Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Zanim dokończyłam czytać twoją wypowiedź, zdążyłaś nastraszyć tym "brak pulsu". ja bym chyba zawału dostała. Jak leżałam na patologii była dziewczyna, u której maleństwa przestał być wyczuwalny puls. Postawiłam pół oddziału na nogi w panice. Strasznie to przeżyłam, patrząc na to nawet że to nie moje bejbi. Na szczęście wszystko skończyło się okej
A moja siostra, jaka była wystraszona! Położna też zbladła.
Jeju, to miałaś przeżycie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Dziewczyny:-( zmarla dzis ta chora coreczka mojej siostry ciotecznej:-( podobno od kilku dni sie strasznie meczyla, byla na morfinie a i tak napewno cierpiala, kilka razy wczoraj i w nocy siniala, mysleli ze juz nie zyje, ale raczka lub nozka co jakis czas ruszala. Straszne patrzec na smierc swojego 1,5msc dziecka:-( a lekarze ustalili z rodzicami ze nie beda jej ratowac bo to tylko zwieksza jej bol, a ratunku dla niej nie ma:-( i tak cierpiala kruszynka. Ale moze lepiej ze teraz to sie stalo, nim dziecko starsze tym gorzej. Jakby miala np roczek czy dwa to by byla swiadoma tego ze boli ze cierpi i rodzice dluzej by patrzyli nancierpienie dziecka.
Bardzo przykra wiadomość -
nick nieaktualnydorciamw wrote:Odnośnie rogali do karmienia, ja mam z firmy motherhood, ma fajne wypełnienie i fajną stonowaną kolorystykę. Idzie jakaś pełnia, a może już jest? Nie mogę się dziś opanowac z jedzeniem, cały czas coś podgryzam, zupełnie jak przed okresem, albo jak ma być pełnia
Pełnia 27 października, wiec już tuż tuż -
nick nieaktualnyFlakonik 3mam kciuki żeby to był fałszywy alarm!!
Pchełka bardzo współczuję Twojej rodzinie. Pewnie też to przeżywasz wiec 3maj się ciepło kochana :*
Justyna14 dobrze ze to prawdopodobnie ząbki a nie choróbsko. Buziaki dla synusia.
Acikk jak tam po wizycie??justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Dziewczyny:-( zmarla dzis ta chora coreczka mojej siostry ciotecznej:-( podobno od kilku dni sie strasznie meczyla, byla na morfinie a i tak napewno cierpiala, kilka razy wczoraj i w nocy siniala, mysleli ze juz nie zyje, ale raczka lub nozka co jakis czas ruszala. Straszne patrzec na smierc swojego 1,5msc dziecka:-( a lekarze ustalili z rodzicami ze nie beda jej ratowac bo to tylko zwieksza jej bol, a ratunku dla niej nie ma:-( i tak cierpiala kruszynka. Ale moze lepiej ze teraz to sie stalo, nim dziecko starsze tym gorzej. Jakby miala np roczek czy dwa to by byla swiadoma tego ze boli ze cierpi i rodzice dluzej by patrzyli nancierpienie dziecka.
Przykro mi.
Ściskam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik trzymaj się w trzypaku jeszcze.
Puli mam dwie koleżanki, które urodziły synków w 33t i 3 dniu. Chłopcy są zdrowi i rozkoszni.
Pchełka to bardzo przykre, ale przynajmniej dzieciątko się nie męczy. Rodzicom współczuję.
Ponoć podczas pełni jest dużo porodów - taki zabobon nam powiedziała położna na SR. Mam nadzieję, że mnie ta pełnie jeszcze nie będzie dotyczyć
Dziewczyny czy, któraś z was zamawiała może coś w aptece Gemini? Jeśli tak to jak długo czekałyście na przesyłkę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka strasznie mi przykro. Też niedawno przeżywałam taką tragedię u bliskiej znajomej i musiałam się wesprzeć wizytami u psychologa po czymś takim. A co dopiero przeżywają rodzice tych maleństw... Nie życzę tego nawet najgorszemu wrogowi. Życie czasami jest niesprawiedliwe
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam takie dziwne, może głupie pytanie. Zakładając, ze idziemy na spacer, jesteśmy już kawałek od domu a maleństwo akurat załatwiło śmierdzącą potrzebę. Jak je przewinąć? Albo zachciało mu się jeść (wiadomo przy piersi karmienie na żądanie) i co wtedy? Jak nakarmić? A jeśli jest zima? Wyciągać cycek na mrozie ? ... sorki jeśli głupie pytanka, ale zastanawiam się właśnie bo chcę kupić np. przenośną matę do przewijania z myślą o spacerach, tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ile sztuk majtek poporodowych kupujecie? Jakie wkładki laktacyjne polecacie? Widziałam żelujące z canpola i się zastanawiam....