X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji nie wiedziałam, że tak można. Może poród będziesz mieć bezbolesny ;-)
    Póki co leż grzecznie i odpoczywaj :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Pchełka jakaś masakra z tym lekarzem.

Ja po wizycie z KTG i niestety - skurcze reguralne co 6 min o natężeniu 100 a czasem nawet brakło skali. Lekarka jak mnie brała na badanie to spodziewała się 4 cm rozwarcia. Na szczęście szyjka twarda, zamknięta ale lekko skrócona. Mam leżeć do następnej wizyty za 2 tyg, magnez 3x2 i luteina 2x1. Tak więc średnio zadowolona jestem. Najlepsze, że ja tych skurczów nie czuję, chyba sie przyzwyczaiłam :)

a czulas bole? czy twardy brzuch?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A u mnie w piekarniku ciasto o cudownej nazwie i jeszcze lepszym smaku :D jabłka w kruszonce :P też musialam coś zrobić jak tak pieczecie :P

To zapodaj przepis, może sprawdzę :-) Chyba że to tajemnica rodzinna :-D

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:59

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) ją wyszlam dzisiaj do domu;) nie spodziewalam się że jeszcze w całości wrócę;) skurcze się wyciszyly, szyjka trzyma więc oby jak najdłużej tak wytrzymać;) trochę się stresuje że w domu mnie coś złapie ale muszę myśleć pozytywnie;) dzięki za pamięć i troske;)

evvik, Moniusia89, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, Klara87, ola25, iNso87, moniek90 lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś coś? może podać nazwę masełka, żeby wysłać małża na zakupy?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.

Spoko, kto pyta, nie błądzi ;-)
    Tak, to takie samo masło jak do chleba. Ja wolę te droższe, 82℅ bo te 60℅ mają jakby wodę w sobie jak się rozpuszczają. Ale może do ciastek styknie bo w sumie chodzi mi głównie o rozkręcanie ciasta w makutrze :-D

Mąż niech kupi w kostce i patrzy czy są procenty, ze smalcem nie powinien pomylić he he.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 16:22

aneczka1983, Dżulia lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana masło polskie używam Takie 80% bez margaryny, miksów i innych. Na niebieskim tle. Najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 16:22

Dżulia lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:33

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją ciastek już dawno nie robiłam. A kruche robisz? Przepraszam podaj mi link to zerknę. Szybciej niż nadrobię zaległości

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje bardzo za pomoc :D mam nadzieję, że ze smalcem nie przyjdzie :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Cześć;) ją wyszlam dzisiaj do domu;) nie spodziewalam się że jeszcze w całości wrócę;) skurcze się wyciszyly, szyjka trzyma więc oby jak najdłużej tak wytrzymać;) trochę się stresuje że w domu mnie coś złapie ale muszę myśleć pozytywnie;) dzięki za pamięć i troske;)

To super, że jesteś w domu :-D Dużo odpoczywaj i nie dźwigaj, i nie denerwuj. Ale to wszystko wiesz... Jeszcze parę tygodni niech maluszki posiedzą w środku :-D :-D :-D

• aneczka1983 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Też bym zjadła pulpeciki! U mnie dziś chińskie (ryż, pierś z kurczaka i sos chiński) bo na szybko ;)
    Orzechów się ostatnio tak najadłam, że mnie dziąsła trzy dni bolały. Puchną mi miejscami cholernie a jak gdzieś kawałek orzecha wlezie to puchnie jeszcze bardziej..

Która ogląda "Kto poślubi mojego syna?" :D
    Jak mąż nie widzi bo by mi nie dał żyć :P

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

To wtedy pączki zrobisz :-D

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Już się doczytałam że maślane. Super! Może uda Ci się pokazać efekt? Uściski!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To wtedy pączki zrobisz :-D
    haha, no fakt zawsze jakieś wyjście. :D wolałabym zostać przy ciasteczkach. tak mi ochoty narobiłyście. niedobre Wy ! a później strach na wagę stawać

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:33

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Jak mąż nie widzi bo by mi nie dał żyć :P

Ach takie ciacha tam są, że musisz się ukrywać ;-) Nie oglądam bo wkurzyłam się , że są to aktorzy.

Ja wolę polsatowską wersję - Chłopaki do wzięcia :-P

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To zapodaj przepis, może sprawdzę :-) Chyba że to tajemnica rodzinna :-D
    Haha żadna tajemnica pychotka polecam :D 2vs3nzm.jpg

nick nieaktualny, aneczka1983, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie feedo jest promocja na pampersy ją zamowilam wczoraj zestam premium care 1 i 2 razem 168 szt za 99 zł i darmowa dostawa więc opłaca się i nie trzeba dźwigac że sklepu;)

I w smyku jest promocja pościeli motherhood i też się opłaca a posciel piękna;)

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ