X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da :-( chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.

Robicie masaz krocza??

alicja_ lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie. Chociaż czuję, że gdybym powiedziała mojemu M. aby zajął się mną tak jak to opowiadała Polkosia to miałabym ten masaż kilka razy dziennie;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale inspirujecie dziewczyny już mam ciasto na ciasteczka maślane w lodówce

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.

Robicie masaz krocza??

Nam położna mówiła, żeby nie zaczynać wcześniej niż w 34 tc bo może przyspieszyć poród, my będziemy robili i spróbuje nie pękać i żeby nie nacinali, a co wyjdzie zobaczymy :)

Z tym lekarzem to jakaś masakra, przy takich okolicznościach cieszę się że mnie mój wysyła na USG do innych lekarzy, żeby pewne było.

Ja dziś robię babkę z rodzynkami i skórka z pomarańczy :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieką się ciasteczka :D
    masło dobre, pachniało aż miałam ochotę to zjeść jak lepiłam :D Tylko bardzo mi się do widelca przyklejały jak robiłam te wzorki. A zamiast aromatu dodałam... odrobinę przyprawy malinowej do grzańca! zobaczymy co z tego wyjdzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami :) My bedziemy robili masaz od 35 tc mam nadzieje nie peknac i chcialabym tez uniknac nacinacia ale jak wyjdzie to zobaczymy:)

Boze co to za lekarz konowal jakis tez mam nadzieje ze ktos mu w koncu zalozy sprawe i przestanie byc lekarzem az sie gotuje na sama mysl.

Ale narobilyscie smaka na te ciasteczka mmmmm:)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo :P

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    a ja wlasnie skonczylam robic pulpeciki w sosie pieczarkowym i teraz zajadam sie orzechami :)
    Też bym zjadła pulpeciki! U mnie dziś chińskie (ryż, pierś z kurczaka i sos chiński) bo na szybko ;)
    Orzechów się ostatnio tak najadłam, że mnie dziąsła trzy dni bolały. Puchną mi miejscami cholernie a jak gdzieś kawałek orzecha wlezie to puchnie jeszcze bardziej..

Która ogląda "Kto poślubi mojego syna?" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ooo, dziękuję, to coś dla mnie :D
    tylko ile to będzie 150g mąki? nie posiadam żadnej miarki , ile to tak w przeliczeniu na szklanki?
    Idę zaraz pichcić ;> i czym zastąpić folię spożywczą?

To niecała szklanka mąki, a owinąć możesz w jednorazowy woreczek czy lepiej siatkę bo większy, ewent. pap. do pieczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja sie dowiedzialam dzis ze mojej mamy kolezanki corka tez chodzila do mojego lekarza, tp miala na listopad. I po tej akcji z moja siostra cioteczna co urodzila chora coreczke poszla na kontrole do innego gina. I co sie okazalo??? Wada serca i mozgu, szybkie skierowanie do warszawy na karowa i cesarka, Mala jest juz po operacji serca. A lekarz prowadzacy oczywiscie nic nie widzial. To zaczyna byc jakis horror! Mam ochote wpasc do gabinetu jego i mu wygarnac! Ale co to da :-( chce rodzic w moim szpitalu wiec nie chce mu sie narazac. Mam nadzieje ze zaloza mu sprawe i ze nie bedzie mogl wykonywac zawodu.
    Kurcze, co to za lekarz jest w ogóle... ?
    On naprawdę w szpitalu pracuje i nic nigdy wcześniej się nie działo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczela puchnac jedna noga zalozylam kozaki i jeden jest ciasniejszy :( Uciekam do kosmetyczki jak wroce to sie odezwe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ale palant!
    Nie pamiętam, ale byłaś na badaniach u innego lekarza? Jak nie to pędusiem na wizytę.
    Bym się bała rodzić w tym szpitalu co on pracuje. Wolałabym rodzić 30km dalej (następny szpital od mojego) niż mieć dodatkowego stracha przy porodzie. Chyba że masz pewność, że on nie odbiera porodów?

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ciasteczka gotowe;) Co prawda trochę się za bardzo "zarumieniły" bo się zaczytałam w opis porodu polkosi, ale jadłam jeszcze gorące i są pyyyszne! a jak pachną masłem! Jak będą tak samo smaczne na zimno to idę po zapas masła do Biedronki i narobię z 5 kilo :P

Ciastka sa bardzo szybkie.
    Ja szybko wyrabiam, robie rulon jak na kopytka i kroje plastry nastepnie wszystko na blache ukladam i na koniec przyciskam widelcem (bez chlodzenia, bez niczego). Poniewaz sa ekspresowe w tamtym roku zrobilam na prezenty dla znajomych, zapakowalam w puszki metalowe (takie z swiatecznym obrazkiem) a na koniec w folie przezroczyste zapakowalam ozdabiajac malymi babkami i galazkami swierku, wszyscy zachwalali jakby to nie wiem jaki super przezent byl. Zapewne mysleli, ze to kupa roboty;)

Smak ciastek tez bardzo lubie, przypominaja mi czas jak mieszkalam w UK.

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha zapomnialam... po tym jak pierwszy raz upieklam i znikly jeszcze cieply pieke zawsze z calej kostki masla;), nie ma sensu rozgrzewac piekarnika na jedno posiedzenie przy herbacie ;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka jakaś masakra z tym lekarzem.

Ja po wizycie z KTG i niestety - skurcze reguralne co 6 min o natężeniu 100 a czasem nawet brakło skali. Lekarka jak mnie brała na badanie to spodziewała się 4 cm rozwarcia. Na szczęście szyjka twarda, zamknięta ale lekko skrócona. Mam leżeć do następnej wizyty za 2 tyg, magnez 3x2 i luteina 2x1. Tak więc średnio zadowolona jestem. Najlepsze, że ja tych skurczów nie czuję, chyba sie przyzwyczaiłam :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w piekarniku ciasto o cudownej nazwie i jeszcze lepszym smaku :D jabłka w kruszonce :P też musialam coś zrobić jak tak pieczecie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.

kiedys musi byc pierwszy raz, wiec sie nie przejmuj. W sklepie szukaj masla w kostce. Moze dziewczyny z polski pomoga z nazwa, bo ja niestety juz za dlugo poza krajem mieszkam i sie juz nie orientuje.

‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ