X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Jutro Was będę nadrabiać i opowiem Wam swoją historię z wredna baba, której się nie chciało lekarza do telefonu poprosić. A tak w skrócie to jutro mam się stawić w szpitalu z tobą. Oczywiście nie mam koszuli ale dam radę. Mam nadzieję, że jednak mnie nie zostawia na oddziale.
    Co sie stalo? :( czemu do szpitala?

• akira Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa - mysle, ze nawet jesli juz idzie zamowienie, to mozesz wymienic te rzeczy na cos innego. I nie miej skrupulow.

matleena, pchelka - trzymajcie sie !

chcialam sie podzielic info nt kwasow dha - biore prenatal dha i wyproznianie mam swietne! uff jaka ulga. Polecam :-)

Milego dnia wszystkim!

Asiowa, Matleena lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, Pchelka jak u was?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Asiowa - mysle, ze nawet jesli juz idzie zamowienie, to mozesz wymienic te rzeczy na cos innego. I nie miej skrupulow.

matleena, pchelka - trzymajcie sie !

chcialam sie podzielic info nt kwasow dha - biore prenatal dha i wyproznianie mam swietne! uff jaka ulga. Polecam :-)

Milego dnia wszystkim!

Jeśli dostane paragon to tak zrobię, w innym przypadku niestety nie mogę tego nawet zaproponować aby nie urazić drugiej strony. Są na tym punkcie bardzo wrażliwi i nie raz już miałam ogromne problemu z powodu mojej bezpośredniej natury. Kontakty z rodziną M. pozostawiam w jego zakresie obowiązków, mimo to jest cięzko.

Ja używam suplementu Femibion, chyba również zawiera kwasy dha, od początku ciazy nie amm problemu z wynikami krwi. Teraz mi troche skoczyły białe krwinki, ale podobno w poźnej ciąży to jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:24

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie wszystko ok:-) noc przespana caaala. Brzuch nie boli a Irka kreci sie bardzo. Siuski oddane krew tak samo. Narobilyscie smaka ciastkami i chyba je dzis zrobie:-) albo meza namowie zeby mi zrobil.

Flakonik nie zazdroszcze :-( bardzo nie lubie byc sama

Asiowa, Klara87 lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh. Zapomniałam Wam opowiedzieć, że zamówiłam z Hubi "aspirator do nosa z gruszką" zgodnie z nazwą przypuszczałam, że będzie jakaś końcówka do noska i rzeczona gruszka do wytwarzania podciśnienia. Mąż otwiera opakowanie, patrzy, a tu taka powiedzmy "strzykawka" z rurką i ustnikiem na końcu rurki. Skonsternowany pyta: czy to jest ustnik? Czy ja będę musiał wciągać smarki naszej córki do ust? Ja zdziwiona patrze, że rzeczywiście coś jest nie tak;) M dopadł ulotkę, przeczytał na głos instrukcję obsługi i stwierdził, ze ta przyjemność będzie należała do mnie bo on za mocno wciąga powietrze i może zrobić małej krzywde;p Cwaniak!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna! Zapomniałam nasikać do pojemnika, a jutro mam wizytę u gin!! Porażka...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej :-) u mnie wszystko ok:-) noc przespana caaala. Brzuch nie boli a Irka kreci sie bardzo. Siuski oddane krew tak samo. Narobilyscie smaka ciastkami i chyba je dzis zrobie:-) albo meza namowie zeby mi zrobil.

Flakonik nie zazdroszcze :-( bardzo nie lubie byc sama
    To dovrze ze juz ok.
    Jeszcze koty sa ze mna wiec taka sama nie jestem :D

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa super że lepiej się czujesz. Dbaj tam o Was i sie nie forsuj :)

Flakonik, oby te 2 tyg szybko zleciały. Nie szalej tam tylko i odpoczywaj :)

Zycze wszystkim miłego dnia.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka
    Może postaraj się ograniczyć wychodzenie z domu, bo chodzenie po schodach może przyśpieszyć ewentualnie poród lub wywołać skurcze. Uważaj na siebie.
    Matleena
    Co się dzieję, że z torbą do szpitala? Dużo zdrówka.
    Flakonik
    Rozumiem, że będzie Ci ciężko, ja za mężem teraz tęsknię każdego dnia, kiedy jest w pracy. Ale najgorsze to, że niewiele mogę robić ze względu na mój trochę skomplikowany stan. Gdybym mogła sobie bardziej dni wypełnić pewnie byłoby mi łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:56

tb73hdge49irrilb.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Pchełka
    Może postaraj się ograniczyć wychodzenie z domu, bo chodzenie po schodach może przyśpieszyć ewentualnie poród lub wywołać skurcze. Uważaj na siebie.
    Matleena
    Co się dzieję, że z torbą do szpitala? Dużo zdrówka.
    Flakonik
    Rozumiem, że będzie Ci ciężko, ja za mężem teraz tęsknię każdego dnia, kiedy jest w pracy. Ale najgorsze to, że niewiele mogę robić ze względu na mój trochę skomplikowany stan. Gdybym mogła sobie bardziej dni wypełnić pewnie byłoby mi łatwiej.

Ja za M tęsknie codziennie gdy JESTEM w pracy. Ale jeszcze tylko dzisiaj i jutro:):):)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny i deszczowy dzień...

Obudziłam się z pewną myślą - mianowicie, mój B. pracuje w tygodniu we Wrocławiu, czyli trochę ponad 200 km od domu. Zjeżdża w piątek po południu a wyjeżdża do pracy w poniedziałek skoro świt. Mamy psa. B. będzie min. 2 tyg w domu po porodzie z nami, więc wyjścia z rudą nie będą problemem. Będą wtedy jak B. wróci do pracy. Macie jakieś pomysły jak sobie poradzić, z wyjściami z psem na dwór? Mam ten komfort, że mieszkam na parterze, i zaraz przy bloku jest skwerek, więc z rana czy na wieczór mogę dosłownie na 5 min wyjść z nim zostawiając małą w domu samą - choć to dla mnie brzmi strasznie. Po południu mogę wziąć psa i małą razem na dłuższy spacer. Nie wyobrażam sobie 3 razy dziennie, brać małą w zimę na dwór. Co jeśli będą siarczyste mrozy...Kurcze. Nie wiem jak ugryźć tę sytuację. Moja mama mieszka blok obok, więc też może od czasu do czasu przyjść kiedy ja pójdę z psem na spacer, ale wiadomo, nie chcę jej męczyć tym codziennie, bo ma też swoje życie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

I kolejne pytanie: czy stosujecie na zgagę w ciąży famidyne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:18

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mówiłaś, że Tobie mały naciska na pęcherz, ja natomiast mam czasem wrażenie jakby mała gmerała mi w jelitach i normalnie jak nie mam toalety pod ręką to cięzko wytrzymać.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jeszcze pytanie z innej beczki - seksicie się jeszcze :P?
    nie. Ja nie mam ochoty jakoś w ciąży, a mąż mnie nie namawia... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik nie zazdroszczę rozstania z mężem, ostatnio sama to przerabiałam.
    Ja wstałam żeby zjeść żelazo i zaaplikować luteinę i pewnie jeszcze będę drzemać. Mała buszuje w brzuchu jak zwykle o tej porze i wszystko byłoby ok gdyby nie ten ból pod żebrami.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wlasnie skonczylam przestawiać w sypialni i w ostateczności lozeczko i pierdoly naookolo wygladaja tak: :)

Nie chciałam lozeczka centralnie pod oknem bo balam sie,ze tam moze powiewac troszkę no albo za goraco moze byc bo kaloryfer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:34

ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka, justyna14, gosia mmr, Mama-julka, emilka24, maya34, pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie nosimy pod sercem ukochane dzieciątka. Wierze, że niebawem bedziemy je tulić i kochać, otaczać opieką i wspólnie cieszyć sie życiem.
    Jednak dla wielu z nas ta droga do szczęścia była długa, trudna i doświadczyła w najbardziej przykre przeżycia...
    Dzisiaj jest Dzień Dziecka Utraconego, aniołki nasze kochane pamiętamy i tęsknimy :******....a dla wszystkich aniołkowych mam...

Nie płacz kochana Mamo
    ja patrzę na Ciebie co rano.
    Jak tylko oczka otworzę
    i skrzydła anielskie rozłożę
    to zaraz lecę do Ciebie
    pomimo, że jestem tu- w Niebie
    Lecę, by Ciebie utulić,
    do serca mego przytulić
    głaskać Twe włosy rozwiane
    i skleić serce złamane.
    I znajdziesz mnie w listku na drzewie
    I wiatru ciepłym powiewie
    I w jasnym słońca promieniu
    I w ptaku co siadł na ramieniu.
    W tatrach i szumie morza
    W tęczy łuku, barwnym jak zorza
    W tatusia czułym uścisku
    Bo jestem tak bardzo blisko...
    I śpiewam Ci liści szelestem
    I kocham - przy Tobie jestem
    W zachodzie i wschodzie słońca
    Ja będę z Tobą do końca...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f8c97f07099.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:18

ZieloneOliwki, Mama_Mai, Madzisek, maya34, pati_zuzia, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa daj znać co z Tobą! Trzymajcie się w całości!
    Pchelkaaa jak wchodzisz na 4 piętro, to powinnaś na każdym piętrze sobie zrobić odpoczynek. Ja ostatnio właziłam do szwagierki na 4 i na drugim myślałam że mi wyjdzie, ale brzuchem, tak ciągnęło do dołu! I później na każdym półpiętrze robiłam odpoczynek i było lepiej.

Ja brałam Femibion, ale w szpitalu brałam leki i odstawiłam. Teraz biorę Tardyferon-Fol (ma w składzie też żelazo) bo miałam bardzo niski poziom czerwonych krwinek. Jak wybiorę wszystkie leki to powrócę do Femibionu.

A teraz lecę, bo muszę specjalnie jechać na pocztę koło moich Rodziców, bo na allegro zamówiłam spodnie ciążowe i nie chcą paczki wydać mojej mamie, wrrr!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A Lura nie ma wolnego z okazji dnia nauczyciela? Pytam bo ja dzis siedze z siostrzencem z 1 kl pdst bo ma wolne a siostra i szwagier w pracy sa.
    No wlasnie niby nie miala a w każdym bądź razie nikt nic nie powiedzial i nie mieli zajec dydaktycznych tylko sobie malowali farbami caly dzień;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade dzisiaj do lekarki. Niestety muszę wziąć coś na zgagę mocniejszego, bo spać nie mogę - nic nie pomaga z nieszkodliwych środków :( Mam nadzieje, że nie zaszkodzi małej.

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ