Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, ja właśnie wróciłam z wizyty... Mała waży już 1650 i z parametrami jest tydzień do przodu... Dziś TP z USG wychodzi na 22grudnia

Gin powiedział że położenie dzidzi jest glowkowe i mam dużo wód plodowych... Śmiał się że z takim brzuchem jak mam teraz niektóre do porodu przychodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:41
Mama-julka, Madzisek, Dżulia, kwiatakacji, pati_zuzia, Nadulka, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
TP mam na 26.12.2015
w same święta
jestem strasznie ciekawa jak to się skończy, czy zdąże jeszcze spróbować rybki czy raczej obejdę się smakiem
Flakonik, Matleena, Nadulka lubią tę wiadomość
Aniolek 6.12.2010 8tc *
Milusia 22.01.2012
Aniolek 22.11.2014 8tc* -
nick nieaktualny
-
A ja się właśnie wykapalam lezalam w wannie nie wiem ile aż mi woda ostygla i zmarszczki na palcach się porobily i taaaak mi dobrze że szok
Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać bo czuje jaka zajechana jestem po dzisiejszej super nocy...
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:jej jeszcze troche i bedziemy miec nasze dzidiolki przy sobie... masakra, ale to zlecialo
))
mi lekarz powiedzial ze od 35 tyg moge byc przygotowana do porodu... a mowia ze donoszona od 38 tc. ja jestem ciekawa jak u mnie szyjka bede miala badana 30 pazdziernika .
Mam pytanie do Was w zwiazku ze slubem moim... planujemy podziekowania dla rodzicow, zamowilam kosze z kwiatami, wiem ze z orkiestra trzeba sie dogadac mniej wiecej kiedy maja je zrobic i uszczaja piosenke ta mega wzruszajaca u nas to chyba clivera tylko moje pytanie jest taki, jak to zorganizowac??!! czy prosi sie rodzicow na srodek czy jak ?
mialam juz jeden slub, ale nie mialam wogole imprezy podziekowan nic... wiec tak srednio wiem jak to ugrysc zeby bylo wszystko tak jak ma byc... POMOCY!! licze na Was 
Orkiestra/zespół robi wstęp do tego
to zazwyczaj jest przerwą w zabawie, więc wychodzi naturalnie (wszyscy są na parkiecie). Oni zapowiadają, mówią, że chcecie podziękować ważnym dla Was osobom czy coś w tym stylu
To jeszcze zależy czy chcecie sami coś mówić czy tylko jest piosenka i dajecie kwiaty
u nas było tak, że zespół zrobił wstęp, znajoma zaczęła śpiewać piosenkę dla rodziców a my poszliśmy tańczyć do tej piosenki z rodzicami. My akurat najpierw dalismy prezent, rodzice odłożyli i tańczyli z nami 
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
Witam w kolejną zarwana nocke ;( zasnelam około 23:30 i po pół godz się obudzilam z oczami jak 5 zł. Dzisiaj miałam wizytę ale niestety bez USG . lekarz zbadał szyjkę,tętno, moja wagę sprawdził. I dał parę zaleceń odnośnie zaparć, dostałam tabletki które będę brac 3 raz na dobę. Tabletki nazywają się boldaloin i są bez recepty. Na zatrzymanie wody w organizmie kazał pić pokrzywe do 3/5 kubków dziennie. Kolejna wizyta 6.11.(piątek) i będę mieć USG i badanie GBS.
-
nick nieaktualnyKurde jak mi sie marzy wanna u nas kabina z brodzikiem jest, ale czasami bym sie tak pomoczyłaAcikk wrote:A ja się właśnie wykapalam lezalam w wannie nie wiem ile aż mi woda ostygla i zmarszczki na palcach się porobily i taaaak mi dobrze że szok
Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać bo czuje jaka zajechana jestem po dzisiejszej super nocy...
-
Hej ja wstaje i sune do gina na 9:20. Dzis w po 4 wstawalam a raczej probowalam podniesc sie na siusiu..masakra jakas ani w ta ani w ta taki bol mialam w miednicy;/ musialam Malza budzic zeby mnie posniosl bo na plecach lezalam...wogole te siusiu to robie jakbym chory pecherz miala,takim malym strumieniem i ciezko idzie..mimo,ze siuskow caly pecherz ze az boli:/ musze chyba mniej pic przed snem,wieczorem..
-
nick nieaktualnyInso87 daj znać najszybciej jak się da po wizycie

Madzisek na chamstwo nie ma lekarstwa. A piguły też powinny ruszyć makówką i ciężarne najpierw wpuszczać. U mnie w przychodni to samo, ech.
Nadulka u nas w żadnym Rossmanie ani razu jak byłam żadna kasjerka nie zawołała mnie do kasy z kolejki. A wszedzie mają takie wytyczne z góry bo to sieciówka i się nie stosują.
Dziś pospałam sześć godzin. Niedługo to odczuję
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey,
Madziasek - współczuję, mało jest ludzi którzy zwracają uwagę na ciężarne, z mojego doświadczenia są to głównie kobiety które same mają małe dzieci i były niedawno w ciąży, bądź kasjerki jeśli zauważą w sklepie, pewnie mają takie wymogi żeby wołać ciężarne, no ale muszą zaważyć. Chyba że ja w takiej dziurze mieszkam, mnie do tej pory tylko raz Pani wzięła poza kolejką na pobranie krwi a byłam aż druga więc bym poczekała spokojnie no ale miło z jej strony jednak. Ludzie jak zobaczą brzuch to się odwracają i udają że nie widzą, ja myślę że jest im głupio że nie przepuszczą ale nie chce im się czekać dłużej, dzisiaj każdemu się spieszy.
My mamy po córci taki leżaczek: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-z-wibracjami-0-18kg-muzyka-i5558000653.html . Mogę polecić go, jest bardzo mocny, do tej pory się w nim buja a ma już 4 lata. Też go dostałam w prezencie od Babci jak któraś dziewczyna pisała.
Brat znowu ma taki dla swoich dzieci: http://allegro.pl/fisher-price-3w1-lezaczek-bujaczek-fotelik-0-18-kg-i5725001522.html i moim zdaniem ten jest gorszy taki bardziej delikatny i słabiej ,,się buja".
Wczoraj w Biedronce kupiłam zestaw 6 opakowań chusteczek wilgotnych Fitti plus pudełko plastikowe za 19,98, cenowo fajnie wychodzą bo trochę ponad 3,30 zł za opakowanie, a chusteczki dobre, wilgotne, używałam ich z córcią no i na tym blogu Sroka o mają dobra opinię w miarę. -
nick nieaktualny

? Hahaha ah te tablety 

[/link]