Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
pojadłam, popiłam, poczytałam i tak się zastanawiam jak ja ogarnę to wszystko i od czego w ogóle mam zacząć
w piątek kuchnie przenosimy, tylko co? teraz popakuje wszystko to do piątku z podłogi będziemy jeść? eh, jeszcze mam kupe prasowania ale nie wiem czy jest sens jak wszystko do kartonów i tak pójdzie. No nie mam koncepcji na to wszystko...
7w3d 💔 -
A ja przed chwilą wstałam
co do jedzenia to om niom niom też bym cały czas jadła
i właśnie chodzi mi po głowie żeby dzisiaj coś upiec, może jakieś rogaliki albo ciasteczka
trzeba zaraz wstać, zjeść śniadanko i kolejne pranie wstawić dla maluszka
może dziś też wezmę się wkoncu za zakupy aptekowe, chyba czas najwyższy
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Dziewczyny, które mają poduszki cebuszki- czy Wasze też tak szybko sflaczały? strasznie zawiedziona jestem, bo mam ją z dwa tygodnie dopiero a już mało co z niej zostało...
My zaraz jedziemy po wyprawkę, ale się cieszę!
Moja tylko kawałek jest mniejsza, a mam ponad miesiąc, jeśli już nie dwa. Bardzo wygodnie się śpi. Jak biodra nad ranem nie rozbolą to nawet całą noc prześpię na lewym boku.
Udanych zakupów -
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Ta poduszka dla kobiet w ciąży, dopasująca się do ciała... nie wiem czy to ta o której mówisz Flakonik, bo ja ją kupiłam kurde w hurtowni artykułów dziecięcych zamiast na allegro i ta był mój błąd... bo chciałam ją mieć jak najszybciej
Mam cebababy (ma metkę wszytą). Taką z kuleczkami w środku. Kupiłam u nas w sklepie, a na ich str. int. jest droższaJak masz denerwującego flaka to raczej jej niczym nie wypychaj, ale przeszyj. Będzie krótsza, ale znów wygodna
-
Ojej, zaczełyście pisać o jedzeniu i ochoty robicie, a dopiero śniadanie zjadłam. Wstałam dziś o 3 i szukałam jabłek w domu, bo myślałam żeby upiec jabłecznik. No ale w związku z tym, że mam reżim łóżkowy zakupy odpadają, wiec ciasta nie będzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do jedzenia to mam odwrotnie, od dwóch tyg. jem mniej uff. Już jestem większa o 12kg. Jadłam porcje o połowę większe niż przed c., a teraz o wiele mniejsze. Jak przesadzę to czuję jak zaraz mi podchodzi do góry. Nie zdziwię się jak będę mieć za jakiś czas zgagę.
Staram się jeść mniej słodyczy, ale z tym różnie bywa. W tygodniu idę na urodziny siostrzeńca to pewnie nie będę się mogła oprzeć -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a biorę na te żylaki cyclo3forte - kapsułki żółto-pomarańczowe jedną przed południem drugą po południu, bo rano nie mam problemów, najgorzej jest wieczorem po całym dniu, więc lekarz kazał w takich porach właśnie brać.
a jak u Ciebie to wygląda? czujesz ból?
Tak, boli. Wargi spuchniete i wlasnie jakby fale na nich. Masakra:-( a wczoraj polazilam po sklepach pol dnia wiec moze sie nasililo, bo jak siedze w domu to nie jest tak zle.
Co do apetytu tez tak mam ze moge jesc i jesc, na szczescie jeszcze chce mi sie gotowac wiec spelniam moje zachcianki:-D chociaz moze to i gorzej bo jakby mi sie nie chcialo to bym nie gotowala i tak nie tyla:-D
Justyna super kombinezonik. Ja dla corci musze kupic jeszcze kombinezon, gdzie Wy kupilyscie? Widzialam ze beda w lidlu ale wez sie po nie dopchaj z brzuchem a w dodatku sa bez stopek. -
nick nieaktualny
-
Ja dostałam w prezencie kombinezon z H&M. Jest fajny, bo można go zapiąć jak śpiworek albo tak, że ma osobne nogawki
Zapisałam się na warsztaty "Mama wie" we Wrocławiu w sobotę. Może któraś z Was też się tam wybiera?
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
nick nieaktualnyMy mamy kombinezoniki też z h&m,
takie na rozmiar 56
http://iv.pl/images/64683452591017082657_thumb.jpg
Myslicie ze jeden wystarczy na cala zime? czy bedzie jeszcze dobry np. w lutym ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:19
-
Ja poki co zamiast kombinezonu mam spiworek z kapturem do wozka i fotelika. Może wystarczy- ewentualnie gdybym kiedyś się wybrała na sklepy i coś dopadła w atrakcyjnej cenie byłoby miło.
Wczoraj gdy szyłam misia wyszedł mi z niego taki własnie kombinezonik;p ciekawe czy udałoby mi się uszyć taki dla małej;)MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Witam się po średnio przespanej nocy...
Wczoraj miałam takiego doła wieczoremTroszeczkę psychika mi siada. Czy Wam też odechciało się gwaru, zabawy i potrzeba Wam spokoju? Mnie bardzo trzeba spokoju, lubię sobie wieczorem posiedzieć lub poleżeć tylko w towarzystwie męża, goście mnie drażnią...
Wczoraj chyba z godzinę płakałam mężowi, że już nie daję rady i że nie wiem co mi się dzieje z głową
Mówiłam ostatnio, że moja mama wybiera się do ZUSu i obiecała zapytać o ten nowy zasiłek 1000zł miesięcznie dla matek niepracujących i studentek. Otóż Panie w ZUSie jeszcze nic konkretnego nie wiedzą. Radziły śledzić stronę internetową ZUSu, bo zazwyczaj na 2 miesiące przed wejściem w życie nowego przepisu urzędy dostają wytyczne i procedury. Także może w listopadzie coś już będzie wiadomo. Powiedziały jednak coś niepokojącego...nie wiem ile w tym prawdy ale powiedziały, że jakaś afera się szykuje, bo podobno zasiłek może obejmować tylko dzieci urodzone w 2016 roku i wiele kobiet już protestuje. Jak tak będzie to się wścieknę... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj tez z h&m tylko ja brałam rozmiar 62, bo jednak pod niego trzeba bedzie dzieciaczka tez cieplo ubrac i wolalam zeby bylo mu luźniej niż ciasniej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8a81a9c06b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d6aa04600b3.jpgFlakonik lubi tę wiadomość
-
Flakonik wrote:Wow asiowa umiesz szyc? Pochwal sie efektami
Mam zamiar dzisiaj skończyć misia:)- tzn zszyć i wypchać. Gdy tylko będzie już samodzielnie siedział wstawie zdjęcia:).
Jutro natomiast planuje uszyć mu ubranko:D. Znowu mnie wciągneło, trzeba będzie zamówić materiały i rozpocząć produkcje zabawek i ubranek:)
(w końcu coś na tym l4 trzeba będzie robić)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:38
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny