X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss, jejku, tak mi przykro. Ale pocieszenie - miesiąc i po krzyku. Mam nadzieję, że już kamienie nie dadzą znać o sobie i spokojnie dotrwasz do końca :-)
    Oczywiście nie chciałam Cię wystraszyć. Jeszcze raz czytałam mój wpis i brzmi strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:12

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss Wien co czujesz kochana bo u mnie kamienie w woreczku zdiagnozowali w grudniu. Do lutego miałam ok 6 ataków ale przetrwałam dzięki bardzo silnym tabzom babci. Na szczęście od lutego żaden atak narazie się nie powtórzył dzięki Bogu bo mój doktor jak uslyszal o tych kamieniach to nie był pocieszony i mówił że powinnam z nimi zrobić porządek przed ciążą. Trzymam kciuki żeby znowu cie nie zlapalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:19

alisss871 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja zawsze popijam leki wodą i tak było też i z żelazem no ale jak widać u mnie to się nie sprawdziło. No nic popołudniu się okaże czy przyjmowanie po posiłku miało wpływ i nie poprawiło wyników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka super że znalazlas sposob na zgage :) oby menda juz nie wrocila ;)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A do mnie dzisiaj zawitał kurier z koszulami do karmienia :-)
    zamawiałam stąd: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i5719686130.html

Jestem bardzo zadowolona, bardzo fajnie leżą, bardzo fajnie uszyte :-)

Bardzo ładna koszula.
    Ja zamówiłam taką i też bardzo ładnie leży
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-s-nowosc-i4882426088.html

natomiast zamówiłam też taką to wyglądam delikatnie mówiąc nieciekawie ;)
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5046374289.html

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica! Dzięki Tobie wiem czego zapomniałam kupić - pościeli do wózka!

poradźcie dziewczyny - co kupujecie do wózka - pościel czy śpiworek?
    Czy taki śpioworek:
    http://www.lamillou.com/shop/sleep-bag/stroller-bag-spiworek-s-polar-bears-dusty-rose
    + kombinezon będzie wystarczający żeby dzidzi było ciepło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alisss, jejku, tak mi przykro. Ale pocieszenie - miesiąc i po krzyku. Mam nadzieję, że już kamienie nie dadzą znać o sobie i spokojnie dotrwasz do końca :-)
    Oczywiście nie chciałam Cię wystraszyć. Jeszcze raz czytałam mój wpis i brzmi strasznie.
    Uwierzcie mi że to było straszne, w nocy byłam biała na twarzy z bólu a jak się zbliżał skurcz to tak mocno ściskałam męża że miał rany na rękach od moich paznokci. W końcu biedny się wystraszył że ja już rodzę, wyskoczył z łóżka jak poparzony, poleciał na kibelek i krzyczał że mam się szybko pakować bo nie wyglądam zbyt dobrze :) Pytałam lekarza czy ten ból można porównać z bólem porodowym bo tak mocno mnie jeszcze nic w życiu nie bolało. Ale lekarz mnie "pocieszył" że porodowy może być silniejszy a może w ogóle go nie być ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja mam śpiworek kupiony w komplecie razem z wózkiem. Do tego maleńka płaska podusia i jest git.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:37

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wyrychtowałam się i idę na lumpeksy. Już dwa tygodnie nie byłam. Przy okazji wdepnę do 5-10-15 jak tak Pchelkaa zachęca.

To za dużo się tu nie staczajcie.
    Acikk, Ty musisz być trzeźwa bo wizyta przed Tobą :-D Powodzenia u gina :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja ja mam śpiworek kupiony w komplecie razem z wózkiem. Do tego maleńka płaska podusia i jest git.

No ja właśnie zobaczyłam że w komplecie do wózka był śpiworek, ale tylko taki który pasuje do spacerówki - do gondoli niestety nie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica! Dzięki Tobie wiem czego zapomniałam kupić - pościeli do wózka!

poradźcie dziewczyny - co kupujecie do wózka - pościel czy śpiworek?
    Czy taki śpioworek:
    http://www.lamillou.com/shop/sleep-bag/stroller-bag-spiworek-s-polar-bears-dusty-rose
    + kombinezon będzie wystarczający żeby dzidzi było ciepło?
    Ja mam właśnie kombinezon dla niemowlaka ale taki polarkowy, "pulchniutki" i to tego taki śpiworek coś jak w tym Twoim linku, tyle że ja miałam w komplecie z wózkiem. Uważam że ten zestaw w zupełności wystarczy, zawsze można jeszcze okryć kocykiem :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka kupiłam kocyk grubszy na zimę.

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Uwierzcie mi że to było straszne, w nocy byłam biała na twarzy z bólu a jak się zbliżał skurcz to tak mocno ściskałam męża że miał rany na rękach od moich paznokci. W końcu biedny się wystraszył że ja już rodzę, wyskoczył z łóżka jak poparzony, poleciał na kibelek i krzyczał że mam się szybko pakować bo nie wyglądam zbyt dobrze :) Pytałam lekarza czy ten ból można porównać z bólem porodowym bo tak mocno mnie jeszcze nic w życiu nie bolało. Ale lekarz mnie "pocieszył" że porodowy może być silniejszy a może w ogóle go nie być ;)
    No wlasnie mnie bolało tak jakbym rodziła, jak jeszcze o kamieniach mi wiedziałam to myślałam że w ciąży jestem ale o tym nie wiem :-P taka "ciąża z zaskoczenia" B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:32

alisss871 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dziewczynki wyrychtowałam się i idę na lumpeksy. Już dwa tygodnie nie byłam. Przy okazji wdepnę do 5-10-15 jak tak Pchelkaa zachęca.

To za dużo się tu nie staczajcie.
    Acikk, Ty musisz być trzeźwa bo wizyta przed Tobą :-D Powodzenia u gina :-D :-D :-D
    Też się wybieram na lumpy :-D dostałam mnóstwo ciuszków od znajomej, ale niestety rodziła w lipcu i najwięcej to mam body z krótkim rękawkiem. Mam chęć wyhaczyć jeszcze kilka pajacyków na te zimowe dni :)

Udanych "łowów" życzę :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena spełnienia najskrytszych marzeń, zdrowia, miłości :) :*

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:

Jak to może go nie być? To ja poprosze żeby nie było :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka planuję kombinezon taki zimowy i na to kocyk.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my mamy taki śpiworek tylko z doczepianym jeszcze dołem, że może jeszcze większe dziecko w nim jeżdzić i na sanki też się nadaje. do tego kombinezon i dodatkowo albo kocyk albo kołderka. to też zależy jakie temperatury będą.

http://allegro.pl/90cm-polar-spiworek-spiwor-do-wozka-fotelika-sanek-i5623377240.html

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którąś z was tez tak boli spojenie łonowe? Ja od kilku dni chodzę jak pingwin a jak próbuje nogę podnieść chociaż na 2 cm to jest taki ból że masakra. Czytałam wczoraj trochę w necie i to jest rozchodzenie się spojenie a to niby zwiastun zbliżającego się porodu, tylko nie napisali czy to kwestia tygodnia, miesiąca czy dwóch ale koniecznie trzeba wspomnieć o tym lekarzowi bo spojenie może się do końca rozejsc przy porodzie a to już niebezpieczne

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ