Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojadłam, popiłam, poczytałam i tak się zastanawiam jak ja ogarnę to wszystko i od czego w ogóle mam zacząć :/ w piątek kuchnie przenosimy, tylko co? teraz popakuje wszystko to do piątku z podłogi będziemy jeść? eh, jeszcze mam kupe prasowania ale nie wiem czy jest sens jak wszystko do kartonów i tak pójdzie. No nie mam koncepcji na to wszystko...

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilą wstałam :-P co do jedzenia to om niom niom też bym cały czas jadła :-P i właśnie chodzi mi po głowie żeby dzisiaj coś upiec, może jakieś rogaliki albo ciasteczka :-D trzeba zaraz wstać, zjeść śniadanko i kolejne pranie wstawić dla maluszka ;-) może dziś też wezmę się wkoncu za zakupy aptekowe, chyba czas najwyższy ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, które mają poduszki cebuszki- czy Wasze też tak szybko sflaczały? strasznie zawiedziona jestem, bo mam ją z dwa tygodnie dopiero a już mało co z niej zostało...

My zaraz jedziemy po wyprawkę, ale się cieszę! :)

Moja tylko kawałek jest mniejsza, a mam ponad miesiąc, jeśli już nie dwa. Bardzo wygodnie się śpi. Jak biodra nad ranem nie rozbolą to nawet całą noc prześpię na lewym boku.

Udanych zakupów :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ta poduszka dla kobiet w ciąży, dopasująca się do ciała... nie wiem czy to ta o której mówisz Flakonik, bo ja ją kupiłam kurde w hurtowni artykułów dziecięcych zamiast na allegro i ta był mój błąd... bo chciałam ją mieć jak najszybciej

Mam cebababy (ma metkę wszytą). Taką z kuleczkami w środku. Kupiłam u nas w sklepie, a na ich str. int. jest droższa :-D Jak masz denerwującego flaka to raczej jej niczym nie wypychaj, ale przeszyj. Będzie krótsza, ale znów wygodna ;-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, zaczełyście pisać o jedzeniu i ochoty robicie, a dopiero śniadanie zjadłam. Wstałam dziś o 3 i szukałam jabłek w domu, bo myślałam żeby upiec jabłecznik. No ale w związku z tym, że mam reżim łóżkowy zakupy odpadają, wiec ciasta nie będzie. :(

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podusie z "ty i my" czy coś takiego i jestem zadowolona. Koleżanka ja używała przez całą ciążę i jeszcze trochę, teraz ja ją męcze pół ciąży i śladów użytkowania brak! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj upiekłam szarlotkę i właśnie zajadam z dużym kleksem z bitej śmietany a co tam ;D

nick nieaktualny, Dżulia, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to mam odwrotnie, od dwóch tyg. jem mniej uff. Już jestem większa o 12kg. Jadłam porcje o połowę większe niż przed c., a teraz o wiele mniejsze. Jak przesadzę to czuję jak zaraz mi podchodzi do góry. Nie zdziwię się jak będę mieć za jakiś czas zgagę.
    Staram się jeść mniej słodyczy, ale z tym różnie bywa. W tygodniu idę na urodziny siostrzeńca to pewnie nie będę się mogła oprzeć :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a biorę na te żylaki cyclo3forte - kapsułki żółto-pomarańczowe jedną przed południem drugą po południu, bo rano nie mam problemów, najgorzej jest wieczorem po całym dniu, więc lekarz kazał w takich porach właśnie brać.

a jak u Ciebie to wygląda? czujesz ból?

Tak, boli. Wargi spuchniete i wlasnie jakby fale na nich. Masakra:-( a wczoraj polazilam po sklepach pol dnia wiec moze sie nasililo, bo jak siedze w domu to nie jest tak zle.

Co do apetytu tez tak mam ze moge jesc i jesc, na szczescie jeszcze chce mi sie gotowac wiec spelniam moje zachcianki:-D chociaz moze to i gorzej bo jakby mi sie nie chcialo to bym nie gotowala i tak nie tyla:-D

Justyna super kombinezonik. Ja dla corci musze kupic jeszcze kombinezon, gdzie Wy kupilyscie? Widzialam ze beda w lidlu ale wez sie po nie dopchaj z brzuchem a w dodatku sa bez stopek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa ja swój wylicotawałam na allegro za 14.99 ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na promocje w smyku, jeden kombinezon kupiłam w ciuchu za 7zł, taki na 56 rozmiar :)
    Mi apetyt ostatnio osłabł i nie chce mi się jeść.

haen lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam w prezencie kombinezon z H&M. Jest fajny, bo można go zapiąć jak śpiworek albo tak, że ma osobne nogawki :)

Zapisałam się na warsztaty "Mama wie" we Wrocławiu w sobotę. Może któraś z Was też się tam wybiera? :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezoniki też z h&m,
    takie na rozmiar 56
    http://iv.pl/images/64683452591017082657_thumb.jpg

Myslicie ze jeden wystarczy na cala zime? czy bedzie jeszcze dobry np. w lutym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:19

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co zamiast kombinezonu mam spiworek z kapturem do wozka i fotelika. Może wystarczy- ewentualnie gdybym kiedyś się wybrała na sklepy i coś dopadła w atrakcyjnej cenie byłoby miło.

Wczoraj gdy szyłam misia wyszedł mi z niego taki własnie kombinezonik;p ciekawe czy udałoby mi się uszyć taki dla małej;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Witam się po średnio przespanej nocy...
    Wczoraj miałam takiego doła wieczorem :-( Troszeczkę psychika mi siada. Czy Wam też odechciało się gwaru, zabawy i potrzeba Wam spokoju? Mnie bardzo trzeba spokoju, lubię sobie wieczorem posiedzieć lub poleżeć tylko w towarzystwie męża, goście mnie drażnią...:-( Wczoraj chyba z godzinę płakałam mężowi, że już nie daję rady i że nie wiem co mi się dzieje z głową :-(

Mówiłam ostatnio, że moja mama wybiera się do ZUSu i obiecała zapytać o ten nowy zasiłek 1000zł miesięcznie dla matek niepracujących i studentek. Otóż Panie w ZUSie jeszcze nic konkretnego nie wiedzą. Radziły śledzić stronę internetową ZUSu, bo zazwyczaj na 2 miesiące przed wejściem w życie nowego przepisu urzędy dostają wytyczne i procedury. Także może w listopadzie coś już będzie wiadomo. Powiedziały jednak coś niepokojącego...nie wiem ile w tym prawdy ale powiedziały, że jakaś afera się szykuje, bo podobno zasiłek może obejmować tylko dzieci urodzone w 2016 roku i wiele kobiet już protestuje. Jak tak będzie to się wścieknę...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow asiowa umiesz szyc? Pochwal sie efektami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez z h&m tylko ja brałam rozmiar 62, bo jednak pod niego trzeba bedzie dzieciaczka tez cieplo ubrac i wolalam zeby bylo mu luźniej niż ciasniej ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8a81a9c06b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d6aa04600b3.jpg

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wow asiowa umiesz szyc? Pochwal sie efektami ;)

Mam zamiar dzisiaj skończyć misia:)- tzn zszyć i wypchać. Gdy tylko będzie już samodzielnie siedział wstawie zdjęcia:).
    Jutro natomiast planuje uszyć mu ubranko:D. Znowu mnie wciągneło, trzeba będzie zamówić materiały i rozpocząć produkcje zabawek i ubranek:)

(w końcu coś na tym l4 trzeba będzie robić;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:38

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie przyda nam sie jeszcze jakis wiekszy rozmiar np.62 czy 68? Hmm musze sie jeszcze rozejrzec

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ