X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Oj i tak jestesmy slabe w porownaniu z pazdziernikowymi czy kwietniowkami (ponad 5000str)

Zacytuję którąś z nas: "Spamują!".
    My tu krótko i na temat, konkretnie, o :-D

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co Ty miałaś taki super wypas w badaniach :O :-\ Ja podstawową motfologię i siuśki. Grupy nie bo już od połowy życia wiem jaką mam :-)
    Kochana, ja też wiedziałam jaką mam grupę krwi, ale to nie ważne. Miałam też robioną w ciąży, ale z racji tego że jeszcze na nazwisko panieńskie to musieli powtórzyć bo to się nie liczy. nie masz zrobionej grupy? Bo z tego co mi wiadomo to przy porodzie musisz mieć jej wynik (oryginał) z okresu ciąży. Tak mówili w szpitalu.
    Morfologię i mocz miałam również :)

Tak, te badania to jedyny plus leżenia tydzień w szpitalu ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie mam cc wyznaczonego bo bede naturalnie chciala:)
    aaa no właśnie się zastanawiałam. To Ty dzielna babka jesteś :D Bliźniaki będą pewnie pierwsze ;)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A może któraś już jest rozpakowana - tylko o tym nie wiemy :D
    Tak na prawdę na 1 stronie jest nas grubo ponad 100 dziewczyn a udziela się może 1/3 tego.

Właśnie, jak na moje więcej niż 30 kobitek tu nie ma, szkoda.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:27

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Kochana, ja też wiedziałam jaką mam grupę krwi, ale to nie ważne. Miałam też robioną w ciąży, ale z racji tego że jeszcze na nazwisko panieńskie to musieli powtórzyć bo to się nie liczy. nie masz zrobionej grupy? Bo z tego co mi wiadomo to przy porodzie musisz mieć jej wynik (oryginał) z okresu ciąży. Tak mówili w szpitalu.
    Morfologię i mocz miałam również :)

Tak, te badania to jedyny plus leżenia tydzień w szpitalu ;)

Grupę mam, pisałam, że pół życia wiem jaka jest. A na papierku laboratoryjnym od zeszłego roku bo pierwszy się gdzieś zapodział. Coś odbiło mi się o uszy, że grupa może się zmienić, ale nie zamierzam sobie robić na nowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Grupę mam, pisałam, że pół życia wiem jaka jest. A na papierku laboratoryjnym od zeszłego roku bo pierwszy się gdzieś zapodział. Coś odbiło mi się o uszy, że grupa może się zmienić, ale nie zamierzam sobie robić na nowo.
    Zrozumiałam że wiesz jaką masz grupę, ale nie napisałaś że masz na papierku:)
    Ja wiedziałam od dziecka bo miałam w książeczce, w tych starych jeszcze były. A w szpitalu nawet nie chcieli spojrzeć na mój wynik grupy z ciąży, jak się dowiedzieli że na stare nazwisko i pobrali na nowo. Toxo też powtarzali, mimo że miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Podrzuć coś jak znajdziesz, ja uwielbiam naturalne, takie właśnie ekologiczne kosmetyki :)
    Podam ci linki z ktorych sklepow zamowilam i warto ;) no ale cena jaka jest taka jest ...
    http://kosmetykinaturalne.com.pl/category/kosmetyki-dla-dzieci

http://m.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl/pol_m_Naturalne-kosmetyki-dla-niemowlat_olejki-do-ciala-117.html

http://www.biomania.pl/10-kosmetyki-naturalne-dla-dzieci

A najczesciej zamawiam z ekomaluch.pl czesto sa fajne promocje
    I jeszcze na cedrynek.pl tez fajne

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zrozumiałam że wiesz jaką masz grupę, ale nie napisałaś że masz na papierku:)
    Ja wiedziałam od dziecka bo miałam w książeczce, w tych starych jeszcze były. A w szpitalu nawet nie chcieli spojrzeć na mój wynik grupy z ciąży, jak się dowiedzieli że na stare nazwisko i pobrali na nowo. Toxo też powtarzali, mimo że miałam.

Racja, w starych książeczkach były, zapomniałam. Drugie określenie miałam jak poszłam oddawać krew i w zeszłym roku już na papierku z labo.
    Resztę, że Tobie zrobili to naprawdę fajnie. Ja mam część na kasę i część pryw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle z meżem nie wiemy czy Julia i Kasia czy Jolie i Kate. Która wersja imion

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie smoczki?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak dziewczynki beda chodzic u nas do szkoly to glosije na julia i kasia ;)

Flakonik, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jakie macie smoczki?
    Ja mam lovi uspakakajacy i z aventu jakis

balbo lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Acikk co do imion :)
    A smoczki mam z lovi i jeden z nuka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z difraxu i z lovi tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jakie macie smoczki?

Też mam lovi dynamiczny uspokajający. Dostałam z Rossmana gdy kartę wyrabiałam.

Ps. Polska wersja imion w Polsce. Masz męża z zagranicy stąd dylemat czy mieszkacie poza Pl? Kojarzę Cię z Krk, a tesciowa z Holandii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce mieszkamy i raczej nie planujemy w przyszlosci sie przeprowadzac. Ale maz ma nazwisko nie polskie. Jego tata jest z Holandii.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Właśnie, jak na moje więcej niż 30 kobitek tu nie ma, szkoda.

Ja bym bardzo chciała częściej coś napisać od siebie, ale zanim nadrobię zaległości w czytaniu to większość poruszonych tematów jest już nieaktualna :P no nie mogę się wdrożyć i być na bieżąco :( nie wiem, jak wy to robicie ;)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ