X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica- zakładając że jest to wiosna/lato to nie widzę problemu ani w przewinięciu ani w nakarmieniu, natomiast zimą ani nie zrobisz tego, ani tego przy dużym mrozie na dworzu... majtek poporodowych kupiłam jedno opakowanie (5szt) kupię chyba jeszcze jedno tylko.

aliss- masz rację, życie jest bardzo niesprawiedliwe. Na pewno chcieli dać dzieciuątku dużo miłości, a nie mogli... a patologia się niczym nie przejmuje i rodzi dzieci na potęgę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przenośnej maty to np tutaj jest gratis do przewijaka:
    http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5698440339.htmli ja chyba się na to zdecyduję, ale tak naprawdę wystarczy taki zwykły podkład jak na łóżko poporodowy np ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja to boje sie najbardziej braku rozwarcia. Bo jak jest rozwarcie a nie ma skurczy to daja oxy, a jak sa skurcze a nie ma rozwarcia to masakra:-( i jedyne rozwiazanie to chyba balonik.

ja mialam skurcze a brak rozwarcia i cc

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik może nie pojechała na IP, moze po prostu przyjechała mama i ją uspokokaja, albo zasnął z tego wszystkiego ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana jeśli zaczęły boleć i po kąpieli i kolejnej nospie i 30 min nie przestaną to być może się zaczęło. U mnie też ból stopniował w ciągu dnia, także leć weź prysznic ciepły lub kąpiel i zobacz co będzie. Nospe też weź można ją nawet do 8 tab na dobe w razie potrzeby łykać także nie bój się, nie zaszkodzisz sobie ani dziewczynkom. I daj znać czy po kąpieli jest lepiej. QUOTE]

8? mi wczoraj gin powiedzial,ze 3 forte na dobe :/ jak zapytałam o skurcze swoje..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny czy, któraś z was zamawiała może coś w aptece Gemini? Jeśli tak to jak długo czekałyście na przesyłkę?
    ja zamawiałam i czekałam z 2-3 dni. Drugim razem zamawiałam z odbiorem własnym w wybranej aptece to jeden dzień.;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam
    Pchelka az nie wiem co napisać ;( to takie przykre..

Flakonik mam nadzieje ze jesteś w domu i minelo..

matlena 100 lat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:49

Matleena lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka zdaje sie chyba Ty wczesniej pisalas o tym ubieraniu przy wyjsciu ze szpitala,ze ubierzesz tyle warstw co sama siebie? jak nie to mnie popraw :) Owszem mowia ale zeby dziecko ubierać 1 warstwę wiecej niż dorosłego i pamietaj,ze taki malec zaraz po urodzeniu nie ma jeszcze dobrze "uregulowanego samoogrzewania" :p wiecie o co mi chodzi ..ale to ujelam w słowa :D

Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    My tez mieliśmy dzisiaj żurek, maz ugotował :) musze przyznać ze wyszedł mu przepyszny!

A w ogóle u mnie +3kg od ostatniego miesiąca :/

u mnie jest +2kg od 9.10 8-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pchelka zdaje sie chyba Ty wczesniej pisalas o tym ubieraniu przy wyjsciu ze szpitala,ze ubierzesz tyle warstw co sama siebie? jak nie to mnie popraw :) Owszem mowia ale zeby dziecko ubierać 1 warstwę wiecej niż dorosłego i pamietaj,ze taki malec zaraz po urodzeniu nie ma jeszcze dobrze "uregulowanego samoogrzewania" :p wiecie o co mi chodzi ..ale to ujelam w słowa :D

Chodzi o termoregulację, ale też tak jest git. Ty masz świeższe wiadomości ode mnie i rzeczywiście ubiera się jedną warstwę więcej :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny:-( zmarla dzis ta chora coreczka mojej siostry ciotecznej:-( podobno od kilku dni sie strasznie meczyla, byla na morfinie a i tak napewno cierpiala, kilka razy wczoraj i w nocy siniala, mysleli ze juz nie zyje, ale raczka lub nozka co jakis czas ruszala. Straszne patrzec na smierc swojego 1,5msc dziecka:-( a lekarze ustalili z rodzicami ze nie beda jej ratowac bo to tylko zwieksza jej bol, a ratunku dla niej nie ma:-( i tak cierpiala kruszynka. Ale moze lepiej ze teraz to sie stalo, nim dziecko starsze tym gorzej. Jakby miala np roczek czy dwa to by byla swiadoma tego ze boli ze cierpi i rodzice dluzej by patrzyli nancierpienie dziecka.
    A na co malenstwo bylo chore?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie dziwne, może głupie pytanie. Zakładając, ze idziemy na spacer, jesteśmy już kawałek od domu a maleństwo akurat załatwiło śmierdzącą potrzebę. Jak je przewinąć? Albo zachciało mu się jeść (wiadomo przy piersi karmienie na żądanie) i co wtedy? Jak nakarmić? A jeśli jest zima? Wyciągać cycek na mrozie ? ... sorki jeśli głupie pytanka, ale zastanawiam się właśnie bo chcę kupić np. przenośną matę do przewijania z myślą o spacerach, tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ile sztuk majtek poporodowych kupujecie? Jakie wkładki laktacyjne polecacie? Widziałam żelujące z canpola i się zastanawiam....

Nie przewijałam w takim mrozie i nie zamierzam. Bym sie cofnęła chociaż do klatki. A z karmieniem to: nakarmiłam zaraz przed wyjściem i doszłam tam, gdzie chciałam przed następnym karmieniem. Ale z takim okruchem zimą to nie będzie problemu (ze starszym nie miałam) bo zaraz w wózku śpi. Wiesz, wstrząsy plus świeże powietrze. Także wątpię, że taka przygoda Cię spotka :-)
    Będę miała dwa opakowania tych magicznych majtasków.
    Czytałam opinie o wkładkach i te są napewno lepsze od Baby Ono.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik prawie dwie godziny się nie odzywa :-\ Chyba nie leży w Ujastku, tylko grzecznie odpoczywa po przeżyciach :-)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    zależy od temperatury. Możesz założyć pod spód body, ale generalnie wydaje mi się że pajacyk to typowo do spania więc nic więcej chyba się nie zakłada :) dobrze zrozumiałam że do szpitala zabierasz body z długim rękawem, jeden pajacyk, bluzę ?

ja nawet nie zabieram tego tylko mąż na wyjście do ubrania przywiezie, do torby pakuje tylko paczuszke pieluch 1 i chusteczek, ubranek nie biore

a czemu pytasz??

ile dzisiaj nadrukowałyście!!! masakra... spróbuje nadrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    A na co malenstwo bylo chore?

Zespol Edwardsa, urodzona 7.09.2015r.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A moje dziecię dzisiaj jakieś nienajedzone:P po 20 zjadłam kanapki na kolacje, popiłam herbatką i zagryzłam kawałkiem ciasta i co leżałam już w lóżku a mi aż burczeć w brzuchu zaczęło z głodu :P no i musialam znowu cos zjesc bo by nie szlo zasnac ;)

a ja już nie długo o 16 bede kolacje jadła :(
    przed spaniem ubieram z głodu ale nie moge nic jeść :( wczoraj zjadłam o 19 i noc nie przespana :( budzi mnie w nocy uczucie gorąca idące do gardła, musze usiąśc na łóżku i czekać czy mi się odbije czy zwróce :( i tak po kilkanaście razy w nocy + 3 razy siusiu i rano jest ze mnie ząbi :( o podjadaniu w nocy nie ma mowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Tak to ja pisalam, spoko, mowilam o ubranku a bedzie jeszcze pod kocykiem i spiworkiem z wozka:-)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Dziewczyny cos mi sie wydaje ze jak tak wszystkie wskoczymy na Naszych facetow to ciszaaa bedzie na forum, ale za to w sypialniach bedzie wrzalo, a pozniej na porodowkach;-)

ciekawe komu się uda spotkać na następnym wątku bedac z nastepnym dzieckiem w ciąży :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz stroj skompletowałam na wyjscie:)
    body dl.rekaw/ śpiochy na nozki,cale,w sensie nie odkryte stopki/ bluzeczka bawelniana dl.rekaw/spodenki dl ala dżinsy,bo to cieńszy material/na to sweterek rozpinany,robiony/skarpetki frotte/cienkie lapki/czapeczka bawelniana/czapka "zimowa"/kombinezon. Jak bedzie bardzo zimno koc jeszcze do opatulenia, mam nadzieje,ze bedzie ok :)

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ciekawe komu się uda spotkać na następnym wątku bedac z nastepnym dzieckiem w ciąży :)

ja zamykam warsztat na 2 dzieci. nie stać nas na wiecej dzieci i jeszcze większe mieszkanie niż zakładamy.

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ