X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ;D juz nie mogę sie doczekać pierwszych foteczek Dzidziusiow! :D

Flakonik, Pchelkaa, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik spoko ja jutro zaczynam ;d

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    o matko ;D juz nie mogę sie doczekać pierwszych foteczek Dzidziusiow! :D
    Oj ja cos czuje ze zapewnie wam tu spam zdjeciami po narodzinach :D

gosia mmr, iNso87, kwiatakacji, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Oj ja cos czuje ze zapewnie wam tu spam zdjeciami po narodzinach :D
    hehehe jak my wszystkie pewnie codzien to nowa sŁit focia :d

Flakonik, Pchelkaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, odetchnęłyśmy z ulgą że jesteś w wielopaku :-) Przyzwyczajone jesteśmy do Twojej obecności popołudniu, a tu cisza i nigdy nic nie wiadomo...

Jeszcze Marta0912 by się mogła odezwać.

A Pola27 na ile jechała bo już nie pamiętam? Któraś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:51

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ją tego nie kupowała bo stwierdziła że jak rodzinka będzie przychodzic w odwiedziny to sobie e zazycze takie lezaczki żeby pierdol nie kupowali;) napewno będę chciała z Fisher price

Och ja też podobnie myślałam:) niestety się przeliczylam:).

Kurczę dziewczyny nadal mam te stwardnienia i ból brzucha. Chociaż ból taki jakby zaciąganie mięśni, eh zachciało się szaleństw...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Kurczę dziewczyny nadal mam te stwardnienia i ból brzucha. Chociaż ból taki jakby zaciąganie mięśni, eh zachciało się szaleństw...

Ja dziś wyszłam dwa razy z domu i nie hasałam jak kozica, a mam to samo :-( Przed drugim wyjściem wzięłam magnez, niedawno No-spę i cisza, nie działa. Chyba pójdę się wykąpać, może będzie lepiej. Denerwuje mnie to, to taki jakby dodakowy ciężar na brzuchu.
    To cierpimy razem :-\ Oby zrobiło nam się lepiej :-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja dziś wyszłam dwa razy z domu i nie hasałam jak kozica, a mam to samo :-( Przed drugim wyjściem wzięłam magnez, niedawno No-spę i cisza, nie działa. Chyba pójdę się wykąpać, może będzie lepiej. Denerwuje mnie to, to taki jakby dodakowy ciężar na brzuchu.
    To cierpimy razem :-\ Oby zrobiło nam się lepiej :-)

Ja póki co nic nie brałam. Czekam i czekam aż mi przejdzie ale póki co nic z tego. Ciepły prysznic też nie pomógł...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też bolą i robią się twarde brzuszki nawet po krótkim spacerku? co mówią wasi lekarze? że to normalne? jak sobie z tym radzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk – ja kupiłam bujaczek BLOOM COCO GO :)
    Ma trzy pozycje siedziska i wibracje :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a690e88a83e6.jpg

Acikk, Nadulka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a ja myślałam że tylko mój brzuszek taki twardy co chwilę. Ja już dzisiaj wzielam 2 magnezy i przed spaniem wezme jeszcze nospe. Do tego cały czas boli mnie w krzyżu :/ Jezu niech mały powiedział jeszcze te 3 tyg z haczykiem potem może wychodzić.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj twardy brzuch i coś mnie w krzyżu boli :/
    Poza tym cały dzień leżę i jak wstałam żeby ściągnąć pranie z suszarki to musiałam na dwa podejścia robić, bo się zasapałam. A paczka z ciśnieniomierzem ciągle "w realizacji".

Alicja super ten leżaczek , no ale cenę też ma konkretną:)
    My będziemy mieli po siostrzeńcu - nie wiem dokładnie jaki, ale będziemy też mieć kosz mojżesza więc bujaczek nie jest nam potrzebny od urodzenia.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z twardym brzuszkiem - mogłabym tylko leżeć, bo wtedy czuję się najlepiej. Nasiliło się to u mnie kilka dni temu ale nic nie boli także nie chcę się zamartwiać na zapas. Pracuję jeszcze do końca miesiąca - być może przyczyną jest właśnie praca :( Mam nadzieję, że jakoś dotrwam do końca. Już nie mogę się doczekać, bo jeszcze nie wszystko mam poprane, poprasowane a jak wracam z pracy to czuję się jakbym pracowała co najmniej w kamieniołomach, więc mam siłę jedynie na leżenie. eh..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Was też bolą i robią się twarde brzuszki nawet po krótkim spacerku? co mówią wasi lekarze? że to normalne? jak sobie z tym radzicie?

Przedostatnio dostałam Buscopan Forte, a teraz mam brać No-spe. Biorę dodatkowo magnez. Mój nic nie mówi. Pamiętam, że w pierwszej c. lekarz (inny) też nic nie powiedział i wtedy sam magnez pomógł. Nie martwię się póki szyjka zamknięta.
    Teraz No-spa i kąpiel pomogła :-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jezu a ja myślałam że tylko mój brzuszek taki twardy co chwilę. Ja już dzisiaj wzielam 2 magnezy i przed spaniem wezme jeszcze nospe. Do tego cały czas boli mnie w krzyżu :/ Jezu niech mały powiedział jeszcze te 3 tyg z haczykiem potem może wychodzić.
    Ja biorę 3x2 magnez plus nospe i efekt taki, ze po przejściu na drugą stronę ulicy mam ochotę wrócić do domu.
    Jak tak patrzę na wasze terminy to niektórym zazdroszczę ze juz niedługo będą mogły tulic swoje maleństwa ( i wiedza kiedy!). U mnie ciąża donoszą dopiero 13 grudzień. A więc tylko zaciskac nogi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    a jak wracam z pracy to czuję się jakbym pracowała co najmniej w kamieniołomach, więc mam siłę jedynie na leżenie. eh..

Jak się kapałam to sobie myślałam, że kobiety takie są teraz delikatne fizycznie. Kiedyś pracowały w polu, rodziły i znów na pole. Nie wyobrażam sobie nawet jakby to było :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny wielkimi krokami zblizamy sie do konca naszej przygody z brzuszkiem a ja chyba psychicznie nie jestem gotowa na rozwiazanie:(

Flakonik bedziemy podziwiac twoje ksiezniczki nawet i codziennie :)

A u mnie ZUS jakos nie przychodzi z wyplata ;/

Dziewczyny w ktorym tyg ciaza jest donoszona???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:06

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o czymś takim http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5500998580&ref=last-visited#thumb/1 co myslicie :)?

Ja bym się też nie martwiła tylko skąd mam wiedziec że szyjka zamknięta :P no nic zasypie ginie pytaniami ww czwartek :) co do bólu krzyża to mam wrażenie że mały coś tam ciśnie bo o dziwo bardziej mnie boli jak leże niż jak chodze czy stoję :|

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Dziewczyny w ktorym tyg ciaza jest donoszona???

W 37+0 :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekac spamowania forum fotkami dzidziow :D mam nadzieję że wstkie będą tutaj ładnie spamowac :D ja napewno :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ