X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss, jejku, tak mi przykro. Ale pocieszenie - miesiąc i po krzyku. Mam nadzieję, że już kamienie nie dadzą znać o sobie i spokojnie dotrwasz do końca :-)
    Oczywiście nie chciałam Cię wystraszyć. Jeszcze raz czytałam mój wpis i brzmi strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:12

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss Wien co czujesz kochana bo u mnie kamienie w woreczku zdiagnozowali w grudniu. Do lutego miałam ok 6 ataków ale przetrwałam dzięki bardzo silnym tabzom babci. Na szczęście od lutego żaden atak narazie się nie powtórzył dzięki Bogu bo mój doktor jak uslyszal o tych kamieniach to nie był pocieszony i mówił że powinnam z nimi zrobić porządek przed ciążą. Trzymam kciuki żeby znowu cie nie zlapalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:19

alisss871 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja zawsze popijam leki wodą i tak było też i z żelazem no ale jak widać u mnie to się nie sprawdziło. No nic popołudniu się okaże czy przyjmowanie po posiłku miało wpływ i nie poprawiło wyników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka super że znalazlas sposob na zgage :) oby menda juz nie wrocila ;)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A do mnie dzisiaj zawitał kurier z koszulami do karmienia :-)
    zamawiałam stąd: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i5719686130.html

Jestem bardzo zadowolona, bardzo fajnie leżą, bardzo fajnie uszyte :-)

Bardzo ładna koszula.
    Ja zamówiłam taką i też bardzo ładnie leży
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-s-nowosc-i4882426088.html

natomiast zamówiłam też taką to wyglądam delikatnie mówiąc nieciekawie ;)
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5046374289.html

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica! Dzięki Tobie wiem czego zapomniałam kupić - pościeli do wózka!

poradźcie dziewczyny - co kupujecie do wózka - pościel czy śpiworek?
    Czy taki śpioworek:
    http://www.lamillou.com/shop/sleep-bag/stroller-bag-spiworek-s-polar-bears-dusty-rose
    + kombinezon będzie wystarczający żeby dzidzi było ciepło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Alisss, jejku, tak mi przykro. Ale pocieszenie - miesiąc i po krzyku. Mam nadzieję, że już kamienie nie dadzą znać o sobie i spokojnie dotrwasz do końca :-)
    Oczywiście nie chciałam Cię wystraszyć. Jeszcze raz czytałam mój wpis i brzmi strasznie.
    Uwierzcie mi że to było straszne, w nocy byłam biała na twarzy z bólu a jak się zbliżał skurcz to tak mocno ściskałam męża że miał rany na rękach od moich paznokci. W końcu biedny się wystraszył że ja już rodzę, wyskoczył z łóżka jak poparzony, poleciał na kibelek i krzyczał że mam się szybko pakować bo nie wyglądam zbyt dobrze :) Pytałam lekarza czy ten ból można porównać z bólem porodowym bo tak mocno mnie jeszcze nic w życiu nie bolało. Ale lekarz mnie "pocieszył" że porodowy może być silniejszy a może w ogóle go nie być ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja mam śpiworek kupiony w komplecie razem z wózkiem. Do tego maleńka płaska podusia i jest git.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:37

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wyrychtowałam się i idę na lumpeksy. Już dwa tygodnie nie byłam. Przy okazji wdepnę do 5-10-15 jak tak Pchelkaa zachęca.

To za dużo się tu nie staczajcie.
    Acikk, Ty musisz być trzeźwa bo wizyta przed Tobą :-D Powodzenia u gina :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja ja mam śpiworek kupiony w komplecie razem z wózkiem. Do tego maleńka płaska podusia i jest git.

No ja właśnie zobaczyłam że w komplecie do wózka był śpiworek, ale tylko taki który pasuje do spacerówki - do gondoli niestety nie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica! Dzięki Tobie wiem czego zapomniałam kupić - pościeli do wózka!

poradźcie dziewczyny - co kupujecie do wózka - pościel czy śpiworek?
    Czy taki śpioworek:
    http://www.lamillou.com/shop/sleep-bag/stroller-bag-spiworek-s-polar-bears-dusty-rose
    + kombinezon będzie wystarczający żeby dzidzi było ciepło?
    Ja mam właśnie kombinezon dla niemowlaka ale taki polarkowy, "pulchniutki" i to tego taki śpiworek coś jak w tym Twoim linku, tyle że ja miałam w komplecie z wózkiem. Uważam że ten zestaw w zupełności wystarczy, zawsze można jeszcze okryć kocykiem :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka kupiłam kocyk grubszy na zimę.

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Uwierzcie mi że to było straszne, w nocy byłam biała na twarzy z bólu a jak się zbliżał skurcz to tak mocno ściskałam męża że miał rany na rękach od moich paznokci. W końcu biedny się wystraszył że ja już rodzę, wyskoczył z łóżka jak poparzony, poleciał na kibelek i krzyczał że mam się szybko pakować bo nie wyglądam zbyt dobrze :) Pytałam lekarza czy ten ból można porównać z bólem porodowym bo tak mocno mnie jeszcze nic w życiu nie bolało. Ale lekarz mnie "pocieszył" że porodowy może być silniejszy a może w ogóle go nie być ;)
    No wlasnie mnie bolało tak jakbym rodziła, jak jeszcze o kamieniach mi wiedziałam to myślałam że w ciąży jestem ale o tym nie wiem :-P taka "ciąża z zaskoczenia" B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:32

alisss871 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dziewczynki wyrychtowałam się i idę na lumpeksy. Już dwa tygodnie nie byłam. Przy okazji wdepnę do 5-10-15 jak tak Pchelkaa zachęca.

To za dużo się tu nie staczajcie.
    Acikk, Ty musisz być trzeźwa bo wizyta przed Tobą :-D Powodzenia u gina :-D :-D :-D
    Też się wybieram na lumpy :-D dostałam mnóstwo ciuszków od znajomej, ale niestety rodziła w lipcu i najwięcej to mam body z krótkim rękawkiem. Mam chęć wyhaczyć jeszcze kilka pajacyków na te zimowe dni :)

Udanych "łowów" życzę :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena spełnienia najskrytszych marzeń, zdrowia, miłości :) :*

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:

Jak to może go nie być? To ja poprosze żeby nie było :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka planuję kombinezon taki zimowy i na to kocyk.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my mamy taki śpiworek tylko z doczepianym jeszcze dołem, że może jeszcze większe dziecko w nim jeżdzić i na sanki też się nadaje. do tego kombinezon i dodatkowo albo kocyk albo kołderka. to też zależy jakie temperatury będą.

http://allegro.pl/90cm-polar-spiworek-spiwor-do-wozka-fotelika-sanek-i5623377240.html

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którąś z was tez tak boli spojenie łonowe? Ja od kilku dni chodzę jak pingwin a jak próbuje nogę podnieść chociaż na 2 cm to jest taki ból że masakra. Czytałam wczoraj trochę w necie i to jest rozchodzenie się spojenie a to niby zwiastun zbliżającego się porodu, tylko nie napisali czy to kwestia tygodnia, miesiąca czy dwóch ale koniecznie trzeba wspomnieć o tym lekarzowi bo spojenie może się do końca rozejsc przy porodzie a to już niebezpieczne

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ