X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Hej dziewczynki :) Ja dziś się czuję jak w Itrym. mdłości, słabo, kręci się w głowie. Wstałam o 7:30 jak zawsze, ale znowu się położyłam. Lichutko ze mną :(
    Taka pogoda, niestety nam nie sprzyja;/ wyjdzie słoneczko to może się poprawi;) a mdłości podobno mogą pojawiać się w 3 trym;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Mam pytanie. Jak jest u Was...
    Ja w ostatnich dniach czuje sie jak zmulona, moj mózg kompletnie nie pracuje jak wcześniej. Mam do napisania jedna analizę, która mecze od dwoch tygodni. Zwykle wystarczało mi 4-5 dni i była gotowa, teraz siedzę drugi tydzień i mam taka zmułkę, że sama siebie nie poznaje. Głowa pracuje jakbym miała w niej kisiel:/

A ta pogoda też nie pomaga się ob ubudzić i otrzeźwieć :-\
    Skończyłam prasować pościel o tak mnie zmuliło, że nie mam siły na robienie obiadu. Nie wypowiadam się o niemyśleniu. Jak sprawdzam lekcje synowi to dwa razy się zastanowię nim powiem czy dobrze czy źle ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym obiedzie padlam jak zabita.Obudzilam sie jak moj przyszedl z pracy .I dzisiaj bedzie powtorka z rozrywki bo znowu nie moglam zasnac do 4 a o 8 mam obudke na lekarstwa i musze cos zjesc .Zaraz ide ugotowac obiadzik i zdrzemne sie pozniej .Moze za pare godzin bede bardziej zywa.

• evvik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ją mam tak samo mam wrażenie że z moja pamięcią coś się poprzewracalo;) zero koncentracji;/

No to super :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez często sie budzę w nocy a w dzien chodzę nieprzytomna. O koncentracji nie wspomnę ;)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Oczywiście jestem na bieżąco z tym co u Was się dzieje ale taka leniwa się zrobiłam, że na nic siły nie mam i tylko bym spała.... Wczoraj miałam wizytę no i Mała już ułożona do porodu, waży 2100 i lekarz powiedział, że w ciągu 3 tygodni nie powinnam urodzić bo szyjka długa i zamknięta. Ja to się w tej ciąży strasznie głupia zrobiłam, nie ogarniam najprostszych rzeczy, z którymi przed ciążą nie miałam problemów no ale mam nadzieję, że Madzia będzie mądra już się poświęcę:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej usunal mi sie caly pis a wrrrr....

dzieki dziewczyny za porady, zaczynam sie stresowac:// i chyba gto jest przyczyna ze budza mnie ostatnio bol brzucha, takie klucia pobolewnia... a mala mi czoraj taka orkiestres zrobila na noc ze myslalam ze zejde... moj az sie zdziwil i myslal ze reka za bardzo ja przygniatal :P zaczela mi tak naciskac na dol, ze myslalam, ze urodze :O

co do uprzejmosci ludzi, ja mialam ostatnio taka sytuacje w poniedzialek w lidlu, pojechalam przed szkola z corka po kombinezon zimowy, mialam na tasmie 4 rrzeczy same ubrania, Pani za mna jden serek, i nie zapytala mnie czy moglabym ja przepuscic ttylko do kasjerki czy moze jej skasowac tylko serek... kasjerka patrzy na mnie, a ja w nerwach poiedzialam, ze nie nie moze, ja sie z dzieckiem do szkoly spiesze i jestem w ciazzy i nikt mnie nigdy nie przepuscil nawet z jedna rzecza! baba zrobila taka nie mila mine, ze az mi cisnienie podniosla... naprawde shamialam do reszty, ale to przez ludzi, ile razy stalam z jedna rzecza w kolejce i jeszzcze sie ryli przede mnie...a naprawde juz mi ciezko, boli mnie krocze chodze jak pingwin, a wsrod spoleczenstwa panuje totalna znieczulica la kobiet w ciazy... tak byc nie powinno,ale soryy taki mamy klimat :P

naox, Matleena lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Ja tez często sie budzę w nocy a w dzien chodzę nieprzytomna. O koncentracji nie wspomnę ;)

ja od poczatku wstaje po 3-47 razy w nocy... przez coo tez podjadam slodkie :(( bo mam ubikacje obok kuchni :D

Karola1990 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 to można odetchnąć z ulgą jak lekarz tak powiedział, że nie urodzisz w ciągu trzech tyg. Możliwe że nawet do końca spokojnie dotrwasz :-)

Mój mały robi mi teraz rewolucję w brzuchu, cała aż się trzęsę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez dopiero wstalam i znow spac poszlam o 2 a jutro jade do diabetologa i musze wstac o 6 niewiem jak ja to zrobie ;/
    Moj umysl tez przestal pracowac jestem zamulona ze jhuz mi sie nawet z moim niechce rozmawiac i tez bym spala a sprzatac czy ugotowac cos to musze sie zmusic ;/

Ludzie wogole nie zwracaja uwagi na ciezarne mnie tylko raz starsza pani przepuscila u lekarza jak bylam reszta to nawet miejsce zajmie jak sie wejdzie do poloznej w rossmanie kasjerki same mnie prosily dwa razy a ludziom to myslalam ze oczy z orbit wyskocza nawet chcieli sie pchac przede mnie jest totalna znieczulica juz kobiety nie pamietaja jak w ciazy bylo i jakie to moze byc uciazliwe

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja od poczatku wstaje po 3-47 razy w nocy... przez coo tez podjadam slodkie :(( bo mam ubikacje obok kuchni :D
    hahah :D jakbym czytała o sobie. Mam w kuchni taką "magiczną" szafkę, która powinna być zamknięta na klucz albo w ogóle nie istnieć i co dziś wstawałam siku, to musiałam coś przekąsić. A to Michałka, a to Góralka.. Straszne to, bo nie umiem odmówić sobie słodkiego.:P ale co tam, jeszcze 2 miesiące szaleństwa a potem wracamy do wagi:D

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uprzejmości.. Zdarzyło mi się, że ustąpili mi kolejkę w Biedronce czy jakimś innym sklepie. Wczoraj byłam w Rossmanie to spotkałam się z oburzeniem ludzi, dlaczego ja jestem przepuszczona w kolejce. Wyszłam czerwona jak burak. Co ja się nasłuchałam....

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    hahah :D jakbym czytała o sobie. Mam w kuchni taką "magiczną" szafkę, która powinna być zamknięta na klucz albo w ogóle nie istnieć i co dziś wstawałam siku, to musiałam coś przekąsić. A to Michałka, a to Góralka.. Straszne to, bo nie umiem odmówić sobie słodkiego.:P ale co tam, jeszcze 2 miesiące szaleństwa a potem wracamy do wagi:D

hahaha a ja mam jeszcze ten probel, ze ttam sa slodycze mojego dziecka, ktore wyjadam :O pozniej odkupuje a pozniej znowu je wyjadam hahaha, ale tak jak mwoisz mozemy jeszcze poszalec w koncu jeszcze jestesmy w ciazy :D

nick nieaktualny, naox lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało.
    Jak w nocy się przebudziłam i przekręcałam się na drugi bok, czułam tylko w brzuchu prześlizgiwanie się małego ze środka, takie chlup. Biedaczek opadł w dół, na mój bok :-D
    Tyle lat minęło od poprzedniej c. i nie pamiętałam takich rzeczy :-D
    No i znowu się rozczuliłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niestety jest taka znieczulica u ludzi ze az szkoda to opisywac trzeba nie zwracac uwagi na takich ale czasem sie nie da bo az szlak czlowieka trafia ahhh

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Co do uprzejmości.. Zdarzyło mi się, że ustąpili mi kolejkę w Biedronce czy jakimś innym sklepie. Wczoraj byłam w Rossmanie to spotkałam się z oburzeniem ludzi, dlaczego ja jestem przepuszczona w kolejce. Wyszłam czerwona jak burak. Co ja się nasłuchałam....

trzeba bylo skomentowac, ze Ty jak przystalo na wyychowana dobrze kobiete, SAMA ustapilabys miejsca lub prrzepuscila kobeiet w zaawansowanej ciazy, ktorej jest juz ciezko, ale nie wszyscy sa dobrze wychowani :) skwitowalabym i bym pposzla.

aaaaa ja mialam taka sytuacj4e w kauflandzider raz , mialam do zwazenie 2 pomidory a babcia miala chyba z 4 siateczki w wozku do wazenn ia i wiecie ona zwazyla zaczela robic odwrot zeby to lozyc wyciagnac kolejne wiec ja mieddzy wierszami szybko te pomidory ppolozylam na wage i zwazylam a ta do mnie z rryjem, wiec ja jej grzecznie powiedzialam co mialam powiedziec, babce sie glupio zrobilo i poszlam, ludziom wszystcko przeszkadza. porazka

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka ile lat masz roznicy?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;)
    Ja standard w nocy wstawałam, nie spię od 8, obudzil mnie bolesny skurcz, brzuchol twardy i narazie sie obserwuje.

Gratuluję udanych wizyt, i powodzenia na dzisiejszych :)

Dziewczynki ze szpitali 3mam kciuki żebyscie szybko wyszly i to w 2paku ;)

Co do uprzejmosci, to tez uwazam ze jest ogolna znieczulica, ostatnio nawet siostra zakonna wepchala sie przede mna do autobusu zeby tylko usiasc. Ale za to w auchan jak czekalam w kolejce do toalety, gdzie staly same mlode pindy i kazda tyljo popatrzyla i glowa w druga strone, to za mba stanela kobietka po 30 i zobaczyla mnie z brzuchalem to sama im zwrocila uwage zeby mnie przepuscily bo ciezko mi wystac. Oczywiscie cos tam pofurkaly ale pierwsza mnie przepuscila. Bylam mile zaskoczona postawa tej Pani i oczywiscie jej podziekowalam. Sama stwierdzila ze trzeba upominac sie o swoje szczegolnie w ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Mama Julka ile lat masz roznicy?
    Oł... Rodziłam w święta, teraz też mam taki termin no i aż no... wyjdzie, że bedzie 10 lat. Się zająkałam O:-) I zdążę przed 35ur. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hej kobietki ;)
    Ja standard w nocy wstawałam, nie spię od 8, obudzil mnie bolesny skurcz, brzuchol twardy i narazie sie obserwuje.

Gratuluję udanych wizyt, i powodzenia na dzisiejszych :)

Dziewczynki ze szpitali 3mam kciuki żebyscie szybko wyszly i to w 2paku ;)

Co do uprzejmosci, to tez uwazam ze jest ogolna znieczulica, ostatnio nawet siostra zakonna wepchala sie przede mna do autobusu zeby tylko usiasc. Ale za to w auchan jak czekalam w kolejce do toalety, gdzie staly same mlode pindy i kazda tyljo popatrzyla i glowa w druga strone, to za mba stanela kobietka po 30 i zobaczyla mnie z brzuchalem to sama im zwrocila uwage zeby mnie przepuscily bo ciezko mi wystac. Oczywiscie cos tam pofurkaly ale pierwsza mnie przepuscila. Bylam mile zaskoczona postawa tej Pani i oczywiscie jej podziekowalam. Sama stwierdzila ze trzeba upominac sie o swoje szczegolnie w ciazy ;)

Siostra to pod opieką niebios, zaraz druga po Bogu :-D

A i wzięłaś coś na ból, czyli no-spę albo magnez, co?

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ