X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Aaa i tez czytalan opis porodu Polkosi:-) suuper:-) tez bym tak chciala.

Robicie masaz krocza??

a gdzie ten opis?

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten w miarę słoneczny dzień :)
    Jestem po wizycie i na razie wszystko ok. Miałam robione badanie na obecność paciorkowców,ale na wyniki muszę jeszcze poczekać (pewnie do kolejnej wizyty). KTG mam mieć robione najwcześniej w 38tyg; chyba że wcześniej odejdą mi wody albo dostanę skurczy ;) Lekarz powiedział,żeby darować już sobie dalekie/długie podróże, więc wygląda na to,że część rodziny zobaczę w przyszłym roku ;)

aneczka1983, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    haha, no fakt zawsze jakieś wyjście. :D wolałabym zostać przy ciasteczkach. tak mi ochoty narobiłyście. niedobre Wy ! a później strach na wagę stawać
    Zawsze lepsze domowe ciastki niz jakieś g.. Ze sklepu! ;D

Dżulia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciastka gotowe. Pieczenie zajelo wiecej czasu niz wyrabianie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c355525ccb44.jpg

Dżulia, Nazja, Mama-julka, justyna14, kwiatakacji, aneczka1983, rewelka, MeGi2986, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Klara87, ola25 lubią tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kombinezonów,to my mamy na razie jeden na 68. Pomyślałam,że nawet lepiej,jak będzie luźniejszy,a przez to może starczy na całą zimę. Mniejszy mamy dostać,ale nie wiem,czy w rozmiarze 56, czy 62…

Smoczków jeszcze nie kupiłam,ale dzięki Wam już wiem, na jakie zwrócić uwagę ;)

Na razie planuje iść na roczny macierzyńskie, chyba, że Mężowi coś się odwidzi i zażyczy sobie pójść na kilka tygodni na tacierzyński. Zresztą zobaczymy, jak to będzie wszystko wyglądało po narodzinach (np. z pomocą ze strony rodziny).

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:

Hmmm,ale smacznie wyglądają :) W ogóle poruszyłyście temat słodkości i chyba jutro ciasto jakieś zrobię :D

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:

omniam mniam ! wyślij trochę do mnie, bo się nie doczekam kiedy mój wyruszy z domku.:P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja u nas wynik wymazu w przychodni babka dostała od razu. Potyczek poszedł na test taki jak ciążowy.

A na pryw. wizycie pytałam się kiedy zasłużę na KTG, no i będę mieć tak jak Ty, dopiero w 38tyg. A niektóre z nas już miały wcześniej.

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira napisała:
    evvik - moja corka zazyczyla sobie wczoraj na dobranoc gwiazde wigilijna :-) Masz jeszcze jakies inne ksiazeczki na yt?

Tak mi wlazlas z tym w glowe, ze mysle znow sie zabrac do pracy. Moze mi to troche pomoze z dolem jaki zalapalam w ostatnich dniach.

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nazja u nas wynik wymazu w przychodni babka dostała od razu. Potyczek poszedł na test taki jak ciążowy.

A na pryw. wizycie pytałam się kiedy zasłużę na KTG, no i będę mieć tak jak Ty, dopiero w 38tyg. A niektóre z nas już miały wcześniej.

Mi powiedzieli,że niestety trzeba poczekać na wyniki :( Pobranie było do pojemniczka i to do laboratorium.
    pewnie jest tak,że w różnych szpitalach/przychodniach różnie robią ktg.Np.moja szwagierka, jak była w ciąży, pierwsze ktg miała w 30tyg.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie ubranka Sophie poprasowalam i poukladalam w plastikowym pudle z IKEA i wynioslam do piwnicy ;). Stalo sie to jakies dwa miesiace temu i powiem Wam, ze ja juz nie pamietam co tam mam ;) Jak Was czytam, to zastanawiam sie, ze moze powinnam zerknac, czy niczego mi nie zabraknie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    a czulas bole? czy twardy brzuch?

Tylko twardy brzuch, ale ja takie twardnienia to mam już od dawna, więc jak położna się pytała podczas KTG czy czuję skurcze to mówiłam , że nie. Lekarce też powiedziałam , że nie czuję się inaczej niż zazwyczaj.

Następne KTG i wizytę mam za 2 tyg, chyba, że coś by się działo do tego czasu.

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Tylko twardy brzuch, ale ja takie twardnienia to mam już od dawna, więc jak położna się pytała podczas KTG czy czuję skurcze to mówiłam , że nie. Lekarce też powiedziałam , że nie czuję się inaczej niż zazwyczaj.

Następne KTG i wizytę mam za 2 tyg, chyba, że coś by się działo do tego czasu.

Odnosze wrażenie, że na mojej nastepnej wizycie w poniedzialek, rowniez zglosze te skurcze przepowiednie, poniewaz zaczynaja wystepowac u mnie bardzo czesto. Lepiej niech ktos to zbada.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ach takie ciacha tam są, że musisz się ukrywać ;-) Nie oglądam bo wkurzyłam się , że są to aktorzy.

Ja wolę polsatowską wersję - Chłopaki do wzięcia :-P
    Tak, z miejsca zaczął się porównywać. Regularnie chłopaków do wzięcia nie oglądamy. Mam tylko wrażenie, że akurat niektórzy z nich to raczej antyprzykład i mam wrażenie jakby ktoś wyśmiewał wieś i facetów z tych terenów... Miejscami mnie krępuje...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Mam tylko wrażenie, że akurat niektórzy z nich to raczej antyprzykład i mam wrażenie jakby ktoś wyśmiewał wieś i facetów z tych terenów... Miejscami mnie krępuje...

Do tego tak nie podchodzę. Nawet w mieście są takie asy co mają się za greckiego boga.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i właśnie na nim piszę. Nie muszę trzymać laptopa na brzuchu. Mąż jak się przyklei do niego to trudno mi zabrać. Wydaje mi się że to jeszcze jest rzecz na którą decydują się tylko niektórzy ze względu na koszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:25

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?

Mój syn dostał na Komunię Św., a ja na nim głównie wiszę, he he. Teraz też :-D Notebooka bierze do pracy małż by oglądać polskie filmy. Do komp. stacjonarnego nie mam cierpliwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piszę z tableta. Większość moich znajomych posiada .

• evvik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mój syn dostał na Komunię Św., a ja na nim głównie wiszę, he he. Teraz też :-D Notebooka bierze do pracy małż by oglądać polskie filmy. Do komp. stacjonarnego nie mam cierpliwości.

A byla bys zainteresowana bajkami dla dzieci wyswietlanymi na tablecie? Tj ksiazką z lektorem i obrazkami? Czy wolisz normalną bajkę drukowaną?

U mnie jest tak, że moj synek od czasu gdy mial 2-3 latka bawil sie tabletem uczac sie literek np czy liczenia. Wiec dla mnie to takie normalne, ale spotkalam sie rowniez z opinia mam, ktore byly zbulwersowane, jak takie male dziecko mialo tablet w raczkach.

‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ