X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam lenia, ale pomalutku z nim walczę.
    Ja mam rzeczy do torby do szpitala już wstępnie przygotowane, ale muszę wszystko poprasować i zapakować do torby - plan na najbliższe dni. Zresztą w poniedziałek dowiem się, czy przypadkiem nie pójdę do szpitala na patologię :(
    W ogóle nie wiem jak to dzielić, bo te wszystkie środki higieniczne potrzebne do połogu zajmują strasznie dużo miejsca...Jak Wy się pakujecie?

tb73hdge49irrilb.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje sie po ciezkej nocy i okropnym poranku ;p.

Tyle z marudzenia, teraz cos ciekawszego. Podczas szperania w necie, znalazlam bardzi ciekawy artykuł na temat niemowlaków i opieki nad niemi. Ale nie nie jak zmieniac pieluchy i kapac, bo juz pewnie wszystkie jestescie obcykane na ten temat, to bardziej o rozwojuju i potrzebach emocjonalnych. Moze komus sie przyda.:

http://www.rodzinanastarcie.pl/pliki/1%20rok%20zycia.pdf

_nick00, maya34 lubią tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Jak stanęła dziś namwadze to się przestraszylam bo schudlam 1 kg, zamiast przytyc i się Zastanawiam czy dzieci rosną! Ale 3 dni temu ładnie ważyły bo chłopczyk 2200 i dziewczynka 2050 i gin pytalam czy ją aby nie zaszlam 2 tyg wcześniej w ciążę bo wymiary dzieci są na 2 tyg do przodu;) mam nadzieję że jeszcze ladnia przybiora;)
    Wczoraj była u mnie siostra i poprawiała mi wszystkie rzeczy, ją tylko palcem pokazywalam co ma robić i torby do szpitala mam popakowane nareszcie;)
    Tylko się Zastanawiam co przygotować na wyjście że szpitala, dziewczyny podpowiedzcie jak ubrać dziecko na wyjście że szpitala do fotelika? Czy kupowalyscie takie spiworki do fotelika?
    Cześć dziewczyny, siedzę dobie na wykładach od 8 to mam czas Was nadrobić :-)
    Kate nie bój się spadająca wagą, ja w 1,5tygodnia schudłam ponad 2kg tak po prostu, nie miałam żadnego stresu, wyczynu czy coś. Jak widać od tamtej pory również nie urodziłam a dzidziuś rośnie :-) głowa do góry :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja też ostatnio mam lenia, ale pomalutku z nim walczę.
    Ja mam rzeczy do torby do szpitala już wstępnie przygotowane, ale muszę wszystko poprasować i zapakować do torby - plan na najbliższe dni. Zresztą w poniedziałek dowiem się, czy przypadkiem nie pójdę do szpitala na patologię :(
    W ogóle nie wiem jak to dzielić, bo te wszystkie środki higieniczne potrzebne do połogu zajmują strasznie dużo miejsca...Jak Wy się pakujecie?
    Gosia ją zapokowalam do torby tylko te podlaski duże i wkładki laktacyjne wyciągnęłam 10 i wlozylam między koszule. Poza tym oprócz ciuchow i kosmetyków, ręczników i klapek chyba nic nie potrzebujesz? Resztę mąż dowodzie jak będzie potrzeba

gosia mmr lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja mam lenia takiego że hej. Wstalam o 11 poprasowalam trochę, o 13 zrobiłam se kanapki i herbatke pojadlam i stwierdzilam zepoczytam książkę. Poczytalam 2 strony i usnelam :) właśnie się obudzilam i zimno mi teraz najchętniej bym spala dalej. A mamy na te urodziny iść dziś o matko jak mi się nie chce :/ najchętniej bym została w domu pod kocykiem z herbatka i TV. Też jesteście takie zdechle czy tylko ja tak mam :P?

Ja jestem tez zdechla, ale juz mam dosyc siedzenia w domu. Wyemigrowalam do kawiarni z netem. Siedze, popijam gorącą czekolade i zajadam tort szwardzwaldzki... mmmm... Po dwoch tygodniach siedzenia sama w domu wreszcie widze ludzi. Dziwne uczucie... to ludzie sa na swiecie?;P

Ola_45, gosia mmr, maya34, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wrocilam ze szkoly rodzenia. Jestem padnieta ale ciesze sie ze poszlam bo duzo sie dowiedzialam :) Jutro tez caly dzien mam prawie :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMaiAnny wrote:
    dzień dobry :)
    od jakiegoś czasu, zaglądam do was, żeby zobaczyć na jakim etapie są grudniowe mamusie, ale jakoś nie miałam odwagi napisać
    szkoda, że nie trafiłam na to forum wcześniej.
    dziś chciałam was zapytać, czy pakujecie już torby do szpitala? i wg na jakim etapie kompletowania wyprawek jesteście?
    przyznam się, że u nas skromnie.mamy łóżeczko, wózek i kilka par spiszków. niestety nie wiemy kto skrywa się w brzuszku i chyba dlatego nie moge oddać się zakupowemu szaleństwu, ale z drugiej strony, zaczynam się bać ,że nie zdąrzę ze wszystkim

pozdrawiam wszystkie mamy i zyczę miłego dnia
    Czesc. :) Na kiedy ci termin wypada? Ja juz wyprawke mam cala i torbe tez spakowana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 45dni :O obstawiam ze miesiac mi zostal az sie rozpakuje. A wy kiedy myslicie?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jeszcze 45dni :O obstawiam ze miesiac mi zostal az sie rozpakuje. A wy kiedy myslicie?
    U mnie jeszcze 72 dni i chciałabym jeszcze wytrzymać z miesiąc. Zobaczymy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ok 35 dni zostalo. Dziewczyny badacue sobie same szyjke macicy?? Ja aplikujac luteine dopochwowo zawsze wjladalam ja na glebokosc palca wskazujacego czyli pod sama szyjke- wkladalam tak gleboko az ja czulam, a teaz nie czuje jej, a wkladam naprawde gleboko. Czy to znaczy ze szyjka sie skrocila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik napisał w skrócie czego ciekawego się dowiedziałas o czym możemy jeszcze nie wiedzieć?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mi ok 35 dni zostalo. Dziewczyny badacue sobie same szyjke macicy?? Ja aplikujac luteine dopochwowo zawsze wjladalam ja na glebokosc palca wskazujacego czyli pod sama szyjke- wkladalam tak gleboko az ja czulam, a teaz nie czuje jej, a wkladam naprawde gleboko. Czy to znaczy ze szyjka sie skrocila?
    Jak nie czujesz to może się wydłużyła;) ją też składam luteine ale nie umiem rozpoznać szyjki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch znowu bardzo boli, jade na ip. Odezwe sie jak bede coa wiedziala

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa 3maj sie ciepło. Czekamy na dobre wieści !!!

• lilianna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Liliana wybierasz sie na walke do lidla:P ?

Po kombinezon w poniedziałek myślę się wybrać ale przeraża mnie fakt stratowania przez tłum =-O chyba że jakimś cudem walki o ciuchy nie będzie :-)

Pchelkaa trzymam kciuki, by wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:38

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymam kciuki.

Jejku ja już dzisiaj padam na twarz, sprzątanie, 6 pralek prania, gotowanie i do tego wszystko dzisiaj dla kacperka poprasowałam (pajace, body na krótki i długi rękaw, półśpiochy, spodnie, bluzy, sweterki, skarpetki, czapeczki, pościele wszystkie, kocyki, ręczniki) boże jak tego wszystkiego dużo :-( od żelazka chyba odcisk na ręce będę miała a plecy bolą tak że masakra. Nawet mały się chyba zmęczył bo ledwo go dzisiaj czuje, albo odbije sobie jak ja już spać będę chciała iść. Ale jestem zadowolona strasznie bo tylko zostało złożyć i ubrać łóżeczko, spakować torbę do Szpitala, wybrać się za zakupy do apteki, przyszykować mężowi ciuszki na wyjście i mogę rodzic :-) a myślałam że się nie wyrobię ;-) i mężu dzisiaj na strychu znalazł śpiworek do wózka, a już myślałam że gdzieś go posiałam :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa trzymaj się wszystko będzie dobrze :*

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wpadlam na chwilke bo po obiedzie padlam jak zabita.Cholera Pchelkaa mam nadzieje,ze to nic groznego i skurcze wycisza. Do poludnia tez chodzilam z napinajacym sie co chwile brzuchem.Tyle ,ze nie czuje jeszcze bolo jak na okres wiec jestem spokojna.Zawsze tak mam jak mala mi szaleje w brzuchu . Pozniej sama juz nie wiem czy to ona sie tak wygina czy to znowu skurcz.Czy wasze maluchy tez sie tak bolesnie wierca w brzuchu?A z mojego pecherza Amelka zrobila sobie chyba poduszke .Chyba wygladalam nieciekawie bo moj malz zaraz wzial sie do pracy .Ogarnal caly domek i nawet obiad ugotowal .A po obiedzie mala zxasnela cholerka chyba glodna byla i skurcze zniknely wiec i ja sie uspokoilam .
    Kate ja tam palcow nawet nie wtykam po co sie jeszcze bardziej stresowac .A nasze szyjki na tym etapie ciazy lekarz w szpitalu mi powiedzial ,ze maja prawo powoli sie skracac .Zazwyczj gdy szyjka sie skraca sabole okresowe ale czasami skraca sie bez objawow tak jak u mnie i dlatego to jest bardziej niebezpieczne.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaczyli mnie pod ktg, mam skurcze ponad 50 w skali do 100. Zostaje na obserwacji, wiecej napisze pozniej

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ