X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja już po oddaniu krwi i moczu, wcinam śniadanko i nadrabiam. Olek dalej katar ale dziś już jakoś noc przespał w miarę, pobudki tylko 4 mi zrobił krótkie więc ok. Teraz już śpi, bo zmęczony jest bardziej przez to przeziębienie.

Pchelkaa ja mam te żylaki nieszczęsne :/ u mnie to wyglądało jak opuchnięta warga sromowa a na niej jakby fale lekkie na skórze - to właśnie żylak. Jak to w środku wygląda nie wiem, ale ponoć też mam. Jak Ci dokucza - ból odczuwasz (mnie nawet aż pośladki ciągnęły) to zgłoś lekarzowi , coś Ci przepisze. Mi po tych lekach jak ręką odjął.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa i zalecenia - dużo odpoczynku z nogami a nawet jak dasz rade tyłkiem w górze :) mało dźwigać, spacerować, ale nie za dużo, żadnych noga na noge, generalnie pozycje przyjmować, żeby ucisku na kroczu nie powodować :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a biorę na te żylaki cyclo3forte - kapsułki żółto-pomarańczowe jedną przed południem drugą po południu, bo rano nie mam problemów, najgorzej jest wieczorem po całym dniu, więc lekarz kazał w takich porach właśnie brać.

a jak u Ciebie to wygląda? czujesz ból?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero sie obudziam :O maz zawsze jak wstawal odslanial rolety i bylo widno wiec zaraz sie tez budzilam szybko a dzisiaj nie odslonil i myslalam ze ciagle jest kolo 7 a tu juz po 9 :O

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dopiero sie obudziam :O maz zawsze jak wstawal odslanial rolety i bylo widno wiec zaraz sie tez budzilam szybko a dzisiaj nie odslonil i myslalam ze ciagle jest kolo 7 a tu juz po 9 :O
    zazdroszczę i korzystaj puki możesz :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    A ja chyba mam nockę z głowy... chodzę po domu i bujam biodrami żeby młodego uspać... zaczął mi tak walić po szyjce że myślałam że na ip pojadę.. nawet puszczałam mu kołysanki i nic... ehh pręży się... przesuwa wszystkim co ma tak jakby chciał się obrócić..
    Tinusia moja mi wczoraj 3 godz nie dala spac tak sie wiercila.Myslalam, ze mi noga skore rozerwie.Zawsze popoludniu klade sie spac bo wiem ,ze nocka nie da mi spac.Lezenie na lewym boku moge sobie odpuscic bo nie daje rady tak mi girki w bok wpycha :).Smieje sie ,ze mala terrorystka rosnie .A najlepsze jest to ,ze gdy moj polozy reke na brzuchu mala zaraz sie uspokaja :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam oświetlenie do domu (no część)
    http://allegro.pl/lampa-plafon-3-pl-rozalia-wyprzedaz-i5093962014.html

takie na korytarz, z 5 kloszami do salonu i kinkiety (w sumie 7 szt ). I do kuchni coś takiego http://allegro.pl/lampa-wiszaca-do-kuchni-przedpokoju-kuchenna-i5503133093.html 2 szt takie same. Generalnie jak przeliczyłam ile żarówek trzeba kupić to szok! a to tylko części wspólne domu, gdzie sypialnie, łazienki?

No i Olkowi kombinezon na zimę taki kupiłam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/119ba92d2ad9.jpg

mam nadzieje, że się sprawdzi :) synek na zimę gotowy :)

Flakonik, Nadulka, Mama-julka, pati_zuzia, Pchełka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My dzisiaj mamy za sobą kolejną noc nieprzespaną... jak tak dalej pójdzie to będzie kiepsko...

Dziewczyny, które mają poduszki cebuszki- czy Wasze też tak szybko sflaczały? strasznie zawiedziona jestem, bo mam ją z dwa tygodnie dopiero a już mało co z niej zostało...

My zaraz jedziemy po wyprawkę, ale się cieszę! :)

Dobrego dnia wszystkim! :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Hej! My dzisiaj mamy za sobą kolejną noc nieprzespaną... jak tak dalej pójdzie to będzie kiepsko...

Dziewczyny, które mają poduszki cebuszki- czy Wasze też tak szybko sflaczały? strasznie zawiedziona jestem, bo mam ją z dwa tygodnie dopiero a już mało co z niej zostało...

powodzenia na zakupach :) nie wiem co to ta poszuka cebuszka, ja mam rogala z pierwszej ciąży i nadal jest taki sam jak przy zakupie sprężysty i miękki, nigdzie się nie uleżał ani nie odkształcił.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Chodzi ci o te poduszke mootherhood ? Xzy inna? U nas jewt nadal dobra

A co jeszcze ci zostalo do kupienia? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a biorę na te żylaki cyclo3forte - kapsułki żółto-pomarańczowe jedną przed południem drugą po południu, bo rano nie mam problemów, najgorzej jest wieczorem po całym dniu, więc lekarz kazał w takich porach właśnie brać.

a jak u Ciebie to wygląda? czujesz ból?
    Ja tez biore te leki tylko juz od 3 maca ciazy conajmniej bo wtedy pojawily mi sie zylaki na nogach. Na szczescie wiecej sie nie pokazalo. Imam brac do konca ciazy.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez tak duzo jecie? Ja potrafie na sniadanie zjesc prawie cala paczke takich platkow sniadaniowych :P a potem jeszcze chlebek z czyms

Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy wy tez tak duzo jecie? Ja potrafie na sniadanie zjesc prawie cala paczke takich platkow sniadaniowych :P a potem jeszcze chlebek z czyms
    ja ostatnio też sporo, ale nie na raz, tylko po prostu często, co 2 godziny kanapeczka czy coś :) bo na raz mi dużo nie wchodzi a jak zjem np cały obiad to aż ból odczuwam i zgaga zaraz. boje się już na wagę stawać :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja odkad jem na ta zgage masowo migdaly pare przed posilkiem i wiecej po posilku to zgagi nie odczuwam :)
    Ja tez na wage nie wstaje od tygodnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Ja bym bardzo chciała częściej coś napisać od siebie, ale zanim nadrobię zaległości w czytaniu to większość poruszonych tematów jest już nieaktualna :P no nie mogę się wdrożyć i być na bieżąco :( nie wiem, jak wy to robicie ;)

Jestem na zwolnieniu, to rozumiesz :-) Jak nie sprzątam czy nie mam innych zajęć to lubię wiedzieć co się tu dzieje.

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3:00 rano walcze z bolacym gardłem ;( dobrze,że tem nie mam. A dziś na 17:00 umowilam się do fryzjera. Co do jedzenia to ją też jestem ciągle głodna ;) ale przy tej cukrzycy nie poszaleje bo insuliny zabraknie ;) miłego dnia wszystkim zycze

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja podejrzewam zylaki, to nie infekcja bo noe szcypie nie swedzi, uplawow nie mam, a jak sobie zobaczylam w grafice google jak wygladaja zylaki no to wlasnie takie cos mam.

Yah, to paskudnie. Mam jednego hemoroida i jak się odzywa to jest okropnie, a tu takie coś :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poduszka dla kobiet w ciąży, dopasująca się do ciała... nie wiem czy to ta o której mówisz Flakonik, bo ja ją kupiłam kurde w hurtowni artykułów dziecięcych zamiast na allegro i ta był mój błąd... bo chciałam ją mieć jak najszybciej

a z wyprawki nam brakuje prawie wszystkiego ;) oprócz ubranek, óżeczka i kocyków, śpiworków ;)

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ