X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Podlaczyli mnie pod ktg, mam skurcze ponad 50 w skali do 100. Zostaje na obserwacji, wiecej napisze pozniej
    Kochana ją miałam skurcze 130 juzmtakie do rodzenia a mimo to zwyciężyli a takie 50 na naszym etapie to już są normalne skurcze;) także nie martw się będzie dobrze;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kurde dziewczyny..wyszlo ze mnie tak duzo sluzu naraz. Jenyyy mam nadzieje ze to nie czop sluzowy . nie wiem jak to ma wygladac ale sie zmartwilam troche tym
    Czop chyba jest zabarwiony krwią? Więc jeśli takiego nie miałas to chyba nie ma się czym martwić;)
    Ją doczytalam trochę w necie że przed porodem traci się wagę i jest biegunka i ją mam to i to oby to nie był zwiastun porodu jednak;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale u mnie w szpitalu na tym sprzecie do ktg jest max do 100, nie wie czemu:-S

Flakonik to niezle psotniki te kociaki. Ja mam kota, ale jak sie przeprowadzilismy to on zostal u rodzicow bo oni maja dom (to bylo rok temu). Ja nie chcialabym zeby kot wskakiwal do lozeczka czy mial stycznosc z rzeczami dziecka. Koty zostawiaja siersc wszedzie, a dziecko jak bedzie mialo ok 3 msc to zacznie raczki do buzi pchac a pozniej wrecz wszystko, koty sa czystymi zwierzetami ale zawsze to zwierze. A jakiej rasy kociaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Tak, raczej będę tylko pasażerem. Ewentualnie jakiś spacer doliną w dół lub Krupówki. My do Zakopanego mamy tylko 100km ale nigdy nie było mi tam po drodze, wolałam nad morze:)
    Ale to chyba duzo osob tak ma, ze mieszka blizej gor a jezdzi nad morze, albo odwrotnie ;) oby pogoda tylko dopisala :)

emilka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzymaj się w tym szpitalu.

Ja też ma twardnienia brzucha w zasadzie ciągle, na szczęście mnie nic nie boli. Te twardnienia zapisywały mi się na KTG jako skurcze i na poziomie 60 to miałam co 1-2 min a co 6 na poziomie 100 i wyżej (skala do 100 ale wykres się przerywał). Ja dostałam na to większą dawkę magnezu i luteinę i nakaz oszczędzającego trybu życia. Poprawy nie widzę, pogorszenia też nie. Pewnie jakbym wybrała się z tym na IP to by mnie też położyli w szpitalu, ale skoro gin nie kazał, to się tam nie spieszę.

Ja torby nie mam spakowanej, dzisiaj dopiero zamówiłam koszule, staniki i inne rzeczy do szpitala. Dla małej też nam dużo brakuje, ale jakoś nie mam siły ostatnio się za nic zabrać.

Mam nadzieję , że ja nie będę tą, która rozpakuję się w październiku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorące luteinę, czy któraś z was odczuwała swędzenie w trakcie stosowania? Od wczoraj zaczęłam odczuwać jakieś swędzenia ( luteinę biorę od środy) i zastanawiam się czy to infekcja jakaś czy może to od luteiny.

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy ktoras z was ma koty trzymane w domu? Ogolnje mam pokoik zamkniety ale npjak ide do pokoju dziewczynek to koty ze mna bo one wszedzie za mna laza. I byly juz w lozeczku, na przewijaku ogolnie wszedzie. Nie wiem czy wy bedziecie igraniczas jakos tak rygorystycznie dostep? Bo ja osobiscie nie widze w tym nic zlego, chce zeby od dziecka mialy ze siba kontakt. Mam tylko nadzieje ze sie nie uczula na siersc
    Nasza 2-latka od początku z kotami (2) i psami (2). Od urodzenia spała z nami. Koty też :) Zero problemu. Obcowanie z sierścią jest na pewno mniej szkodliwe niż przebywanie w otoczeniu sterylnym! Nie znam ani jednego przypadku alergii wśród osób chowanych ze zwierzętami - wszyscy znani mi alergicy zostali wychowani w warunkach niemalże sterylnych :/

Flakonik lubi tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Bolesne ale nie bardzo, rano i wczoraj bolalo bardziej.

Dostalam jedna dawke sterydow na pluca dla Malej bo szyjke mam skrocona, na szczescie bez rozwarcia. Dozylnie dostaje tez cos rozkurczowego, ale nie pamietam co. Spokojnie dziewczynki, tak szybko sie nie rozpakuje wkoncu mam jeszcze nie spakowana torbe dla Malej i nie mam lozeczka i poscieli :-o a i wozka;-)

Spokojniejsza jestem bo wiem na czym stoję.

Ale to są takie bóle jak na okres?
    W kroplówce albo magnez albo fenoterol. A masz po kroplówce kołatania serca? Bo jak tak to pewnie fenoterol, bo on ma taki skutek uboczny.

A ile ma szyjka?

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Tak, raczej będę tylko pasażerem.
    A ja Cię bardzo, bardzo proszę, żebyś nie korzystała z transportu konnego - to naprawdę obrzydliwy biznes, który wiele koni co roku przypłaca życiem (albo umierają zamęczone w drodze, albo po sezonie kończą w rzeźni). Zrobisz, jak zechcesz, ale rozważ to jeszcze, proszę :(

Mama-julka, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kate ale u mnie w szpitalu na tym sprzecie do ktg jest max do 100, nie wie czemu:-S

Flakonik to niezle psotniki te kociaki. Ja mam kota, ale jak sie przeprowadzilismy to on zostal u rodzicow bo oni maja dom (to bylo rok temu). Ja nie chcialabym zeby kot wskakiwal do lozeczka czy mial stycznosc z rzeczami dziecka. Koty zostawiaja siersc wszedzie, a dziecko jak bedzie mialo ok 3 msc to zacznie raczki do buzi pchac a pozniej wrecz wszystko, koty sa czystymi zwierzetami ale zawsze to zwierze. A jakiej rasy kociaki?
    Dwa brytusie, ragdoll, devon rex i neva masquarade. Takze gromadka spora :D

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy ktoras z was ma koty trzymane w domu? Ogolnje mam pokoik zamkniety ale npjak ide do pokoju dziewczynek to koty ze mna bo one wszedzie za mna laza. I byly juz w lozeczku, na przewijaku ogolnie wszedzie. Nie wiem czy wy bedziecie igraniczas jakos tak rygorystycznie dostep? Bo ja osobiscie nie widze w tym nic zlego, chce zeby od dziecka mialy ze siba kontakt. Mam tylko nadzieje ze sie nie uczula na siersc

Ja mam dwa ogromne i do tego wścibskie koty. Wszędzie za mną chodzą i wszędzie chcą wejść :D
    Zastanawiam się jak to z nimi będzie jak się dzidzia urodzi, ale raczej będę chciała żeby nie mały wolnego dostępu do pokoju dzidzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Kochana ją miałam skurcze 130 juzmtakie do rodzenia a mimo to zwyciężyli a takie 50 na naszym etapie to już są normalne skurcze;) także nie martw się będzie dobrze;)

Ja również miałam skurcze grubo ponad 100 i to było przecież w sierpniu. Mimo to jestem w dwupaku :D
    Tak jak mówisz Kate - 50 na tym etapie to raczej nic groźnego, ale pod warunkiem, że nie ma przy tym mocnego bólu jak na okres..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

No właśnie u mnie też był wykres tylko do 100, ale jak skurcz był ponad 100 to wyjeżdzało poza wykres :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kurde dziewczyny..wyszlo ze mnie tak duzo sluzu naraz. Jenyyy mam nadzieje ze to nie czop sluzowy . nie wiem jak to ma wygladac ale sie zmartwilam troche tym

A ten śluz był podbarwiony krwią?

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja mam dwa ogromne i do tego wścibskie koty. Wszędzie za mną chodzą i wszędzie chcą wejść :D
    Zastanawiam się jak to z nimi będzie jak się dzidzia urodzi, ale raczej będę chciała żeby nie mały wolnego dostępu do pokoju dzidzi.

Jeżeli dziecko ma spać w osobnym pokoju, to izolacja powinna się udać. Ja po prostu nie wyobrażam sobie położenia bobasa w oddzielnym pomieszczeniu. Nie wiadomo tylko, jak koty przyjmą taki zakaz - mogą sie poczuć odrzucone, chociaż niekoniecznie...Nasze raczej nie wchodzą do pokoju córki, ale ona śpi w nim od 2 tygodni :), więc oswajały się z sytuacją stopniowo...A tak to nowy człowiek, zakaz wstępu...-wszystko razem. Może chociaż już teraz nie wpuszczaj ich do tego pokoju-wtedy po narodzinach bobo szok będzie chociaż trochę mniejszy.

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopa,, to mi odszedł po "milusim" badaniu przez położną. U mnie był bardzo krwawy :), ale 1) wcale nie oznaczał rychłego porodu (taki czop może odchodzić wiele dni), 2) nie musi być krwisty - niektórzy ponoć nawet go nie zauważają...

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po "imprezie". Masakra :/ nie chciałam wyjsc na nie wiadomo kogo idąc do domu "przed dobranocka" ale mój mąż już do niczego się nie nadawał :/ dobrze że udało mi się go jakos dowlec do auta :/ ehh no i niestety strasznie mnie już denerwowalo stado dracych się najebusow którym się wydaje że są taaaacy śmieszni... Wiem fajnie się teraz gada a sama niedawno tak samo bym się zachowywala ale ostatni raz w tej ciąży dalam się namówić na takie wyjście.

Pchelkaa to zdrowka odpoczywajcie tam teraz przynajmniej maja Cię na oku :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Co do czopa,, to mi odszedł po "milusim" badaniu przez położną. U mnie był bardzo krwawy :), ale 1) wcale nie oznaczał rychłego porodu (taki czop może odchodzić wiele dni), 2) nie musi być krwisty - niektórzy ponoć nawet go nie zauważają...

dokladnie czop wcale nie musi byc podbarwiony krwia... ja przed 1 porodem wogole go nie zauwazylam ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to jutro bedziesz dbac o meza ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jutro będzie Foch :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ