X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi od rana dokuczają skurcze i brzuch mam caly czas twardy...Boje sie ze sie juz zaczelo.

Blagam niech coreczki wytrzymia jeszcze tydzien do przyjazdu ich tatusia...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już na pewno ponad 2 kg waży, a to taka magiczna granica. Jeśli dostałaś sterydy to myślę że gdyby się tak stało, że byś się rozpakowała to dzidziuś nie miałby żadnych problemów:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak mi od rana dokuczają skurcze i brzuch mam caly czas twardy...Boje sie ze sie juz zaczelo.

Magnez weź koniecznie, trzymajcie się !

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się w lumpku kupić dla starszego kurtkę pikowaną, taką bardziej elegancka, na teraz za 24 zeta. Dla małego półśpiochy, dwie pary skarpetek i body. Na ramiączkach, będzie dobre za rok, a kosztowało wiele bo 56gr.

Zjadłam obiad i oglądam Rozmowy w toku o komórkowych dzieciach, ojej, aż westchnęłam.

alisss871, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny kupowałyście rogale do karmienia? :-) jesteście w stanie polecić jakiś dobry? :-)

Ja kupiłam na Allegro wczoraj poduszkę do karmienia minky za 50zl.
    zakochalam się w tym materiale.

PS nienawidzę pisać z telefonu!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj juz wzielam dwa magnezy i dwie nospy..bo od rana sa te skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Też bym chciała żeby sobie poszedł ;) Lekarz mówił że różne porody odbierał i nieraz kobieta przychodziła z dużym rozwarciem, którego nawet nie czuła, chwila moment, plum, i dziecko było na zewnątrz. Nawet nie zdążyło zaboleć :) Ale mi się wydaje że to bardziej u wieloródek.

Moja siostra drugi raz tak miała. Akcja się ślimaczyła, podali w końcu oxy i nic się nie zadziało. Stwierdzili, że podłączą do KTG, a tu pulsu brak! Położna jej zajrzała, a główka na wierzchu :-D

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A bolesne masz te skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie śpiworka do wózka. Zdecyduje się na ten który wstawiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

A sa one regularne? Boli jak na @? Bralas kapiel?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    W 30 tygodniu wazyla 1800 g ale jutro mam wizyte i sie dowiem ile przybrala przez miesiac
    Ojjj to na pewno jest już ponad 2,2kg. Myśle ze nie ma się czym martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

czy są to ju bolesne skurcze? czy raczej same twardnienie?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moja siostra drugi raz tak miała. Akcja się ślimaczyła, podali w końcu oxy i nic się nie zadziało. Stwierdzili, że podłączą do KTG, a tu pulsu brak! Położna jej zajrzała, a główka na wierzchu :-D
    Zanim dokończyłam czytać twoją wypowiedź, zdążyłaś nastraszyć tym "brak pulsu". ja bym chyba zawału dostała. Jak leżałam na patologii była dziewczyna, u której maleństwa przestał być wyczuwalny puls. Postawiłam pół oddziału na nogi w panice. Strasznie to przeżyłam, patrząc na to nawet że to nie moje bejbi. Na szczęście wszystko skończyło się okej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Ja to boje sie najbardziej braku rozwarcia. Bo jak jest rozwarcie a nie ma skurczy to daja oxy, a jak sa skurcze a nie ma rozwarcia to masakra:-( i jedyne rozwiazanie to chyba balonik.

A wiecie ze moj lekarz powiedzial ze przy ulozeniu posladkowym sa dwie mozliwosci? Albo od razu umawia mnie na cc ok 38-39tc albo zgadam sie na czekanie na akcje, czyli bez planowania czekam na skurcze albo wody, zglaszam sie na ip i jesli nadal ulozona posladkowo to cc a jesli glowka to sn. No i mowi ze lepsa druga opcja dla dziecka bo nawet jak ulozone posladkowo a zaczna sie skurcze czy wody odejda to dziecko juz wie ze cos sie dzieje i przynajmniej w taki sposob przygotowane, a nie jak planowana cc ciach i wyjmuja a dziecko w szoku.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena wszystkiego najlepszego :*

Flakonik bolesne te skurcze? mierz co ile są i notuj sobie bo łatwo się pomylić.
    Weź ciepłą kąpiel albo prysznic i jeszcze ze dwa magnezy i nospe. Jak to nie pomoże i za godzinę dalej będą skurcze bolesne to jedź na ip.

Matleena lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk czekam na wieści po wizycie:)

Dziewczyny dzięki za wszystkie słowa wsparcia, jakiś ciężki mam ten tydzień. Jak dziecko choruje to już jest dramat, zwłaszcza takie malutkie które nie powie co boli :/ teraz zasnął, ale ile płaczu przez cały dzień muszę wysłuchać :/ aż serce się kraje

Pediatra jasno nie stwierdziła czy to ząbki czy przeziębienie. Raczej ząbki, bo osłuchowo czystko, gardło leciutko podrażnione, ale to pewnie po wczorajszym zwymiotowaniu wieczornym po syropku :/ coś tam noskiem pociąga ale nic nie leci, a dziąsła pod czwórki i dolne dwójki powiedziała, że bardzo już rozpulchnione i mogą iść wszystkie na raz, co by się zgadzało z faktem, że nie chce nic jeść z twardych / stałych pokarmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:29

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a bolesne masz skurcze kochana zaciskaj nogi mocno lez i odpoczywaj :( Mnie tez dzis skurcze od rana lapia i brzuch pobolewa na dole ale jeszcze zaciskamy nozki dziewczyny :)

Justyna oj zeby Olek jak najszybciej poczul sie lepiej najgorsze patrzec na cierpienie swojego dziecka ale dzielna kobieta jestes trzymamy kciuki zeby bylo ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano nie bolaly, ale od poludnia zaczely bolec, teraz sa co 10-15min

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie rogali do karmienia, ja mam z firmy motherhood, ma fajne wypełnienie i fajną stonowaną kolorystykę. Idzie jakaś pełnia, a może już jest? Nie mogę się dziś opanowac z jedzeniem, cały czas coś podgryzam, zupełnie jak przed okresem, albo jak ma być pełnia

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ