X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:27

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ale to są takie bóle jak na okres?
    W kroplówce albo magnez albo fenoterol. A masz po kroplówce kołatania serca? Bo jak tak to pewnie fenoterol, bo on ma taki skutek uboczny.

A ile ma szyjka?

Tak, bole jak na okres, dlatego sie zglosilam, bo taki ogolny bol brzucha mialam juz wczesniej. W kroplowce a raczej przez pompe daja mi fenoterol i mam po nim kolatanie serca.
    Szyjka ma 1 cm, a na ostatniej wizycie miala ponad 3cm. I jestem juz po kolejnym ktg, skurcze ok 60-70, ale nie regularne z bolem jak na @. Nie wiem czemu fenoterol nie pomogl. Chociaz wczoraj mnie bolalo caly czas a dzis co kilka min (10-15-7-11...)

Co do luteiny ja bralam do 29 tc, pozniej lekarz kazal odstawic. Wczoraj w szpitalu znowu mi dali na noc i wlasnie swedzi mnie bardzo, wrr, az musialam isc w nocy wykapac sie. Nienawidze tego , wycieka przy kazdym ruchu, a ja zastanawiam sie czy aby to nie wody :-S

Flakonik, piekne te Wasze koty:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 07:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Jeżeli dziecko ma spać w osobnym pokoju, to izolacja powinna się udać. Ja po prostu nie wyobrażam sobie położenia bobasa w oddzielnym pomieszczeniu. Nie wiadomo tylko, jak koty przyjmą taki zakaz - mogą sie poczuć odrzucone, chociaż niekoniecznie...Nasze raczej nie wchodzą do pokoju córki, ale ona śpi w nim od 2 tygodni :), więc oswajały się z sytuacją stopniowo...A tak to nowy człowiek, zakaz wstępu...-wszystko razem. Może chociaż już teraz nie wpuszczaj ich do tego pokoju-wtedy po narodzinach bobo szok będzie chociaż trochę mniejszy.

Dziecko nie będzie spało w osobnym pokoju, tylko w naszej sypialni na górze.
    W przyszłym tygodniu będę robić zabezpieczenie przy schodach, aby koty nie miały w ogóle wstępu na górną cześć.
    Na górze znajduje się nasza sypialnia z łóżeczkiem, łazienka, siłownia.
    Mamy koty z bardzo długim włosem - stąd ta decyzja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Tak, bole jak na okres, dlatego sie zglosilam, bo taki ogolny bol brzucha mialam juz wczesniej. W kroplowce a raczej przez pompe daja mi fenoterol i mam po nim kolatanie serca.
    Szyjka ma 1 cm, a na ostatniej wizycie miala ponad 3cm. I jestem juz po kolejnym ktg, skurcze ok 60-70, ale nie regularne z bolem jak na @. Nie wiem czemu fenoterol nie pomogl. Chociaz wczoraj mnie bolalo caly czas a dzis co kilka min (10-15-7-11...)

Co do luteiny ja bralam do 29 tc, pozniej lekarz kazal odstawic. Wczoraj w szpitalu znowu mi dali na noc i wlasnie swedzi mnie bardzo, wrr, az musialam isc w nocy wykapac sie. Nienawidze tego , wycieka przy kazdym ruchu, a ja zastanawiam sie czy aby to nie wody :-S

Flakonik, piekne te Wasze koty:-)

Nie na każdego działa fenoterol :( A dają Ci jakieś leki na obniżenie ciśnienia?
    Mi razem z fenoterolem dawali równocześnie lek na serce, bo takie kolatania są po pierwsze niebezpieczne, po drugie nieprzyjemne i nie da się przy nich spać bo puls tak wariuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie na każdego działa fenoterol :( A dają Ci jakieś leki na obniżenie ciśnienia?
    Mi razem z fenoterolem dawali równocześnie lek na serce, bo takie kolatania są po pierwsze niebezpieczne, po drugie nieprzyjemne i nie da się przy nich spać bo puls tak wariuje.

Nie, na cisnienie nic nie dostalam. Dzis dostane magnez w kroplowce zamiast fenoterolenu, zobaczymy jak po tym bedzie.

• naox Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisałam. Wróciliśmy wczoraj ze szpitala. Trafiłam tam ze skurczami co 4-5min, na ktg do 120+ podejrzenie odpływania wód płodowych.
    Zatrzymali natychmiast w szpitalu. Lekarz na izbie wystraszył, że nie ma sensu już dłużej trzymać ciąży jeśli wody odpływają i pomylił się robiąc usg.Stwierdził, że dzidziuś waży 1600g... Zrobili test ph i wykazało wstępnie, że wody. Dostałam łącznie 2 kroplówki fenoterolu+ isoptin (czy jakoś tak na serce, bo kołatanie było ogromne+drętwienie rąk i nóg) oraz dwie dawki sterydów na rozwój płucek. Przy kolejnym badaniu nie wykazało sączenia wód. Na usg doktor zmierzył wody i są w wystarczającej ilości. W każdym razie Michaś jest kruszynką, bo waży 1900g (to usg już robił Pan ordynator). Mam kontrolne usg za dwa tygodnie. Szyjka niecały centymetr i mięciutka. Na pewno nie dotrwam do terminu.
    Pojechaliśmy z mężem do pro-familii w Łodzi. Jak dla mnie opieka była przecudowna. Lekarze, położne magiczni.

Jednak spakowanie toreb w 33tc było dobrym posunięciem.
    Wczoraj za to w tym szpitalu przyszedł na świat dzidziuś w 32tc i ma się dobrze. Już wiem gdzie pojadę rodzić.

Pchelkaa jak sie czujesz? Naprawdę dziwne, że nie dostałaś nic na serce.

U mnie jeszcze wyszła infekcja w organizmie i anemia, więc antybiotyk i żelazo doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 09:00

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu dostawałam magnez w kroplowkach i tez zauważyłam takie dziwne kołatanie serca. No ale ciśnienie to akurat mam niskie.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku naox dobrze ze jesteście jeszcze w dwupaku :)
    Dziewczyny coś tyle tych akcji ze skurczami i szpitalami, że chyba na dniach któraś mamusia nam się rozpakuje :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dziewczyny coś tyle tych akcji ze skurczami i szpitalami, że chyba na dniach któraś mamusia nam się rozpakuje :)
    Miejmy nadzieje ze nie! Przez dwa pobyty w szpitalu zaobserwowałam ze najwiecej jest osób w 32-34 tyg ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Miejmy nadzieje ze nie! Przez dwa pobyty w szpitalu zaobserwowałam ze najwiecej jest osób w 32-34 tyg ciąży.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby nie ale patrząc na ilość dziewczyn, które się do nas zapisały a wogóle się nie odzywają to całkiem prawdopodobne jest, że któraś już tuli swojego maluszka a my nawet o tym nie wiemy :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No oby nie ale patrząc na ilość dziewczyn, które się do nas zapisały a wogóle się nie odzywają to całkiem prawdopodobne jest, że któraś już tuli swojego maluszka a my nawet o tym nie wiemy :)

też mi się tak wydaje. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox całe szczęście, że wszystko wraca do normy i jesteś jeszcze w dwupaku!:)
    a jaką wagę miał ten dzidziuś z 32t?

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox 3mam kciuki zeby Michas posiedzial w brzuszku jak najdluzej:)

Mi rowniez sie wydaje ze niebawem powitamy pierwsze malenstwo. Zycze wszystkim dotrzymania jak najdluzej, ale czas biegnie nieubłagalnie ;)

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to pierwszy raz miałam dzis w nocy bolesny skurcz. Do tej pory mialam tylko twardnienie brzucha i dyskomfort, czasem cos tam pomulilo w dole. Ale ten skurcz byl mocny trwal dluzsza chwile, na szczescie bol byl znosny. To byla jednorazowa sytuacja. Rano obudzilam sie z napietym brzuchem i bólem w kroczu. Wzielam cieply prysznic i jest o wiele lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyneczki :-)
    Ja mam jutro wizytkę i zobaczymy czy malutka odpowiednio przybrała. Jak nie to będą szukać przyczyny czemu mało przybiera :-/

Czy którejś z Was obniżył się może już brzuch?

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Hej Dziewczyneczki :-)
    Ja mam jutro wizytkę i zobaczymy czy malutka odpowiednio przybrała. Jak nie to będą szukać przyczyny czemu mało przybiera :-/

Czy którejś z Was obniżył się może już brzuch?

mi :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejju zaczynam sie bac tu wchodzic :P bo juz co chwile jakies bole skurcze szpitale... :/ a ja co noc jestem sama w domu i zaczyna mnie to stresowac :P

Dziewczynki trzymajcie sie tam !!!

Ja jednak mialam kiepska noc maz sapal chrapal cis sie na mnie wbijal we mnie lokcie... Wrrr:P a teraz sobie spi :]

naox lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Tez to zauważyłam. Lezalam na patologii o najwięcej kobiet było w tym tygodniu. I najwięcej rodziło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji popłukaj sobie Tantum Rosa (nie rób irygacji), w aptece też powinni coś dać na florę bakteryjną. Acha, ja po paru dniach wkładania luteiny patyczkiem, zrezygnowałam z niego. Nauczyłam się jakoś palcem. Nie wierzyłam za bardzo w to, że potyczek domyję tak dobrze.

Naox, Pchelkaa trzymajcie się jak najdłużej w c. Jestem taką panikarą to bym się załamała słysząc, że szyjka ma cm.

Acikk też się zastanawiałam czy aby nie wchodzić na forum by się nie stresować, ale to już nałóg :-D

Wytrzymajmy dziewczyny jak najdłużej! Bądźmy pierwszym forum co chociaż miesiąc wcześniej zaczyna porody :-D :-D :-D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ