X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Witam się po średnio przespanej nocy...
    Wczoraj miałam takiego doła wieczorem :-( Troszeczkę psychika mi siada. Czy Wam też odechciało się gwaru, zabawy i potrzeba Wam spokoju? Mnie bardzo trzeba spokoju, lubię sobie wieczorem posiedzieć lub poleżeć tylko w towarzystwie męża, goście mnie drażnią...:-( Wczoraj chyba z godzinę płakałam mężowi, że już nie daję rady i że nie wiem co mi się dzieje z głową :-(

Mówiłam ostatnio, że moja mama wybiera się do ZUSu i obiecała zapytać o ten nowy zasiłek 1000zł miesięcznie dla matek niepracujących i studentek. Otóż Panie w ZUSie jeszcze nic konkretnego nie wiedzą. Radziły śledzić stronę internetową ZUSu, bo zazwyczaj na 2 miesiące przed wejściem w życie nowego przepisu urzędy dostają wytyczne i procedury. Także może w listopadzie coś już będzie wiadomo. Powiedziały jednak coś niepokojącego...nie wiem ile w tym prawdy ale powiedziały, że jakaś afera się szykuje, bo podobno zasiłek może obejmować tylko dzieci urodzone w 2016 roku i wiele kobiet już protestuje. Jak tak będzie to się wścieknę...
    Mam to samo. Mój ma teraz urodziny i chciał zaprosić swoich najbliższych. Tym bardziej ze nawet jego mama nie była jeszcze u nas na nowym mieszkaniu. Ale nie wiem co z tym zrobić. Wole sobie sama w domu posiedzieć, kiedy chce to się kładę, idę spać... A tak to.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 4 kombinezony. Z tym ze jeden kupiłam 62, drugi udało mi się wylicytowac na allegro za 5 zł rozmiar 68, a dwa dostałam.

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole siedziec sama z mezem, wiksza ilosc osob mnie drazni. W niedziele bylynimieniny mojej mamy, zaczely sie o 14 obiadem a o 17 mialam juz dosyc i zaczelam plakac ze chce do domu, wiec sie szybko zwinelismy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Powiedziały jednak coś niepokojącego...nie wiem ile w tym prawdy ale powiedziały, że jakaś afera się szykuje, bo podobno zasiłek może obejmować tylko dzieci urodzone w 2016 roku i wiele kobiet już protestuje. Jak tak będzie to się wścieknę...

I widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bo jak ta nowa ustawa będzie obowiązywać miesiąc wstecz, tzn. już od początku grudnia, to ja nie dostanę becikowego. Zawsze ktoś będzie poszkodowany :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja musze zobaczyc te kombinezony z hm

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mam to samo. Mój ma teraz urodziny i chciał zaprosić swoich najbliższych. Tym bardziej ze nawet jego mama nie była jeszcze u nas na nowym mieszkaniu. Ale nie wiem co z tym zrobić. Wole sobie sama w domu posiedzieć, kiedy chce to się kładę, idę spać... A tak to.

Mój też ma niedługo urodziny i zaprosiliśmy najbliższą rodzinę, akurat urodziny są raz w roku więc nie chcę tego odmawiać, zwłaszcza, że obiecał, że pomoże przy organizacji. Jak opadnę z sił to pójdę się położyć, albo odejdę od stołu i usiądę na kanapie. Rodzina zrozumie :-) Ale na odwiedziny znajomych średnio mam ochotę, na kawę 2-3h w porządku, ale jakieś wysiadywanie do późnej nocy już odpada :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    I widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bo jak ta nowa ustawa będzie obowiązywać miesiąc wstecz, tzn. już od początku grudnia, to ja nie dostanę becikowego. Zawsze ktoś będzie poszkodowany :-(

Na to miało się załapać więcej miesięcy z 2015 roku. Żona kuzyna urodziła w czerwcu i też zgodnie z tym co mówiono na początku to miała za 6 miesięcy dostać pieniądze. Wiem, że zawsze ktoś będzie poszkodowany, a najgorsze są sytuacje, kiedy zabraknie kilku dni, tygodni żeby ustawa objęła, a pieniądze niemałe. Tysiąc złotych to jednak spore odciążenie budżetu.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humorku w ten pochmurny, chłodny dzień - nowa kampania ministerstwa zdrowia :-D nieźle się uśmiałam :-D super spocik :-D

https://www.youtube.com/watch?v=juEAccZaoJ0

Flakonik, rewelka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was bierze od razu wychowawczy na rok czy dluzej? Czy raczej idziecie tylko na podstawowy macierzynski?
    My chcielibysmy sie po roku zaczac starac o kolejne dziecko (jestesmy szaleni :O haha ) o ile bedzie wszystko dobrze ;)

moniek90, Madzisek, Nadulka, alicja_, justyna14, Kourtney lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik szalejecie z tymi dziećmi :-D My chcemy dwójkę póki co, ale mąż wczoraj też coś chlapnął o trójce, ale ja mam póki co mieszane uczucia :-D

Co do macierzyńskiego nie biorę, bo nie pracuję, planuję zajmować się małą do pół roku, potem już bym chciała pracować. Z drugim dzieckiem też nie zamierzamy zbyt długo czekać, więc nie wiem jak ten plan wyjdzie. Ale Wy nie dość, że bliźniaczki, przy których dwa razy więcej roboty i już myślicie o trzecim potomku - szacun :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Ja bym bardzo chciała częściej coś napisać od siebie, ale zanim nadrobię zaległości w czytaniu to większość poruszonych tematów jest już nieaktualna :P no nie mogę się wdrożyć i być na bieżąco :( nie wiem, jak wy to robicie ;)

Mam dokładnie to samo. Ale jak urodzę to na pewno dam znać.

genoweffa lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziś znów nie pospałam. Najpierw nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji, a potem wybudził się mały, bo miał zatkany nosek :( Ostatecznie zasnęłam ok. 1, dobrze że tym razem mogłam pospać chociaz do 8 :)

Dziś przychodzą do mnie koleżanki. Cieszę się na ich wizytę, no ale trzeba mieszkanie jakoś ogarnąć. Niestety 5 min. latania z odkurzaczem i kręgosłup tak boli, że aż płakać się chce. Dobrze, że ból ustępuje po chwili odpoczynku.

Młody teraz śpi, więc mam chwilkę dla siebie. Zaraz idę robić kawkę no i na pewno coś nie coś przekąszę, bo włączyło mi się ssanie. Ciekawe czy uda się zgubić nadprogramowe kilogramy, póki co +15.

• Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ktoras z was bierze od razu wychowawczy na rok czy dluzej? Czy raczej idziecie tylko na podstawowy macierzynski?
    My chcielibysmy sie po roku zaczac starac o kolejne dziecko (jestesmy szaleni :O haha ) o ile bedzie wszystko dobrze ;)
    Ja idę na rok, po roku pewnie będę chciała jeszcze, bo nie wiem z kim małą zostawię. Moi rodzice młodzi, pracujący. Mojego starsi ale schorowani. On pracuje na 3 zmiany, ja jakbym chciała wrócić tez. Wiec odpada. Tez myślałam nad drugim dzieckiem po roku, ale nie wiem jak mój na to zareaguje. Na razie nie jest zachwycony.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skladam raport od razu na rok ( urlop macierzynski, macierzynski dodatkowy i rodzicielski ), z wychowawczego rezygnuje.
    Ale moze byc tak ze wroce wczesniej do pracy, jesli zaproponuja mi przeniesienie.
    Wtedy bedziemy z moim chodzic zmianowo tak zeby ktos opiekowal sie malym, jesli bede jako karmiaca.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zawsze może być jakaś "wpadka" :-D

Flakonik lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wcale nie szaleni :-) my gdyby nie finanse to juz duzo wczesniej zdecyfowali byśmy się na drugiego maluszka :-) mąż zaczął mi o tym gadać juz trzy miesiące po porodzie ale najpierw musieliśmy pomyśleć o własnym mieszkaniu.

Jejku moje dziecko jest dzisiaj tak aktywne że aż mnie cały brzuch boli, a jak siedziałam na kibelku to zgarnęłam takiego kopniaka po żebrach że aż słyszałam jak mi coś pukło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:23

genoweffa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Na to miało się załapać więcej miesięcy z 2015 roku. Żona kuzyna urodziła w czerwcu i też zgodnie z tym co mówiono na początku to miała za 6 miesięcy dostać pieniądze. Wiem, że zawsze ktoś będzie poszkodowany, a najgorsze są sytuacje, kiedy zabraknie kilku dni, tygodni żeby ustawa objęła, a pieniądze niemałe. Tysiąc złotych to jednak spore odciążenie budżetu.

Helooo, czyli będzie po ptakach. Gdyby małż zarabiał minimalną krajową to jeszcze bardziej byłabym wkurzona.

Mam problem z otworzeniem niepodkreślonych stron. Jeśli to Zgazu Tanoga to już widziałam, jest świetny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Nie mi to oceniać czy szaleni czy nie :-D Ale myślałam że jak dwójka naraz to styknie ;-) Chyba, że będą próby do chłopca ha ha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu kiedys wam pisalam ze dostalismy zaproszenie na slub do bliskich nam osob w maju. Problem w tym ze to w Usa.
    Myslalam sobie ze moze bysmy nawet z dziewczynkami pojechali i zostalibysmy tam z 2tyg bo to jednak dluuga podroz. Dziewczynki mialyby juz pol roku. A teraz zadzwonil i jednak to bedzie w marcu. My z mezem na pewno chcemy poleciec bo to do nas ktos bardzo wazny (dluuga historia) ale nie wyobrazam sobie zostawic tu dziewczynek. Nawet nie chce mi sie o tym mysle . Ten slub mialby byc w CA.

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

A ja mam dzis wrecz odwrotnie. Mieszkam w niemczech od paru miesiecy w nowym miescie. Nikogo nie znam, siedze caly dzien w domu sama, bo maz pracuje dlugo, a czasem nawet jeszcze do nocy w domu :/ Dzis czuje, ze mam kompletnie dosyc. Nikogo nie widze, z nikim nie rozmawiam, glownie siedze w domu. Od dwoch tygodni mam samochod w naprawie, co juz calkiem mnie uziemnilo, bo by zrobic nawet glupie zakupy musze jechac autem. Dzis czuje, ze mam dosc, do tego stopnia, ze zastanawiam sie nad jechanie gdzies rowerem, zeby tylko wyjsc z domu. :(

‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ