X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już schizuję :-(

Siedzę po kolacji, mały się rozruszał i se myślę oj jak fajnie gdyby ciąża trwała dłużej i będzie mi brzucha brakować (no rozanielona że hej).
    Po chwili wstaję, idę do suszarki i zdejmuję kurtkę ciążową, którą dała mi siostra. Przymierzam i jak mnie szlag trafił! Wyglądam jak bombka, koszmar!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgSmziRJCo-8KHZakudg6aKXCnPPPDJq9lbGSGEz9-Hr4mQwL4

Zdjęcie się nie otworzyło. To jest Poe z gierki, ten do karmienia bo tak wyglądam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:02

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Jak stanęła dziś namwadze to się przestraszylam bo schudlam 1 kg, zamiast przytyc i się Zastanawiam czy dzieci rosną! Ale 3 dni temu ładnie ważyły bo chłopczyk 2200 i dziewczynka 2050 i gin pytalam czy ją aby nie zaszlam 2 tyg wcześniej w ciążę bo wymiary dzieci są na 2 tyg do przodu;) mam nadzieję że jeszcze ladnia przybiora;)
    Wczoraj była u mnie siostra i poprawiała mi wszystkie rzeczy, ją tylko palcem pokazywalam co ma robić i torby do szpitala mam popakowane nareszcie;)
    Tylko się Zastanawiam co przygotować na wyjście że szpitala, dziewczyny podpowiedzcie jak ubrać dziecko na wyjście że szpitala do fotelika? Czy kupowalyscie takie spiworki do fotelika?
    nie chce straszyć, ale waga spada przed porodem. Ja miałam na tydzień przed 2 kg mniej na wadze.

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka, Asiowa, Acikk i wszystkim Wam dzięki za kciuki :) jesteście kochane :) jak czytam te Wasze posty z gratulacjami i że czekacie na info to aż serce mi rośnie :)

wiadomo co u Moniek? bo prześledziłam, że miała skurcze i do szpitala się wybierała, ale nie znalazłam posta co dalej, wiadomo coś?

Nadulka, Acikk lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej ja już na spokojnie, mogę Was nadrobić :)
    Więc Flakonik proszę o wpisanie na pierwszej stronie - będzie Apolonia :)
    Nasz córeczka będzie miała długie nogi po tatusiu:)
    a tu jej dzisiejsze wymiary:
    BPD: 80 mm - 32,3 Hbd
    FL - 68 mm- 32,1 Hbd
    AC - 284 mm - 32,3 Hbd

Waga - ok 2000g
    FHR ok 140/min

Wszystko super, ułożona już główką do dołu, także liczę na poród siłami natury. Termin z dzisiejszego usg to 8.12 ale myślę, że urodzę wcześniej, obstawiam 6.12 :)

Asiowa coraz bliżej coraz bliżej :)

Ginek powiedział, że kawał kobietki z naszej małej :)

Olka uśpiłam, teraz odpoczywam, a cała rodzinka u nas w budynku pracuje, sprząta, wiesza karnisze, żyrandole itd. Praca wre :)
    Gratulacje coreczki :) a jaki ci zostawic termin na 1str?

justyna14, Kourtney lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś dzisiaj stronka belly szwankowała, także dopiero udało mi się wejść. Jeszcze nie zdążyłam nic nadrobić, ale za chwilę będę czytać.
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki, szczawianów już nie mam, pewnie dzięki diecie, za to w ciągu 3 tygodni hemoglobina z 11,7 spadła mi na 10,3. Jestem podłamana bardzo, to co ma szczawiany ma także żelazo i wychodzi na błędne koło. .. Sam barszczyk nie wystarczył, teraz się boję jaki wpływ to może mieć na maluszka..

tb73hdge49irrilb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Gratulacje coreczki :) a jaki ci zostawic termin na 1str?
    ten co jest z OM

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie chce straszyć, ale waga spada przed porodem. Ja miałam na tydzień przed 2 kg mniej na wadze.
    Lepiej nie Strasz? A czemum spada?a dziecka waga też wtedy spada bo martwie się że przez to dzieci nie przybierają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Tak mam właśnie z takimi dziurami na pasy, ocieplany w środku, czapeczka też taka cieplutka ;)
    Śmiało można używać ten śpiworek do wózka na spacery też ;) Także polecam ;)
    Tylko tu niby jest napisane że to kombinezon wiosenny też taki masz czy zimowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ten co jest z OM
    Czyli ten 19.12?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moje dzieci sa strasznie malutkie w porownaniu z waszymi :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Lepiej nie Strasz? A czemum spada?a dziecka waga też wtedy spada bo martwie się że przez to dzieci nie przybierają?
    nie mam pojęcia czemu spada, ale na dzieci to wpływu nie ma. Wydaje mi się, że organizm może się wody zaczyna pozbywać na koniec już i stąd ten spadek, ale na 100% nie wiem. Ale znajome też mówiły, że im mniej na koniec pokazywało.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czyli ten 19.12?
    tak :) dziękuje :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Mi coś dzisiaj stronka belly szwankowała, także dopiero udało mi się wejść. Jeszcze nie zdążyłam nic nadrobić, ale za chwilę będę czytać.
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki, szczawianów już nie mam, pewnie dzięki diecie, za to w ciągu 3 tygodni hemoglobina z 11,7 spadła mi na 10,3. Jestem podłamana bardzo, to co ma szczawiany ma także żelazo i wychodzi na błędne koło. .. Sam barszczyk nie wystarczył, teraz się boję jaki wpływ to może mieć na maluszka..
    a w wątróbce też są szczawiany? bo ona ma dużo żelaza

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek od czasu wyjazdu do szpitala nic nie pisala a tez sie zastanawiam co u niej.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kurcze to moje dzieci sa strasznie malutkie w porownaniu z waszymi :(
    oj to też od genów zależy, ja sama mam 175 cm i przed ślubem (4 lata temu) ważyłam 68 kg i wtedy uważam że moja waga była akurat. Niestety przytyłam przed 1 ciążą do 75 kg, po ciąży schudłam znów tylko do 75 kg a zanim zaszłam w drugą to miałam już 77 kg więc raczej jestem z tych cięższych babek, a nie szczupaczków, choć rozmiarowo w ciuchach to 38-40 chodzę, więc mega gruba też nie jestem. Ale po tej ciąży muszę wrócić do wagi sprzed ślubu - 68 kg to mój cel.
    Więc dzieci też mam spore :)

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Moniek od czasu wyjazdu do szpitala nic nie pisala a tez sie zastanawiam co u niej.
    a czy w razie co mamy do niej nr?

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mam cel po ciazy 65 :D to była moja najlepsza waga niestety już dość dawno temu :( mam nadzieję że Antek mi pomoże :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a czy w razie co mamy do niej nr?
    Nie mamy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm czekam az mi sie zrobia tosty z czekolada. To ostatnio moje ulubione żarełko :D Polecam

justyna14, Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ