X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja myślałam o czymś takim http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5500998580&ref=last-visited#thumb/1 co myslicie :)?

Ja bym się też nie martwiła tylko skąd mam wiedziec że szyjka zamknięta :P no nic zasypie ginie pytaniami ww czwartek :) co do bólu krzyża to mam wrażenie że mały coś tam ciśnie bo o dziwo bardziej mnie boli jak leże niż jak chodze czy stoję :|

Bujaczek bardzo fajny, ja planuje kupić lub jak ktoś będzie nam prezent chciał zrobić to wskazać właśnie bujaczek/ leżaczek, ale to dopiero jak synek będzie miał miesiąc lub nawet więcej.

Ja od paru dni mam podobnie, strasznie mnie krzyż boli, szczególnie jak leżę. już 3 noce się męczę strasznie.

tb73hdge49irrilb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja jestem zmęczona po nocy. Wczoraj teściowa miała imieniny, więc poszliśmy, tylko kurwa nie uprzedziła, że znów chora jest, więc już w nocy Olek dostał gorączki, znów katarek się nasilił :/ załamka, czy Ci ludzi już w ogóle nie myślą? Poranek też marny, dalej temperatura, znów szczepienie muszę mu przekładać o 2 tyg :/ dobrze, że pada, to chociaż mi nie żal , że cały dzień w domu spędzimy.

Za to Pola dokazuje :)

Gratuluję udanych wizyt wczoraj :)
    Utwierdzam się w przekonaniu, że giganta noszę pod sercem :)

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jakos dalam rade. Leze juz w łóżeczku. Najbardziej zastanawia mnie od czego te zawroty glowy mam bo zdarzają sie coraz czescuej,moze wyniki bede miala słabe ale koniecznie musze pamietac zeby ginowi o tym wspomniec we wtorek. Dziewczyny robilyscie badanie hbs? Bo mnie dzisiaj pani w labo pytala czy antygen czy przeciwciala a gin mi nie powiedzial. Zaznaczyl tylko w karcie ciazy ze mam hbs zrobic.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka ja nadal w szpitalu, moze wyjde w piatek- po zbadaniu szyjki, bo w sobote miala 1 cm, a dokladnie 11 mm, wiec jesli bedzie dluzsza na co licze to moze wyjde, zalezy ile bedzie miala. Ktg dzis spoko, przez 30 min jedynie dwa skurcze ok 70. Ale chyba tak juz mi zostanie bo biore normalnie leki rozkurczowe.

Czy ktoras zamawiala wozek ze sklepu Dino? Ciekawa jestem ile czeka sie na realizacje zamowienia? Na stronie jest podane ze ok 3 dni ale jest tez napisane ze moze sie opoznic z przyczyn niezaleznych od sklepu :-S a mi zalezy zeby tak w tydzien sie wyrobili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w głowie kręciło jak miałam niskie ciśnienie.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie cisnienie mam niskie ale to w sumie od samego poczatku ciąży. Nawet sniadanie ciezko mi zrobic go zaraz musze na chwile usiąść. Japierdziu a tu jeszcze do 13 grudnia trzeba wytrzymac. Mam nadzieje ze synus zechce wyhsc pod koniec listopada. Dzisiaj kolejna znajoma mi powiedziala ze mam malu brzusio i ze pomyslala by ze to 5 miesiac a nie 8

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Eh jakos dalam rade. Leze juz w łóżeczku. Najbardziej zastanawia mnie od czego te zawroty glowy mam bo zdarzają sie coraz czescuej,moze wyniki bede miala słabe ale koniecznie musze pamietac zeby ginowi o tym wspomniec we wtorek. Dziewczyny robilyscie badanie hbs? Bo mnie dzisiaj pani w labo pytala czy antygen czy przeciwciala a gin mi nie powiedzial. Zaznaczyl tylko w karcie ciazy ze mam hbs zrobic.

Mam zaznaczone HBs Ag, czyli antygen. Przeciwciała chyba się bada gdy jest się chorym na WZWB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:28

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:07

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czy ktoras zamawiala wozek ze sklepu Dino? Ciekawa jestem ile czeka sie na realizacje zamowienia? Na stronie jest podane ze ok 3 dni ale jest tez napisane ze moze sie opoznic z przyczyn niezaleznych od sklepu :-S a mi zalezy zeby tak w tydzien sie wyrobili.

Przyczyny niezależne od sklepu to producent wózka, od którego zależy wyprodukowanie wózka. Byłam w Bobowózkach i facet mówił, że nawet miesiąc może trwać realizacja od niektórych firm, tyle mają zamówień.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mam zaznaczone HBs Ag, czyli antygen. Przeciwciała chyba się bada gdy jest się chorym na WZWB.
    Czyli dobre badanie zrobilam, babka w rejestracji mowila ze wiekszosc ciezarnych robi wlasnie antygen. Dzieki za odpowiedź :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:44

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Czyli dobre badanie zrobilam, babka w rejestracji mowila ze wiekszosc ciezarnych robi wlasnie antygen. Dzieki za odpowiedź :-)

Nie ma za ma co :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa- znajoma kupowała z pół roku temu wózek w Dino i czekała chyba miesiąc, z tym że jakiś wypasiony różowy zamawiała z tego co pamiętam.

Wam się termin przysuwa a mi się oddala, z mojego wczorajszego usg wychodzi 01.01.2016 :D

Orientujecie się jak to z ewentualną cesarką? Profesor wczoraj mówił że jak się nie obróci to cesarka, ale w przypadku ułożenia miednicowego czekają aż akcja sama się rozpocznie czy kierują na cc wcześniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

• evvik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Witam sie po ciezkiej nocy, oczy na zapalki... Wszystkie macie takie glupie sny? Dżisus ale sie wymeczylam, godzina koszmarow i 2-3 godziny cztania, i znow to samo. A o 6:00 maz dopracy wstaje i znow pobudka. Jakas masakra.
    A jak na zlosc oczywiscie dzis zaplanowalam sobie wiecej, bo jestem sama dwa dni, wiec mialam nadzieje, ze sobie powolutku posprzatam, popiore, poprasuje. A siedze jak zombi.

Dzis zaczynamy 30 tydzien, dla mnie to magiczna liczba, ktora juz nieublagalnie pokazuje finish.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o bezsenności, u mnie za to senność jak w 1 trymestrze. O 21 jestem ledwo żywa i śpię do 10 rano, nawet na siku wstaje juz tylko raz, albo dwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię do 10, ale w nocy baaardzo często wstaję. za to mojej senności z 1go trymestru nic nie przebije- spałam do 12, pokręciłam się dwie godziny i znowu kładłam się spać do 18, wstawałam na dwie godziny i znowu spać...

• evvik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam pytanie. Jak jest u Was...
    Ja w ostatnich dniach czuje sie jak zmulona, moj mózg kompletnie nie pracuje jak wcześniej. Mam do napisania jedna analizę, która mecze od dwoch tygodni. Zwykle wystarczało mi 4-5 dni i była gotowa, teraz siedzę drugi tydzień i mam taka zmułkę, że sama siebie nie poznaje. Głowa pracuje jakbym miała w niej kisiel:/

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:37

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja dziś się czuję jak w Itrym. mdłości, słabo, kręci się w głowie. Wstałam o 7:30 jak zawsze, ale znowu się położyłam. Lichutko ze mną :(

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Mam pytanie. Jak jest u Was...
    Ja w ostatnich dniach czuje sie jak zmulona, moj mózg kompletnie nie pracuje jak wcześniej. Mam do napisania jedna analizę, która mecze od dwoch tygodni. Zwykle wystarczało mi 4-5 dni i była gotowa, teraz siedzę drugi tydzień i mam taka zmułkę, że sama siebie nie poznaje. Głowa pracuje jakbym miała w niej kisiel:/
    Ją mam tak samo mam wrażenie że z moja pamięcią coś się poprzewracalo;) zero koncentracji;/

‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ