Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Jutro Was będę nadrabiać i opowiem Wam swoją historię z wredna baba, której się nie chciało lekarza do telefonu poprosić. A tak w skrócie to jutro mam się stawić w szpitalu z tobą. Oczywiście nie mam koszuli ale dam radę. Mam nadzieję, że jednak mnie nie zostawia na oddziale.
    Co sie stalo? :( czemu do szpitala?

• akira Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa - mysle, ze nawet jesli juz idzie zamowienie, to mozesz wymienic te rzeczy na cos innego. I nie miej skrupulow.

matleena, pchelka - trzymajcie sie !

chcialam sie podzielic info nt kwasow dha - biore prenatal dha i wyproznianie mam swietne! uff jaka ulga. Polecam :-)

Milego dnia wszystkim!

Asiowa, Matleena lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, Pchelka jak u was?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Asiowa - mysle, ze nawet jesli juz idzie zamowienie, to mozesz wymienic te rzeczy na cos innego. I nie miej skrupulow.

matleena, pchelka - trzymajcie sie !

chcialam sie podzielic info nt kwasow dha - biore prenatal dha i wyproznianie mam swietne! uff jaka ulga. Polecam :-)

Milego dnia wszystkim!

Jeśli dostane paragon to tak zrobię, w innym przypadku niestety nie mogę tego nawet zaproponować aby nie urazić drugiej strony. Są na tym punkcie bardzo wrażliwi i nie raz już miałam ogromne problemu z powodu mojej bezpośredniej natury. Kontakty z rodziną M. pozostawiam w jego zakresie obowiązków, mimo to jest cięzko.

Ja używam suplementu Femibion, chyba również zawiera kwasy dha, od początku ciazy nie amm problemu z wynikami krwi. Teraz mi troche skoczyły białe krwinki, ale podobno w poźnej ciąży to jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:24

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie wszystko ok:-) noc przespana caaala. Brzuch nie boli a Irka kreci sie bardzo. Siuski oddane krew tak samo. Narobilyscie smaka ciastkami i chyba je dzis zrobie:-) albo meza namowie zeby mi zrobil.

Flakonik nie zazdroszcze :-( bardzo nie lubie byc sama

Asiowa, Klara87 lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh. Zapomniałam Wam opowiedzieć, że zamówiłam z Hubi "aspirator do nosa z gruszką" zgodnie z nazwą przypuszczałam, że będzie jakaś końcówka do noska i rzeczona gruszka do wytwarzania podciśnienia. Mąż otwiera opakowanie, patrzy, a tu taka powiedzmy "strzykawka" z rurką i ustnikiem na końcu rurki. Skonsternowany pyta: czy to jest ustnik? Czy ja będę musiał wciągać smarki naszej córki do ust? Ja zdziwiona patrze, że rzeczywiście coś jest nie tak;) M dopadł ulotkę, przeczytał na głos instrukcję obsługi i stwierdził, ze ta przyjemność będzie należała do mnie bo on za mocno wciąga powietrze i może zrobić małej krzywde;p Cwaniak!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna! Zapomniałam nasikać do pojemnika, a jutro mam wizytę u gin!! Porażka...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej :-) u mnie wszystko ok:-) noc przespana caaala. Brzuch nie boli a Irka kreci sie bardzo. Siuski oddane krew tak samo. Narobilyscie smaka ciastkami i chyba je dzis zrobie:-) albo meza namowie zeby mi zrobil.

Flakonik nie zazdroszcze :-( bardzo nie lubie byc sama
    To dovrze ze juz ok.
    Jeszcze koty sa ze mna wiec taka sama nie jestem :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa super że lepiej się czujesz. Dbaj tam o Was i sie nie forsuj :)

Flakonik, oby te 2 tyg szybko zleciały. Nie szalej tam tylko i odpoczywaj :)

Zycze wszystkim miłego dnia.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka
    Może postaraj się ograniczyć wychodzenie z domu, bo chodzenie po schodach może przyśpieszyć ewentualnie poród lub wywołać skurcze. Uważaj na siebie.
    Matleena
    Co się dzieję, że z torbą do szpitala? Dużo zdrówka.
    Flakonik
    Rozumiem, że będzie Ci ciężko, ja za mężem teraz tęsknię każdego dnia, kiedy jest w pracy. Ale najgorsze to, że niewiele mogę robić ze względu na mój trochę skomplikowany stan. Gdybym mogła sobie bardziej dni wypełnić pewnie byłoby mi łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:56

tb73hdge49irrilb.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Pchełka
    Może postaraj się ograniczyć wychodzenie z domu, bo chodzenie po schodach może przyśpieszyć ewentualnie poród lub wywołać skurcze. Uważaj na siebie.
    Matleena
    Co się dzieję, że z torbą do szpitala? Dużo zdrówka.
    Flakonik
    Rozumiem, że będzie Ci ciężko, ja za mężem teraz tęsknię każdego dnia, kiedy jest w pracy. Ale najgorsze to, że niewiele mogę robić ze względu na mój trochę skomplikowany stan. Gdybym mogła sobie bardziej dni wypełnić pewnie byłoby mi łatwiej.

Ja za M tęsknie codziennie gdy JESTEM w pracy. Ale jeszcze tylko dzisiaj i jutro:):):)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny i deszczowy dzień...

Obudziłam się z pewną myślą - mianowicie, mój B. pracuje w tygodniu we Wrocławiu, czyli trochę ponad 200 km od domu. Zjeżdża w piątek po południu a wyjeżdża do pracy w poniedziałek skoro świt. Mamy psa. B. będzie min. 2 tyg w domu po porodzie z nami, więc wyjścia z rudą nie będą problemem. Będą wtedy jak B. wróci do pracy. Macie jakieś pomysły jak sobie poradzić, z wyjściami z psem na dwór? Mam ten komfort, że mieszkam na parterze, i zaraz przy bloku jest skwerek, więc z rana czy na wieczór mogę dosłownie na 5 min wyjść z nim zostawiając małą w domu samą - choć to dla mnie brzmi strasznie. Po południu mogę wziąć psa i małą razem na dłuższy spacer. Nie wyobrażam sobie 3 razy dziennie, brać małą w zimę na dwór. Co jeśli będą siarczyste mrozy...Kurcze. Nie wiem jak ugryźć tę sytuację. Moja mama mieszka blok obok, więc też może od czasu do czasu przyjść kiedy ja pójdę z psem na spacer, ale wiadomo, nie chcę jej męczyć tym codziennie, bo ma też swoje życie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

I kolejne pytanie: czy stosujecie na zgagę w ciąży famidyne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:18

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mówiłaś, że Tobie mały naciska na pęcherz, ja natomiast mam czasem wrażenie jakby mała gmerała mi w jelitach i normalnie jak nie mam toalety pod ręką to cięzko wytrzymać.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jeszcze pytanie z innej beczki - seksicie się jeszcze :P?
    nie. Ja nie mam ochoty jakoś w ciąży, a mąż mnie nie namawia... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik nie zazdroszczę rozstania z mężem, ostatnio sama to przerabiałam.
    Ja wstałam żeby zjeść żelazo i zaaplikować luteinę i pewnie jeszcze będę drzemać. Mała buszuje w brzuchu jak zwykle o tej porze i wszystko byłoby ok gdyby nie ten ból pod żebrami.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wlasnie skonczylam przestawiać w sypialni i w ostateczności lozeczko i pierdoly naookolo wygladaja tak: :)

Nie chciałam lozeczka centralnie pod oknem bo balam sie,ze tam moze powiewac troszkę no albo za goraco moze byc bo kaloryfer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:34

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, justyna14, gosia mmr, nick nieaktualny, emilka24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie nosimy pod sercem ukochane dzieciątka. Wierze, że niebawem bedziemy je tulić i kochać, otaczać opieką i wspólnie cieszyć sie życiem.
    Jednak dla wielu z nas ta droga do szczęścia była długa, trudna i doświadczyła w najbardziej przykre przeżycia...
    Dzisiaj jest Dzień Dziecka Utraconego, aniołki nasze kochane pamiętamy i tęsknimy :******....a dla wszystkich aniołkowych mam...

Nie płacz kochana Mamo
    ja patrzę na Ciebie co rano.
    Jak tylko oczka otworzę
    i skrzydła anielskie rozłożę
    to zaraz lecę do Ciebie
    pomimo, że jestem tu- w Niebie
    Lecę, by Ciebie utulić,
    do serca mego przytulić
    głaskać Twe włosy rozwiane
    i skleić serce złamane.
    I znajdziesz mnie w listku na drzewie
    I wiatru ciepłym powiewie
    I w jasnym słońca promieniu
    I w ptaku co siadł na ramieniu.
    W tatrach i szumie morza
    W tęczy łuku, barwnym jak zorza
    W tatusia czułym uścisku
    Bo jestem tak bardzo blisko...
    I śpiewam Ci liści szelestem
    I kocham - przy Tobie jestem
    W zachodzie i wschodzie słońca
    Ja będę z Tobą do końca...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f8c97f07099.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:18

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa daj znać co z Tobą! Trzymajcie się w całości!
    Pchelkaaa jak wchodzisz na 4 piętro, to powinnaś na każdym piętrze sobie zrobić odpoczynek. Ja ostatnio właziłam do szwagierki na 4 i na drugim myślałam że mi wyjdzie, ale brzuchem, tak ciągnęło do dołu! I później na każdym półpiętrze robiłam odpoczynek i było lepiej.

Ja brałam Femibion, ale w szpitalu brałam leki i odstawiłam. Teraz biorę Tardyferon-Fol (ma w składzie też żelazo) bo miałam bardzo niski poziom czerwonych krwinek. Jak wybiorę wszystkie leki to powrócę do Femibionu.

A teraz lecę, bo muszę specjalnie jechać na pocztę koło moich Rodziców, bo na allegro zamówiłam spodnie ciążowe i nie chcą paczki wydać mojej mamie, wrrr!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A Lura nie ma wolnego z okazji dnia nauczyciela? Pytam bo ja dzis siedze z siostrzencem z 1 kl pdst bo ma wolne a siostra i szwagier w pracy sa.
    No wlasnie niby nie miala a w każdym bądź razie nikt nic nie powiedzial i nie mieli zajec dydaktycznych tylko sobie malowali farbami caly dzień;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade dzisiaj do lekarki. Niestety muszę wziąć coś na zgagę mocniejszego, bo spać nie mogę - nic nie pomaga z nieszkodliwych środków :( Mam nadzieje, że nie zaszkodzi małej.

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ