Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba usune suwaczek bo mnie stresuje te odliczanie dni ...:O

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Flakonik nie powiem, już niedługo ;) wiesz na necie sa fotki czopu śluzowego, mozesz sobie porownac czy to cos w tym stylu. Ale badz dobrej mysli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem podbudowana psychicznie po tych dzisiejszych zajeciach. Hmm...Może to dzięki mega pozytywnej atmosferze ktora wytworzyli prowadzacy, a może dzięki temu, że wykłady pomogły mi jakos tak poskladac w calosc wiedze ktora posiadam. Mam teraz poczucie, że poradzę sobie ze wszystkim. A jeśli pojawią się jakies niespodziewane problemy, to beda osoby, które chętnie doradzą i mi pomogą. Naprawde sie ciesze ze tam poszlam

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kurde dziewczyny..wyszlo ze mnie tak duzo sluzu naraz. Jenyyy mam nadzieje ze to nie czop sluzowy . nie wiem jak to ma wygladac ale sie zmartwilam troche tym

Sprawdz sobie w grafice google. To ma byc taki glut ciagnacy.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ania14, moja gin twierdzi, że będzie raczej średnich rozmiarów, ale z tego co wiem 2 dziecko zazwyczaj jest większe od 1. Grześ ważył 3860g, więc i ona mała nie będzie. Liczę na to, że dziewczynki bywają lżejsze i nie przekroczy 4kg.
    No nie strasz mnie.. wiecej niz 4050g??!! ;| nieeee... :p moje bedzie mniejsze niz pierwsze:pp

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jestem taaaka glodna a juz po kolacji na oddziale i odwiedziny juz skonczone:-( rano dopiero o 9 sniadanie

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kurde dziewczyny..wyszlo ze mnie tak duzo sluzu naraz. Jenyyy mam nadzieje ze to nie czop sluzowy . nie wiem jak to ma wygladac ale sie zmartwilam troche tym
    Mi wychodzil jak z Laura to tydzien przed porodem i to byla taka bardziej galaretka niz sluz,dosc zbite to bylo

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wracaj do zdrowia!
    U mnie akurat nie byl to ciagnacy.. ;)

A ja dzis od rana,chore swoje dziecko lecze,po 19 biedna zasnela ale Malz mi Ja przeniosl do Nas do sypialni na lozko a sam poszedl do salonu na kanape. Nie chcial zebym sie meczyla z Nia na Jej lozeczku,bo pomyslalam,ze moze dzis z Nia.pospie jakby w nocy miala sie budzic albo rozkrywac a chce zeby sie wygrzala takze nieciekawa noc przede mna ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M na spotkaniu z kolegami ,ja w samotnosci ogladam Diaboline na HBO . Dziewczynki a wy nie straszcie tymi szpitalami bo mam wrazenie ,ze jeszcze w pazdzierniku jakas z nas sie rozpakuje .

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i u mnie cdn twardnienia co jakis czas i delikatne bole jak na @. Moja Mama dzis sie przestraszyla jak Jej powiedzialam,ze mam jakies skurcze juz pomalu,to powiedziala,ze chyba zdurnialam i mam przestac miec te skurcze bo jeszcze caly listopad przede mna :p hehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis nie mialam czasu zajrzec i przeczytac co uwas bo M chory i co chwile musze mu cos podac albo zrobic bo mi szkoda :(

Pchelka trzymam kciuki za was oby skurcze sie wyciszyly i napewno wrocisz jeszcze w dwupaku do domku:)

Flakonik nie strasz juz nam tak malo zostalo ze teraz wszystko moze sie wydarzyc;/

Asiowa zazdroszcze wycieczki i zycze udanego zwiedzania:)

Geoweffa gratuluje udanej wizyty :)

Ja torbe spakuje dopiero za jakies 2 tyg wczesniej jakos to mnie stresuje ze to juz tak blisko no i powitac kolejna grudniowa mamusie:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso o tym ciagnacym czopie wyczytalam w necie:-D latwo powiedziec "przestan miec te skurcze" :-D moja tez mowi zebym juz dala spokoj z tymi bolami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zauwazylam u siebie ostatnio czestsze twardnienia i wieczorami bole jak na@ ale dosyc delikatne i trwaja nie dlugo i nieregularnie ;/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso o tym ciagnacym czopie wyczytalam w necie:-D latwo powiedziec "przestan miec te skurcze" :-D moja tez mowi zebym juz dala spokoj z tymi bolami ;-)
    Pchelka w sumie u kazdego moze inaczej sie objawac,gdzies czytalam,ze moze byc tez podbarwiony krwia np. Takze w sumie ile ciezarowek:p tyle czopow :D
    Noo haha latwo,wiem;) aha i powiedziala,zebysmy juz tam nie seksili sie bo to przyspiesza wszystko...ja se mysle no co Ty??! Serio?! Serio,serio??:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Tez zauwazylam u siebie ostatnio czestsze twardnienia i wieczorami bole jak na@ ale dosyc delikatne i trwaja nie dlugo i nieregularnie ;/
    Misia to u mnie jest od paru dni wlasnie to samo,ale tylko wczoraj wzielam nospe i stwierdzilam,ze i tak mi to nic nie dalo bo wzielam ja wieczorem przed spaniem a jak z rana sie obudzilam to i tak czulam bol @ i twardnienie.. takze hmm..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zdjec w google wynika ze to jednak nie czop.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was ma koty trzymane w domu? Ogolnje mam pokoik zamkniety ale npjak ide do pokoju dziewczynek to koty ze mna bo one wszedzie za mna laza. I byly juz w lozeczku, na przewijaku ogolnie wszedzie. Nie wiem czy wy bedziecie igraniczas jakos tak rygorystycznie dostep? Bo ja osobiscie nie widze w tym nic zlego, chce zeby od dziecka mialy ze siba kontakt. Mam tylko nadzieje ze sie nie uczula na siersc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot jak to kot wejdzie wszedzie. A moj jeden potrafi nawet drzwi se otworzyc. Normalnie skoczy i lapka klamke jest w stanie otworzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Misia to u mnie jest od paru dni wlasnie to samo,ale tylko wczoraj wzielam nospe i stwierdzilam,ze i tak mi to nic nie dalo bo wzielam ja wieczorem przed spaniem a jak z rana sie obudzilam to i tak czulam bol @ i twardnienie.. takze hmm..
    u mnie narazie obywa sie bez nospy staram sie jak najwiecej odpoczywac bo kiedy za duzo pochodze to zaraz bol i twardnienia;/

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Asiowa to życzę udanego pobytu :) ja zwiedzałam te miejsca w tamtym roku...morskie oko i dolina 5 stawów przepiękne!! :) tylko rozumiem że nad morskie oko to woźnicą pojedziesz a na kasprowy wyciągiem ???

Tak, raczej będę tylko pasażerem. Ewentualnie jakiś spacer doliną w dół lub Krupówki. My do Zakopanego mamy tylko 100km ale nigdy nie było mi tam po drodze, wolałam nad morze:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ