X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso u nas dzieciaczki będą kąpane na sali przy mamach i ponoć wtedy możemy przebierać dzieciaczki w swoje ciuszki a przed kąpaniem zabierać brudne do torby. w ten sposób nic nie zginie :)

U nas właśnie tak było i nic nie zginęło.
    A na wyjście to body z krótkim rękawkiem, pajac plus skarpetki, czapeczka, kombinezon i na to kocyk. Ale może pogoda nas zaskoczy i będzie 15 stopni na plusie :P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas w szpitalu po sn trzymaja 2 doby o ile wszystko ok i dzieci nie kapia. Pierwsza kapiel zalecaja w domu w drugiej dobie, wiec ubranka nie gina, mamy same przebieraja dzieci. Mozna na noc dziecko "oddac" poloznym, ale do karmienia i tak przynosza.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik daj znać co u ciebie. Ciekawe na którą Acikk miała wizytę że jeszcze milczy, chyba trzeba ją przyłożyć przez kolano :-P

Jej Dziewczyny jak ja się dzisiaj wkurwiłam. Odbieraliśmy mała z przedszkola i dzieciaki ganiały na dworze, wszystkie ubrane w kurtki a moje dziecko kurwa w koszulce z długim rękawem i w czapce... Podchodzę do pani i pytam się czemu wiktoria jest na dworze bez kurtki, a ta zdziwiona jak bez kurtki? To jej powiedziałam że kurtka akurat koło niej leży na murku... Zamiast uwagę na dzieci zwrócić to sobie tępe krowy stoją i plotkuja... Mama nadzieję że mi się nie rozchoruje bo zaraz od kataru uszy będzie miała zawalone... Jeszcze z zakupów wróciliśmy do domu a tu wody brak, awaria i nie wiadomo kiedy usuną. Dobrze ze obiad miałam zrobiony tylko do odgrzania.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    no to super,u mnie w szpitalu do którego sie wybieram nie kapia maluchow,siostra rok ponad temu rodzila i tak było. Nie wiem czy nie chodzilo o to,ze gronkowiec niby tam byl. Biora dzieci tylko na takie hmm przemywanie? chusteczkami nawilżonymi itp

Podobno nowe wytyczne że kąpią tylko jeśli jest potrzeba, nie tak jak kiedyś hurtowo, zresztą nie mogą sobie od tak wziąć dziecka więc w razie czego można pójść z położną i od razu ubrania zabrać :) Ja jeszcze do końca nie zdecydowałam czy będę brała swoje czy szpitalne.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Podobno nowe wytyczne że kąpią tylko jeśli jest potrzeba, nie tak jak kiedyś hurtowo, zresztą nie mogą sobie od tak wziąć dziecka więc w razie czego można pójść z położną i od razu ubrania zabrać :) Ja jeszcze do końca nie zdecydowałam czy będę brała swoje czy szpitalne.
    Moze i tak.
    Jakbym miala byc tylko dwie doby po porodzie to chyba se daruje domowe ubranka;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    U nas właśnie tak było i nic nie zginęło.
    A na wyjście to body z krótkim rękawkiem, pajac plus skarpetki, czapeczka, kombinezon i na to kocyk. Ale może pogoda nas zaskoczy i będzie 15 stopni na plusie :P

Ha ha ha no tak z naszymi zimami to nigdy nic nie wiadomo :D

genoweffa lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komus placka po węgiersku? :p

ZieloneOliwki, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A dzis moja Laura miala pasowanie pierwszaka i mielismy o 9 mala imprezke w szkole;) dobrze,ze Malz miał dzis wolne.

I tak sobie przypomniałam o bliźniakach,chlopcach z Jej klasy...no co za dzieci :o tam kazde dziecko z klasy ma chyba jakis juz uraz przez nich.. na zebraniu w pn jakas matka zaczela o nich pytac..i juz taka dyskusja a to,ze jeden kopna w twarz, a to,ze zabrali kanapke,zdeptali i kazali zjesc dziewczynce,to,ze wyprowadzili z równowagi pania z rytmiki i lekcja sie nie odbyla bo pani krzyczała na nich...masakra. na zebraniu oczywiście rodzicow nie bylo

Złote dzieci nie ma co! Mali terroryści.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nadal kąpią codziennie z tego co położna na szkole rodzenia mówiła w tym tygodniu. ponoć w niemcach jest moda na niekąpanie a tylko wacikami przemywanie. już nawet nie chusteczkami nawilżanymi :) a ile w tym prawdy to ciort wie. a te nowe wytyczne to z NFZ czy dyrekcja szpitalna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Flakonik daj znać co u ciebie. Ciekawe na którą Acikk miała wizytę że jeszcze milczy, chyba trzeba ją przyłożyć przez kolano :-P

Jej Dziewczyny jak ja się dzisiaj wkurwiłam. Odbieraliśmy mała z przedszkola i dzieciaki ganiały na dworze, wszystkie ubrane w kurtki a moje dziecko kurwa w koszulce z długim rękawem i w czapce... Podchodzę do pani i pytam się czemu wiktoria jest na dworze bez kurtki, a ta zdziwiona jak bez kurtki? To jej powiedziałam że kurtka akurat koło niej leży na murku... Zamiast uwagę na dzieci zwrócić to sobie tępe krowy stoją i plotkuja... Mama nadzieję że mi się nie rozchoruje bo zaraz od kataru uszy będzie miała zawalone... Jeszcze z zakupów wróciliśmy do domu a tu wody brak, awaria i nie wiadomo kiedy usuną. Dobrze ze obiad miałam zrobiony tylko do odgrzania.

Acikk miała na piąta. A Flakonik nie odzywa się już trzy godziny.

Przyzwyczaj się, tak w przedszkolu syna też było. Istny burdel na kółkach. Chcą żeby dzieci zachowywały się jak dorosłe i wszystko robiły koło siebie.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    U nas w szpitalu nadal kąpią codziennie z tego co położna na szkole rodzenia mówiła w tym tygodniu. ponoć w niemcach jest moda na niekąpanie a tylko wacikami przemywanie. już nawet nie chusteczkami nawilżanymi :) a ile w tym prawdy to ciort wie. a te nowe wytyczne to z NFZ czy dyrekcja szpitalna?

Trzecią opcję poproszę nie pamiętam dokładnie co mówiła położna ale takie wytyczne odgórne maja, a ogólnie to u nas też moda na waciki a nie chusteczki nawilżanie bo tam chemia :) też planuje raczej waciki i wodę, a chusteczki na wychodnym.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:

Koleżanka mamy, no taka młoda, coś w moim wieku to wyczytała gdzieś w internecie, że na początku tak często myć nie trzeba, tzn. codziennie. I też tak robiła przy dziecku. Ta maź dobrze wpływa tylko na co i jak dokładnie o co kaman, to nie wiem. Mama też się dziwiła, a teraz mi mówi: wiesz że nie musisz codziennie kąpać :-) Jednym słowem muszę doczytać o co cho.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak młodą Rodziłam to po porodzie wycierali tylko pieluchami i po 4 godzinach położne braly dziecko na kąpiel. W trakcie całego pobytu (4 dni) jeszcze raz zabrali mała chyba w trzeciej dobie

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W SR położna mówiła że wystarczy co 2, 3 dni, bo to dziecko się nie brudzi ( no chyba że się ubrudzi :)) a jak się często kąpie to się zmywa naturalną florę bakteryjną.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek dobrze kojarzę, że Twój mężu jest górnikiem? Dziś strajkował?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    a mi sie z Acikiem kojarzy ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Acika maz górnikiem jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:06

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    W SR położna mówiła że wystarczy co 2, 3 dni, bo to dziecko się nie brudzi ( no chyba że się ubrudzi :)) a jak się często kąpie to się zmywa naturalną florę bakteryjną.

to u nas z tym brudzeniem odwrotnie, bo dziecko jest smarowane oliwką i oliwka wszystko łapie, brudek z ubrań, kupa siku, kremy na wyjście i że trzeba dziecko kąpać codzinnie przede wszystkim żeby dziecko nauczyło się że idzie noc i trzeba spać. Oczywiście wszystko okaże się w praktyce. Jak w szpitalu zmyją jej maź to po ptokach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    a mi sie z Acikiem kojarzy ;)
    A mi to się nawet kojarzy, że są dwie żony górników ;-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej już jestem :P wizytę miałam na 15 ale zapomniałam że potem o 17 spotkanie w naszym szpitalu :D

Więc już melduje
    Antek waży 2200g!! Wszystko jest idealnie moje wyniki, ilośc wód i wszystkie parametry wszystko się zgadza :)
    Na twardnienia mam brać magnez i nospe, nie umiała mi "wymacac" szyjki więc zrobiła mi USG gin. Szyjka zamknięta i prawie 4 cm. No wszystko super generalnie :P ufff ale mi ulzylo. Aha uplawow jakichś super nie zauważyła więc chyba jednak siuski mi Antek wyciska :P
    I kości łonowe bola bo macica naciska no i mój duży klusek no i się rozchodzą trochę :)

Tak mój jest górnikiem i od Monka :D

iNso87, Hashija, Kate4, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Madzisek, Mama-julka, ania14, Flakonik, MeGi2986, genoweffa, alisss871, Klara87, Pchelkaa, Karola1990, justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ