X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da :-( chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.

Robicie masaz krocza??

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie. Chociaż czuję, że gdybym powiedziała mojemu M. aby zajął się mną tak jak to opowiadała Polkosia to miałabym ten masaż kilka razy dziennie;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale inspirujecie dziewczyny już mam ciasto na ciasteczka maślane w lodówce

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.

Robicie masaz krocza??

Nam położna mówiła, żeby nie zaczynać wcześniej niż w 34 tc bo może przyspieszyć poród, my będziemy robili i spróbuje nie pękać i żeby nie nacinali, a co wyjdzie zobaczymy :)

Z tym lekarzem to jakaś masakra, przy takich okolicznościach cieszę się że mnie mój wysyła na USG do innych lekarzy, żeby pewne było.

Ja dziś robię babkę z rodzynkami i skórka z pomarańczy :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieką się ciasteczka :D
    masło dobre, pachniało aż miałam ochotę to zjeść jak lepiłam :D Tylko bardzo mi się do widelca przyklejały jak robiłam te wzorki. A zamiast aromatu dodałam... odrobinę przyprawy malinowej do grzańca! zobaczymy co z tego wyjdzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami :) My bedziemy robili masaz od 35 tc mam nadzieje nie peknac i chcialabym tez uniknac nacinacia ale jak wyjdzie to zobaczymy:)

Boze co to za lekarz konowal jakis tez mam nadzieje ze ktos mu w koncu zalozy sprawe i przestanie byc lekarzem az sie gotuje na sama mysl.

Ale narobilyscie smaka na te ciasteczka mmmmm:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    a ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami :)
    Też bym zjadła pulpeciki! U mnie dziś chińskie (ryż, pierś z kurczaka i sos chiński) bo na szybko ;)
    Orzechów się ostatnio tak najadłam, że mnie dziąsła trzy dni bolały. Puchną mi miejscami cholernie a jak gdzieś kawałek orzecha wlezie to puchnie jeszcze bardziej..

Która ogląda "Kto poślubi mojego syna?" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ooo, dziękuję, to coś dla mnie :D
    tylko ile to będzie 150g mąki? nie posiadam żadnej miarki , ile to tak w przeliczeniu na szklanki?
    Idę zaraz pichcić ;> i czym zastąpić folię spożywczą?

To niecała szklanka mąki, a owinąć możesz w jednorazowy woreczek czy lepiej siatkę bo większy, ewent. pap. do pieczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da :-( chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.
    Kurcze, co to za lekarz jest w ogóle... ?
    On naprawdę w szpitalu pracuje i nic nigdy wcześniej się nie działo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczela puchnac jedna noga zalozylam kozaki i jeden jest ciasniejszy :( Uciekam do kosmetyczki jak wroce to sie odezwe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ale palant!
    Nie pamiętam, ale byłaś na badaniach u innego lekarza? Jak nie to pędusiem na wizytę.
    Bym się bała rodzić w tym szpitalu co on pracuje. Wolałabym rodzić 30km dalej (następny szpital od mojego) niż mieć dodatkowego stracha przy porodzie. Chyba że masz pewność, że on nie odbiera porodów?

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ciasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo :P

Ciastka sa bardzo szybkie.
    Ja szybko wyrabiam, robie rulon jak na kopytka i kroje plastry nastepnie wszystko na blache ukladam i na koniec przyciskam widelcem (bez chlodzenia, bez niczego). Poniewaz sa ekspresowe w tamtym roku zrobilam na prezenty dla znajomych, zapakowalam w puszki metalowe (takie z swiatecznym obrazkiem) a na koniec w folie przezroczyste zapakowalam ozdabiajac malymi babkami i galazkami swierku, wszyscy zachwalali jakby to nie wiem jaki super przezent byl. Zapewne mysleli, ze to kupa roboty;)

Smak ciastek tez bardzo lubie, przypominaja mi czas jak mieszkalam w UK.

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha zapomnialam... po tym jak pierwszy raz upieklam i znikly jeszcze cieply pieke zawsze z calej kostki masla;), nie ma sensu rozgrzewac piekarnika na jedno posiedzenie przy herbacie ;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka jakaś masakra z tym lekarzem.

Ja po wizycie z KTG i niestety - skurcze reguralne co 6 min o natężeniu 100 a czasem nawet brakło skali. Lekarka jak mnie brała na badanie to spodziewała się 4 cm rozwarcia. Na szczęście szyjka twarda, zamknięta ale lekko skrócona. Mam leżeć do następnej wizyty za 2 tyg, magnez 3x2 i luteina 2x1. Tak więc średnio zadowolona jestem. Najlepsze, że ja tych skurczów nie czuję, chyba sie przyzwyczaiłam :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w piekarniku ciasto o cudownej nazwie i jeszcze lepszym smaku :D jabłka w kruszonce :P też musialam coś zrobić jak tak pieczecie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.

kiedys musi byc pierwszy raz, wiec sie nie przejmuj. W sklepie szukaj masla w kostce. Moze dziewczyny z polski pomoga z nazwa, bo ja niestety juz za dlugo poza krajem mieszkam i sie juz nie orientuje.

‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ