Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny wiem że ten temat już był poruszany ale wiadomo teraz im bliżej rozwiązania to pewne rzeczy się klaruja

Kupujecie laktatory? Bo ja nie planowalam a teraz tak myślę że chcialabym po 1 żeby mały umiał pić z butelki a po 2 żebym mogła wyjsc i moc zostawić go z tatusiem np. No i chyba lepiej żeby w butli miał moje mleczko niż sztuczne i chyba jednak kupie. A Wy jak planujecie?
Ja kupiłam. Nie chcę być uwiązana na 24h/7dni w tygodni w domu. Nie zrozumcie mnie źle - że będę jakąś złą matką, ale po prostu czasem będą zdarzać się sytuacje w których będę musiała wyjść np. na uczelnie, do sklepu, do urzędów itp.
-
alicja_ wrote:Ja kupiłam. Nie chcę być uwiązana na 24h/7dni w tygodni w domu. Nie zrozumcie mnie źle - że będę jakąś złą matką, ale po prostu czasem będą zdarzać się sytuacje w których będę musiała wyjść np. na uczelnie, do sklepu, do urzędów itp.
No to ją też chce być zla matka w takim razie
bo też będę chciała gdzieś wyjść a nie jak moja koleżanką nawet do dentysty pedzila z zegarkiem w ręku między jednym karmieniem a drugim. Zresztą nawet jak pojde gdzies z małym to wolala bym mieć butle żeby w razie W nie wywalac się byle gdzie z cyckiem.
Jaki kupilas??
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No to ją też chce być zla matka w takim razie
bo też będę chciała gdzieś wyjść a nie jak moja koleżanką nawet do dentysty pedzila z zegarkiem w ręku między jednym karmieniem a drugim. Zresztą nawet jak pojde gdzies z małym to wolala bym mieć butle żeby w razie W nie wywalac się byle gdzie z cyckiem.
Jaki kupilas??
No dokładnie. Mam takie samo podejście, ale wiem, że nie każdy tak do tego podchodzi.
Kupiłam Avent, bo wszystkie butelki mam z tego.
-
Acikk wrote:Dziewczyny wiem że ten temat już był poruszany ale wiadomo teraz im bliżej rozwiązania to pewne rzeczy się klaruja

Kupujecie laktatory? Bo ja nie planowalam a teraz tak myślę że chcialabym po 1 żeby mały umiał pić z butelki a po 2 żebym mogła wyjsc i moc zostawić go z tatusiem np. No i chyba lepiej żeby w butli miał moje mleczko niż sztuczne i chyba jednak kupie. A Wy jak planujecie?
NIE UDAWAJ! Dobrze wiem, że chodzi tylko o to aby odciągnąć pokarmu na 3 dni i pójść w tango. Dziewczyny! Gdyby Asikk zniknęła należy jej szukać w miejscowych barach;p
Madzisek, alicja_, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Moniek ty sie tam trzymaj dalej w dwupaku.
Ja tez sie caly czas nad laktatorem zastanawiam i chyba nie ominie mnie jego kupno bo ja raz w miesiacu bede chodzila do pracy na 8 godzin a watpie zeby maz przychodzil wtedy z malym trzy razy na karmienie -
alicja_ wrote:No dokładnie. Mam takie samo podejście, ale wiem, że nie każdy tak do tego podchodzi.
Kupiłam Avent, bo wszystkie butelki mam z tego.
No wiadomo. Ja mam takie jak Ty podejście
ją chyba kupie z canpolu elektryczny bo ma nieźle opinie no i cenee
-
Asiowa wrote:NIE UDAWAJ! Dobrze wiem, że chodzi tylko o to aby odciągnąć pokarmu na 3 dni i pójść w tango. Dziewczyny! Gdyby Asikk zniknęła należy jej szukać w miejscowych barach;p
Przejrzalas mnie
Madzisek, Asiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja kupiłam. Nie chcę być uwiązana na 24h/7dni w tygodni w domu. Nie zrozumcie mnie źle - że będę jakąś złą matką, ale po prostu czasem będą zdarzać się sytuacje w których będę musiała wyjść np. na uczelnie, do sklepu, do urzędów itp.
Oki, spoks
Nie stresuj się, złą mamusią nie będziesz 
A parę wpisów niżej i... studentką na uczelni z nosem w forum!!! Co zostanie w głowie z tych wykładów
-
nick nieaktualnyŁo boziu, ja jeszcze nie kupiłam laktatora bo nie wiem czy zdecyduję się na pierś czy mm. Ale na pewno jest to wygoda, bo też nie wyobrażam sobie zimą wystawić cycki na wietrze i karmić.
Moniek, ja Ci napiszę co mnie się przydało, może ejszcze nie pojechałaś:
-koszula nocna
-spodnie od piżamy bo zimno
-skarpetki
-ciapcie
-bluza/szlafrok
-płyn do higieny
-żel pod prysznic
-maszynka do golenia
-dwa ręczniki
-majtki na zmianę
-pomadka ochronna
-woda mineralna
-coś na przegryzienie bo się możesz na kolację nie załapać, ja byłam głodna
resztę mąż zdąży dowieźć jakby co
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:taaa, tak się tłumaczy a już na pewno myśli jakby tu szybko urodzić i iść się nawalić i leżeć w rowie pod barem

He he
A Ty też jakoś podejrzanie niezdecydowana jesteś
Taka cicha woda: może pierś może MM.
Już z Acikk się umowiłyście na balangę
Ps. Dajcie znać jak coś
alicja_, Acikk, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde moja drzemka dzis byla krotka bo i Gabrys cos szybko wstal, a mama pospala by jeszcze
Moniek porozmawiaj z Mala,zeby jeszcze sobie grzecznie posiedzial w brzuszku. Trzymam kciuki 
Justyna czekam na wiadomosc kto sie chowa w Twoim brzuszku
nic mi sie nie chce, dobrze ze moj maz konczy teraz wczesniej i za dwie godziny jakies bedzie w domku.
Ja mialam laktato,ale jednak zdecydowalam sie oddac szwagierce. Ja nie to,ze robie sie na matke polke karmiaca,ale najzwyczajniej w swiecie u nas nie ma opcji,zeby z kims zostawic dzieci
wiec tak z koniecznosci jestem uwiazana
od samego poczatku Gabrys wszedzie chodzi ze mna, nawet jak jzu musze isc do lekarza, a teraz bede ciagac dwojke,choc w sumie Gabrys od stycznia idzie do przedszkola do poludnia go puszcze
pamietam,ze na poczatku zazdroscilam kolezanka,ze maja z kim zostawic dziecko, ale pozniej tak sie przyzwyczailam,ze w sumie teraz nie lubie go zostawiac chyba ze na troszke, ale i tak nie ma z kim. najgorzej jest do 6 miesiaca kiedy maluch wylacznie na cycu, a pozniej to juz luz
choc ja teraz czekam az znowu bede karmic
mam nadzieje,ze i tym razem sie uda, bo roznie moze byc 
a jesli chodzi o alkohol to czasem mam naloty,zebym cos wypila i poczula zawrot glowy. Po pierwszej ciazy pamietam pierwszy raz wypilam tak,zeby zaszumialo mi w glowie i to tak dobrze jak maly mial niecale 6 miesiecy. Nawet pamietam co to byl za dzien, niedziela, bo chcrzciny mojego synka i po przyjeciu pojechalismy ze znajomymi na koncert Bednarka do Lublina, ja wtedy pierwszy raz po porodzie sie upilam, a moja przyjaciolka ostatni, bo zaraz sie okazalo, ze jest w ciazy
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez kupuje Laktator Aventu bo butelki i smoczki mam tej firmy tez moga mnie nazwac zla mama ale przed wyjazdem mojego M bede chciala gdzies wyjsc zrelaksowac sie i chocby pozalatwiac sama sprawy bo jak pojedzie to bede uwiazana 24/7

Acikk ty pijoku i tak sama chcesz sie po tych rowach tulac a kolezanek juz wziasc ze soba to nie laska:)
alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoniusia i Moniek 3mam kciuki, bedzie dobrze
jeszcze się nie rozpakowujemy:P
Ktoras pisala o pizzy, my w niedziele zamierzamy zrobic, juz tez za mna chodzi
A placuszki ziemniaczane mhhhh, ja sie ostatnio raczylam banka ziemniaczana
Moniusia89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46