Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
evvik wrote:Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?
Ja też mam i z niego piszę
wśród znajomych i rodziny większość ma tablety, nie są to już aż takie koszty to byłe jaki można za 150 zł kupić.
-
nick nieaktualnyEvvik, jeśli mówisz o swojej bajce, to ok, może być
Będę za parę lat puszczać młodszemu
z YouTube.
Wolę jak mój syn sam czyta drukowaną. Teraz ma lekturę "Akademia Pana Kleksa" to pomagam mu trochę. Najpierw mu czytam stronę-dwie (sapię jak lokomotywa), a potem on w łóżku. Uważam, że tak lepiej bo przynajmniej musi się skupić na to tym co czyta bo słuchając to weszło by jednym, a drugim wyszło uchem. Ja go jeszcze odpytuję z tego co sama czytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam wlasnie calego paczka. Takiej mi ochoty narobilyscie tymi ciasteczkami. Wy niedobre

Quote:Tak mi wlazlas z tym w glowe, ze mysle znow sie zabrac do pracy. Moze mi to troche pomoze z dolem jaki zalapalam w ostatnich dniach.
A probowalas odzywac sie do wydawnictw typu: Zakamarki, Dwie siostry czy Media Rodzina? Ja bym popisala do wydawnictw
Niby rynek prasy upada, ale akurat te ww maja sie dobrze i co chwila wydaja ksiazeczki dla dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:08

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Dziewczyny,czy ktoraś z was bierze luteinę na tym etapie?
Ja biorę luteinę.
Tydzień temu na wizycie pytałam kiedy w końcu mogę odstawić - to lekarz powiedział, że najwcześniej w 34 tygodniu (nie 34 wg. belly, tylko normalnym 34 tygodniu). -
nick nieaktualnyDziewczyny Wy też zauważyłyście, że wszyscy lekarze, położne itp nazywają np. 34 tydzień - 34 tygodniem dopiero w momencie gdy jest np. 34t0d a nie np. 33t0d? Jak mówię, że jestem np. w 30 tygodniu (będąc w 29t4d) to lekarz od razu prostuje, że jest to 29 tydzień, a nie 30.
Macie też tak?
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale napisałam i czy zrozumiecie o co mi chodzi
-
ja z tych matekevvik wrote:U mnie jest tak, że moj synek od czasu gdy mial 2-3 latka bawil sie tabletem uczac sie literek np czy liczenia. Wiec dla mnie to takie normalne, ale spotkalam sie rowniez z opinia mam, ktore byly zbulwersowane, jak takie male dziecko mialo tablet w raczkach.
Dobrze, jesli rodzic potrafi dozowac bajki, gry komputerowe etc. Ale niestety tak nie jest i dzieci spedzaja godziny przed telewizorem zamiast uczyc sie w interakcji z 2. czlowiekiem. Widze dzieci na spacerach w wozkach z tabletami czy komorkami ogladajace bajki zamiast sluchania opowiadan mamy o przyrodzie czy czymkolwiek wokol.

-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Dziewczyny Wy też zauważyłyście, że wszyscy lekarze, położne itp nazywają np. 34 tydzień - 34 tygodniem dopiero w momencie gdy jest np. 34t0d a nie np. 33t0d? Jak mówię, że jestem np. w 30 tygodniu (będąc w 29t4d) to lekarz od razu prostuje, że jest to 29 tydzień, a nie 30.
Macie też tak?
U nas jest tak jak my tu mówimy, czyli wg Belly 29t4d to 30 tydzień. Dostałam już taką naukę gdy byłam w szpitalu w czerwcu i się dziwiłam. Wszędzie tak jest i w przychodni i na pryw. wizycie. -
nick nieaktualnyAla ja zazwyczaj mówię że jestem w 27t3d ale u mnie w klinice sami zawyzaja do 28tc.alicja_ wrote:Dziewczyny Wy też zauważyłyście, że wszyscy lekarze, położne itp nazywają np. 34 tydzień - 34 tygodniem dopiero w momencie gdy jest np. 34t0d a nie np. 33t0d? Jak mówię, że jestem np. w 30 tygodniu (będąc w 29t4d) to lekarz od razu prostuje, że jest to 29 tydzień, a nie 30.
Macie też tak?
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale napisałam i czy zrozumiecie o co mi chodzi
-
nick nieaktualnyDżulia, zwykłe masło do smarowania chleba, z tym że ja dałam takie w kostce, a nie margarynę, bo łatwiej ukroić 120gram no i smaczniejsze:)Dżulia wrote:Może to o co spytam wyda się dziwne, ale średnio jestem doświadczona w wypiekach. W tych ciasteczkach co zamieszczałyscie link to jakie masło dodaje się? Jakieś specjalne jest czy takie do smarowania chleba?
aż mi głupio. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie jestem ciekawa jak żyją ci z pierwszej edycji. Nie do końca są to aktorzy, bo w tej poprzedniej był chłopak, który chodził do mojego zespołu szkół ponadgimnazjalnych a aktorstwem się nie zajmuje. Na pewno im płacą za robienie z siebie idiotów, no ale być może ktoś tam szuka jednak żony/mężaMama-julka wrote:Ach takie ciacha tam są, że musisz się ukrywać
Nie oglądam bo wkurzyłam się , że są to aktorzy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy nie posiadamy i raczej większość znajomych którzy je posiadają to kupili je jakieś 2 lata temu, jak były "modne". Teraz nikt nie kupuje, większość sprzedaje. Wszyscy stawiają na najnowsze telefonyevvik wrote:Dziewczyny mam pytanie. Interesuje mnie ile z Was ma tablety w domu (pisze prace licencjacka na ten temat) i tak przy okazji jak juz tu jestem ciekawi mnie jak to wyglada teraz w polsce wsrod mlodych ludzi. Napiszcie prosze jak jest u waszych znajomych z tymi tabletami. Sa popularne?
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Przestałam brać miesiąc temu. Mam w domu parę sztuk dowcipnej. Masz wątpliwości co do brania?
No nie lubię leków, a już zwłaszcza dowcipnych
tak się zastanawiam czy moja gin nie panikuje za bardzo, bo raczej mi się kojarzyło, że to czas na odstawianie luteiny, a nie zaczynanie brania. Oczywiście zaleciła to będę brała.
Alicja u nas liczą tak jak mówisz, po skończonych tygodniach.Czyli ja jestem w 33. Luteinę mam brać 2 tyg, potem jeszcze magnez przez tydzień a potem już odstawić wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:55