X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny a temat smoczków był już poruszany? Od kiedy w ogóle daje się smoczek dziecku? Ja bym nie chciała przyzwyczajać ale jak już nie będzie wyjścia to chciałabym szybko odzwyczaić.

smoczek to już nawet w szpitalu. niektóre dzieci w ogóle nie chcą smoczka. Moj maluszek tolerował smoczki z canpola te ścięte żółte

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Czy którąś z was tez tak boli spojenie łonowe? Ja od kilku dni chodzę jak pingwin a jak próbuje nogę podnieść chociaż na 2 cm to jest taki ból że masakra. Czytałam wczoraj trochę w necie i to jest rozchodzenie się spojenie a to niby zwiastun zbliżającego się porodu, tylko nie napisali czy to kwestia tygodnia, miesiąca czy dwóch ale koniecznie trzeba wspomnieć o tym lekarzowi bo spojenie może się do końca rozejsc przy porodzie a to już niebezpieczne

Madzia, mnie boli już długo, jakieś 2 miesiące-ale to moja czwarta ciąża.
    Ostatnio przestało na prawie miesiąc, właśnie wtedy kiedy córa była ułożona pośladkowo. Tydzień temu zaczęło znowu boleć, bo się królewna obróciła główką w dół. Od razu ciężej się wstaje, brzuch mam jakby "sztywniejszy" i spojenie daje popalić :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam śpiwór, taki z kożuszkiem w środku i dla Kubusia kombinezon. Śpiwór kupiłam w lumpeksie, po wypraniu jak nowy :)

Też biorę Tardyferon, ale w szpitalu kazali brać "do śniadania" i tak biorę do tej pory.

Mam dwoje rodzeństwa- starszych, moja mama rodziła brata 2 godziny, siostrę 3, a mnie 13,5 :D także chyba nie ma reguły ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzia, mnie boli już długo, jakieś 2 miesiące-ale to moja czwarta ciąża.
    Ostatnio przestało na prawie miesiąc, właśnie wtedy kiedy córa była ułożona pośladkowo. Tydzień temu zaczęło znowu boleć, bo się królewna obróciła główką w dół. Od razu ciężej się wstaje, brzuch mam jakby "sztywniejszy" i spojenie daje popalić :-/
    Pocieszający jest fakt że nie jestem z tym sama, dobrze że córka nie śpi z nami z pokoju bo przez moje stękanie jak przewracam się z boku na bok pewnie by się budziła :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:19

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mam dwoje rodzeństwa- starszych, moja mama rodziła brata 2 godziny, siostrę 3, a mnie 13,5 :D także chyba nie ma reguły ;)
    A niby lekarze mówią że kolejny poród szybszy i łatwiejszy...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :)) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg

Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy :)

Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko :)

Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń ! :)

Madzisek, ZieloneOliwki, Nadulka, MeGi2986, Mama-julka, alisss871, Marta0912 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie czy porod w 34 tyg jest bardzo niebezpieczny dla malenstwa? Brzuch coraz bardziej mi sie stawia, dzisiaj w nocy myslalam ze to juz porod, ale przeszlo na szczescie.....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna- śliczne ciuszki :)

Madzisek- tak też mama się nastawiała, a tu ja wyjść nie chciałam;)

Muszę się pochwalić- pyyyycha żurek ugotowałam! :D

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli mi gin powiedział w 32 tyg że jeszcze 2 tygodnie to już nie będziemy mieli czym się martwić, więc myślę, że 35 dzidzia będzie bezpieczną kruszyną.

ale mam nadzieję, że wytrzymasz jak najdłużej. może magnez weź

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny jak myslicie czy porod w 34 tyg jest bardzo niebezpieczny dla malenstwa? Brzuch coraz bardziej mi sie stawia, dzisiaj w nocy myslalam ze to juz porod, ale przeszlo na szczescie.....
    myślę że 34 tc to już płód jest na tyle rozwinięty że nie powinno być dużych problemów. Jedyne co, to jeśli nie dostałaś wcześniej sterydów to dzidzia będzie miała problem z oddychaniem bo płuca nie są wystarczająco wykształcone.
    Ale nie rozpakowuj się tu jeszcze nam;>

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli olśniło mnie, mamy brzuszki w tym samym dniu i tygodniu :D

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 29 tygodniu dostalam sterydy na rozwoj pluc wiec mala powinna byc zabezpieczona mam tez zalozony pessar, ale wiecie jak przychodza skurcze to on juz nic wtedy nie daje. Musze zacisnac nogi i jeszcze wytrzymac chociaz z 3 tygodnie, ale czy sie uda? W ogole to ostatnio tak wolno mi leci czas, ze te 3 tygodnie to dla mnie wiecznosc...

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czytam was codziennie ale rzadko się odzywam bo jakoś tak brakuje czasu na wszystko.
    Znalazłam dziś u mnie w mieście biustonosze do karmienia Mama Alles
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html
    Oba miękkie i bardzo wygodne i kosztują na promocji po 65 zł ( na stronie producenta 120,00 i 98,00) więc się opłaca. Nie wiem tyko czy biustonosze z fiszbinami to dobry pomysł. Poza tym czy nie za wcześnie na kupowanie biustonoszy ? Jak dobieracie biustonosze żeby były dobre po porodzie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w h&m bez fiszbin ale jestem średnio zadowolona.. Mi się wydaje, że te staniki nie radza sobie z ciężarem mojego biustu.. Ale te mam tak na początek a jak już unormuje mi się laktacja to kupie jakiś fajny z fiszbinami taki mam plan ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli, a ile wazy Twoja dzidzia?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    hej, czytam was codziennie ale rzadko się odzywam bo jakoś tak brakuje czasu na wszystko.
    Znalazłam dziś u mnie w mieście biustonosze do karmienia Mama Alles
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html
    Oba miękkie i bardzo wygodne i kosztują na promocji po 65 zł ( na stronie producenta 120,00 i 98,00) więc się opłaca. Nie wiem tyko czy biustonosze z fiszbinami to dobry pomysł. Poza tym czy nie za wcześnie na kupowanie biustonoszy ? Jak dobieracie biustonosze żeby były dobre po porodzie ?

Ja kupiłam póki co miękkie dwa biustonosze, bo nie wiem jak bardzo biust urośnie po porodzie. Kupiłam trochę luźniejsze, żeby było trochę miejsca na ewentualny przyrost i na wkładkę laktacyjną. Jak mi się laktacja unormuje i rozmiarowo biust przestanie szaleć to kupię sobie usztywniane. Ponoć w usztywnianych nie można spać, bo to szkodzi piersiom i i tak trzeba się zaopatrzyć w miękkie chociażby na noc :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Puli, a ile wazy Twoja dzidzia?
    W 30 tygodniu wazyla 1800 g ale jutro mam wizyte i sie dowiem ile przybrala przez miesiac

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ