X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj paczkę z hubiworld:). Pieluchy, rożek, ochraniacz na łózko, przewijak itp. Czekam jeszcze na paczkę z apteki:). Pierwsze pranie zaliczone- pieuchy suszą się i pachną dzidzią:). Takie małe a cieszy:)

W międzyczasie do mojego M napisał szwagier: Nie kupujcie dla małej kocyków, otulaczy itd bo ja już zamówiłem....

Normalnie od razu mi ciśnienie skoczyło. Co to znaczy on zamówił? Ja już mam wyprawkę skompletowaną o pn mi miesiac przed porodem pisze ze jego nic nie obchodzi bo on zamawia. Okazało się, że zamówił rożki, prześcieradła, śpiworek do spania, jakieś niby poduszki i materac... Czyli dokładnie wszystko co mamy lub czego używać nie zamierzamy (poduszki) i nie ma dyskusji, że u nas już jest bo on kasiasty to napewno bedzie lepszej jakości a poza tym teściowa zachwycona- wiedziała oczywiście że on coś chce kupić i wiedziała co mamy, ale jakoś nie przyszło jej do głowy dać znać...
    A ja się naiwnie łudziłam, że jak już będą chcieli dać małej jakiś prezent to zapuyają czego potrzebujemy...

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tableta. Jakoś telefon i laptop mi wystarcza. Chociaż powiem, że na teraźniejsza nudę wygodniej byłoby oglądać filmy czy grać na większym ekranie

• Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny też Wam tak dzidzki Cisna na pęcherz? Ja mam wrażenie że chce mi się sikac bez przerwy :/ a jak leże to jeszcze gorzej chyba niż jak siedze, normalnie mam wrażenie że cały czas muszę wszystkie mięśnie spinac bo inaczej się poleje :/

Mi na pęcherz nie naciska, ale cały czas czuje Małą pod żebrami z prawej strony/

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam po 16 o opis porodu Polkosi
    nadrukowane 4 strony a żadna mi nie odpisała :(
    też bym sobie chętnie przeczytała... widziałam że pisało o tym kilka z was

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ją nie czytałam ale podobno na pazdziernikowkach

ania14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa no niech przestanie boleć :-( Daj znać czy się poprawiło. 3mam kciuki :-)

Acikk u mnie najgorzej gdy wyjdę z domu. Tzn. WC zaraz przed wyjściem, ale parę kroków od domu znowu mi się chce. Oczywiście się nie cofam. I ledwo do domu dochodzę spowrotem bo siuśki na wylocie. Jeszcze parę tygodni takiej męczarni, eh.

Asiowa, a co tam, będziesz miała podwójnie. Twoje w praniu, a od niego w użyciu ;-) Nie gniewaj się na teściową :-D Chillout :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 21:28

• ania14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ania ją nie czytałam ale podobno na pazdziernikowkach

lece szukać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Przepraszam :-( To już więcej się nie powtórzy :-( Nie będę już nic ukrywać... tak mi wstyd :-(

Tak, na październikowych.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżę to nawet nogi do góry na 2 cm nie mogę podnieść tak mnie spojenie łonowe boli o pęcherzu nie wspominając ;-) najlepsze jest to ciśnienie Masakrycznie na pęcherz a na kibelku poleci parę kropelek :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A mi się chciało sałatki ziemniaczanej :-) pyry, cebula, dwa ogórki konserwowych, majonez i trochę musztardy gorczycowej. I co zjadłam dwie łyżki i więcej nie mogę :-( wykończyć mnie dzisiaj ten mój synuś :-( biedna moja macica, pęcherz i żołądek... Jeszcze głowa zaczęła boleć... Co za dzień
    Ja dodaję jeszcze natkę pietruszki, a swoją drogą to uwielbiam sałatkę ziemniaczaną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny też Wam tak dzidzki Cisna na pęcherz? Ja mam wrażenie że chce mi się sikac bez przerwy :/ a jak leże to jeszcze gorzej chyba niż jak siedze, normalnie mam wrażenie że cały czas muszę wszystkie mięśnie spinac bo inaczej się poleje :/
    mnie ciśnie od pobytu w szpitalu, ostatnie kilka dni i nocy strasznie. W nocy wstaję z zegarkiem w ręku co 40 minut, także coś na ten temat wiem. Powiedzialam już mężowi że jak się przypadkiem zsikam w nocy to żeby się nie zdziwił :p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pchelkaa jak sytuacja? wez jeszcze apap i magnez i ciepły prysznic, jak po tym nie przejdzie to na ip

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:02

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastka nie dotrwały, więc na kolację była chałka z masłem i dżemem, a do tego kakao i jakże ciekawy program... "kto poślubi mojego syna". Boże jak mnie ta Marta denerwuje! Wygląda jak żaba a zachowuje się jakby rozumy pozjadała...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja dodaję jeszcze natkę pietruszki, a swoją drogą to uwielbiam sałatkę ziemniaczaną ;)
    Natka pietruszki.... A fu :-) nie lubię i nie zjem nic z pietruszką ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa i jak Twoje samopoczucie??

Moj mi naciska na pęcherz jak chodze. Tak jakby specjalnie główką uderzał. Najgorsze że coraz czesciej czuje silne napinanie sie macicy. Dzisiaj zdarzały sie nawet bolesne jak np wstawałam z łóżka to siadajac zlapal mnie jakby skurcz i pobolewal przez chwile nawet jak juz stanelam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Pazdziernikowe szczescie str 2672 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to i naciska na pecherz i czasem na zoladek zalezy jaki am humorek:)

Pchelkaa jak sie czujesz ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mała też naciska na pęcherz i kopie po żebrach. Najgorsze, że jak tylko czuję, że muszę do toalety to brzuch twardy jak skała.

Mama julka, Alicja - miałyście jakieś skutki uboczne brania luteiny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 22:29

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie z innej beczki - seksicie się jeszcze :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ