X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki u nas jesiennie ale w miare cieplo :) wlasnie wrocilam ze szczepienia na grype, oczywisicie bralam ze soba Gabrysia. przeszlam niecale 2 km i myslalm,zenie dojde, tak sie zmeczylam, gdybym nie musiala pchac wozka byloby lzej.
    Pchelkaa daj znac co i jak, mam nadzieje,ze okaze sie,ze to nic takiego.
    nic zbieram sie dokonczyc obiad,ale mi sie nie chce :) ale obiad oznacza ze zbliza sie czas drzemki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pchelkaa i... przeszło???

Jako tako. Ja leze i nic nie robie to ok. Przespie sie bo w nocy malo spalam. Ale jest juz lepiej po kapieli

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:31

stars2345 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MamaMaiAnny :) w moim przypadku, wyprawka praktycznie cala kupiona, został laktator czy pampersy 1 opak. Jesli chodzi o torbe do szpitala, to w moim przypadku niewiele mam do spakowania bowszystko zapewnia szpital, mitylko trzeba koszule, bielizne i kosmetyki dla siebie. Ale warto żebyś wiedzia£a co wymagają u Ciebie i tak siebie pakować. Jak widze jestes juz mama wiec doswiadczenie masz :)

Pchełka spij i odpoczywaj ile sie da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMaiAnny wrote:
    dzień dobry :)
    od jakiegoś czasu, zaglądam do was, żeby zobaczyć na jakim etapie są grudniowe mamusie, ale jakoś nie miałam odwagi napisać
    szkoda, że nie trafiłam na to forum wcześniej.
    dziś chciałam was zapytać, czy pakujecie już torby do szpitala? i wg na jakim etapie kompletowania wyprawek jesteście?
    przyznam się, że u nas skromnie.mamy łóżeczko, wózek i kilka par spiszków. niestety nie wiemy kto skrywa się w brzuszku i chyba dlatego nie moge oddać się zakupowemu szaleństwu, ale z drugiej strony, zaczynam się bać ,że nie zdąrzę ze wszystkim

pozdrawiam wszystkie mamy i zyczę miłego dnia

ja torbe do szpitala,mam juz spakowana od jakiegos czasu, czeka tylko na odpowiedni czas :) jesli chodzi o wyprawke to ja mam wszystko,bo po synku, a ze bedzie drugi chlopiec to ciuszkow tez nie musze kupowac, a i czesc medyczna i kosmetyczna mam uzupelniana na biezaca ze wzgledu wlasnie na moje starsze dziecko :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torby nie mam ale podobnie jak megi - dla dzidzi muszę mieć tylko pampersy i chusteczki a tak to dla siebie tylko :)

Co do wypraski to zostały mi pierdolki nie mam stanikow dla siebie i laktatora na który jednak się zdecydowalam. AAA no nie mamy wózka o lozeczka ale już zamówione i czekamy :) lozeczko będzie po weekendzie a wózek na początku listopada :)

A wogole to witamy, rozgosc się :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jako tako. Ja leze i nic nie robie to ok. Przespie sie bo w nocy malo spalam. Ale jest juz lepiej po kapieli

Miłych snów i miłej pobudki :-) no i oczywiście żeby już na 100% było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny wiecie moze czym objawia sie odklejanie lozyska???? Brzuch nadal bardzo boli. Jak leze to czuje ze boli ale mniej, ale jak wstaje to jesy masakra, isc do wc moge tylko zgieta w pol. Mala rusza sie na szczescie co mnie uspokaja. Co robic???
    Z racji tego że mam nadal łożysko przodujące ostatnio w szpitalu dostałam wykład na temat odklejania łożyska. Zawsze objawia się krwawieniem, najpierw lekkim, potem coraz mocniejszym. Ból brzucha nie zawsze temu towarzyszy ale często. Lekarz mówił, że jeżeli zauważę jakiekolwiek ślady krwi to jak najszybciej do szpitala i jeżeli potwierdzą odklejanie łożyska to od razu cesarka :/
    Pchełkaa jak się czujesz? Mam nadzieje że już lepiej. Mnie też dzisiaj boli brzuch ale ja od razu wyczuwam że to od ruchów małego, nieraz jak mnie kopnie gdzieś tam na dole to zwijam się z bólu. Ale jestem pewna że to przez jego ruchy.
    Zaczyna się najgorszy okres w naszych ciążach. Niby trzeba być czujnym, bo od naszej reakcji wiele zależy ale z drugiej strony ja np. też nie chcę wyjść na jakąś panikarę i co chwilę być na IP... Chyba trzeba zaufać intuicji. Jeżeli nadal źle się czujesz to warto podjechać, upewnić się. A jak ból przechodzi to wypoczywaj ile się da.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma przyszykowane wszystko do torby, ale nie w torbie tylko ułożone w szafce i torba czeka obok, w razie czego wszystko tylko zapakuję i gotowe. Ja mam ogromną ilość rzeczy do zabrania więc i torby spore, pakuję się w dwie jedną dla mnie drugą dla dziecka.

Co do wyprawki to mamy już wszystko gotowe, ale ze względu że to nasze drugie dziecko więc i rzeczy do kupowania o wiele mniej. Łóżeczko czeka tylko na pościel, kołyska tak samo, wózek uprany i przykryty prześcieradłami stoi w garderobie. Ostatnio komodę dla Małego zapakowałam ciuszkami i czekamy na poród. Ja jestem z tych osób które nie lubią czekać na ostatnią chwilę więc i wszystko gotowe. Ubranka, kocyki, pieluchy wszystko poprałam i poprasowałam jeszcze na przełomie sierpnia i września.

Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:59

genoweffa lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nadrabiam wczorajsze zaleglosci. Oj dzieje sie ostatnio na forum coraz wiecej.Niby wszystko dobrze na wizycie a ja mam jakiegos dola psychiczenego .Raz mi sie plakac chce raz smiac a za chwile wkurzona jesteM.
    Pchelkaa pisza,ze takie bole moga sie zaczac powoli wystepowac ale chyba nie tak dlugo .Mi sie zdarzylo takie lekkie cmnienie jak na okres ale tylko 2 razy wieczorem i bez skurczy .Na nastepnej wizycie musze tez wypytac moja gin na co mam sie zaczac przygotowywac powoli.
    U mnie wyprawka tez gotowa. W sumie brakuje mi tylko monitora oddechu ale juz mam zamowiony i poduszki do karmienia ,musze wyslac mojego na zakupy.
    Nie wiem tylko z jakim wypelnieniem kupic bo wiem ,ze sa rozne .Ja bym chciala,zeby na tej podusi i malenstwo polezalo wygodnie .A jakie wy polecacie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam lenia takiego że hej. Wstalam o 11 poprasowalam trochę, o 13 zrobiłam se kanapki i herbatke pojadlam i stwierdzilam zepoczytam książkę. Poczytalam 2 strony i usnelam :) właśnie się obudzilam i zimno mi teraz najchętniej bym spala dalej. A mamy na te urodziny iść dziś o matko jak mi się nie chce :/ najchętniej bym została w domu pod kocykiem z herbatka i TV. Też jesteście takie zdechle czy tylko ja tak mam :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 to ciesze sie ze juz lepiej i wyniki krwi tez ok :) oby wkoncu ktg wyszlo zadowalajace:)

Ja podusi dokarmienia narazie nie kupuje. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce czy wystarczy zwykla ktora mam w domu czy trzeba bedzie cos kupuc specjalnego dla ksieciunia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Też jesteście takie zdechle czy tylko ja tak mam :P?
    Pociesze Cie, ja tez tak mam, od 2-3 dni tylko bym spala i spala :P jakos sie zmobilizowalam do prasowania bo ciuchy wisialy jyz pare dni a po weekendzie siorka wpada na pare dni to trzeba ogarnac ;) ale po poludniu maz wroci po pracy i zamierzam lezec pod kocykiem z pyszna herbatka i czyms slodkim :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu bym cos porobila ,meczy mnie te lezenie. Jeszcze patrze na tego mojego i nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. Sprzata juz od 11 i dopiero lazienke zrobil i teraz wyfrunal na zakupy . Sama bym wstala i wszystko posprzatala w godz a u niego to z 5 bedzie.

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    A ja znowu bym cos porobila ,meczy mnie te lezenie. Jeszcze patrze na tego mojego i nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. Sprzata juz od 11 i dopiero lazienke zrobil i teraz wyfrunal na zakupy . Sama bym wstala i wszystko posprzatala w godz a u niego to z 5 bedzie.

Haha faceci :) mój wczoraj go prosiłam by poodkurzal a ja powycieram podłogi i tak wycieram w pokoju Antka i jakieś koty mi się ciągną za tym mopem ją mowie do niego wiesz co mogles się trochę bardziej przyłożyć a on patrzy na mnie i " tyy ale ją wogole zapomniałam tam odkurzyc :D" żeby nie było, mamy 3 pokoje a nie 3 piętrowy dom :P

maya34, _nick00, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ