Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, to są jakieś skutki uboczne :O Nie chce mi się išć po ulotkę. Mi nic nie było, nie czułam żadnej różnicy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie u poloznej, wyniki ogolnie mam w normie tylko troszke niski poziom zelaza i umowila mnie do GP,zeby przepisal mi dodatkowe zelazo. Po wizycie mialam jazdy i taki jakis caly dzien rozbity, bo musialam zrezygnowac z drzemki ;) Maly tez mi uciska na pecherz,czasem jak leze i jak tylko sie rusze troche zaraz czuje taki nacis ze odrazu na kibelek :) a jak chodze to juz w ogole :) wczoraj doszedl mi mosses basket i zlozylam stojak bo nie chcialo mi sie czekac na meza, choc tyle z mojej wyprawki :D
    30bjlz6.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, ola25, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jeszcze pytanie z innej beczki - seksicie się jeszcze :P?
    Gdybym mogła.. A tu nie dość że zakaz od strony lekarza, to jeszcze z checiami ciężko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Kwiatakacji, to są jakieś skutki uboczne :O Nie chce mi się išć po ulotkę. Mi nic nie było, nie czułam żadnej różnicy.

No chodziło mi czy czułyście się jakoś gorzej po luteinie :) Ale widzę , że zrozumiałaś pytanie :P

Acikk - ja mam teraz zakaz na 2 tygodnie ale jeszcze wczoraj tak :)

A no i na następną wizytę mam zrobić sobie GBS z pochwy i odbytu, HBS i OVA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Przed wyjazdem małża, ostatni numerek coś nam nie wychodził. Przedostatni, jak walenie, te zwierzęta (ja się tak czuję). Gin odetchnął z ulgą, że mąż wyjechał. Dał zielone światło na dwa tyg. przed terminem. Nie smucę się specjalnie z tego powodu bo jakoś mi tego nie brakuje.

Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie cisza w tym temacie. Ostatnio jakoś przed weekendem sobie pouzywalismy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No chodziło mi czy czułyście się jakoś gorzej po luteinie :) Ale widzę , że zrozumiałaś pytanie :P

Widzisz jaka ze mnie pojętna dziewczynka :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas seks prawie caly okres ciazy zakaz i jakos sie przyzwyczailam nie powiem ze nie mam ochoty ale nic nie poradze:(

Ja tez nie zauwazyam skutkow ubocznych luteiny :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Taaak seksilam sie wczoraj z mezem i dzis tego skutki. Myslalam ze na swoim bedziemy mogli poszalec a tu DUPA.

Tata odwiozl mnie do domu przed 22 bo bylo juz lepiej ale weszlam na to jeba** czwarte pietro i znowu maskara! Szlam zgieta w pol. Czulam jakby Mloda miala wypasc zaraz. Zadzwonilam do meza ustalilam ze ogarne sie on wrocu z pracy i jedziemy na ip. Weszlam do wanny ogarnac sie tam no bo jak do porodu to musze wygladac;-) no i wloasy umylam posiedzialam w cieplej- nie goracej wodzie i przeszlo, teraz corcia bardzo sie wierci. Boze jak tak bedzie mnie bralo co jakis czas jeszcze przez te 3-4 tyg to zejde na zawal! Co innego jak maz jest w domu, to niech sie dzieje wtedy co chce, a tak to boje sie poprostu.
    Ide spac dziewczynki bo jutro rano badani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena mam nadzieję, że nic bardzo poważnego :-) Trzymaj się.

Pchelkaa żeby badanie wyszło ok :-)

Kciuki trzymam za Was obie dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 23:16

• ola25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale ochoty nabralam na ciasteczka. Jutro rano to będzie moja motywacją , wstaje i robię. Co do sexiku to jakoś może to dziwnie zabrzmi ale ja mam większą ochotę niż mój M . od dłuższego czasu jestem na niego wkurzona bo jak dochodzi do czegoś raz na dwa tyg to jak maszyna i to sekundowa. Generalnie nie chwapi się do sexu . a jak się kładziemy to pierw tel w łapie, wiadomości na stronie sportowej i dobranoc. Przykre... Ale jak próbuje z nim gadac to uważa ,że przesadzam.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka trzymaj się :)

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jakos sie stresuje i tez to ja zazwyczaj go kusze ;) ale widzi tez ze ciezko mi juz, bywam zmeczona itp i chyba dlatego sam nawet nie proponuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow bezsennosc dopada:( Dzis mialam taki kryzys ze mojemu prawie godzine plakalam czasem to mysle ze przez ciaze mam cos z glowa czepiam sie byle glupot wszystko mnie stresuje :(

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    My jeszcze tak ale juz coraz rzadziej. Trzeba jeszcze korzystać bo potem 6 tygodni przerwy. Oj pamietam jak ciezko było to wytrzymać

1usap07w9hybl9h9.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pije kawke ;) poleniuchuje jeszcze w łóżku i IDE piec ciasteczka. Dzisiejsza noc była lepsza niż ostatni tydzień . miłego dnia kobietki. A wizytującym powodzenia i czekamy na wieści

8p3onafaaetblgsa.png

• ola25 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Jutro Was będę nadrabiać i opowiem Wam swoją historię z wredna baba, której się nie chciało lekarza do telefonu poprosić. A tak w skrócie to jutro mam się stawić w szpitalu z tobą. Oczywiście nie mam koszuli ale dam radę. Mam nadzieję, że jednak mnie nie zostawia na oddziale.

Czemu już z torba??

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wlasnie zostalam sama na 2tygodnie w domu . Maz wlasnie wyjechal . Moja mama bedzie do mnie zagladac ale to juz nie to samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 07:28

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pchelkaa no niech przestanie boleć :-( Daj znać czy się poprawiło. 3mam kciuki :-)

Acikk u mnie najgorzej gdy wyjdę z domu. Tzn. WC zaraz przed wyjściem, ale parę kroków od domu znowu mi się chce. Oczywiście się nie cofam. I ledwo do domu dochodzę spowrotem bo siuśki na wylocie. Jeszcze parę tygodni takiej męczarni, eh.

Asiowa, a co tam, będziesz miała podwójnie. Twoje w praniu, a od niego w użyciu ;-) Nie gniewaj się na teściową :-D Chillout :-D

Mama-Julka- raczej 4 komplety... Ja już kupiłam na zapas. No ale to niby handmejd- kurcze tylko oni doskonale wiedzą, że ja sama robie takie rzeczy, mam już przygotowane materiały na kocyki, wykroje na rożki i segmentowe ochraniacze na łóżeczko z takich kolorowych polarków minky. Ponadto kupil jakies poduszki i oboje uparcie twierdza, że dzieci POWINNY spać na poduszkach... Ja wiem, że darowanemu sie w zeby nie zaglada, ale gdybym wczesniej wiedziała to inaczej zaplanowałabym zakupy... Poza tym mamy dostać jakieś mega dekoracje do pokoju małej, a to oczywiście też już jest gotowe i ja tam nie chciałam już nic wieszać:(, a jak przyjadą i zobaczą, że wszystko leży w kącie nie używane to co?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ