Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyannielica- zakładając że jest to wiosna/lato to nie widzę problemu ani w przewinięciu ani w nakarmieniu, natomiast zimą ani nie zrobisz tego, ani tego przy dużym mrozie na dworzu... majtek poporodowych kupiłam jedno opakowanie (5szt) kupię chyba jeszcze jedno tylko.
aliss- masz rację, życie jest bardzo niesprawiedliwe. Na pewno chcieli dać dzieciuątku dużo miłości, a nie mogli... a patologia się niczym nie przejmuje i rodzi dzieci na potęgę... -
nick nieaktualnya co do przenośnej maty to np tutaj jest gratis do przewijaka:
http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5698440339.htmli ja chyba się na to zdecyduję, ale tak naprawdę wystarczy taki zwykły podkład jak na łóżko poporodowy np -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:kochana jeśli zaczęły boleć i po kąpieli i kolejnej nospie i 30 min nie przestaną to być może się zaczęło. U mnie też ból stopniował w ciągu dnia, także leć weź prysznic ciepły lub kąpiel i zobacz co będzie. Nospe też weź można ją nawet do 8 tab na dobe w razie potrzeby łykać także nie bój się, nie zaszkodzisz sobie ani dziewczynkom. I daj znać czy po kąpieli jest lepiej. QUOTE]
8? mi wczoraj gin powiedzial,ze 3 forte na dobejak zapytałam o skurcze swoje..
-
kwiatakacji wrote:Dziewczyny czy, któraś z was zamawiała może coś w aptece Gemini? Jeśli tak to jak długo czekałyście na przesyłkę?
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Pchelka zdaje sie chyba Ty wczesniej pisalas o tym ubieraniu przy wyjsciu ze szpitala,ze ubierzesz tyle warstw co sama siebie? jak nie to mnie popraw
Owszem mowia ale zeby dziecko ubierać 1 warstwę wiecej niż dorosłego i pamietaj,ze taki malec zaraz po urodzeniu nie ma jeszcze dobrze "uregulowanego samoogrzewania" :p wiecie o co mi chodzi ..ale to ujelam w słowa
Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Pchelka zdaje sie chyba Ty wczesniej pisalas o tym ubieraniu przy wyjsciu ze szpitala,ze ubierzesz tyle warstw co sama siebie? jak nie to mnie popraw
Owszem mowia ale zeby dziecko ubierać 1 warstwę wiecej niż dorosłego i pamietaj,ze taki malec zaraz po urodzeniu nie ma jeszcze dobrze "uregulowanego samoogrzewania" :p wiecie o co mi chodzi ..ale to ujelam w słowa
Chodzi o termoregulację, ale też tak jest git. Ty masz świeższe wiadomości ode mnie i rzeczywiście ubiera się jedną warstwę więcejiNso87 lubi tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Dziewczyny:-( zmarla dzis ta chora coreczka mojej siostry ciotecznej:-( podobno od kilku dni sie strasznie meczyla, byla na morfinie a i tak napewno cierpiala, kilka razy wczoraj i w nocy siniala, mysleli ze juz nie zyje, ale raczka lub nozka co jakis czas ruszala. Straszne patrzec na smierc swojego 1,5msc dziecka:-( a lekarze ustalili z rodzicami ze nie beda jej ratowac bo to tylko zwieksza jej bol, a ratunku dla niej nie ma:-( i tak cierpiala kruszynka. Ale moze lepiej ze teraz to sie stalo, nim dziecko starsze tym gorzej. Jakby miala np roczek czy dwa to by byla swiadoma tego ze boli ze cierpi i rodzice dluzej by patrzyli nancierpienie dziecka.
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Dziewczyny a ja mam takie dziwne, może głupie pytanie. Zakładając, ze idziemy na spacer, jesteśmy już kawałek od domu a maleństwo akurat załatwiło śmierdzącą potrzebę. Jak je przewinąć? Albo zachciało mu się jeść (wiadomo przy piersi karmienie na żądanie) i co wtedy? Jak nakarmić? A jeśli jest zima? Wyciągać cycek na mrozie ? ... sorki jeśli głupie pytanka, ale zastanawiam się właśnie bo chcę kupić np. przenośną matę do przewijania z myślą o spacerach, tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ile sztuk majtek poporodowych kupujecie? Jakie wkładki laktacyjne polecacie? Widziałam żelujące z canpola i się zastanawiam....
Nie przewijałam w takim mrozie i nie zamierzam. Bym sie cofnęła chociaż do klatki. A z karmieniem to: nakarmiłam zaraz przed wyjściem i doszłam tam, gdzie chciałam przed następnym karmieniem. Ale z takim okruchem zimą to nie będzie problemu (ze starszym nie miałam) bo zaraz w wózku śpi. Wiesz, wstrząsy plus świeże powietrze. Także wątpię, że taka przygoda Cię spotka
Będę miała dwa opakowania tych magicznych majtasków.
Czytałam opinie o wkładkach i te są napewno lepsze od Baby Ono. -
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:zależy od temperatury. Możesz założyć pod spód body, ale generalnie wydaje mi się że pajacyk to typowo do spania więc nic więcej chyba się nie zakłada
dobrze zrozumiałam że do szpitala zabierasz body z długim rękawem, jeden pajacyk, bluzę ?
ja nawet nie zabieram tego tylko mąż na wyjście do ubrania przywiezie, do torby pakuje tylko paczuszke pieluch 1 i chusteczek, ubranek nie biore
a czemu pytasz??
ile dzisiaj nadrukowałyście!!! masakra... spróbuje nadrobić
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:A moje dziecię dzisiaj jakieś nienajedzone:P po 20 zjadłam kanapki na kolacje, popiłam herbatką i zagryzłam kawałkiem ciasta i co leżałam już w lóżku a mi aż burczeć w brzuchu zaczęło z głodu
no i musialam znowu cos zjesc bo by nie szlo zasnac
a ja już nie długo o 16 bede kolacje jadła
przed spaniem ubieram z głodu ale nie moge nic jeśćwczoraj zjadłam o 19 i noc nie przespana
budzi mnie w nocy uczucie gorąca idące do gardła, musze usiąśc na łóżku i czekać czy mi się odbije czy zwróce
i tak po kilkanaście razy w nocy + 3 razy siusiu i rano jest ze mnie ząbi
o podjadaniu w nocy nie ma mowy
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Pchelka zdaje sie chyba Ty wczesniej pisalas o tym ubieraniu przy wyjsciu ze szpitala,ze ubierzesz tyle warstw co sama siebie? jak nie to mnie popraw
Tak to ja pisalam, spoko, mowilam o ubranku a bedzie jeszcze pod kocykiem i spiworkiem z wozka:-) -
Pchelkaa wrote:
Dziewczyny cos mi sie wydaje ze jak tak wszystkie wskoczymy na Naszych facetow to ciszaaa bedzie na forum, ale za to w sypialniach bedzie wrzalo, a pozniej na porodowkach;-)
ciekawe komu się uda spotkać na następnym wątku bedac z nastepnym dzieckiem w ciążyPchelkaa lubi tę wiadomość
-
Ja juz stroj skompletowałam na wyjscie:)
body dl.rekaw/ śpiochy na nozki,cale,w sensie nie odkryte stopki/ bluzeczka bawelniana dl.rekaw/spodenki dl ala dżinsy,bo to cieńszy material/na to sweterek rozpinany,robiony/skarpetki frotte/cienkie lapki/czapeczka bawelniana/czapka "zimowa"/kombinezon. Jak bedzie bardzo zimno koc jeszcze do opatulenia, mam nadzieje,ze bedzie okHashija lubi tę wiadomość