X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi od rana dokuczają skurcze i brzuch mam caly czas twardy...Boje sie ze sie juz zaczelo.

Blagam niech coreczki wytrzymia jeszcze tydzien do przyjazdu ich tatusia...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już na pewno ponad 2 kg waży, a to taka magiczna granica. Jeśli dostałaś sterydy to myślę że gdyby się tak stało, że byś się rozpakowała to dzidziuś nie miałby żadnych problemów:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak mi od rana dokuczają skurcze i brzuch mam caly czas twardy...Boje sie ze sie juz zaczelo.

Magnez weź koniecznie, trzymajcie się !

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się w lumpku kupić dla starszego kurtkę pikowaną, taką bardziej elegancka, na teraz za 24 zeta. Dla małego półśpiochy, dwie pary skarpetek i body. Na ramiączkach, będzie dobre za rok, a kosztowało wiele bo 56gr.

Zjadłam obiad i oglądam Rozmowy w toku o komórkowych dzieciach, ojej, aż westchnęłam.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny kupowałyście rogale do karmienia? :-) jesteście w stanie polecić jakiś dobry? :-)

Ja kupiłam na Allegro wczoraj poduszkę do karmienia minky za 50zl.
    zakochalam się w tym materiale.

PS nienawidzę pisać z telefonu!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj juz wzielam dwa magnezy i dwie nospy..bo od rana sa te skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Też bym chciała żeby sobie poszedł ;) Lekarz mówił że różne porody odbierał i nieraz kobieta przychodziła z dużym rozwarciem, którego nawet nie czuła, chwila moment, plum, i dziecko było na zewnątrz. Nawet nie zdążyło zaboleć :) Ale mi się wydaje że to bardziej u wieloródek.

Moja siostra drugi raz tak miała. Akcja się ślimaczyła, podali w końcu oxy i nic się nie zadziało. Stwierdzili, że podłączą do KTG, a tu pulsu brak! Położna jej zajrzała, a główka na wierzchu :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A bolesne masz te skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie śpiworka do wózka. Zdecyduje się na ten który wstawiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

A sa one regularne? Boli jak na @? Bralas kapiel?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    W 30 tygodniu wazyla 1800 g ale jutro mam wizyte i sie dowiem ile przybrala przez miesiac
    Ojjj to na pewno jest już ponad 2,2kg. Myśle ze nie ma się czym martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

czy są to ju bolesne skurcze? czy raczej same twardnienie?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moja siostra drugi raz tak miała. Akcja się ślimaczyła, podali w końcu oxy i nic się nie zadziało. Stwierdzili, że podłączą do KTG, a tu pulsu brak! Położna jej zajrzała, a główka na wierzchu :-D
    Zanim dokończyłam czytać twoją wypowiedź, zdążyłaś nastraszyć tym "brak pulsu". ja bym chyba zawału dostała. Jak leżałam na patologii była dziewczyna, u której maleństwa przestał być wyczuwalny puls. Postawiłam pół oddziału na nogi w panice. Strasznie to przeżyłam, patrząc na to nawet że to nie moje bejbi. Na szczęście wszystko skończyło się okej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Ja to boje sie najbardziej braku rozwarcia. Bo jak jest rozwarcie a nie ma skurczy to daja oxy, a jak sa skurcze a nie ma rozwarcia to masakra:-( i jedyne rozwiazanie to chyba balonik.

A wiecie ze moj lekarz powiedzial ze przy ulozeniu posladkowym sa dwie mozliwosci? Albo od razu umawia mnie na cc ok 38-39tc albo zgadam sie na czekanie na akcje, czyli bez planowania czekam na skurcze albo wody, zglaszam sie na ip i jesli nadal ulozona posladkowo to cc a jesli glowka to sn. No i mowi ze lepsa druga opcja dla dziecka bo nawet jak ulozone posladkowo a zaczna sie skurcze czy wody odejda to dziecko juz wie ze cos sie dzieje i przynajmniej w taki sposob przygotowane, a nie jak planowana cc ciach i wyjmuja a dziecko w szoku.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena wszystkiego najlepszego :*

Flakonik bolesne te skurcze? mierz co ile są i notuj sobie bo łatwo się pomylić.
    Weź ciepłą kąpiel albo prysznic i jeszcze ze dwa magnezy i nospe. Jak to nie pomoże i za godzinę dalej będą skurcze bolesne to jedź na ip.

Matleena lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk czekam na wieści po wizycie:)

Dziewczyny dzięki za wszystkie słowa wsparcia, jakiś ciężki mam ten tydzień. Jak dziecko choruje to już jest dramat, zwłaszcza takie malutkie które nie powie co boli :/ teraz zasnął, ale ile płaczu przez cały dzień muszę wysłuchać :/ aż serce się kraje

Pediatra jasno nie stwierdziła czy to ząbki czy przeziębienie. Raczej ząbki, bo osłuchowo czystko, gardło leciutko podrażnione, ale to pewnie po wczorajszym zwymiotowaniu wieczornym po syropku :/ coś tam noskiem pociąga ale nic nie leci, a dziąsła pod czwórki i dolne dwójki powiedziała, że bardzo już rozpulchnione i mogą iść wszystkie na raz, co by się zgadzało z faktem, że nie chce nic jeść z twardych / stałych pokarmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:29

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a bolesne masz skurcze kochana zaciskaj nogi mocno lez i odpoczywaj :( Mnie tez dzis skurcze od rana lapia i brzuch pobolewa na dole ale jeszcze zaciskamy nozki dziewczyny :)

Justyna oj zeby Olek jak najszybciej poczul sie lepiej najgorsze patrzec na cierpienie swojego dziecka ale dzielna kobieta jestes trzymamy kciuki zeby bylo ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano nie bolaly, ale od poludnia zaczely bolec, teraz sa co 10-15min

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie rogali do karmienia, ja mam z firmy motherhood, ma fajne wypełnienie i fajną stonowaną kolorystykę. Idzie jakaś pełnia, a może już jest? Nie mogę się dziś opanowac z jedzeniem, cały czas coś podgryzam, zupełnie jak przed okresem, albo jak ma być pełnia

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ