Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevvik wrote:na tydzien przed slubem zatrzasnelam palca w drzwiach ( na palcu od obraczki mialam super czarnego paznokcia... ale to nie koniec;p nastepnie zeby nie bylo nudno i ladnie na zdjeciach dostalam opryszczki na ustach w trzech miejscach, usta mialam monstrualne, no i na koniec na 3 dni przed slubem gdy przyszlam na probne czesanie, Pani poinformowala mnie, ze osoba, ktora miala mnie czesac jest zwolniona i nie ma dla mnie miejsca.
Nie podejrzewali Cię o botoks? A paznokieć to jak znak dla męża, żeby się nie pomylił na który palec wsadzić obrączkę
-
Moniusia89 wrote:Justyna Gratuluję córeczki

Co do laktatora to planuje kupić z Aventa ręczny bo nie zawsze można wyciągnąć cycka a tak to do butelki i z głowy
Mialam ten reczny a Aventa, pamietam , ze mi dzialal na nerwy, od pompowania rece bolaly;) Ale tez nigdy nie probowalam innego, wiec ciekawia mnie opinie innych.
-
Moniusia89 wrote:Justyna Gratuluję córeczki

Jutro dam znać co i jak, mam nadzieję że będzie lepiej
Widzę że temat alkoholu powrócił
ja zamierzam karmić piersią tylko tak zastanawiam się do kiedy, a Wy do kiedy planujecie karmić piersią????
Co do laktatora to planuje kupić z Aventa ręczny bo nie zawsze można wyciągnąć cycka a tak to do butelki i z głowy
Ja planuje elektryczny canpolu
-
Justyna gratuluję!

Co do karmienia piersią to ja pierwszą córkę planowałam karmić do roku, a wyszło, że karmiłam rok i trzy miesiące i ciężko mi było odstawić
Teraz też pewnie będę przynajmniej rok karmić
Laktatora nie kupowałam, miałam taki ręczny odciągacz Lakta i u mnie się sprawdził, był baaaardzo pomocny przy nawale pokarmu 
Moniek trzymam kciuki, żebyś jeszcze w dwupaku wróciła!
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki że pytasz;) wczoraj miałam fatalny dzień bo cały dzień latalam do WC cokolwiek zjadlam to już musiała lecieć;( mam nadzieję że to jakąś jednodniowe biegunka bo dziś niby lepiej ale też uważam na to co jem w sumie same suche rzeczy;)Nadulka wrote:Moniek trzymaj się dzielnie w dwupaku!
Revvelka dobrze, że się odezwałaś i jesteś już w domku
Acikk ja się cały czas zastanawiam który laktator kupić a mam trzy typy
lovi prolactis
medela mini eletric
i właśnie ten z canpol babies - ma dobre opinie i cena super
i znowu narobiłyście na coś ochoty.. ajjj pizzaa
Kate4 jak się miewacie?? -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:hej

Acikk
bedzie córeczka
juz 2 kg ma i termin z usg na 8.12 
wszystko w porzadku, głowka juz do dołu takze rodzimy sn
Gratulacje!! I jak to na 8 grudnia? Suwaczeek masz 2 dni starszy od mojego! Nie strasz!
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak stanęła dziś namwadze to się przestraszylam bo schudlam 1 kg, zamiast przytyc i się Zastanawiam czy dzieci rosną! Ale 3 dni temu ładnie ważyły bo chłopczyk 2200 i dziewczynka 2050 i gin pytalam czy ją aby nie zaszlam 2 tyg wcześniej w ciążę bo wymiary dzieci są na 2 tyg do przodu;) mam nadzieję że jeszcze ladnia przybiora;)
Wczoraj była u mnie siostra i poprawiała mi wszystkie rzeczy, ją tylko palcem pokazywalam co ma robić i torby do szpitala mam popakowane nareszcie;)
Tylko się Zastanawiam co przygotować na wyjście że szpitala, dziewczyny podpowiedzcie jak ubrać dziecko na wyjście że szpitala do fotelika? Czy kupowalyscie takie spiworki do fotelika?
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Gratulacje!! I jak to na 8 grudnia? Suwaczeek masz 2 dni starszy od mojego! Nie strasz!
Ups, ją Cie sune...
Przed chwilą patrzałam na pierwszą stronę i z iloma dziewczynami mam wspólny termin. Jest nas sześć.
Powiedz mi, dlaczego mamy inne suwaczki, a termin ten sam?
Czy coś przegapiłam?
-
Mama-julka wrote:Ups, ją Cie sune...
Przed chwilą patrzałam na pierwszą stronę i z iloma dziewczynami mam wspólny termin. Jest nas sześć.
Powiedz mi, dlaczego mamy inne suwaczki, a termin ten sam?
Czy coś przegapiłam?
Termin na pierwszej stronie wyliczył mi ovufriend- jako przypuszczalny termin owulacji. Natomiast ten na suwaczku to termin z 1 usg. Wg miesiączki byłoby jeszcze wczesniej;p -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie też mam takie pluszowego kombinezony ale dla takiego malucha raczej nie bardzo;) a jaki masz ten spiworek do fotelika taki z dziurami na pasy? Bo myslalam żeby taki kupić na allegro koszt ok 70 zł ale nie wiem czy się sprawdza?Ola_45 wrote:No to fajnie że już takie duże dzieciaczki są

Ja kupiłam taki śpiworek/kombinezon specjalny do fotelika też
Jak ubrać na wyjście to nie wiem.. Ten śpiworek jest cieplutki bardzo i nie wiem właśnie czy ubierać jakoś ciepło dziecko? Czy normalnie pajacyk i te sprawy? Bo mam też taki kombinezon cieplutki ale jak ma być śpiworek to bedzie za dużo stanowczo..
Takie coś jak myślicie?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5176340325.html -
hej ja już na spokojnie, mogę Was nadrobić

Więc Flakonik proszę o wpisanie na pierwszej stronie - będzie Apolonia
Nasz córeczka będzie miała długie nogi po tatusiu:)
a tu jej dzisiejsze wymiary:
BPD: 80 mm - 32,3 Hbd
FL - 68 mm- 32,1 Hbd
AC - 284 mm - 32,3 Hbd
Waga - ok 2000g
FHR ok 140/min
Wszystko super, ułożona już główką do dołu, także liczę na poród siłami natury. Termin z dzisiejszego usg to 8.12 ale myślę, że urodzę wcześniej, obstawiam 6.12
Asiowa coraz bliżej coraz bliżej
Ginek powiedział, że kawał kobietki z naszej małej
Olka uśpiłam, teraz odpoczywam, a cała rodzinka u nas w budynku pracuje, sprząta, wiesza karnisze, żyrandole itd. Praca wre
Ola_45, Nadulka, Flakonik, gosia mmr, lilianna, Madzisek, pati_zuzia, genoweffa, balbo, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
7w3d 💔