Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da
chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.
Robicie masaz krocza??
Nam położna mówiła, żeby nie zaczynać wcześniej niż w 34 tc bo może przyspieszyć poród, my będziemy robili i spróbuje nie pękać i żeby nie nacinali, a co wyjdzie zobaczymy
Z tym lekarzem to jakaś masakra, przy takich okolicznościach cieszę się że mnie mój wysyła na USG do innych lekarzy, żeby pewne było.
Ja dziś robię babkę z rodzynkami i skórka z pomarańczy
-
nick nieaktualnyPieką się ciasteczka

masło dobre, pachniało aż miałam ochotę to zjeść jak lepiłam
Tylko bardzo mi się do widelca przyklejały jak robiłam te wzorki. A zamiast aromatu dodałam... odrobinę przyprawy malinowej do grzańca! zobaczymy co z tego wyjdzie
-
nick nieaktualnya ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami
My bedziemy robili masaz od 35 tc mam nadzieje nie peknac i chcialabym tez uniknac nacinacia ale jak wyjdzie to zobaczymy:)
Boze co to za lekarz konowal jakis tez mam nadzieje ze ktos mu w koncu zalozy sprawe i przestanie byc lekarzem az sie gotuje na sama mysl.
Ale narobilyscie smaka na te ciasteczka mmmmm:)
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż bym zjadła pulpeciki! U mnie dziś chińskie (ryż, pierś z kurczaka i sos chiński) bo na szybkoMi$ia26 wrote:a ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami


Orzechów się ostatnio tak najadłam, że mnie dziąsła trzy dni bolały. Puchną mi miejscami cholernie a jak gdzieś kawałek orzecha wlezie to puchnie jeszcze bardziej..
Która ogląda "Kto poślubi mojego syna?"
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:ooo, dziękuję, to coś dla mnie

tylko ile to będzie 150g mąki? nie posiadam żadnej miarki , ile to tak w przeliczeniu na szklanki?
Idę zaraz pichcić ;> i czym zastąpić folię spożywczą?
To niecała szklanka mąki, a owinąć możesz w jednorazowy woreczek czy lepiej siatkę bo większy, ewent. pap. do pieczenia.
-
nick nieaktualnyKurcze, co to za lekarz jest w ogóle... ?Pchelkaa wrote:A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da
chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.
On naprawdę w szpitalu pracuje i nic nigdy wcześniej się nie działo? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da
chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.
Ale palant!
Nie pamiętam, ale byłaś na badaniach u innego lekarza? Jak nie to pędusiem na wizytę.
Bym się bała rodzić w tym szpitalu co on pracuje. Wolałabym rodzić 30km dalej (następny szpital od mojego) niż mieć dodatkowego stracha przy porodzie. Chyba że masz pewność, że on nie odbiera porodów? -
ZieloneOliwki wrote:Ciasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo

Ciastka sa bardzo szybkie.
Ja szybko wyrabiam, robie rulon jak na kopytka i kroje plastry nastepnie wszystko na blache ukladam i na koniec przyciskam widelcem (bez chlodzenia, bez niczego). Poniewaz sa ekspresowe w tamtym roku zrobilam na prezenty dla znajomych, zapakowalam w puszki metalowe (takie z swiatecznym obrazkiem) a na koniec w folie przezroczyste zapakowalam ozdabiajac malymi babkami i galazkami swierku, wszyscy zachwalali jakby to nie wiem jaki super przezent byl. Zapewne mysleli, ze to kupa roboty;)
Smak ciastek tez bardzo lubie, przypominaja mi czas jak mieszkalam w UK. -
nick nieaktualnyPchełka jakaś masakra z tym lekarzem.
Ja po wizycie z KTG i niestety - skurcze reguralne co 6 min o natężeniu 100 a czasem nawet brakło skali. Lekarka jak mnie brała na badanie to spodziewała się 4 cm rozwarcia. Na szczęście szyjka twarda, zamknięta ale lekko skrócona. Mam leżeć do następnej wizyty za 2 tyg, magnez 3x2 i luteina 2x1. Tak więc średnio zadowolona jestem. Najlepsze, że ja tych skurczów nie czuję, chyba sie przyzwyczaiłam
-
Dżulia wrote:Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba?
aż mi głupio.
kiedys musi byc pierwszy raz, wiec sie nie przejmuj. W sklepie szukaj masla w kostce. Moze dziewczyny z polski pomoga z nazwa, bo ja niestety juz za dlugo poza krajem mieszkam i sie juz nie orientuje.








