Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alisss871 wrote:Dziewczyny a temat smoczków był już poruszany? Od kiedy w ogóle daje się smoczek dziecku? Ja bym nie chciała przyzwyczajać ale jak już nie będzie wyjścia to chciałabym szybko odzwyczaić.
smoczek to już nawet w szpitalu. niektóre dzieci w ogóle nie chcą smoczka. Moj maluszek tolerował smoczki z canpola te ścięte żółtealisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Czy którąś z was tez tak boli spojenie łonowe? Ja od kilku dni chodzę jak pingwin a jak próbuje nogę podnieść chociaż na 2 cm to jest taki ból że masakra. Czytałam wczoraj trochę w necie i to jest rozchodzenie się spojenie a to niby zwiastun zbliżającego się porodu, tylko nie napisali czy to kwestia tygodnia, miesiąca czy dwóch ale koniecznie trzeba wspomnieć o tym lekarzowi bo spojenie może się do końca rozejsc przy porodzie a to już niebezpieczne
Madzia, mnie boli już długo, jakieś 2 miesiące-ale to moja czwarta ciąża.
Ostatnio przestało na prawie miesiąc, właśnie wtedy kiedy córa była ułożona pośladkowo. Tydzień temu zaczęło znowu boleć, bo się królewna obróciła główką w dół. Od razu ciężej się wstaje, brzuch mam jakby "sztywniejszy" i spojenie daje popalić -
nick nieaktualnyJa do wózka mam śpiwór, taki z kożuszkiem w środku i dla Kubusia kombinezon. Śpiwór kupiłam w lumpeksie, po wypraniu jak nowy
Też biorę Tardyferon, ale w szpitalu kazali brać "do śniadania" i tak biorę do tej pory.
Mam dwoje rodzeństwa- starszych, moja mama rodziła brata 2 godziny, siostrę 3, a mnie 13,5także chyba nie ma reguły
-
Pchełka wrote:Madzia, mnie boli już długo, jakieś 2 miesiące-ale to moja czwarta ciąża.
Ostatnio przestało na prawie miesiąc, właśnie wtedy kiedy córa była ułożona pośladkowo. Tydzień temu zaczęło znowu boleć, bo się królewna obróciła główką w dół. Od razu ciężej się wstaje, brzuch mam jakby "sztywniejszy" i spojenie daje popalićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:19
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny
) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg
Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy
Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko
Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń !Madzisek, ZieloneOliwki, Nadulka, MeGi2986, Mama-julka, alisss871, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Dziewczyny jak myslicie czy porod w 34 tyg jest bardzo niebezpieczny dla malenstwa? Brzuch coraz bardziej mi sie stawia, dzisiaj w nocy myslalam ze to juz porod, ale przeszlo na szczescie.....
Ale nie rozpakowuj się tu jeszcze nam;> -
W 29 tygodniu dostalam sterydy na rozwoj pluc wiec mala powinna byc zabezpieczona mam tez zalozony pessar, ale wiecie jak przychodza skurcze to on juz nic wtedy nie daje. Musze zacisnac nogi i jeszcze wytrzymac chociaz z 3 tygodnie, ale czy sie uda? W ogole to ostatnio tak wolno mi leci czas, ze te 3 tygodnie to dla mnie wiecznosc...
-
hej, czytam was codziennie ale rzadko się odzywam bo jakoś tak brakuje czasu na wszystko.
Znalazłam dziś u mnie w mieście biustonosze do karmienia Mama Alles
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html
Oba miękkie i bardzo wygodne i kosztują na promocji po 65 zł ( na stronie producenta 120,00 i 98,00) więc się opłaca. Nie wiem tyko czy biustonosze z fiszbinami to dobry pomysł. Poza tym czy nie za wcześnie na kupowanie biustonoszy ? Jak dobieracie biustonosze żeby były dobre po porodzie ?
-
nick nieaktualnyJa kupiłam w h&m bez fiszbin ale jestem średnio zadowolona.. Mi się wydaje, że te staniki nie radza sobie z ciężarem mojego biustu.. Ale te mam tak na początek a jak już unormuje mi się laktacja to kupie jakiś fajny z fiszbinami taki mam plan
-
nick nieaktualny
-
lips wrote:hej, czytam was codziennie ale rzadko się odzywam bo jakoś tak brakuje czasu na wszystko.
Znalazłam dziś u mnie w mieście biustonosze do karmienia Mama Alles
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html
Oba miękkie i bardzo wygodne i kosztują na promocji po 65 zł ( na stronie producenta 120,00 i 98,00) więc się opłaca. Nie wiem tyko czy biustonosze z fiszbinami to dobry pomysł. Poza tym czy nie za wcześnie na kupowanie biustonoszy ? Jak dobieracie biustonosze żeby były dobre po porodzie ?
Ja kupiłam póki co miękkie dwa biustonosze, bo nie wiem jak bardzo biust urośnie po porodzie. Kupiłam trochę luźniejsze, żeby było trochę miejsca na ewentualny przyrost i na wkładkę laktacyjną. Jak mi się laktacja unormuje i rozmiarowo biust przestanie szaleć to kupię sobie usztywniane. Ponoć w usztywnianych nie można spać, bo to szkodzi piersiom i i tak trzeba się zaopatrzyć w miękkie chociażby na noc