X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 też tak myślałam żeby ubrać. Powinno starczyć. Wiadomo, że jak wyjście ze szpitala, to i tak sekunda do i z samochodu.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    ja zamykam warsztat na 2 dzieci. nie stać nas na wiecej dzieci i jeszcze większe mieszkanie niż zakładamy.

A mój warsztat powoli w rozsypce, to już z niego nic nie wyjedzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moja kuzynka nie dawała smoczka i dzieci sobie zastępowały ssajac kciuki, a tego to już w ogóle nie dało się oduczyć więc ja będę dawać smoka od początku. Mamy smoczek Bibi Swiss

Mój syn też smoczka nie chciał, a kciuka nie ssie. Na to nie ma reguły.

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Hey dziewczyny :)) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg

Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy :)

Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko :)

Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń ! :)

śliczne rzeczy :)

Co do sklepów to dzięki za informację :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Hey dziewczyny :)) też byłam dziś na łowach w lumpkach i jestem zachwycona, zakochałam się w tych rzeczach :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34541ef54c5.jpg

Ostatnio nie mogę spać, Mikołaj strasznie mnie kopie po pęcherzu i czasem mi się wydaje, że aż prowokuje mi to skurcze, w ogóle też boli mnie spojenie. Końcówka ciąży jest wymagająca. Mój mąż ma ze mną przerąbane bo co drugi dzień muszę sobie popłakać, dobrze, że ma stalowe nerwy :)

Marta ja jestem z Opola, ogólnie nie kupowałam tu wózka ale na pewno masz do wyboru dwa sklepy jeden w samym centrum baby blue i jeden na obrzeżach Natallex i tam podobno wybór jest bardzo bogaty ale to jest wiedza zasłyszana tylko :)

Matleena Sto Lat i spełnienia marzeń ! :)

śliczne rzeczy :)

Co do sklepów to dzięki za informację :)

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w wielopakach.

Matlena spełnienia marzeń!!

Ja nie mam pojęcia w co ubrać maluszka ale też slyszałam że warstwę więcej niż na siebie.

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso idealnie, ja tak samo Gabrysię bedę ubierać. zastanawiam się czy nie wziąść do szpitala ciuszków, żeby już tam ją stroić :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    ja zamykam warsztat na 2 dzieci. nie stać nas na wiecej dzieci i jeszcze większe mieszkanie niż zakładamy.

no tak...

ale są tu jakieś mamuśki np pierwszych dzieciaczków które nie planują zabezpieczać się po tej ciąży? z nadzieją że szybko beda z 2 w ciąży?

ja tak myśle... chyba że po porodzie zmienie szybko zdanie :P
    boje się zabezpieczać że później znów trzeba będzie się starać 2 lata tak jak o Marysie

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

Mama-julka, iNso87, Marta0912, ania14, Madzisek, genoweffa, kwiatakacji, MeGi2986, alicja_, alisss871, Klara87, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    hashija ja tez;p 2 starczy;)

MamaJulka myslalam o pajacu najpierw ale to juz w domu do spania sie przebierze:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik trzymam kciuki żeby dziewczynki jeszcze nie wychodziły :-)
    A ja jestem już po wizycie... Malutka ułożona glowkowo :-) waży 2300kg :-)
    Gin stwierdził że jak mam termin na 13 grudnia to dzidzia donoszona jest już 23 listopada i wtedy może śmiało wychodzić :-)

Mama-julka, iNso87, ania14, Madzisek, genoweffa, kwiatakacji, MeGi2986, Klara87, Karola1990, moniek90 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso idealnie, ja tak samo Gabrysię bedę ubierać. zastanawiam się czy nie wziąść do szpitala ciuszków, żeby już tam ją stroić :)
    tez sie nad tym zastanawiam,bo wygodniej zmienić nawet pieluchę przez body/pajaca niz rozwijać i zawijac ten "kokon szpitalny" ale z drugiej strony przy przebieraniu to te ciuszki mogą "zniknąć" w szpitalu.. hmm

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dziewczyny czy, któraś z was zamawiała może coś w aptece Gemini? Jeśli tak to jak długo czekałyście na przesyłkę?

Ja czekałam 4 dni.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam ostatnio swojego doktorka po jakim czasie najlepiej się starać o dziecko. Mój mówi do niego, że trzeba "kuć żelazo póki gorące". Na to doktorek, "dajmy jej odpocząć trochę" ;) Sam ma żonę i dwie już dorosłe córki, a pięć lat temu żona urodziła mu syna mając 43 lata.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja Laura miala pasowanie pierwszaka i mielismy o 9 mala imprezke w szkole;) dobrze,ze Malz miał dzis wolne.

I tak sobie przypomniałam o bliźniakach,chlopcach z Jej klasy...no co za dzieci :o tam kazde dziecko z klasy ma chyba jakis juz uraz przez nich.. na zebraniu w pn jakas matka zaczela o nich pytac..i juz taka dyskusja a to,ze jeden kopna w twarz, a to,ze zabrali kanapke,zdeptali i kazali zjesc dziewczynce,to,ze wyprowadzili z równowagi pania z rytmiki i lekcja sie nie odbyla bo pani krzyczała na nich...masakra. na zebraniu oczywiście rodzicow nie bylo

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas dzieciaczki będą kąpane na sali przy mamach i ponoć wtedy możemy przebierać dzieciaczki w swoje ciuszki a przed kąpaniem zabierać brudne do torby. w ten sposób nic nie zginie :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Flakonik trzymam kciuki żeby dziewczynki jeszcze nie wychodziły :-)
    A ja jestem już po wizycie... Malutka ułożona glowkowo :-) waży 2300kg :-)
    Gin stwierdził że jak mam termin na 13 grudnia to dzidzia donoszona jest już 23 listopada i wtedy może śmiało wychodzić :-)

o to będzie taka kluseczka jak moja :D
    już 23 listopada??
    to jak ja mam termin na 1 grudnia to po 8 listopada moge ;)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój WIktorek jutro ma pasowanie na ucznia i to dopiero o 15 godzinie!! a potem przyjęcie w klasie, a po przyjęciu idziemy do babci bo tam jego kuzyn będzie miał 7 urodziny. a mój mąż pewnie w pracy będzie...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso u nas dzieciaczki będą kąpane na sali przy mamach i ponoć wtedy możemy przebierać dzieciaczki w swoje ciuszki a przed kąpaniem zabierać brudne do torby. w ten sposób nic nie zginie :)
    no to super,u mnie w szpitalu do którego sie wybieram nie kapia maluchow,siostra rok ponad temu rodzila i tak było. Nie wiem czy nie chodzilo o to,ze gronkowiec niby tam byl. Biora dzieci tylko na takie hmm przemywanie? chusteczkami nawilżonymi itp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    no tak...

ale są tu jakieś mamuśki np pierwszych dzieciaczków które nie planują zabezpieczać się po tej ciąży? z nadzieją że szybko beda z 2 w ciąży?

ja tak myśle... chyba że po porodzie zmienie szybko zdanie :P
    boje się zabezpieczać że później znów trzeba będzie się starać 2 lata tak jak o Marysie

My mamy taki zamiar:-) poki co;-) chociaz jakbym miala decydiwac to chcialabym zajsc w druga ciaze jak córcia bedzie miala ok 9-10 msc

ania14 lubi tę wiadomość

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ