X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?

Ja też mam i z niego piszę:) wśród znajomych i rodziny większość ma tablety, nie są to już aż takie koszty to byłe jaki można za 150 zł kupić.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik, jeśli mówisz o swojej bajce, to ok, może być :-D Będę za parę lat puszczać młodszemu ;-) z YouTube.
    Wolę jak mój syn sam czyta drukowaną. Teraz ma lekturę "Akademia Pana Kleksa" to pomagam mu trochę. Najpierw mu czytam stronę-dwie (sapię jak lokomotywa), a potem on w łóżku. Uważam, że tak lepiej bo przynajmniej musi się skupić na to tym co czyta bo słuchając to weszło by jednym, a drugim wyszło uchem. Ja go jeszcze odpytuję z tego co sama czytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie przepisy mam już w moim kajeciku :-D

Pozostaje mi teraz piec (no, jednego nie trzeba).

Lubię pisać skąd je mam, to na marginesie zaznaczyłam: Acikk z forum i jest słoneczko :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy ktoraś z was bierze luteinę na tym etapie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wlasnie calego paczka. Takiej mi ochoty narobilyscie tymi ciasteczkami. Wy niedobre ;-)
    Quote:
    Tak mi wlazlas z tym w glowe, ze mysle znow sie zabrac do pracy. Moze mi to troche pomoze z dolem jaki zalapalam w ostatnich dniach.

A probowalas odzywac sie do wydawnictw typu: Zakamarki, Dwie siostry czy Media Rodzina? Ja bym popisala do wydawnictw :-) Niby rynek prasy upada, ale akurat te ww maja sie dobrze i co chwila wydaja ksiazeczki dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:08

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Przestałam brać miesiąc temu. Mam w domu parę sztuk dowcipnej. Masz wątpliwości co do brania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Ja biorę luteinę.
    Tydzień temu na wizycie pytałam kiedy w końcu mogę odstawić - to lekarz powiedział, że najwcześniej w 34 tygodniu (nie 34 wg. belly, tylko normalnym 34 tygodniu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy też zauważyłyście, że wszyscy lekarze, położne itp nazywają np. 34 tydzień - 34 tygodniem dopiero w momencie gdy jest np. 34t0d a nie np. 33t0d? Jak mówię, że jestem np. w 30 tygodniu (będąc w 29t4d) to lekarz od razu prostuje, że jest to 29 tydzień, a nie 30.
    Macie też tak?
    Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale napisałam i czy zrozumiecie o co mi chodzi :D

• akira Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    U mnie jest tak, że moj synek od czasu gdy mial 2-3 latka bawil sie tabletem uczac sie literek np czy liczenia. Wiec dla mnie to takie normalne, ale spotkalam sie rowniez z opinia mam, ktore byly zbulwersowane, jak takie male dziecko mialo tablet w raczkach.
    ja z tych matek :-) Dobrze, jesli rodzic potrafi dozowac bajki, gry komputerowe etc. Ale niestety tak nie jest i dzieci spedzaja godziny przed telewizorem zamiast uczyc sie w interakcji z 2. czlowiekiem. Widze dzieci na spacerach w wozkach z tabletami czy komorkami ogladajace bajki zamiast sluchania opowiadan mamy o przyrodzie czy czymkolwiek wokol.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny Wy też zauważyłyście, że wszyscy lekarze, położne itp nazywają np. 34 tydzień - 34 tygodniem dopiero w momencie gdy jest np. 34t0d a nie np. 33t0d? Jak mówię, że jestem np. w 30 tygodniu (będąc w 29t4d) to lekarz od razu prostuje, że jest to 29 tydzień, a nie 30.
    Macie też tak?

U nas jest tak jak my tu mówimy, czyli wg Belly 29t4d to 30 tydzień. Dostałam już taką naukę gdy byłam w szpitalu w czerwcu i się dziwiłam. Wszędzie tak jest i w przychodni i na pryw. wizycie.

• akira Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze wrzucimy nasze przepisy na 1. strone, zeby latwo do nich wrocic?

nick nieaktualny, Klara87, Matleena lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Macie też tak?
    Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale napisałam i czy zrozumiecie o co mi chodzi :D
    Ala ja zazwyczaj mówię że jestem w 27t3d ale u mnie w klinice sami zawyzaja do 28tc.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tak u mnie też tak jest :P

Evvik ją też z tableta tylko :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba? :-D aż mi głupio.
    Dżulia, zwykłe masło do smarowania chleba, z tym że ja dałam takie w kostce, a nie margarynę, bo łatwiej ukroić 120gram no i smaczniejsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Jak mąż nie widzi bo by mi nie dał żyć :P
    Coś o tym wiem, mój mówi że mi to z mózgu siano robi, ale lubię się tak czasem odmóżdżyć :D Ja tam siadam dziś przed tv z ciastkami i kakao i będę oglądać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ach takie ciacha tam są, że musisz się ukrywać ;-) Nie oglądam bo wkurzyłam się , że są to aktorzy.
    Ja właśnie jestem ciekawa jak żyją ci z pierwszej edycji. Nie do końca są to aktorzy, bo w tej poprzedniej był chłopak, który chodził do mojego zespołu szkół ponadgimnazjalnych a aktorstwem się nie zajmuje. Na pewno im płacą za robienie z siebie idiotów, no ale być może ktoś tam szuka jednak żony/męża :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zawsze lepsze domowe ciastki niz jakieś g.. Ze sklepu! ;D
    Tak samo uważam. Niedrogo wychodzi, a przynajmniej wiemy co jest w środku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    ciastka gotowe. Pieczenie zajelo wiecej czasu niz wyrabianie.
    Twoje to takie ładne wyszły... Moje każde w inną stronę, jakieś takie koślawe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?
    My nie posiadamy i raczej większość znajomych którzy je posiadają to kupili je jakieś 2 lata temu, jak były "modne". Teraz nikt nie kupuje, większość sprzedaje. Wszyscy stawiają na najnowsze telefony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Przestałam brać miesiąc temu. Mam w domu parę sztuk dowcipnej. Masz wątpliwości co do brania?

No nie lubię leków, a już zwłaszcza dowcipnych :) tak się zastanawiam czy moja gin nie panikuje za bardzo, bo raczej mi się kojarzyło, że to czas na odstawianie luteiny, a nie zaczynanie brania. Oczywiście zaleciła to będę brała.

Alicja u nas liczą tak jak mówisz, po skończonych tygodniach.Czyli ja jestem w 33. Luteinę mam brać 2 tyg, potem jeszcze magnez przez tydzień a potem już odstawić wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:55

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ