Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevvik wrote:na tydzien przed slubem zatrzasnelam palca w drzwiach ( na palcu od obraczki mialam super czarnego paznokcia... ale to nie koniec;p nastepnie zeby nie bylo nudno i ladnie na zdjeciach dostalam opryszczki na ustach w trzech miejscach, usta mialam monstrualne, no i na koniec na 3 dni przed slubem gdy przyszlam na probne czesanie, Pani poinformowala mnie, ze osoba, ktora miala mnie czesac jest zwolniona i nie ma dla mnie miejsca.
Nie podejrzewali Cię o botoks? A paznokieć to jak znak dla męża, żeby się nie pomylił na który palec wsadzić obrączkę
-
Moniusia89 wrote:Justyna Gratuluję córeczki

Co do laktatora to planuje kupić z Aventa ręczny bo nie zawsze można wyciągnąć cycka a tak to do butelki i z głowy
Mialam ten reczny a Aventa, pamietam , ze mi dzialal na nerwy, od pompowania rece bolaly;) Ale tez nigdy nie probowalam innego, wiec ciekawia mnie opinie innych.
-
Moniusia89 wrote:Justyna Gratuluję córeczki

Jutro dam znać co i jak, mam nadzieję że będzie lepiej
Widzę że temat alkoholu powrócił
ja zamierzam karmić piersią tylko tak zastanawiam się do kiedy, a Wy do kiedy planujecie karmić piersią????
Co do laktatora to planuje kupić z Aventa ręczny bo nie zawsze można wyciągnąć cycka a tak to do butelki i z głowy
Ja planuje elektryczny canpolu
-
Justyna gratuluję!

Co do karmienia piersią to ja pierwszą córkę planowałam karmić do roku, a wyszło, że karmiłam rok i trzy miesiące i ciężko mi było odstawić
Teraz też pewnie będę przynajmniej rok karmić
Laktatora nie kupowałam, miałam taki ręczny odciągacz Lakta i u mnie się sprawdził, był baaaardzo pomocny przy nawale pokarmu 
Moniek trzymam kciuki, żebyś jeszcze w dwupaku wróciła!
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki że pytasz;) wczoraj miałam fatalny dzień bo cały dzień latalam do WC cokolwiek zjadlam to już musiała lecieć;( mam nadzieję że to jakąś jednodniowe biegunka bo dziś niby lepiej ale też uważam na to co jem w sumie same suche rzeczy;)Nadulka wrote:Moniek trzymaj się dzielnie w dwupaku!
Revvelka dobrze, że się odezwałaś i jesteś już w domku
Acikk ja się cały czas zastanawiam który laktator kupić a mam trzy typy
lovi prolactis
medela mini eletric
i właśnie ten z canpol babies - ma dobre opinie i cena super
i znowu narobiłyście na coś ochoty.. ajjj pizzaa
Kate4 jak się miewacie?? -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:hej

Acikk
bedzie córeczka
juz 2 kg ma i termin z usg na 8.12 
wszystko w porzadku, głowka juz do dołu takze rodzimy sn
Gratulacje!! I jak to na 8 grudnia? Suwaczeek masz 2 dni starszy od mojego! Nie strasz!
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak stanęła dziś namwadze to się przestraszylam bo schudlam 1 kg, zamiast przytyc i się Zastanawiam czy dzieci rosną! Ale 3 dni temu ładnie ważyły bo chłopczyk 2200 i dziewczynka 2050 i gin pytalam czy ją aby nie zaszlam 2 tyg wcześniej w ciążę bo wymiary dzieci są na 2 tyg do przodu;) mam nadzieję że jeszcze ladnia przybiora;)
Wczoraj była u mnie siostra i poprawiała mi wszystkie rzeczy, ją tylko palcem pokazywalam co ma robić i torby do szpitala mam popakowane nareszcie;)
Tylko się Zastanawiam co przygotować na wyjście że szpitala, dziewczyny podpowiedzcie jak ubrać dziecko na wyjście że szpitala do fotelika? Czy kupowalyscie takie spiworki do fotelika?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Gratulacje!! I jak to na 8 grudnia? Suwaczeek masz 2 dni starszy od mojego! Nie strasz!
Ups, ją Cie sune...
Przed chwilą patrzałam na pierwszą stronę i z iloma dziewczynami mam wspólny termin. Jest nas sześć.
Powiedz mi, dlaczego mamy inne suwaczki, a termin ten sam?
Czy coś przegapiłam?
-
Mama-julka wrote:Ups, ją Cie sune...
Przed chwilą patrzałam na pierwszą stronę i z iloma dziewczynami mam wspólny termin. Jest nas sześć.
Powiedz mi, dlaczego mamy inne suwaczki, a termin ten sam?
Czy coś przegapiłam?
Termin na pierwszej stronie wyliczył mi ovufriend- jako przypuszczalny termin owulacji. Natomiast ten na suwaczku to termin z 1 usg. Wg miesiączki byłoby jeszcze wczesniej;p -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️
17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie też mam takie pluszowego kombinezony ale dla takiego malucha raczej nie bardzo;) a jaki masz ten spiworek do fotelika taki z dziurami na pasy? Bo myslalam żeby taki kupić na allegro koszt ok 70 zł ale nie wiem czy się sprawdza?Ola_45 wrote:No to fajnie że już takie duże dzieciaczki są

Ja kupiłam taki śpiworek/kombinezon specjalny do fotelika też
Jak ubrać na wyjście to nie wiem.. Ten śpiworek jest cieplutki bardzo i nie wiem właśnie czy ubierać jakoś ciepło dziecko? Czy normalnie pajacyk i te sprawy? Bo mam też taki kombinezon cieplutki ale jak ma być śpiworek to bedzie za dużo stanowczo..
Takie coś jak myślicie?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapeczka-dobry-do-maxi-cosi-i5176340325.html -
hej ja już na spokojnie, mogę Was nadrobić

Więc Flakonik proszę o wpisanie na pierwszej stronie - będzie Apolonia
Nasz córeczka będzie miała długie nogi po tatusiu:)
a tu jej dzisiejsze wymiary:
BPD: 80 mm - 32,3 Hbd
FL - 68 mm- 32,1 Hbd
AC - 284 mm - 32,3 Hbd
Waga - ok 2000g
FHR ok 140/min
Wszystko super, ułożona już główką do dołu, także liczę na poród siłami natury. Termin z dzisiejszego usg to 8.12 ale myślę, że urodzę wcześniej, obstawiam 6.12
Asiowa coraz bliżej coraz bliżej
Ginek powiedział, że kawał kobietki z naszej małej
Olka uśpiłam, teraz odpoczywam, a cała rodzinka u nas w budynku pracuje, sprząta, wiesza karnisze, żyrandole itd. Praca wre
Ola_45, Nadulka, nick nieaktualny, gosia mmr, lilianna, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, balbo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
7w3d 💔