X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 też tak myślałam żeby ubrać. Powinno starczyć. Wiadomo, że jak wyjście ze szpitala, to i tak sekunda do i z samochodu.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    ja zamykam warsztat na 2 dzieci. nie stać nas na wiecej dzieci i jeszcze większe mieszkanie niż zakładamy.

A mój warsztat powoli w rozsypce, to już z niego nic nie wyjedzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moja kuzynka nie dawała smoczka i dzieci sobie zastępowały ssajac kciuki, a tego to już w ogóle nie dało się oduczyć więc ja będę dawać smoka od początku. Mamy smoczek Bibi Swiss

Mój syn też smoczka nie chciał, a kciuka nie ssie. Na to nie ma reguły.

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Hey dziewczyny :)) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg

Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy :)

Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko :)

Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń ! :)

śliczne rzeczy :)

Co do sklepów to dzięki za informację :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Hey dziewczyny :)) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg

Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy :)

Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko :)

Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń ! :)

śliczne rzeczy :)

Co do sklepów to dzięki za informację :)

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w wielopakach.

Matlena spełnienia marzeń!!

Ja nie mam pojęcia w co ubrać maluszka ale też slyszałam że warstwę więcej niż na siebie.

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso idealnie, ja tak samo Gabrysię bedę ubierać. zastanawiam się czy nie wziąść do szpitala ciuszków, żeby już tam ją stroić :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    ja zamykam warsztat na 2 dzieci. nie stać nas na wiecej dzieci i jeszcze większe mieszkanie niż zakładamy.

no tak...

ale są tu jakieś mamuśki np pierwszych dzieciaczków które nie planują zabezpieczać się po tej ciąży? z nadzieją że szybko beda z 2 w ciąży?

ja tak myśle... chyba że po porodzie zmienie szybko zdanie :P
    boje się zabezpieczać że później znów trzeba będzie się starać 2 lata tak jak o Marysie

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

Mama-julka, iNso87, Marta0912, ania14, Madzisek, genoweffa, kwiatakacji, MeGi2986, alicja_, alisss871, Klara87, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    hashija ja tez;p 2 starczy;)

MamaJulka myslalam o pajacu najpierw ale to juz w domu do spania sie przebierze:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik trzymam kciuki żeby dziewczynki jeszcze nie wychodziły :-)
    A ja jestem już po wizycie... Malutka ułożona glowkowo :-) waży 2300kg :-)
    Gin stwierdził że jak mam termin na 13 grudnia to dzidzia donoszona jest już 23 listopada i wtedy może śmiało wychodzić :-)

Mama-julka, iNso87, ania14, Madzisek, genoweffa, kwiatakacji, MeGi2986, Klara87, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso idealnie, ja tak samo Gabrysię bedę ubierać. zastanawiam się czy nie wziąść do szpitala ciuszków, żeby już tam ją stroić :)
    tez sie nad tym zastanawiam,bo wygodniej zmienić nawet pieluchę przez body/pajaca niz rozwijać i zawijac ten "kokon szpitalny" ale z drugiej strony przy przebieraniu to te ciuszki mogą "zniknąć" w szpitalu.. hmm

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny czy, któraś z was zamawiała może coś w aptece Gemini? Jeśli tak to jak długo czekałyście na przesyłkę?

Ja czekałam 4 dni.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam ostatnio swojego doktorka po jakim czasie najlepiej się starać o dziecko. Mój mówi do niego, że trzeba "kuć żelazo póki gorące". Na to doktorek, "dajmy jej odpocząć trochę" ;) Sam ma żonę i dwie już dorosłe córki, a pięć lat temu żona urodziła mu syna mając 43 lata.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja Laura miala pasowanie pierwszaka i mielismy o 9 mala imprezke w szkole;) dobrze,ze Malz miał dzis wolne.

I tak sobie przypomniałam o bliźniakach,chlopcach z Jej klasy...no co za dzieci :o tam kazde dziecko z klasy ma chyba jakis juz uraz przez nich.. na zebraniu w pn jakas matka zaczela o nich pytac..i juz taka dyskusja a to,ze jeden kopna w twarz, a to,ze zabrali kanapke,zdeptali i kazali zjesc dziewczynce,to,ze wyprowadzili z równowagi pania z rytmiki i lekcja sie nie odbyla bo pani krzyczała na nich...masakra. na zebraniu oczywiście rodzicow nie bylo

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas dzieciaczki będą kąpane na sali przy mamach i ponoć wtedy możemy przebierać dzieciaczki w swoje ciuszki a przed kąpaniem zabierać brudne do torby. w ten sposób nic nie zginie :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Flakonik trzymam kciuki żeby dziewczynki jeszcze nie wychodziły :-)
    A ja jestem już po wizycie... Malutka ułożona glowkowo :-) waży 2300kg :-)
    Gin stwierdził że jak mam termin na 13 grudnia to dzidzia donoszona jest już 23 listopada i wtedy może śmiało wychodzić :-)

o to będzie taka kluseczka jak moja :D
    już 23 listopada??
    to jak ja mam termin na 1 grudnia to po 8 listopada moge ;)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój WIktorek jutro ma pasowanie na ucznia i to dopiero o 15 godzinie!! a potem przyjęcie w klasie, a po przyjęciu idziemy do babci bo tam jego kuzyn będzie miał 7 urodziny. a mój mąż pewnie w pracy będzie...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso u nas dzieciaczki będą kąpane na sali przy mamach i ponoć wtedy możemy przebierać dzieciaczki w swoje ciuszki a przed kąpaniem zabierać brudne do torby. w ten sposób nic nie zginie :)
    no to super,u mnie w szpitalu do którego sie wybieram nie kapia maluchow,siostra rok ponad temu rodzila i tak było. Nie wiem czy nie chodzilo o to,ze gronkowiec niby tam byl. Biora dzieci tylko na takie hmm przemywanie? chusteczkami nawilżonymi itp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    no tak...

ale są tu jakieś mamuśki np pierwszych dzieciaczków które nie planują zabezpieczać się po tej ciąży? z nadzieją że szybko beda z 2 w ciąży?

ja tak myśle... chyba że po porodzie zmienie szybko zdanie :P
    boje się zabezpieczać że później znów trzeba będzie się starać 2 lata tak jak o Marysie

My mamy taki zamiar:-) poki co;-) chociaz jakbym miala decydiwac to chcialabym zajsc w druga ciaze jak córcia bedzie miala ok 9-10 msc

ania14 lubi tę wiadomość

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ