Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, ja właśnie wróciłam z wizyty... Mała waży już 1650 i z parametrami jest tydzień do przodu... Dziś TP z USG wychodzi na 22grudnia
Gin powiedział że położenie dzidzi jest glowkowe i mam dużo wód plodowych... Śmiał się że z takim brzuchem jak mam teraz niektóre do porodu przychodząWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:41
Mama-julka, Madzisek, Dżulia, kwiatakacji, pati_zuzia, Nadulka, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
TP mam na 26.12.2015
w same święta
jestem strasznie ciekawa jak to się skończy, czy zdąże jeszcze spróbować rybki czy raczej obejdę się smakiem
Flakonik, Matleena, Nadulka lubią tę wiadomość
Aniolek 6.12.2010 8tc *
Milusia 22.01.2012
Aniolek 22.11.2014 8tc* -
nick nieaktualny
-
A ja się właśnie wykapalam lezalam w wannie nie wiem ile aż mi woda ostygla i zmarszczki na palcach się porobily i taaaak mi dobrze że szok
Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać bo czuje jaka zajechana jestem po dzisiejszej super nocy...
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:jej jeszcze troche i bedziemy miec nasze dzidiolki przy sobie... masakra, ale to zlecialo
))
mi lekarz powiedzial ze od 35 tyg moge byc przygotowana do porodu... a mowia ze donoszona od 38 tc. ja jestem ciekawa jak u mnie szyjka bede miala badana 30 pazdziernika .
Mam pytanie do Was w zwiazku ze slubem moim... planujemy podziekowania dla rodzicow, zamowilam kosze z kwiatami, wiem ze z orkiestra trzeba sie dogadac mniej wiecej kiedy maja je zrobic i uszczaja piosenke ta mega wzruszajaca u nas to chyba clivera tylko moje pytanie jest taki, jak to zorganizowac??!! czy prosi sie rodzicow na srodek czy jak ?mialam juz jeden slub, ale nie mialam wogole imprezy podziekowan nic... wiec tak srednio wiem jak to ugrysc zeby bylo wszystko tak jak ma byc... POMOCY!! licze na Was
Orkiestra/zespół robi wstęp do tegoto zazwyczaj jest przerwą w zabawie, więc wychodzi naturalnie (wszyscy są na parkiecie). Oni zapowiadają, mówią, że chcecie podziękować ważnym dla Was osobom czy coś w tym stylu
To jeszcze zależy czy chcecie sami coś mówić czy tylko jest piosenka i dajecie kwiaty
u nas było tak, że zespół zrobił wstęp, znajoma zaczęła śpiewać piosenkę dla rodziców a my poszliśmy tańczyć do tej piosenki z rodzicami. My akurat najpierw dalismy prezent, rodzice odłożyli i tańczyli z nami
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
Witam w kolejną zarwana nocke ;( zasnelam około 23:30 i po pół godz się obudzilam z oczami jak 5 zł. Dzisiaj miałam wizytę ale niestety bez USG . lekarz zbadał szyjkę,tętno, moja wagę sprawdził. I dał parę zaleceń odnośnie zaparć, dostałam tabletki które będę brac 3 raz na dobę. Tabletki nazywają się boldaloin i są bez recepty. Na zatrzymanie wody w organizmie kazał pić pokrzywe do 3/5 kubków dziennie. Kolejna wizyta 6.11.(piątek) i będę mieć USG i badanie GBS.
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A ja się właśnie wykapalam lezalam w wannie nie wiem ile aż mi woda ostygla i zmarszczki na palcach się porobily i taaaak mi dobrze że szok
Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać bo czuje jaka zajechana jestem po dzisiejszej super nocy...
-
Hej ja wstaje i sune do gina na 9:20. Dzis w po 4 wstawalam a raczej probowalam podniesc sie na siusiu..masakra jakas ani w ta ani w ta taki bol mialam w miednicy;/ musialam Malza budzic zeby mnie posniosl bo na plecach lezalam...wogole te siusiu to robie jakbym chory pecherz miala,takim malym strumieniem i ciezko idzie..mimo,ze siuskow caly pecherz ze az boli:/ musze chyba mniej pic przed snem,wieczorem..
-
nick nieaktualnyInso87 daj znać najszybciej jak się da po wizycie
Madzisek na chamstwo nie ma lekarstwa. A piguły też powinny ruszyć makówką i ciężarne najpierw wpuszczać. U mnie w przychodni to samo, ech.
Nadulka u nas w żadnym Rossmanie ani razu jak byłam żadna kasjerka nie zawołała mnie do kasy z kolejki. A wszedzie mają takie wytyczne z góry bo to sieciówka i się nie stosują.
Dziś pospałam sześć godzin. Niedługo to odczujęiNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey,
Madziasek - współczuję, mało jest ludzi którzy zwracają uwagę na ciężarne, z mojego doświadczenia są to głównie kobiety które same mają małe dzieci i były niedawno w ciąży, bądź kasjerki jeśli zauważą w sklepie, pewnie mają takie wymogi żeby wołać ciężarne, no ale muszą zaważyć. Chyba że ja w takiej dziurze mieszkam, mnie do tej pory tylko raz Pani wzięła poza kolejką na pobranie krwi a byłam aż druga więc bym poczekała spokojnie no ale miło z jej strony jednak. Ludzie jak zobaczą brzuch to się odwracają i udają że nie widzą, ja myślę że jest im głupio że nie przepuszczą ale nie chce im się czekać dłużej, dzisiaj każdemu się spieszy.
My mamy po córci taki leżaczek: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-z-wibracjami-0-18kg-muzyka-i5558000653.html . Mogę polecić go, jest bardzo mocny, do tej pory się w nim buja a ma już 4 lata. Też go dostałam w prezencie od Babci jak któraś dziewczyna pisała.Brat znowu ma taki dla swoich dzieci: http://allegro.pl/fisher-price-3w1-lezaczek-bujaczek-fotelik-0-18-kg-i5725001522.html i moim zdaniem ten jest gorszy taki bardziej delikatny i słabiej ,,się buja".
Wczoraj w Biedronce kupiłam zestaw 6 opakowań chusteczek wilgotnych Fitti plus pudełko plastikowe za 19,98, cenowo fajnie wychodzą bo trochę ponad 3,30 zł za opakowanie, a chusteczki dobre, wilgotne, używałam ich z córcią no i na tym blogu Sroka o mają dobra opinię w miarę. -
nick nieaktualny