X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojadłam, popiłam, poczytałam i tak się zastanawiam jak ja ogarnę to wszystko i od czego w ogóle mam zacząć :/ w piątek kuchnie przenosimy, tylko co? teraz popakuje wszystko to do piątku z podłogi będziemy jeść? eh, jeszcze mam kupe prasowania ale nie wiem czy jest sens jak wszystko do kartonów i tak pójdzie. No nie mam koncepcji na to wszystko...

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilą wstałam :-P co do jedzenia to om niom niom też bym cały czas jadła :-P i właśnie chodzi mi po głowie żeby dzisiaj coś upiec, może jakieś rogaliki albo ciasteczka :-D trzeba zaraz wstać, zjeść śniadanko i kolejne pranie wstawić dla maluszka ;-) może dziś też wezmę się wkoncu za zakupy aptekowe, chyba czas najwyższy ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, które mają poduszki cebuszki- czy Wasze też tak szybko sflaczały? strasznie zawiedziona jestem, bo mam ją z dwa tygodnie dopiero a już mało co z niej zostało...

My zaraz jedziemy po wyprawkę, ale się cieszę! :)

Moja tylko kawałek jest mniejsza, a mam ponad miesiąc, jeśli już nie dwa. Bardzo wygodnie się śpi. Jak biodra nad ranem nie rozbolą to nawet całą noc prześpię na lewym boku.

Udanych zakupów :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ta poduszka dla kobiet w ciąży, dopasująca się do ciała... nie wiem czy to ta o której mówisz Flakonik, bo ja ją kupiłam kurde w hurtowni artykułów dziecięcych zamiast na allegro i ta był mój błąd... bo chciałam ją mieć jak najszybciej

Mam cebababy (ma metkę wszytą). Taką z kuleczkami w środku. Kupiłam u nas w sklepie, a na ich str. int. jest droższa :-D Jak masz denerwującego flaka to raczej jej niczym nie wypychaj, ale przeszyj. Będzie krótsza, ale znów wygodna ;-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, zaczełyście pisać o jedzeniu i ochoty robicie, a dopiero śniadanie zjadłam. Wstałam dziś o 3 i szukałam jabłek w domu, bo myślałam żeby upiec jabłecznik. No ale w związku z tym, że mam reżim łóżkowy zakupy odpadają, wiec ciasta nie będzie. :(

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podusie z "ty i my" czy coś takiego i jestem zadowolona. Koleżanka ja używała przez całą ciążę i jeszcze trochę, teraz ja ją męcze pół ciąży i śladów użytkowania brak! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj upiekłam szarlotkę i właśnie zajadam z dużym kleksem z bitej śmietany a co tam ;D

MeGi2986, Dżulia, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to mam odwrotnie, od dwóch tyg. jem mniej uff. Już jestem większa o 12kg. Jadłam porcje o połowę większe niż przed c., a teraz o wiele mniejsze. Jak przesadzę to czuję jak zaraz mi podchodzi do góry. Nie zdziwię się jak będę mieć za jakiś czas zgagę.
    Staram się jeść mniej słodyczy, ale z tym różnie bywa. W tygodniu idę na urodziny siostrzeńca to pewnie nie będę się mogła oprzeć :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a biorę na te żylaki cyclo3forte - kapsułki żółto-pomarańczowe jedną przed południem drugą po południu, bo rano nie mam problemów, najgorzej jest wieczorem po całym dniu, więc lekarz kazał w takich porach właśnie brać.

a jak u Ciebie to wygląda? czujesz ból?

Tak, boli. Wargi spuchniete i wlasnie jakby fale na nich. Masakra:-( a wczoraj polazilam po sklepach pol dnia wiec moze sie nasililo, bo jak siedze w domu to nie jest tak zle.

Co do apetytu tez tak mam ze moge jesc i jesc, na szczescie jeszcze chce mi sie gotowac wiec spelniam moje zachcianki:-D chociaz moze to i gorzej bo jakby mi sie nie chcialo to bym nie gotowala i tak nie tyla:-D

Justyna super kombinezonik. Ja dla corci musze kupic jeszcze kombinezon, gdzie Wy kupilyscie? Widzialam ze beda w lidlu ale wez sie po nie dopchaj z brzuchem a w dodatku sa bez stopek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa ja swój wylicotawałam na allegro za 14.99 ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na promocje w smyku, jeden kombinezon kupiłam w ciuchu za 7zł, taki na 56 rozmiar :)
    Mi apetyt ostatnio osłabł i nie chce mi się jeść.

haen lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam w prezencie kombinezon z H&M. Jest fajny, bo można go zapiąć jak śpiworek albo tak, że ma osobne nogawki :)

Zapisałam się na warsztaty "Mama wie" we Wrocławiu w sobotę. Może któraś z Was też się tam wybiera? :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezoniki też z h&m,
    takie na rozmiar 56
    http://iv.pl/images/64683452591017082657_thumb.jpg

Myslicie ze jeden wystarczy na cala zime? czy bedzie jeszcze dobry np. w lutym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:19

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co zamiast kombinezonu mam spiworek z kapturem do wozka i fotelika. Może wystarczy- ewentualnie gdybym kiedyś się wybrała na sklepy i coś dopadła w atrakcyjnej cenie byłoby miło.

Wczoraj gdy szyłam misia wyszedł mi z niego taki własnie kombinezonik;p ciekawe czy udałoby mi się uszyć taki dla małej;)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Witam się po średnio przespanej nocy...
    Wczoraj miałam takiego doła wieczorem :-( Troszeczkę psychika mi siada. Czy Wam też odechciało się gwaru, zabawy i potrzeba Wam spokoju? Mnie bardzo trzeba spokoju, lubię sobie wieczorem posiedzieć lub poleżeć tylko w towarzystwie męża, goście mnie drażnią...:-( Wczoraj chyba z godzinę płakałam mężowi, że już nie daję rady i że nie wiem co mi się dzieje z głową :-(

Mówiłam ostatnio, że moja mama wybiera się do ZUSu i obiecała zapytać o ten nowy zasiłek 1000zł miesięcznie dla matek niepracujących i studentek. Otóż Panie w ZUSie jeszcze nic konkretnego nie wiedzą. Radziły śledzić stronę internetową ZUSu, bo zazwyczaj na 2 miesiące przed wejściem w życie nowego przepisu urzędy dostają wytyczne i procedury. Także może w listopadzie coś już będzie wiadomo. Powiedziały jednak coś niepokojącego...nie wiem ile w tym prawdy ale powiedziały, że jakaś afera się szykuje, bo podobno zasiłek może obejmować tylko dzieci urodzone w 2016 roku i wiele kobiet już protestuje. Jak tak będzie to się wścieknę...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow asiowa umiesz szyc? Pochwal sie efektami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez z h&m tylko ja brałam rozmiar 62, bo jednak pod niego trzeba bedzie dzieciaczka tez cieplo ubrac i wolalam zeby bylo mu luźniej niż ciasniej ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8a81a9c06b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d6aa04600b3.jpg

Flakonik lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Wow asiowa umiesz szyc? Pochwal sie efektami ;)

Mam zamiar dzisiaj skończyć misia:)- tzn zszyć i wypchać. Gdy tylko będzie już samodzielnie siedział wstawie zdjęcia:).
    Jutro natomiast planuje uszyć mu ubranko:D. Znowu mnie wciągneło, trzeba będzie zamówić materiały i rozpocząć produkcje zabawek i ubranek:)

(w końcu coś na tym l4 trzeba będzie robić;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:38

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie przyda nam sie jeszcze jakis wiekszy rozmiar np.62 czy 68? Hmm musze sie jeszcze rozejrzec

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ