodzić.
    Przy pierwszym porodzie jechałam karetką. Nie było źle bo siedziałam, ale nie jechałam na sygnale ;-)

No albo rownie dobrze mogę czekać aż skończy szychte i na jedno mi wyjdzie a nie narobie rabanau na całą kopalnie :D
    No a niestety nie ma możliwości by siedział w domu od połowy listopada do połowy grudnia bo tj taki czas gdzie może się coś wydarzyć :D wolę by miał urolp jak już mały się urodzi :)
    Właśnie przyszły do mnie moje seksi koszule nocne do karmienia, no sam sex po prostu :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Jak ja się cieszę, że mój Maz całą zimę będzie z nami w domu. Nie muszę się martwić, że nie będzie miał mnie kto do porodu zawieźć. Na szczęście jego praca jest dosc sezonowa i w zimie spodziewana jest raczej posucha;). Tak to jest jak się ma w domu arboryste:D

Arboryste?? Pierwsze slysze:-) az se wygugluje:-D

Acik to zanim Twoj do Ciebie dotrze to urodzisz;-) hehe

Moj z pracy to 1-1,5godz jazdy, ale siostra mieszka w tym samym bloku wiec uslyszy jak bede krzyczala:-D a tak serio co do zawiadamiania rodziny to ja chyba wolalabym dac im znac jak juz bede na porodowce. Jak bym Mamie mojej napisala ze mam skurcze i ze chyba sie zaczyna to w ciagu 5 min bylaby u mnie i by mowila co mam robic, pytalaby itp, a mnie to by denerwowalo, wiem bo teraz jak cos mnie boli to mowi: poloz sie tak, nogo w gorze, tak bedzie Ci lepiej. Wiem ze robi to bo chce dla mnir dobrze ale ja czuje kiedy mi jest dobrze a kiedy nie. A z drugiej strony to chcialabym zeby przyjechala, boje sie ze nie bede wiedziala w ktorym momencie pojechac na IP. Ale o czym ja gadam! Poki co Młoda jest ulozona miednicowo, wiec nie chce sie nastawiac na 100% na sn, bo pozniej sie zawiode ze jednak musi byc cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa i tym sposobem poznałam nowy zawód :-) Ja bym powiedziała - ogrodnik ;-)

Moniusia89 też takie badanie cukru miałam w c. 9 lat temu. I było wszystko oki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ąaaaaaaaaa!!!! Leci mi z cyckow! Leci siara! Ale jaja! Ciesze sie chociaz wiem ze to nie znaczy ze bede miala pokarmu fulll

Moniusia89, Ola_45, justyna14, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:57

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ąaaaaaaaaa!!!! Leci mi z cyckow! Leci siara! Ale jaja! Ciesze sie chociaz wiem ze to nie znaczy ze bede miala pokarmu fulll

Hahaha cóż za euforia :D też się cieszymy :D

Ja to nawet bym wolala wszystkich poinformować jak już urodze :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Mama-Julka czyli mój lekarz trochę zacofany?? haha w sumie starszy facet więc może i stare metody badań ma, ale mam nadzieję że równie skuteczne.

Nie wiem czy zacofany, ale o wyniki się nie bój. Nie ja jedyna taką metodą miałam zbadany cukier, a dzieci zdrowe były :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hahaha cóż za euforia :D też się cieszymy :D

Ja to nawet bym wolala wszystkich poinformować jak już urodze :)

Bardzo sie ciesze bo duzo Mamusiek pisalo ze juz leci z cyckow siara albo ze urosly, a moje prawie nie drgnrly i balam sie o pokarm.

Ja nie wytrzymalabym, mysle ze albo jeszcze w domu dam znac, albo w drodze do szpitala. Moj sie zajmie kontamtami z rodzina i informowaniem ich;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które badały cukier Czy ten cukier dostawałyście w laboratorium czy musiałyście przynieść ze sobą?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa to się cieszę, że u Ciebie drgnęło w temacie :-D :-D :-D Mi wtedy nic nie leciało w c., a karmiłam zaraz po porodzie. Teraz też susza, ale widzę różnicę - otoczkę wokół brodawek.

Marik kupiłam w aptece saszetkę.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No albo rownie dobrze mogę czekać aż skończy szychte i na jedno mi wyjdzie a nie narobie rabanau na całą kopalnie :D
    Narób rabanu! w końcu niecodziennie mężowi syn się rodzi ;-)

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik ja też kupowalam glukozke.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik ja tez kupowałam w aptece chyba 4 zł dałam + cytryne kupiłam:) w labo Pani mi rozrobiła z ciepłą wodąi wcisnełam sobie pół cytryny

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja mam nadzieję, że każda po porodzie znajdzie chociaż 5 min by napisać że urodziła :)

Ja mam nadzieje, ze zostaniemy tu duzo dluzej, tylko zagadnienia do omawiania nam sie zmienia;)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Ja mam nadzieje, ze zostaniemy tu duzo dluzej, tylko zagadnienia do omawiania nam sie zmienia;)

Oczywiście, wypadałoby :-D Na innych forach tak robią. Chyba każda nie rozejdzie się w swoją stronę ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teściów odrazu będziemy musieli poinformować bo do małej będą musieli przyjechać. A reszta to nie wiem. Najchętniej po wszystkim bym poinformowała ;-) zobaczymy jak wyjdzie w praniu ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ